Nieuws


25-07-2016 8:30

De plafonds van Armstrong Ceiling Solutions zijn volgens de fabrikant ontworpen met de toekomst in gedachten. Deze focus wordt uitgelegd in onderstaande animatie.

De focus van Armstrong is volgens een woordvoerder gericht op de volledige integratie van C2C in het bedrijf. "Een natuurlijk gevolg van het gebruik van gerecyclede materialen en milieuvriendelijke productieprocessen is het Plafond Recyclingprogramma. Armstrong hergebruikt oude plafonds om er weer nieuwe van te maken."

"Naast dat meedoen aan het recyclingprogramma het milieu ondersteunt, zijn er ook financiële voordelen omdat er geen stortkosten gemoeid zijn voor het afvoeren van oude plafonds."

De plafondfabrikant recyclede wereldwijd al ruim 15 miljoen vierkante meter oude plafonds en dat betekent dat bijna 62 ton bouwafval niet op de vuilnisbelt terecht is gekomen. Van oude minerale plafonds wordt minimaal 42 procent tot wel 77 procent verwerkt in nieuwe minerale plafondtegels.

"Armstrong Ceiling Solutions is de eerste plafondfabrikant in Europa met een complete lijn aan C2C-gecertificeerde producten. Perla en Ultima+ zijn C2C Bronze gecertificeerd.  Cradle to Cradle is een filosofie waarbij het draait om gesloten kringlopen. Productieprocessen worden zoveel mogelijk afgestemd op de blauwdruk van de natuur."

www.armstrong.nl

Deel op Social Media18-07-2016 8:30

Misschien heeft u ze onbewust al gezien, of loopt u er binnenkort onderdoor.: de nieuwe Verwol-plafonds op luchthaven Schiphol.

Diverse gedeeltes van Schiphol zijn opnieuw ingericht en gemoderniseerd. Onder andere de E&F pier, de G-pier, het GH gebouw, vertrekhallen, de B&C lounge, Lounge 2, reclaim ruimtes en een buitenterrein zijn aangepakt. Verwol was verantwoordelijk voor 40.000 vierkante meter plafond, 13.000 vierkante meter aan wanden en 3.000 strekkende meter koven.

De aanpassingen waren nodig om ook in de toekomst te voldoen aan de Europese regelgeving. Het project dat Schiphol hiervoor opstartte kreeg de naam One XS. Het project heeft voor Verwol 4 jaar geduurd en er waren periodes waarin er maar liefst honderd man van Verwol tegelijkertijd aan het werk waren op de luchthaven. Een groot deel van de werkzaamheden is uitgevoerd in de avond- en nachturen om de passagiers zo min mogelijk overlast te bezorgen.

"Een bijzondere klus was het zeker", aldus Kees Koppes, accountmanager bij Verwol. "De luchthaven is natuurlijk dag en nacht in bedrijf en dat betekent dat je werkt met scherpe projectplanningen en logistieke uitdagingen. Er zijn diverse producten speciaal ontwikkeld voor dit project. Zo is er in samenwerking met architectenbureau Benthem Crouwel NACO bijvoorbeeld een speciale Schipholwand gemaakt."

In totaal achttien verschillende soorten plafonds en zeven soorten wanden zijn geleverd en gemonteerd, waaronder enkele zeer speciale uitvoeringen. "Denk aan de houten grills die als wandbekleding en in plafonds zijn toegepast en de 3.600 vierkante meter buitenplafonds die weersbestendig moeten zijn."

Het resultaat van alle werkzaamheden is dat Schiphol nog efficiënter passagiersstromen kan verwerken, voldoet aan de veiligheidseisen en een prettige uitstraling heeft. Koppes: "We zijn trots op ons werk op Schiphol. We hebben opnieuw aangetoond dat we maatwerk kunnen leveren en laten zien waarom we marktleider zijn in systeemwanden, plafonds en complete interieurrealisatie."

www.verwol.nl

Deel op Social Media13-07-2016 9:06

Vloerenfabrikant Tarkett heeft aangekondigd dat aan de nieuwe generatie homogene non-PVC vloerbedekking iQ One het Cradle to Cradle Gold-certificaat is toegekend door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

"Dit instituut vertegenwoordigt een van de hoogste internationale standaarden en onderscheidt producten die zijn ontworpen om een positieve invloed te hebben op het milieu en de gezondheid van mensen", aldus een woordvoerder van Tarkett.

iQ One is volgens de fabrikant de ideale keuze voor drukbezochte ruimten zoals openbare ruimten, scholen en gezondheidscentra waar een slijtvaste, milieuvriendelijke vloer nodig is. 

Gemiddeld brengen we 90 procent van onze tijd binnenshuis door. Daarom legt Tarkett zich er naar eigen zeggen op toe om betere, gezondere en productievere leefruimten te ontwerpen voor iedereen. "iQ One biedt een perfecte balans tussen esthetiek, flexibiliteit en sterkte om te voldoen aan de hoge eisen die drukbezochte ruimten stellen. De innovatieve formule zonder PVC, waarvoor octrooi is aangevraagd, biedt dezelfde unieke voordelen waardoor iQ al decennialang een bekende naam is op gebied van homogene vloerbedekking."

De nieuwe goud-gecertificeerde vloer is non-PVC, ftalaatvrij, kent een geringe uitstoot van VOS, is 100 procent te recyclen en is genmakkelijk te leggen. Volgens Tarkett is er voor de vloer weinig onderhoud en geen was- of poetsmiddel nodig. Voorts is iQ One goedgekeurd voor vochtige ruimten overeenkomstig de industriestandaard GBR.

De collectie iQ One wordt geleverd in 38 kleuren en drie non-directionele patronen: Dusty, Classic en Misty. "De verschillende patronen zorgen voor een aantrekkelijke verscheidenheid waarmee u kunt variëren om een gecoördineerd en harmonieus decor te creëren en zijn beschikbaar met gecoördineerde non-PVC lasdraden voor een perfecte afwerking."

“We zijn bijzonder trots een Cradle to Cradle Gold-certificaat te hebben ontvangen voor iQ One. Dat bewijst dat verantwoordelijkheid voor het milieu, esthetiek en functionaliteit in perfecte balans kunnen samenwerken,” zegt Rob Peters, Vice President Marketing EMEA. “iQ One maakt deel uit van de Tarkett-visie om te streven naar een circulair economisch bedrijfsmodel op basis van Cradle to Cradle-principes, waarbij producten worden ontworpen met goede materialen en veilig kunnen worden hergebruikt en gerecycled."

www.tarkett.com

Deel op Social Media12-07-2016 9:06

Forbo Flooring wil met haar 'door en door duurzame' Marmoleumvloer de huiskamer in en start daarom deze maand een grote campagne genaamd Love Life Marmoleum. De campagne die draait rondom het thema selfies is te horen via radio, te lezen in bladen & blogs, te zien via Forbo’s social media kanalen en te beleven bij de Marmoleum-dealers.

Klik op de foto voor een kort filmpje.

Muziek, sfeer en emoties spelen een belangrijke rol, stelt een woordvoerder. "Zo is de Marmoleum collectie opgedeeld in woonsferen met namen als Share, Reflect, Inspire, Recharge en Energize die alle een playlist op Spotify hebben. Daarnaast is er een wedstrijd verbonden aan de campagne waarmee thuisconcerten zijn te winnen."

www.lovelife-forbo.nl

Deel op Social Media06-07-2016 14:38

Tarkett, specialist in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloerbedekking en sportveldbekleding, is onlangs gestart met een digitale ontwerpcampagne gericht op architecten en ontwerpers in heel Europa om hen te betrekken bij het nieuwe concept 'Floor is the new Playground'. Het levert volgens de fabrikant tal van ideeën op.

De 8 weken durende campagne, waarin gebruikers worden aangemoedigd te spelen met vloerpatronen en interessante ontwerpen te creëren met het assortiment Luxury-vinyltegels (modulair vinyl) van Tarkett, is uiteindelijk uitgelopen op een internationaal 'design tag'-spel. "Verschillende architecten en ontwerpers uit alle delen van Europa hebben de mogelijkheid tot samenwerking aangegrepen en hebben inspirerende vloerontwerpen geproduceerd, die breed werden gedeeld op de sociale media."

In zijn commentaar over de betrokkenheid van de ontwerpers bij de campagne, zei Florian Bougault, Art Director Tarkett Stores & Shops, Hospitality & Leisure: “We waren buitengewoon tevreden over het aantal architecten en ontwerpers dat heeft meegedaan en de digitale tool heeft gebruikt om met de patronen te spelen.Sommige patronen waren heel inspirerend omdat architecten de vloer op verschillende manieren bekeken en met het oppervlak speelden; bijna een digitaal speelveld voor het creëren van eindeloze mogelijkheden. Vooral één ontwerp van Eric Klein Velderman was een prachtig voorbeeld van een evenwichtige combinatie van klassiek en hedendaags.”

Hij voegt eraan toe: “Het aspect van samenwerking in de campagne was ook interessant. Het was prachtig om te zien hoe ontwerpers met elkaar samenwerkten aan unieke vloerontwerpen en het uiteindelijke resultaat deelden op de sociale media. In de hele Europese gemeenschap van architecten en ontwerpers is de respons geweldig geweest; de campagne is meer dan 10.000.000 keer bekeken.”

Eric Klein Velderman van Cantoo Design in het Verenigd Koninkrijk legde uit waarom hij de competitie boeiend vond: “Wat begon als een eenvoudig ontwerpspel werd al gauw veel gecompliceerder - en toen begon het leuk te worden. Ik weet zeker dat de meeste ontwerpers de online tool zagen als een korte onderbreking, iets dat op het eerste gezicht behoorlijk eenvoudig was. Ik zag kans de tool te gebruiken om ideeën te ontwikkelen die verder gingen dan een spelletje, dat het iets is dat we misschien kunnen gebruiken voor serieuzere ontwerpontwikkeling.”

“Het duurde niet lang of we zagen de tool ook als een kans om samen te werken en we bedachten een 'design tag'-spel waarin we elkaar een deel van een patroon gaven, dat de ander dan voltooide. Na het probleem te hebben opgelost, vergeleken we elkaars resultaten. Het was heel erg leuk en een prachtig voorbeeld van een campagne waarin fabrikanten en ontwerpers op internationale schaal samenwerken.”

René Wissink van Atelier Argos in Nederland voegde eraan toe: “We hebben allemaal heel erg genoten van het experimenteren met de tool en vonden het ontwerpproces bijzonder boeiend. Tools zoals deze zijn een goede ondersteuning voor het ontwerpen en we hebben veel plezier gehad met het ontdekken van de mogelijkheden om de vloer tot leven te brengen. Het heeft echt onze verbeelding aan het werk gezet.”

www.tarkett.nl

Deel op Social Media04-07-2016 8:30

Forbo Flooring geeft vanaf deze week tot het eind van het jaar in totaal tien thuisconcerten weg. De actie die loopt via spots op de radio en de PostNL verhuisdoos verwijst belangstellenden naar www.lovelife-forbo.nl waar met het uploaden van een aankoopbon van minimaal 25 vierkante meter Marmoleum een live muziekconcert gewonnen kan worden, in de eigen huiskamer en in een muzieksoort naar keuze.

De actie past in Forbo Floorings nieuwe LoveLife Marmoleum campagne waarmee de vloerproducent de designmogelijkheden van de door en door duurzame Marmoleumvloer voor thuis wil laten zien. De campagne die draait rondom het thema 'selfies' is niet alleen te horen via radio, maar ook te lezen in bladen & blogs, te zien via Forbo’s social media kanalen en tv, en te beleven bij de Marmoleum-dealers.

www.lovelife-forbo.nl

Deel op Social Media 

 

 

Muziek, sfeer en emoties spelen een belangrijke rol in de campagne. Zo is de Marmoleum collectie opgedeeld in woonsferen met namen als Share, Reflect, Inspire, Recharge en Energize die alle een playlist op Spotify hebben.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >