Nieuws


29-11-2017 8:31

Nieuws van Verwol. het bedrijf presenteert nieuwe 'premium' spanplafonds. Een Verwol Premium Spanplafond is een op maat gemaakt kunststof doek dat onder het bouwkundige plafond wordt gespannen.

Een Premium Spanplafond kan ook als wandafwerking gebruikt worden. Het doek wordt verwarmd, bevestigd aan zichtbare of onzichtbare profielen en vervolgens op spanning gebracht. "Verwol Premium Spanplafonds worden in de utiliteitsbouw in toenemende mate toegepast", meldt het bedrijf. "Het heeft een exclusieve uitstraling, een geluidsabsorberende werking en heeft vele voordelen ten opzichte van andere plafond-of wandafwerkingen."

"De functionele en esthetische toepassingen zijn bijzonder en u heeft als architect of opdrachtgever volledige ontwerpvrijheid. Het doek kan namelijk in elke kleur of met print worden geleverd en kan in iedere vorm worden gemonteerd. Bovendien kunt u visuele effecten creëren door een verlichtingstechniek naar keuze toe te passen."

www.verwol.nl

br />

Deel op Social Media29-11-2017 8:30

"Coretec the original is dé revelatie in de categorie van harde vloerbedekkingen, met dank aan de unieke samenstelling van de vloerplank", dat stelt de aanbieder een een schrijven aan de pers. "Door een beschermlaag is een CoreEtec-vloer krasbestendig en vuilafstotend. Daarnaast is hij watervast:"

Eersteklas hout-of tegelmotieven bieden de ontwerper of bouwheer volgens het bedrijf talloze mogelijkheden waardoor de vloer zich naadloos laat integreren in elk interieur. E"en lijmloos geïntegreerd klikprofiel garandeert een eenvoudige plaatsing. De onderlaag uit kurk maakt een speciale ondervloer overbodig en vangt kleine onregelmatigheden in de ondergrond op."

Een Coretec vloer kan dus probleemloos rechtstreeks geplaatst worden op een ondergrond van hout, beton of tegels. "De kurken onderlaag zorgt voor een superieur loopcomfort waardoor een Coretec-vloer warmer en stiller is dan gelijkaardige vloeren." De vloer is er voor elk interieur. Met 56 decoren is het gamma heel erg uitgebreid geworden. 

www.coretecfloors.eu

Deel op Social Media
22-11-2017 8:30

Nora Flooring viert de vijftigste verjaardag van norament rubbervloeren. Het bedrijf noemt deze 'vloer met nop' een 'klassieker' onder de elastische vloerbedekkingen:

"De rubber vloerbedekking met de klassieke ronde nop was het eerste product van het norament-assortiment en is tot op de dag van vandaag een van haar uithangborden", aldus een woordvoerder. "Dit jaar vieren de onder hoge druk geperste rubber tegels hun vijftigsteverjaardag."

De afgelopen vijf decennia zijn de vloerbedekkingen uit deze serie uitgegroeid tot vaste waarden in de wereldwijde architectuur. In tal van belangrijke bouwwerken, met de meest uiteenlopende functies en afmetingen, zijn met norament vloerbedekkingen uitgerust. "Overal waar de vloer de hoogste belastingen moet kunnen weerstaan, kiezen architecten, ontwerpers en opdrachtgevers voor de rubber vloerbedekkingen uit Weinheim, want ze zijn niet alleen duurzaam elastisch maar ook extreem slijtvast."

"Vanwege de betrouwbaarheid en veelzijdige en flexibele vormgevingsmogelijkheden zijn de vloeren uitgegroeid tot echte designklassiekers. Het standaardassortiment van de noppenvloer telt tot op de dag van vandaag bijvoorbeeld twintig kleuren." En er komt nu zelfs een eenentwintigste bij. Ter ere van het jubileum brengt nora flooring systems een nieuwe kleur op de markt. In deze speciale editie zijn in de steengrijze rubber tegels glitterpartikeltjes uit natuurgraniet verwerkt. "Het nieuwe dessin met zijn bijzondere uitstraling is buitengewoon geschikt voor representatieve ruimtes“, aldus CEO Andreas Mueller.

www.nora.com/50-Jahre-norament

Deel op Social Media
22-11-2017 8:30

"Uit onderzoek naar de ideale werkplek blijkt keer op keer de positieve invloed van planten op lichaam, geest en binnenmilieu." Dat stelt interieurbeplanter Copijn. Het bedrijf benadrukt dat gebouweigenaren en werkgevers er daarom verstandig aan doen meer planten toe te passen in de werkomgeving.

Hoofdkantoor FHG bank.

"In een kantooromgeving vertaalt dit zich in een betere en dus hogere luchtvochtigheid, een aangenamere akoestiek en minder gebouwgerelateerde gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en geïrriteerde slijmvliezen", aldus een woordvoerder namens Copijn. "Kortom: medewerkers voelen zich lekkerder in een groene omgeving en daarom is interieurbeplanting een belangrijk onderwerp."

Campus 013.

Gezondheid kan op verschillende manieren worden beïnvloed. "Belangrijke factor hierin is de groene inrichting van het kantoor. Natuurlijke elementen als daglicht, frisse lucht, stilte en de groene omgeving dragen bij aan onze psychische en fysieke gezondheid. De inzet van groen kan worden gebruikt om ziekteverzuim te beperken, prestaties te verbeteren, mensen sneller te laten herstellen na zware inspanning, concentratie te vergroten en het stressniveau te laten dalen."

The Base, Schiphol.

Recentelijk voegde het bedrijf uit Utrecht in een paar mooie projecten de daad bij het woord. In een nieuwsbrief vraagt Copijn onder meer aandacht voor het hoofdkantoor van FGH bank, een tropische binnentuin op Campus 013 en de groene verblijfsruimte The Base op Schiphol. "The Base op Schiphol heeft drie kantoortorens onderling verbonden middels een atrium", aldus de woordvoerder over het laatstgenoemde project. "Binnen zijn acht tropische bomen, Bucida’s, met een hoogte van 9 meter geplaatst. Deze Bucida’s geven een aantrekkelijke uitstraling aan het Atrium, waardoor het een aangename locatie is geworden om elkaar te ontmoeten, te lunchen en te verblijven."

www.copijn.nl

 


Deel op Social Media
15-11-2017 8:30

Linoleum is alleen thuis op de vloer? zeker niet. Het natuurlijke materiaal kent nog diverse andere toepassingen. Ook kunstenaars weten er wel raad mee.

De zeer fraaie linoleumsnede 'Cloud Nine' van kunstenaar Michiel van Nieuwland - ook designer bij Forbo Flooring -  was een van de fraaie werken die onlangs te zien was op zijn solotentoonstelling 'Cuando cavo un hoyo, levanto una colina' in Granada. Michiel keerde daarmee terug naar een plek waar hij 30 jaar geleden studeerde en die hem duidelijk beïnvloedde als kunstenaar. 


www.forbo.nl

Deel op Social Media
15-11-2017 8:30

De Nederlandse vloerkledenfabrikant Karpi presenteert in samenwerking met couturier Mart Visser een nieuwe collectie vloerkleden. Onder het label 'Mart Visser Carpets' wordt een keuze geboden uit acht soorten karpetten. Een serie abstracte schilderijen van de kunstenaar vormde de basis voor de designs. De betaalbare en handgemaakte vloerkleden zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, uni of met print. 

Modeontwerper Mart Visser heeft met het maken van schilderijen, sculpturen en installaties al acht jaar een tweede grote passie. Dit Artwork was voor Karpi de aanleiding om Mart te benaderen voor het ontwikkelen van een eigen collectie vloerkleden. In zijn atelier in Zuid-Frankrijk is hij puur intuïtief gaan experimenteren met structuren, reliëf, kleurverloop en veroudering. Het resultaat is een collectie unieke kleden.

Mart Visser: "Meestal schilder ik ruige en abstracte hoofden die contrasteren met de modernistische en fijne belijning van mijn Haute Couture ontwerpen. Voor de 'Mart Visser Carpets' zijn het kleurenpalet en de dynamische diversiteit aan materialen de enige overlappingen met mijn couture collecties. Daarbij kenmerken de designs zich door hoogte- en laagte-contrasten in ton-sur-ton of juist contrastrijke kleurcombinaties." 

De vier karpetten met een print hebben passende namen: Berger, Brique, Cendre en Prosper. Berger is geïnspireerd op het grafische lijnenspel dat vanuit een vliegtuig is te zien met velden in gewaskleuren, aders van rivieren en diepe tonen van de oceaan. Brique onderscheidt zich door een als stenen gestapeld design met een vervaagde verticale belijning. Voor het Cendre design schuurde de ontwerper de achterkant van een antiek boek en veegde hij laag over laag aangebrachte kleuren weer half weg. Prosper is een toevalstreffer; door eindeloos een grove ondergrond te bewerken, ontstond een prachtig kleurenspel.

www.karpi.nl


Deel op Social Media
15-11-2017 8:30

Akoestiek is belangrijk in het hedendaagse interieur. Bij de TV weet men dit ondertussen ook. Niet vreemd dus, dat Nordic Silence afgeleopen zaterdag 11 november volop in beeld kwam bij het RTL-4 programma Da’s Goed Geregeld.

Het programma was volledig gewijd aan Nordic Silence. Er kwamen projecten in uiteenlopende branches aan bod waarin werd getoond hoe Nordic Silence zich onderscheidt: "akoestiek mooi en duurzaam oplossen", aldus een woordvoerder.

De eerste uitzending was afgelopen zaterdag 11 november. Herhalingen op zaterdag 18 november om 10:30 uur en zondag 3 december om 14:00 uur eveneens op RTL-4. 

www.nordicsilence.nl


Deel op Social Media
08-11-2017 8:30

Plafondfabrikant Armstrong Ceiling Solutions wil met zijn gespecialiseerde plafondoplossingen een positief verschil maken in de leefomgeving van mensen. De introductie van Eleganza Naadloze akoestiek draagt daar volgens het bedrijf zeker aan bij.

Eleganza Naadloze akoestiek zorgt volgens Armstrong Ceiling Solutions voor een volledige plafondoplossing. "Door de 100 procent naadloze afwerking straalt het plafond luxe uit en vormt het een geheel", aldus het bedrijf. "Met de akoestische absorptie klasse A heerst een aangename akoestiek in de ruimte."

Volgens sales director Jelrik Engbersen is de vraag naar monolithische plafonds groot: “Vooral architecten en hun opdrachtgevers tonen belangstelling. Deze plafondoplossing creëert een luxe en moderne uitstraling en dat is met name voor bijzondere projecten gewenst. Denk aan musea, restaurants, designkantoren of woonvilla’s."

‘’Door het gebruik van de gebruikelijke gipsplaatplafonds ontstaat er een lange nagalmtijd en daardoor een onaangename akoestische omgeving”, zegt Engbersen. “Samen met Pennings Akoestiek zijn wij dit probleem te lijf gegaan en zijn we op zoek gegaan naar een oplossing; met Eleganza als resultaat. Design en akoestiek: dat biedt Eleganza."

Het plafond voldoet volgens de fabrikant aan zowel de esthetische eisen, als de wensen vanuit de klant op het gebied van akoestiek en leefbaarheid. Engbersen: “We hebben al een aantal mooie projecten kunnen realiseren. Zoals Waterschap Delfland, Hotel Van De Valk Breda en Naadloos Akoestisch Bouwlab Rosmalen. Stuk voor stuk met verschillende doeleinden, maar waar een strak, monolithisch plafond én een goede akoestiek meer dan gewenst is.”

Armstrong Ceiling Solutions is onderdeel van Armstrong World Industries en is wereldwijd actief op gebied van hoogwaardige akoestische plafondsystemen. Armstrong biedt een uitgebreid aanbod van innovatieve designoplossingen van plafonds in mineraal, metaal en hout. Architecten, montagebedrijven en opdrachtgevers vinden Armstrong Ceiling Solutions een deskundige partner. De bedrijfsstrategie is gericht op duurzaamheid en innovatie. 

www.armstrongceilings.com


Deel op Social Media
06-11-2017 8:30

Een deel van de voormalige en beruchte Bijlmerbajes wordt een tijdelijk hotel genaamd The Movement Hotel Bijlmerbajes, gerund door asielzoekers. Hier kunnen zij werkervaring opdoen, om de kans op re-integratie te vergroten. Forbo Flooring sponsort het project.

In het hotel zijn Flotex-vloeren geplaatst, die volgens Forbo niet alleen mooi zijn, maar ook supersterk en makkelijk nat en droog te reinigen. "De vloeren zijn kosteloos geïnstalleerd door de firma Vloer & Stof uit Amsterdam."

Op dit moment wonen er zeshonderd vluchtelingen in het AZC in de Bijlmerbajes, één van de meest beruchte, voormalige gevangenissen van ons land. Het hotel bestaat in totaal uit zestien tweepersoonskamers. Onderdeel van het hotel is het lunchrestaurant A Beautiful Mess van Refugee Company, dat al eerder van start ging. Hier wordt het hotelontbijt geserveerd. Ook is het mogelijk om meeting rooms te boeken voor inspiratiesessies of vergaderingen.

Naast Forbo werken andere bedrijven gratis mee om dit initiatief handen en voeten te geven. Zo schonk Auping de bedden kosteloos. Tevens zijn er plannen om nog een etage te openen met hotelkamers. Deze zullen er precies uitzien als de oude cellen, dus met Marmoleum op de vloer.

www.forbo-flooring.nl


Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >