Nieuws


24-06-2016 8:30

De winnaars van de tiende Cosentino Design Challenge zijn bekend. De internationale studentencompetitie werd georganiseerd door de Cosentino Group, multinational in de productie en distributie van innovatieve oppervlakken. De prijzen werden uitgereikt in twee categorieën: Architectuur en Design.

In de categorie Architectuur luidde het thema ‘Cosentino en sport’, waarbij de kandidaten een oppervlak naar keuze konden kiezen. De drie winnende projecten, elk beloond met 1000 euro, waren: ‘Scalarte art in scale’van Luis Miguel Sánchez (Escuela Técnica Superior de Arquitectura, Madrid, Spanje), ‘Dancing Prism’ van María Rodríguez (Escuela Técnica Superior de Arquitectura, Madrid, Spanje) en ‘Waterock’ van Arturo Garrido (Escuela Técnica Superior de Arquitectura, Madrid, Spanje).

 

In de categorie Design was het thema ‘werken op commerciële elementen’, waarbij deelnemers aangemoedigd werden om te spelen met verschillende oppervlakken. De drie winnende projecten, eveneens elk beloond met 1000 euro, waren ‘Una galaxia de colores’ van Hugo García (Escuela Técnica Superior de Arquitectura, Madrid, Spanje), ‘Diffuse’ van Javier Jauhari (Lasalle College of the Arts, Singapore) en ‘Glade’ van Verónica Gómez (Escuela Superior de Diseño, Madrid, Spanje).

 

De jury van Cosentino Design Challenge bestond uit vertegenwoordigers van de partnerscholen en universiteiten die betrokken zijn bij de editie van dit jaar. Cosentino is trots om te zien hoe het initiatief, dat 10 jaar geleden begon met het bevorderen van talent van architectuur- en designstudenten over de hele wereld, blijft groeien. Het project krijgt meer en meer ondersteuning van gerenommeerde scholen, universiteiten en instellingen, zowel nationaal als internationaal.

Het groeiende succes van de competitie elk jaar in termen van het aantal projecten en ingestuurde werken is ook aanzienlijk. Cosentino Design Challenge 10 kreeg een totaal van 353 inzendingen (173 voor de categorie Architectuur en 180 voor de categorie Design), een stijging van 28 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Inzendingen waren afkomstig van studenten van zowel de deelnemende partnerscholen alsook van andere design- en architectuuropleidingen wereldwijd.

www.cosentino.com


Deel op Social Media24-06-2016 8:30

Hunter Douglas heeft een aluminium lamellenplafond geleverd aan het  Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag.

De eisen voor de nieuwbouw van het Internationaal Strafhof in Den Haag waren behoorlijk complex en uitdagend, maar Bjarne Hammer is geslaagd in zijn opdracht. De architect van het vermaarde Deense architectenbureau Schmidt, Hammer, Lassen Architects ontwierp een iconisch gebouw voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. Het nieuwe complex doet recht aan slachtoffers van ernstige misdaden en beschermt ze, maar laat tegelijkertijd de vermeende misdadigers die er vervolgd worden hun menselijkheid behouden.

Het interieur van het 56.000 vierkante meter tellende complex is gebouwd op ingetogen allure en maakt geen onderscheid tussen slachtoffers, daders en medewerkers. Hunter Douglas leverde maatwerk voor dit interieur met circa 29.000 vierkante meter slanke, aluminium plafondlamellen.

www2.hunterdouglascontract.com

Deel op Social Media 

 

 

24-06-2016 8:30

Nordic Silence is komende zaterdag 25 juni onderdeel van het programma Da's Goed Geregeld op RTL 4.
In de uitzending komende zaterdag staat Joost, eigenaar van een uitzendbureau centraal. Joost krijgt tips hoe die de facilitaire onderdelen van zijn kantoor verder kan verbeteren. Nordic Silence neemt het onderdeel 'akoestiek' voor zijn rekening. "In het programma tonen we aan de hand van gerealiseerde projecten hoe wij het dempen van geluid koppelen aan vormgeving om daarmee iets toe te voegen aan de beleving in een ruimte", aldus een woordvoerder.

Het programma Da's Goed Geregeld wordt uitgezonden komendezaterdag 25 juni om 16:30 uur op RTL 4. Herhaling zondag 26 juni 14:00 uur.

www.nordicsilence.nl

Deel op Social Media21-06-2016 10:00

Tapijtfabrikant Desso, onderdeel van Tarkett, heeft Dick van der Graaf benoemd tot Sales- & Marketing Director Business Carpets Nederland. Daarmee is hij vanaf heden verantwoordelijk voor het commerciële beleid en de aansturing van Desso’s omvangrijke projectenmarkt.

De divisie Business Carpets biedt een brede range aan tapijten voor onder andere de kantorenmarkt. Deze tapijten zijn volgens een woordvoerder ontwikkeld om bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen.

Van der Graaf werkt sinds 2002 bij Desso, waar hij verschillende management- en salesfuncties vervulde en eerder onder andere werkzaam was bij Forbo Flooring Systems en bij Wagener Projecten. Hij volgt Bruun Boeschoten op, die de functie 9 jaar bekleedde. Van der Graaf over zijn nieuwe functie: “Na 14 jaar saleservaring in verschillende rollen bij Desso was ik klaar voor meer verantwoordelijkheid. Ik ken het bedrijf zeer goed en kijk ernaar uit verdere groei te stimuleren en ons marktbereik te helpen vergroten.”

Roland Jonkhoff, managing director van Desso: “Dick heeft een enorme track record binnen ons bedrijf en een enorme kennis van de markt, onze producten en natuurlijk onze klanten. Hij is uitstekend op zijn plek in zijn nieuwe rol als Sales & Marketing Director Business Carpets.”

www.desso.com

Deel op Social Media21-06-2016 8:30

Vloerenspecialist Gerflor levert de vloeren van de zeven volleybalvelden en de zes handbalvelden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Gerflor produceert, levert en installeert de sportvloeren, met een totale oppervlakte van ruim 15.000 vierkante meter. Na afloop van de Olympische Spelen zorgt Gerflor voor demontage van de vloeren.

In het kader van de partnerships met de International Handball Federation en de Fédération Internationale de Volleyball levert Gerflor de handbal- en volleybalvelden op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. De Taraflex-sportvloeren van Gerflor worden in het Technocenter in Frankrijk geproduceerd en geassembleerd. Een team van technici is voor, tijdens en na de Olympische Spelen in Rio aanwezig en zorgt onder meer voor installatie van de vloer en biedt doorlopend technische bijstand tijdens het sportevenement.

Als fabrikant van elastische vloerbedekkingen, werkt Gerflor zowel voor particulieren als voor professionals. De Taraflex-sportvloeren van Gerflor zijn al ruim 70 jaar een begrip in de sector. "Dankzij de inzet van onze expertise voor ’s werelds grootste sportevenementen dringt Gerflor zich op als de wereldleider op het gebied van synthetische indoorsportvloeren. De Taraflex-sportvloeren bieden de beste onmiddelijke bescherming bij een val en helpen sportblessures op lange termijn voorkomen. De oppervlaktebehandeling Protecsol vermindert het risico op brandwonden door wrijving bij een duik. De schokdempende onderlaag zorgt voor extra veiligheid en de gekalanderde slijtlaag is versterkt met lasveze, dit zorgt voor stabiliteit en stevige afdruk. De vloeren zijn beschikbaar in 18 kleuren, zodat het speelveld altijd bij de huisstijl van het sportevenement past."

De Taraflex-sportvloeren van Gerflor worden al sinds 1947 gebruikt door de grootste internationale sportfederaties. Door partnerships met deze federaties is Gerflor al sinds 1976 aanwezig op de Olympische Zomerspelen. "Dat maakt Gerflor al 40 jaar Olympisch kampioen."

www.gerflorbenelux.com

Deel op Social Media 

14-06-2016 10:00

Branchevereniging VHG heeft voor twee van haar vakgroepen nieuwe voorzitters benoemd. John Koomen is vanaf 1 augustus voorzitter van VHG Vakgroep Hoveniers. Helga Verheijen-Bruinsma is sinds 2 juni de nieuwe voorzitter van VHG Vakgroep Interieurbeplanters.

Helga Verheijen-Bruinsma is sinds 2 juni de nieuwe voorzitter van VHG Vakgroep Interieurbeplanters. Binnen deze vakgroep zijn 25 toonaangevende bedrijven vertegenwoordigd. Verheijen-Bruinsma is directielid van Bruinsma Natuurlijk in De Kwakel. Daar is zij verantwoordelijk voor de aansturing van het verkoopteam, marketing, sfeerdecoraties en creatieve productontwikkeling. Met deze benoeming meent de vakgroep een voorzitter te hebben gekozen die kan verbinden en sterk is in strategie en het profileren van de branche. Verheijen deed bestuurlijke ervaring op binnen JCI, een internationale netwerkorganisatie. Met VHG branche- en vakgenoten wil zij vooral het denken vanuit de vraag van de klant verder ontwikkelen en invulling geven.  

Verheijen neemt de voorzittershamer over van Arnoud de Romph, die bij zijn afscheid de oorkonde van 'Bijzondere Verdiensten' ontving en een sculptuur 'Gouden Bron van Inspiratie'. De Romph was ook actief in VHG Vakgroep Dak- en Gevelbegroeners, werkgroep Floriade 2012 en 2022 en diverse ad hoc werk- en stuurgroepen. Vooral zijn positief kritische houding, en het iedereen scherp houden op de doelstellingen werden zeer gewaardeerd. De Romph legt zijn functies neer, omdat hij niet langer bij een VHG-lidbedrijf werkzaam is.

John Koomen treedt per 1 augustus aan als voorzitter van VHG Vakgroep Hoveniers. Bij deze vakgroep zijn circa 850 hoveniersbedrijven aangesloten. Koomen is eigenaar van John Koomen Tuinen in Wognum een bedrijf dat in 2010 werd verkozen tot Duurzaamste Hoveniersbedrijf van Nederland. Daarnaast is hij oprichter/eigenaar van de Kunstkwekerij en van 020GROEN, een duurzaam hoveniers- en groenbedrijf in en rond Amsterdam. Koomen beschikt over ruime bestuurlijke ervaring, zowel buiten als binnen VHG. Zo was hij eerder bestuurslid van VHG Vakgroep Dak- en Gevelbegroeners en lid van VHG Ledenraad.

Tot 1 augustus zal Hans Hendriks, directeur van Hendriks Hoveniers in Duiven, de functie van waarnemend vakgroepvoorzitter vervullen. Hendriks werd in januari 2015 benoemd in deze tijdelijke functie, gekoppeld aan de start van een inspiratieproject als onderdeel van het Vakgroepplan 2015-2017 voor de bij de vakgroep aangesloten hoveniers. In dit project staat het creëren van nieuwe marktkansen voor de leden centraal.

www.vhg.org

Deel op Social Media14-06-2016 8:30

Armstrong Ceiling Solutions presenteert een infographic waarmee eenvoudig de juiste keuze voor een plafond gemaakt kan worden. "Deze handige infograpic biedt een overzicht van de diverse mogelijkheden."

Armstrong Ceiling Solutions heeft plafonds voor elke ruimte. Naast de bekende minerale plafonds heeft de fabrikant ook plafonds van metaal en hout in zijn programma.

Voor strakke en stijlvolle plafonds heeft Armstrong Ceiling Solutions metalen plafondtegels. "Door de diversiteit aan mogelijkheden is dit materiaal heel flexibel in de ontwerpfase. De metalen producten hebben een adembenemende industriële look."

"Houten plafonds geven een warme en sfeervolle uitstraling aan de ruimte. De natuurlijke houtproducten van Armstrong geven een ruime keus in verschillende houtfineren en -structuren om voor elke ruimte de juiste ambiance te creëren. Gebruik van hout geeft warmte en een luxe uitstraling doordat elk houtproduct uniek in zijn soort is."

De bekende minerale plafonds van Armstrong bieden volgens de aanbieder op het gebied van akoestiek veel mogelijkheden. "Zowel in geluidabsorptie als in overlangsgeluidisolatie is voor elke ruimte een passende plafondoplossing. Door de hoge lichtreflectie blijft de uitstraling licht en helder. Daarnaast zijn deze plafonds 100 procent recyclebaar en is er zelfs een compleet portfolio aan C2C-plafondsystemen beschikbaar."

"Elk materiaal is ook te gebruiken in een zwevend plafond. Losse modules geven een ruimte vorm, diepte en contrast. De akoestische prestaties zijn optimaal, omdat de modules volledig vrij in de ruimte hangen. Dankzij het speciaal ontworpen oppervlak wordt licht tot wel 87 procent gereflecteerd en maakt zo ruimten helder en comfortabel."

www.armstrong.com


Deel op Social Media13-06-2016 9:06

Moduleo is gestart met de opleiding 'Het verleggen van Moduleo Moods'. Standaard’ vloeren weten stoffeerders wel goed te leggen maar Hongaarse punten, hexagon- en visgraat-vloeren vereisen toch meer specifieke kennis. Gedurende 6 dagen wordt er onder begeleiding van de Technisch Service Manager van Moduleo een programma afgewerkt, waarna de stoffeerder volledig zelfstandig een Moods-vloer kan verleggen.

Moods is het nieuwe creatieve programma van Moduleo waarmee klanten een persoonlijke stempel op de vloer kunnen drukken. Moduleo maakt dit mogelijk door de Transform- en Impress-collecties uit te breiden met acht innovatieve formaten. "Deze vormen zijn onderling compatibel en ook met de standaard Moduleo-formaten. Daardoor zijn eindeloze verlegpatronen mogelijk. Van een visgraat tot Hongaarse punt, van zeshoek tot driehoek en ruit."

Tijdens de training worden de deelnemers geïnformeerd over de mogelijkheden en de aangepaste installatie-instructies voor deze patronen. Ook bestaat de mogelijkheid om ter plekke verschillende patronen uit te proberen. Daarnaast is er volop ruimte voor het uitwisselen van vakkennis. De eerste training is inmiddels met succes afgerond.

www.moduleo.nl

Deel op Social Media10-06-2016 14:38

Interface heeft een top 3 positie bemachtigd in de 2016 Sustainability Leaders, het belangrijkste onderzoek naar de meest duurzame bedrijven wereldwijd. Het onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door Globescan, SustainAbility en Sustainable Brands onder de voornaamste duurzaamheidsexperts ter wereld. Sinds 1997 staat Interface onafgebroken in de top 5, een absoluut unicum.

Het Sustainability Leaders onderzoek is het belangrijkste onderzoek op het gebied van duurzaamheid ter wereld. Jaarlijks worden ruim negenhoderd van de voornaamste experts, afkomstig uit overheid, bedrijfsleven, wetenschap, media en NGO’s, uit 84 landen uitgebreid bevraagd naar ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Onderdeel van dit onderzoek is de vraag welke bedrijven er het beste in slagen om duurzaamheid integraal op te nemen in hun bedrijfsstrategie en wereldwijd leiderschap tonen in het verduurzamen van hun bedrijf en keten. Hierbij moet Interface op plek 3 alleen Unilever en Patagonia voor zich dulden en laat het bedrijven als Tesla, Nestlé en Google achter zich. Bijzonder is dat Interface bij experts van ieder continent in de top 5 eindigt.

Rob Boogaard, voorzitter en CEO van Interface EMEA, is trots op het resultaat: “Het is geweldig dat onze inzet door de belangrijkste experts wereldwijd zo hoog wordt gewaardeerd. Maar nog belangrijker vind ik dat wij nu al 19 jaar in de top 5 staan: het ultieme bewijs dat duurzaamheid voor ons geen marketingtool of bevlieging is, maar diep in onze vezels zit.”

www.interface.com

Deel op Social Media10-06-2016 8:30

Forbo Flooring heeft in samenwerking met ontwerper Maarten Ponjée een nieuwe Flotex vloer op de markt gebracht die gebruik maakt van augmented reality (AR). De layer app brengt de vloer letterlijk tot leven. Zo vliegen de vlinders je levensgroot om de oren.

Ponjée heeft de AR-gimmick bedacht met het idee dat er ook functionaliteit aan vastgeknoopt zou kunnen worden. Zo zouden de vlinders je in een hotel, ziekenhuis, school, werkomgeving, winkel of huis bijvoorbeeld kunnen leiden naar je plek van bestemming.

De vloer is geïnspireerd op het boek ‘De ontwikkeling van rupsen, vlinders en insecten’ van de botanische tekenares Anna Maria Sybilla Merian dat in 1665 verscheen. Ponjée was geraakt door de enorme schoonheid en precisie van de tekeningen. De app speelt daarop in en geeft een Alice in Wonderland-effect met vlinders van wel een meter groot die om je heen cirkelen. De AR-applicatie opent met een verhaaltje over Merian. De designvloer wordt geleverd in vier kleurvarianten, maar kan volgens Ponjée eenvoudig worden ingepast in elke huisstijl.

Flotex is een high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar volgens Forbo zonder de (onhygiënische) nadelen van een zachte vloer. "Zo kan de vloer met zijn vinyl rug en nylon garens eenvoudig nat gereinigd worden. Daarnaast vangt Flotex met haar 80 miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden. De collectie biedt verder ongekende mogelijkheden qua kleur en dessin. Zo kan elke denkbare afbeelding op de vloer gedrukt worden. Bovendien kent de veerkrachtige, duurzame vloer (67 procent gerecycled materiaal) superieure antislip eigenschappen en akoestische kwaliteiten."

Maarten Ponjée is directeur van Eyedicted, een designstudio met een voorliefde voor het ontwerpen van patronen/motieven voor muren, lampen, vloeren, banken, bedden, maar ook mensen (textiel). De inspiratie komt daarbij vaak uit de natuur.

www.eyedicted.com

Deel op Social Media03-06-2016 8:30

Een betere akoestiek in een open kantoor verminder de stress bij kantoorwerkers. Dat is de uitkomst van een Zweeds onderzoek, geinitieerd door Ecophon en het Stress Research Institute in Stockholm.

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat een goede akoestiek tot 15 procent minder stress oplevert. "Een gezonde geluidsomgeving verbetert de arbeidseffectiviteit significant"aldus Ecophon over de uitkomsten."30 procent minder verstoringen in het algemeen, 29 procent minder verstoring op korte afstand, 22 procent minder verstoringen op lange afstand, en15 procent minder stress."
 

Het onderzoek werd uitgevoerd op twee verdiepingen van het gemeentehuis van Sundbyberg vlakbij Stockholm. De etages waren virtueel identiek met dezelfde indeling, inrichting en hetzelfde aantal werkstations met mensen die gelijke taken uitvoeren. Het plafond bestond uit geluidsabsorberende panelen met Articulatieklasse 190. In totaal hebben 151 werknemers deelgenomen aan het onderzoek.

www.ecophon.nl

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >