Nieuws


25-05-2016 9:06

Het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI) introduceert het Quiet Room Label Concept. Dit is het eerste en enige objectieve keurmerk voor hotels op gebied van geluidsisolatie. Om dit hoge niveau van geluidscomfort te realiseren, kan het KGI bij renovatie of nieuwbouw producten van verschillende leveranciers adviseren.

Eén van deze partijen is Fermacell, die zich inmiddels bewezen heeft op het gebied van akoestiek. Met een Quiet Room Label creëren hotels meerwaarde richting hun gasten. Deze krijgen namelijk de garantie op een stille kamer. Ook vastgoedeigenaren met dit certificaat hebben een streepje voor in de verkoop van hun panden aan hotelketens.

Met dit concept biedt het KGI een totaaloplossing. "Vaak richten aannemers zich nog op óf de vloeren óf de wanden óf het plafond. Daarmee krijg je slechts één stukje van de puzzel’, zegt Lucas Keizer, directeur van het KGI. ‘Het gevolg is een regen aan klachten bij het hotel vanwege geluidsoverlast. Aan het Quiet Room Concept zijn tien bouwpartijen verbonden; met deze unieke samenwerking kunnen we klanten de oplossing van de gehele puzzel voorleggen."

Wereldwijd hebben al honderdveertig hotels het Quiet Room Label behaald.

www.kgigroep.nl

Deel op Social Media25-05-2016 8:00

Op zondag 5 juni zal Nyink met een item te zien zijn op RTL4 en op zaterdag 11 juni op RTL5. Het bedrijf op het gebied van werkplekafscheidingen is te zien in het programma Lifestyle Xperience.

"Nyink heeft zich in korte tijd weten te profileren als dé leverancier van werkplekafscheidingen akoestische oplossingen", aldus Erik Weenink namens het bedrijf uit Groenlo. Via het programma Lifestyle Xperience willen ze Nederland een indruk geven van waar ze voor staan en wat ze zoal doen.

In het item zijn de twee ondernemers achter Nyink aan het woord, wordt een beeld geschetst van hun vestiging in Groenlo en een installatieklus op locatie. De uitzending is te zien op zondag 5 juni om 14:20 uur (RTL4) en zaterdag 11 juni 2016 om 15:10 uur (RTL5).

www.nyink.nl

Deel op Social Media22-05-2016 5:00
Soms zoeken we afzondering, juist om nader tot elkaar te komen. Met Chat wordt een intieme en geborgen ruimte binnen een grotere ruimte gecreëerd. Chat is een modulair systeem, bestaande uit een basis van drie wanden, dat kan worden uitgebreid met een akoestisch dak met verlichting, lounge banken en een tafel.
De Chat is er in diverse afmetingen, een hoge variant voor staand werk of bellen, een kleine variant voor individueel en geconcentreerd werk en een grote variant voor kort werkoverleg of het doornemen van stukken met collega’s. Voor de afwerking van de gestoffeerde wanden kan gekozen worden uit een bedrukte stof met visual en diverse projectstoffen. De akoestische wanden zijn gevuld met gerecyclede kledingstukken; de vulling bestaat voor 80 procent uit katoen. Het product wordt op de markt gebracht door In-Zee Visueel en akoestisch comfort.
 
 
 
18-05-2016 15:30

Een kantoorgebouw met deuren, vensters en gevelbekleding uit Accoya is gewaardeerd met een vijf sterren Breeam-NL-certificering voor duurzaam bouwen. "Met deze certificering en bijbehorende score is dit gebouw nu het duurzaamste gebouw ter wereld", meldt een woordvoerder van leverancier Accsys Technologies.

"Om een kantoorgebouw met ongeëvenaarde groene eigenschappen te kunnen verwezenlijken voor hun klant, besloot het ontwerpteam de kernelementen van het gebouw te vervaardigen uit Accoya, dat wordt gefabriceerd door Accsys Technologies."

Het gebouw vormt het hoofdkantoor van machinefabrikant Geelen Counterflow uit Haelen.Het ontwerp is ontwikkeld door een team onder leiding van Sander Geelen. Het kantoorgebouw is ontworpen doorArchitecten en Bouwmeesters uit Herten in samenwerking met Wagemans Bouwadvies. Als C2C Gold- en Breeam-gecertificeerd product heeft Accoya bijgedragen aan het behalen van de vijfsterrenwaardering van Breeam-NL.

"Het nieuwe, twee verdiepingen tellende gebouw is een architectonisch markant gebouw dat Accoya-vensters en Accoya-gevelbekleding combineert waardoor het kantoorgebouw opgaat in de omgeving. Het kantoor bevat veel vensters van timmerfabriek Helwig die zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht. Voor een strak geheel is er vooral gebruikgemaakt van kantel- en draairamen met weggewerkte sluitingen."

Accoya was volgens de woordvoerder de beste keuze voor de indrukwekkende vensters en deuren van het gebouw omdat het hout door de hoge maatvastheid gegarandeerd niet vervormt bij veranderlijk weer. "De combinatie van licht en natuurlijke constructiematerialen creëert een aangenaam binnenklimaat conform de richtlijnen voor passiefhuizen. Deze richtlijnen helpen architecten en aannemers bij het vervaardigen van gebouwen met een minimaal energieverbruik."

In het interieur is 1200 vierkante meter meter lichtgekleurd, massief hout gebruikt uit het Zwarte Woud, geleverd door het Duitse bedrijfNUR-HOLZ. "Dit lichte hout combineert goed met de Accoya-deuren en creëert een ruim en minimalistisch gevoel."
De aannemer gebruikte Accoya-gevelbekleding van 40 × 40 millimeter, die hij voorbewerkte tot kant-en-klare delen. Dankzij deze methode kon de volledige gevelbekleding in slechts een paar dagen worden aangebracht. Alle Accoya-delen zijn geverfd met Drywood Woodstain VV in een semi-doorschijnende kleur.

"Accoya is een van de beste houtproducten die momenteel verkrijgbaar zijn en is onderscheiden met een reeks keurmerken en aanbevelingen. Naast de C2C- en Breeam-certificeringen draagt Accoya in Nederland ook de milieukeurmerken Dubokeur en Greenlabel.Het ontwerpteam was zo succesvol in het behalen van de milieudoelstellingen dat Breeam-NL het heeft gewaardeerd met een score van 99,94 procent, mondiaal de hoogste score ooit."

De BREEAM-certificering voor het gebouw werd in het voorjaar van 2016 uitgereikt.

www.accoya.com

Deel op Social Media10-05-2016 8:30

VLoerenproducent Tarkett heeft bekend gemaakt dat het de productie van luxe vinyltegels in Europa wil gaan uitbreiden. Met de nieuwe uitgebouwde productielocatie in het Poolse Jaslo ter aanvulling op de LVT-fabrieken in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland zal Tarkett in staat zijn om de groeiende vraag in de LVT-markt (het snelst groeiende vloersegment in Europa) het hoofd te bieden. Tarkett verwacht dat de nieuwe LVT-productie in Polen eind 2016 volledig in bedrijf zal zijn.

De fabriek van Tarkett in Jaslo is door het Pools nationaal centrum voor onderzoek en ontwikkeling (een door de EU gefinancierde Poolse overheidsinstantie) uitgeroepen tot een van de meest innovatieve en concurrerende productielocaties in Polen. Dit geldt met name voor de grote voortvarendheid waarmee de vestiging productie-efficiëntie en milieuvriendelijk productontwerp combineert voor de nieuwe luxe kliktegel van Tarkett; een waardetoevoeging dankzij ftalaatvrije en 100 procent herbruikbare materialen met geringe uitstoot van vluchtige organische stoffen.

“Deze aanzienlijke investering in onze fabriek in Polen zorgt voor nieuwe geavanceerde technologieën ten gunste van onze kwaliteit, productie en vooral ook de dienstverlening aan onze klanten. De fabriek gaat een centrale rol vervullen in de ontwikkeling en aflevering van onze sterke LVT-collectie in Europa,” aldus Remco Teulings, president van Tarkett EMEA. “Tarkett is van plan dit succes verder uit te bouwen door de klant voorop te blijven stellen en te blijven innoveren.”

De sterke infrastructuur en centrale ligging, plus de vaardigheden en kwaliteit van de werknemers waren doorslaggevende factoren in de besluitvorming van het bedrijf. “We zijn zowel zakelijk als maatschappelijk gezien blij met de aanwezigheid van Tarkett in Jaslo,” aldus Ryszard Pabian, burgemeester van Jaslo. “Ik verwacht dat de verdere dynamische ontwikkeling van de Tarkett-fabriek in Jaslo niet alleen gunstig zal zijn voor de inwoners van onze stad maar ook voor andere organisaties die hier actief zijn.” Het nieuwe productiecentrum van Tarkett zal naar verwachting dit jaar nog operationeel worden en creëert meer dan honderddertig nieuwe banen in de regio.

www.flooristhenewplayground.nl

Deel op Social Media 

04-05-2016 14:38

Van 1 tot en met 3 juni 2016 wordt de veertiende editie van het vakevenement voor interieurdesign Design District georganiseerd. Op stand V07 presenteert de IVC Group (Moduleo en Itec) de nieuwste evoluties in vinyl op rol en LVT, voor residentiële en commerciële toepassingen, op technisch en esthetisch vlak.  De nieuwe collectie Moduleo Moods krijgt hier haar première voor het Nederlandse vakpubliek.

Met Moods introduceert Moduleo een ‘creatieve studio’ waarmee klanten een persoonlijke stempel op de vloer kunnen drukken. Moduleo maakt dit mogelijk door zijn bekende Transform en Impress collecties uit te breiden met 8 innovatieve formaten, geometrische vormen die onderling compatibel zijn maar ook met de standaard Moduleo formaten. Daardoor zijn eindeloze verlegpatronen mogelijk. De Moods formaten omvatten geometrische en rechthoekige vormen, variërend van een visgraat plank tot Hongaarse punt, van zeshoek tot driehoek en ruit. Omdat alles samen past, zijn de mogelijkheden oneindig. Van ‘mild to wild’, of van een vrij traditionele visgraat tot een grillig, kunstzinnig patroon. Een antwoord op de vraag van consumenten en architecten naar een meer persoonlijke invulling van de leefruimte. De dessins zijn gebaseerd op een selectie van de bestaande Transform en Impress collecties.

Itec, gespecialiseerd in decoratieve vinylvloeren op rol voor commerciële toepassingen, ziet een sterke groei in de projectmarkt van de zorg, onderwijs en hospitality. Dit is te danken aan de steeds bredere decoratieve mogelijkheden, waarmee perfect ingespeeld kan worden op de gewenste sfeer en uitstraling. Het plaatsings- en onderhoudsgemak en de slijtvaste duurzaamheid blijven unieke en aanvullende eigenschappen. De collectie omvat uitgesproken commerciële toepassingen (Concept ultimate), akoestische vloeren (Optimise 50/70) en technische veiligheidsvloeren (isafe). Itec heeft een toekomstgericht productieproces op de eco-vriendelijke locatie: windmolens, efficiënte productietechnologieën, recuperatie van materiaal, gebruik van het Scheldewater als koelwater in het productieproces en eco-vriendelijk verpakkingsmateriaal.

IVC Group, opgericht in 1997, is de snelst groeiende producent van vinylvloeren en behoort tot de top 3 wereldwijd. Met 1.500 medewerkers in zes productie-units in België, Luxemburg en de Verenigde Staten, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 100 miljoen m2 vinylvloeren. De productportfolio bestaat uit 4 merken: Leoline (residentiële vinylvloeren op rol), Flexitec (residentiële vinylvloeren op rol Noord-Amerika), Itec (projectvinylvloeren op rol) en Moduleo (hoogwaardige modulaire vinylvloeren voor project- en residentieel gebruik). Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde Mohawk Industries Inc., de wereldwijde marktleider in vloerbekleding.

Zoals inmiddels alom bekend is 100% Design in Nederland voortgezet onder de naam Design District. De organisatie, al meer dan 14 jaar verantwoordelijk voor het concept van deze interieurbeurs, zet het evenement onder deze naam jaarlijks voort in Nederland. Na een veelbelovende start (2002, 2003) in de Cruise Terminal Rotterdam en vele mooie edities in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, is het evenement sinds 2012 gehuisvest bij Taets op het Hembrugterrein in Zaandam, net onder de rook van Amsterdam.

www.ivcgroup.com

Deel op Social Media 

 

02-05-2016 15:45

In winkelcentrum Eggert in Purmerend heeft eigenaar Wereldhave haar eerste verticale tuin geopend. Met een oppervlakte van ruim 100 vierkante meter is dit een van de grootste verticale tuinen van Nederland, die in een interieur is verwerkt.

Het toepassen van verticaal groen past in het streven van Wereldhave om haar twintig winkelcentra in Nederland te verduurzamen. Zo streeft Wereldhave naar 100 procent BREEAM (very good) gecertificeerde winkelcentra en een energiereductie van dertig procent in 2020. Bovendien wil zij zichtbaar duurzame technieken aanbrengen, zoals groene daken, zonnepanelen en groene wanden. In winkelcentrum Roselaar zijn recent zonnepanelen aangebracht en zeven andere centra staat nog op de planning.

De groene wand in winkelcentrum Eggert bestaat uit 2.600 planten die volautomatisch water en voedingsstoffen via een speciaal irrigatiesysteem krijgen. Speciale lampen zorgen ervoor dat de planten voldoende licht ontvangen. Wereldhave heeft Green Fortune gekozen als leverancier van de groene wand in Purmerend. De toegepaste Plantwall was een van de eerste systemen in Nederland waarmee wanden konden worden vergroend.

Een groene wand is natuurlijk een blikvanger, waarmee winkelcentra van Wereldhave zich kunnen onderscheiden. Belangrijker zijn de ecologische en economische voordelen. De plantenwand genereert frisse, zuurstofrijke lucht en dat heeft een positief effect op bezoekers. Bovendien absorbeert een groene wand geluid én fijnstof. Het zorgt voor verkoeling op warme dagen en verhoogt de luchtvochtigheid.

www.greenfortune.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >