Nieuws


29-04-2016 12:11

Akoestiek is een belangrijk onderwerp in tal van ruimtes. Als gevolg van de opkomst van harde materialen – glas, beton, etcetera – in kantoren is de aandacht voor akoestiek in deze specifieke utilitaire ruimtes de laatste jaren sterk toegenomen. In andere sectoren hakt men al wat langer met het akoestische bijltje. In een theateromgevingen is een goede akoestiek sinds jaar en dag een ‘no brainer’. Niet vreemd dus, dat bij de recente renovatie van theater de Lawei in Drachten volop aandacht werd besteed aan dit onderwerp. 
 • Meer weten? U kunt het complete artikel (van vier pagina's) als pdf bestellen. De kosten bedragen € 5 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Ook kunt u het volledige tijdschrift, met het thema Vloeren & Akoestiek aanvragen per post. (€ 20) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Of neem een jaarabonnement: klik hier
   
 
 
29-04-2016 12:02

Het projectinterieur is voortdurend aan verandering onderhevig. Interieurkenners  Françoise Bronner en Kitty de Groot doen speciaal voor Inside Information tweemaandelijks verslag van recente ontwikkelingen op dit gebied. In de thema-editie over Vloeren & Akoestiek lieten ze hun licht schijnen over de vloerensector.

Egaal grijs. Laat zich niet zien. Muizig. Om veelvuldig over te lopen, met je bureaustoel over te rollen. Zo kon je een kantoorvloer beschrijven, tot recent. Want de kantoorvloeren zijn grondig ‘omgespit’. Een gevarieerd landschap is er voor in de plaats gekomen: zacht-hard, laag-hoog, met kleuraccenten, verschillende texturen, patronen en afmetingen. Forbo, Desso, Interface en Leoxx, toonaangevende vloerfabrikanten, vertellen over hun markt, hoe sterk deze in beweging is. Op meerdere vlakken wordt geïnnoveerd, productontwikkelingen vinden plaats op het gebied van gezondheid, functie, esthetica, faciliteiten en milieu. 
 • Meer weten? U kunt het complete artikel (van zes pagina's) als pdf bestellen. De kosten bedragen € 5 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Ook kunt u het volledige tijdschrift, met het thema Vloeren & Akoestiek aanvragen per post. (€ 20) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Of neem een jaarabonnement: klik hier
   
 
 
28-04-2016 16:42

Dankzij een klinkende 3-1 overwinning op Jong Ajax behaalde de Rotterdamse voetbalclub Sparta het kampioenschap in de Jupiler League en mag de club zich opmaken voor een rentree in de Eredivisie. Reden genoeg voor een feestje in de Sparta Business Lounge, waar geproost werd op vloeren van Moduleo en Itec.Sparta keert volgend jaar terug in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen op maandagavond 11 april met 3-1 van Jong Ajax en stelden daarmee de titel in de Jupiler League veilig. De afgelopen seizoenen was Sparta ook al meermaals dicht bij promotie naar het hoogste voetbalniveau, maar telkens ging dat mis in de nacompetitie. Door de titel promoveert de oudste club in het betaald voetbal nu rechtstreeks naar de Eredivisie na een afwezigheid van 6 jaar.De Sparta Business Lounge is in 2014 geheel vernieuwd. Wat vloeren betreft heeft de directie en het bestuur van de voetbalclub in een vroeg stadium gekeken welke uitstraling en kwaliteit men in het project wilde borgen. Uiteindelijk werd er gekozen voor twee kwaliteiten van de IVC Group, namelijk pvc-stroken van Moduleo met een houtdessin en een akoestische vloer van Itec met een betonlook. Beide vloeren zijn geschikt voor zwaar gebruik, waarbij de vloereigenschappen van Moduleo en Itec elk een bijdrage leveren aan gebruikscomfort, reduceren van loop- en contactgeluid, uitstraling en onderhoud.Vorig jaar is de geheel vernieuwde lounge, die plaats biedt aan groepen van vijftig tot zevenhonderd gasten, feestelijk heropend door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. De eigentijds ingerichte ruimte met open keuken is niet alleen gastheer van onder andere het EK damesvoetbal in 2017 en wedstrijden van Jong Oranje, maar ook een veel gebruikte locatie voor feesten en evenementen. 


 
Project Sparta Business Lounge

 • Locatie: Sparta Stadion (‘Het Kasteel’), Spartapark Noord 1, 3027 VW Rotterdam
 • Opdrachtgevers: directie en bestuur voetbalclub Sparta Rotterdam
 •  Materialen: Vloer Silento Salzburg in de kleur 690 van Itec (300 vierkante meter) en vloer Transform in de kleur Verdon Oak 24850 DB van Moduleo (550 vierkante meter)
 •  Fabrikant: IVC Group
   

www.moduleo.com
http://www.itecfloors.nl/
http://www.ivcgroup.com/

 


Deel op Social Media

 

28-04-2016 16:18

Armstrong Plafonds is de nieuwe partner van de C2C Bouwgroep, een samenwerkingsverband van vijftien bedrijven, die samen het cradle-to-cradle (C2C) gedachtegoed willen verspreiden en stimuleren binnen de Nederlandse bouw.

De missie van C2C Bouwgroep is bouwen aan een circulaire economie. Ze bieden een kennisplatform voor alle partijen in de bouwkolom, wisselen onderling kennis en informatie uit en delen hun  ervaringen met andere bouwgerelateerde bedrijven die overwegen om zich te laten certificeren. Op de foto hieronder is te zien hoe Jelrik Engbersen, Country Sales Manager van Armstrong Building Products, en Kees Verweel, voorzitter van C2C-Bouwgroep, het partnerschap ondertekenen."Voor Armstrong spreekt duurzaamheid voor zich. Al vanaf de oprichting van het bedrijf is milieuverantwoord ondernemen stevig opgenomen in visie en beleid. De focus van Armstrong is gericht op de volledige integratie van C2C in het bedrijf", aldus een woordvoerder van het bedrijf.
Zo heeft Armstrong een Plafond Recyclingprogramma, waarin oude plafonds hergebruikt worden om er weer nieuwe plafonds van maken. Daarnaast voert het bedrijf een complete lijn C2C-gecertificeerde producten. De Perla en Ultima+ portfolio’s zijn C2C Bronze gecertificeerd. Zo zijn de plafondtegels ontworpen met de toekomst in gedachten. Perla tegels bestaan uit minimaal 42 procent hergebruikt materiaal. Bij Ultima+ dB  ligt dat percentage zelfs op 64 procent.
Op de tweede foto bij dit artikel, is te zien hoe deze producten zijn toegepast bij Woningbouwvereniging Compaen, kantoorgebouw Helmond. (Foto: Nike-Bourgeois).

Cradle-to-cradle (wieg tot wieg) is een filosofie waarbij het draait om gesloten kringlopen. Afval = voedsel. Productieprocessen worden zoveel mogelijk afgestemd op de blauwdruk van de natuur. De vijf criteria waarop producten worden gecertificeerd zijn:
•         Veilige en gezonde materialen voor mens en milieu.
•         Herbruikbare materialen.
•         Efficiënt gebruik van hernieuwbare energie.
•         Efficiënt gebruik van water met behoud van waterkwaliteit.
•         Maatschappelijk ondernemen met oog voor mens en milieu.Armstrong Plafonds is onderdeel van Armstrong World Industries en is wereldwijd actief op het gebied van hoogwaardige akoestische plafondsystemen. Armstrong Plafonds biedt een uitgebreid aanbod van innovatieve designoplossingen van plafonds in mineraal, metaal en hout.

De C2C Bouwgroep bestaat uit bouwgerelateerde fabrikanten, die de circulaire economie omarmen. Zij hebben, om dit doel te bereiken, bewust gekozen voor het instrument 'cradle-to-cradle’ (C2C).

Buiten Armstrong zijn ook Cradle to Cradle Products Innovation Institute, C2C ExpoLAB, EPEA, Search Consultancy BV, Daas Baksteen, Deventer Profielen, Holonite, KE Fibertec, Non Ignis, Plan Effect, Rheinzink en Verwol aangesloten bij de bouwgroep. Aspirant-partner is Espero BV.


http://www.armstrong.nl/plafonds

http://www.armstrong-plafonds.be/

 


Deel op Social Media

14-04-2016 2:45

Tarkett, wereldwijd aanbieder van harde vloer- en sportvloeroplossingen, adverteert deze maand met architectennamen. Het is een campagne waarin architecten hun creativiteit op een voetstuk kunnen plaatsen.

Met deze campagne laat Tarkett de mogelijkheden van modulair vinyl zien. Architecten ontwerpen een vloerpatroon door middel van een eenvoudig online programma en Tarkett adverteert er vervolgens mee op architectenportals en LinkedIn.

De campagne is kosteloos voor architecten & designers en loopt nog tot eind april.

www.tarkett.com
www.tarkett.nl


Deel op Social Media14-04-2016 2:30

De Creation 70-vloeren, ontworpen door Gerflor, zijn door een internationaal panel van 41 experts (waaronder architecten, designers en gespecialiseerde journalisten) bekroond met de Red Dot Product Design Award 2016.

De serie liet hiermee ongeveer 5.214 inzendingen uit 57 landen achter zich. Creation 70 werd geprezen om zijn mineralen-, hout- en textieldesigns met verschillende reliëfrijke afwerkingen, zijn verschillende installatiesystemen, toepassing (met name als oplossing voor het renoveren van bestaande vloeren) en recyclebaarheid.

'Door technologie te gebruiken excellentie bereiken'. Zo heeft Gerflor vinyltegels en -planken opnieuw uitgevonden. De luxe vinylvloervloeren van Creation 70 zijn voorzien van een transparante slijtlaag van 0,7 millimeter en daarmee uitermate geschikt voor commerciële ruimtes waar veel gelopen wordt. De tegels en planken zijn verkrijgbaar in meer dan zestig designs met diverse reliëfrijke afwerkingen. Ze zijn recyclebaar en worden met name gebruikt als oplossing voor het renoveren van bestaande vloeren. Er is keuze uit drie verschillende legsystemen.

De Red Dot Design Award vindt zijn oorsprong in Duitsland, waar de verkiezing in 1955 voor het eerst georganiseerd werd. In de loop der jaren ontwikkelde de award zich tot een internationaal erkende onderscheiding in de designwereld, een ‘Oscar’ voor ontwerpers. Het doel van de verkiezing is het op internationaal niveau presenteren en erkennen van producten met een onderscheidend en innovatief design.
 

www.gerflorbenelux.com


Deel op Social Media 
 

13-04-2016 9:06

“Duurzaam ontwerpen is een kwestie van doen, maar zeker ook van ontdekken.” Dat stelt algemeen directeur Roland Jonkhoff naar aanleiding van de laatste collectie van Desso. De Brabantse tapijtfabrikant heeft als eerste ter wereld een Gouden Cradle to Cradle-certificaat behaald voor een volledige tapijttegelcollectie.

Daarmee behoort het product nu tot een selectie van slechts tientallen producten wereldwijd met deze onderscheiding. Aan de totstandkoming ging een lange weg vooraf, waarbij Desso werd uitgedaagd om het tot nu toe onmogelijke te realiseren: de meest duurzame tapijttegel mogelijk, die er ook nog eens mooi uitziet.

De Gold collectie is beschikbaar in vier verschillende uitvoeringen: Tweed Gold, Sand Gold, Reclaim Ribs Gold en Fields Gold. De laatste twee typen tapijttegels zijn verkrijgbaar in twee kleuren; een neutrale grijstint en een rode accentkleur. Voor de collectie is gewerkt met Econyl-garens van Aquafil, een type garen dat gemaakt is uit 100 procent geregenereerd nylon, en kalk van Brabant Water voor de EcoBase-rug.

Sinds 2008 werkt Desso aan een aanpak op basis van de Cradle to Cradle-principes. Het bedrijf ontwikkelt producten volgens het principe van ‘design for disassembly’, bestaande uit positief gedefinieerde materialen, waardoor recycling achteraf veiliger en doeltreffender kan verlopen. De uiteindelijke missie: een volledig milieuvriendelijke, circulaire manier van produceren, waarin goederen steeds opnieuw op een gezonde manier worden gerecycled, zonder in te leveren op kwaliteit. “De Gold Collectie is een hele belangrijke mijlpaal voor ons”, stelt Roland Jonkhoff.

Tapijtfabrikant Desso is onderdeel van Tarkett.

www.desso.com

Deel op Social Media 

 

11-04-2016 8:30

Bamboespecialist MOSO International heeft eind vorige week zijn nieuwe hoofdkantoor in Zwaag officieel geopend. Het gebruik van bamboe breidt zich wereldwijd steeds verder uit en de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Met de ingebruikname van het nieuwe pand aan de Adam Smithweg verwacht de internationaal opererende onderneming klaar te zijn voor de toekomstige groei.

Met het bijzondere ontwerp van het kantoor beschikt MOSO naar eigen zeggen over een zeer bijzonder visitekaartje voor iedereen die interesse heeft in de toepassingsmogelijkheden van bamboe. "De nieuwe locatie is niet zomaar een kantoorpand met een magazijn: het biedt een dynamische werkruimte en een showroom voor bamboe toepassingen en is met 4.350 vierkante meter het grootste bamboe-magazijn van Europa."

Het duurzaam gebouwde kantoor is licht en ruim ingericht. "Met de talloze toepassingen zoals vloeren, trappen, plafonds, deuren, kozijnen en meubels, is het pand een unieke bamboe showroom. Het pand heeft een hart van bamboe: vijf bamboestammen van 12 meter hoogte zijn, dwars door de verdiepingsvloeren heen, van de vloer tot aan het dak geplaatst.Vanaf de entree tot in het magazijn loopt een speciale route, die een goed inzicht biedt in de totale levenscyclus van bamboe (van bos tot ruw materiaal en van balk tot buitenproducten van de toekomst). Deze bamboe route is in zijn geheel ook al via Google Street View te volgen (https://www.moso.eu/nl/moso/interactive-tour).


De officiële opening werd verricht door Hans Friederich, directeur-generaal van het Internationale Netwerk voor Bamboe en Rotan (INBAR).

www.moso.eu/nl/

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >