Nieuws


27-09-2016 8:30

Estillon, totaalaanbieder van ondervloeren, ondertapijten en accessoires, zal het Dakarspeed team tijdens de Dakar Rally 2017 sponsoren. Maurik van den Heuvel, directeur van Van den Heuvel Logistiek, is de coureur tijdens deze Rally.

Het logo van Floorfixx, het merk van de range systeemvloeren van Estillon, zal zichtbaar zijn op beide zijden van de vijf voertuigen. Estillon werkt al jarenlang samen met Van den Heuvel Logistiek. Dit transportbedrijf verzorgt het transport in de Benelux van Estillon. Estillon heeft besloten juist deze tak van sport te sponsoren vanwege de snelheid en hoogstaande technologie van de Dakar Rally. "Want ook de klanten van Estillon kiezen voor snelheid en vakmanschap met de systeemvloeren van Floorfixx: een ondervloer om snel te egaliseren en met vakmanschap in eigen huis geproduceerd. Maar ook vanwege het feit dat een deel van de opbrengst van de Dakar Rally gebruikt wordt voor ontwikkelingshulp in diverse landen."

Team Dakarspeed zal in januari 2017 voor de vierde maal aan de start van de Dakar rally verschijnen. Ze nemen deel met de Scania Torpedo T4 Rallytruck. "Deze rallytruck is volledig nieuw gebouwd om maximaal te presteren in de zwaarste rally ter wereld."
Naast de perfect geprepareerde rallytruck, beschikt het voltallige team over volledig ingerichte voertuigen speciaal voor de service tijdens de rally. "Uiteindelijk zullen ze met vijf voertuigen met het logo van Floorfixx de woestijn gaan bedwingen."

www.estilon.nl

Deel op Social Media27-09-2016 8:30

Cosentino Group, fabrikant van innoverende oppervlakken voor architectuur en design, heeft een nieuwe 'Cosentino City'-vestiging in Londen. Met de opening van dit center laat het Spaanse bedrijf naar eigen zeggen opnieuw zien dat het naar diversificatie in het distributiemodel en naar internationale groei streeft.

Cosentino City Londen is gelegen midden in de bekende wijk Clerkenwell, het epicentrum waar wereldwijd prestigieuze merken gelokaliseerd zijn. "Met het nieuwe Cosentino City staat Cosentino dichter bij de klant en wordt er meer ingezet op klantbeleving door middel van een zintuigelijke ervaring en de uitgebreide service die door de deskundige medewerkers wordt geboden". aldus het bedrijf. "Met meer dan 200 vierkante meter biedt de showroom architecten en ontwerpers grote tentoonstellings- en werkruimten die zijn voorzien van de laatste technologie waarmee professionals worden geholpen bij de ontwikkeling van elk soort project."

"Deze ruimte gaat verder dan het simpele showroomidee. Wij zien het als een integraal ontwerp- en verkoopcentrum dat als inspiratiebron dient voor professionals en dat hen tegelijkertijd helpt bij het aantrekken van hun klanten, het houden van hun vergaderingen en het onderzoeken van alle mogelijkheden van ons productassortiment voor de ontwikkeling van hun projecten”, verklaart Diego Florio, verantwoordelijke voor de 'Cosentino City' in Londen.

Deze nieuwe voorziening is een ware mijlpaal voor Cosentino op de Engelse markt waar de onderneming sinds haar vestiging in 2002 geleidelijk is gegroeid. Momenteel is het Verenigd Koninkrijk qua omzet de belangrijkste regio voor Cosentino binnen Europa, zelfs meer dan Spanje.

www.cosentino.com

Deel op Social Media 

26-09-2016 8:30

Moduleo, de producent van luxueuze vinylvloeren, heeft een 'room visualiser' gelanceerd. Met die visualisatiefunctie kunnen de klanten hun ideeën tot leven brengen voor ze investeren in een nieuwe vloerbekleding. Het online platform vormt een uitbreiding op de bestaande website van Moduleo en hangt samen met de recente lancering van de nieuwe en innoverende Moods-collectie.

Arnoud van Ravensberg, Country Manager Nederland Projects & Residential, legt uit: “Met Moduleo Moods kunnen onze klanten zo ongeveer al hun creatieve vloerideeën waarmaken. Maar omdat vloerbekleding zo'n grote investering is, wilden we hen de kans bieden om die visie eerst te visualiseren, om te zien of hun idee wel zou passen bij dat specifieke project.” “Met deze collectie zijn de mogelijkheden eindeloos, en de room visualiser biedt hen de kans om kosteloos voluit te experimenteren met diverse looks, kleuren, vormen en formaten.”

Moduleo Moods biedt de klanten een creatieve studio waarin ze acht nieuwe vloerformaten kunnen combineren. Dankzij de brede waaier van beschikbare tegelvormen - zeshoeken, visgraten, driehoeken en ruiten, naast de traditionele vierkanten en rechthoeken - kunnen er in totaal meer dan honderdtien hout- en steeneffecten gecreëerd worden. Van Ravensberg: “De room visualiser is online beschikbaar op de nieuwe Moduleo Moods-website.Er is keuze uit diverse kamers, en de klanten kunnen hun laatste keuzemogelijkheden ook downloaden om op hun gemak een definitieve beslissing te nemen. Met dit platform versterken we ons engagement op het gebied van design en innovatie, en we geloven dat dit een erg nuttig hulpmiddel kan zijn voor al onze klanten.”

www.moduleomoods.com


Deel op Social Media21-09-2016 12:00

In het kader van de Dutch Green Building Week organiseren Ecophon en Interface op 27 september aanstaande een seminar met impact.

"We gaan het hebben over de praktische realisatie van een circulaire economie, het stellen van Sustainable Development Goals en de integratie hiervan in de core business, en over de human impact van een goede en gezonde werkplek. Tevens worden de mogelijkheden van fusie-energie belicht. Experts uit binnen- en buitenland voorzien u van een verse dosis inspiratie en kennis."

Sprekers zijn onder meer Erick Wuestman (St. Circulaire Economie), Geanne van Arkel (Interface), Carsten Svensson (Ecophon) en Rudy Meiner (ESA ruimtevaartexpert).

De bijeenkomst vindt plaats in The Awarehouse van Interface in Scherpenzeel.

www.interface.nl
www.ecophon.nl

Deel op Social Media 
 

15-09-2016 9:40

In het kader van de Dutch Green Building Week organiseren Ecophon en Interface een 'seminar met impact'. Tijdens het seminar op 27 september gaat het over de praktische realisatie van een circulaire economie, het stellen van 'sustainable development goals' en de integratie hiervan in de core business.

Engelse termen zijn blijkbaar erg circulair want een ander onderwerp dat aan bod komt is de 'human impact' van een goede en gezonde werkplek. Maar ook de mogelijkheden van fusie-energie worden belicht. Experts uit binnen- en buitenland voorzien de aanwezigen van een dosis inspiratie en kennis.

Het programma duurt van 9.00 tot 13.00 uur met een aansluitende lunch.

www.ecophon.nl


Deel op Social Media14-09-2016 8:30

Voor de tweede keer vindt de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar (IvhJ) plaats, georganiseerd door VHG vakgroep Interieurbeplanters. Deze wedstrijd brengt mooi ontworpen, technisch goed aangelegde en uitstekend onderhouden binnengroenprojecten onder de aandacht van particuliere, zakelijke en publieke opdrachtgevers.

Met de groene Bibliotheek van Schiedam als overtuigende winnaar IvhJ 2016 en drie inspirerende nominaties, worden interieurbeplanters (leden en niet-leden van de VHG-) dit jaar uitgedaagd hun beste projecten in te sturen. "Projecten die het verschil maken voor mens en gebouw", aldus de VHG.

De competitie staat open voor leden en niet-leden van VHG-vakgroep interieurbeplanters. Tot 21 oktober aanstaande kunnen ze hun project inschrijven via de website van de VHG.

De vakjury zal uit de inzendingen een voorselectie maken en deze projecten bezoeken om tot een goede beoordeling te komen. Pas dan bepaalt de jury welke projecten genomineerd worden. Alle genomineerden maken kans op het predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2017. De feestelijke prijsuitreiking is in januari of februari 2017.

www.vhg.org


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >