Nieuws


24-02-2016 8:30

Forbo Flooring maakt zijn Flotex-collecties voortaan ftalaatvrij. De weekmaker, die mogelijk schadelijk zou kunnen zijn voor de gezondheid van met name kinderen, is vervangen door een variant met een gezond profiel.

Eerder verwijderde Forbo ftalaat al uit haar vinylcollecties zoals Allura, Novilon pvc-stroken, Colorex en Sarlon. "Forbo versterkt hiermee zijn nummer één positie op de wereldmarkt als het gaat om gezonde vloeren", zegt de woordvoerder. "Waar Forbo de weekmaker heeft afgezworen, gebruiken veel concurrenten haar nog steeds"

"Flotex is een ijzersterke, high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar zonder de (onhygiënische) nadelen van een zachte vloer. Zoals een honingbij pollen verzamelt met haar harige pootjes, vangt Flotex met haar 80 miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden. Daarnaast kan de vloer eenvoudig en grondig nat gereinigd worden. Bovendien kent de veerkrachtige, duurzame vloer - meer dan 67 procent gerecycled materiaal nu, maar dit aandeel groeit bijna elke week - superieure antislip-eigenschappen en akoestische kwaliteiten.

www.forbo.com


Deel op Social Media 

19-02-2016 8:30

AGC Glass Europe lanceert een nieuwe applicatie waarmee de gebruikers, al naar gelang de geluidslast in hun omgeving, kunnen bepalen welke geluidsisolerende beglazing voor hen het best geschikt is. De 'Acoustics App' kan gratis worden gedownload in de App Store van iTunes en op Google Play.

"Geluidsisolerend glas biedt tal van mogelijkheden om onze leef- en werkruimten tegen lawaai te beschermen, maar het valt niet altijd mee om de juiste keuze te maken", aldus AGC. "In de 'Acoustics App' kiest de gebruiker één van de meest voorkomende bronnen van geluidsoverlast (hondengeblaf, stadsverkeer...) om met open raam naar te luisteren. Vervolgens kan hij het raam sluiten... en een type beglazing kiezen."

Er worden negen samenstellingen voorgesteld, variërend van enkele tot drievoudige geluidsisolerende beglazing. Zo kan de gebruiker, via zijn mobiele telefoon of tablet, het niveau van geluidsisolatie van de voorgestelde beglazing begrijpen en vergelijken. Voor elke samenstelling levert de applicatie bovendien een gedetailleerde fiche met de prestaties op het gebied van geluidsisolatie, veiligheid en warmte-isolatie; deze fiche kan vervolgens naar het e-mailadres van zijn keuze worden gezonden.

"Ook is er een geluidsmeter beschikbaar, waarmee het geluidsniveau van de omgeving in decibellen kan worden gemeten. In de sectie 'Discover' kan de gebruiker wat basisinformatie over geluid, geluidsisolatie en geluidsisolerende beglazingen vinden."

De 'Acoustics App' kan gratis worden gedownload in de App Store van iTunes en op Google Play.
"De eenvoudige en ludieke app moet wel eerst op elk apparaat worden gekalibreerd om onder de beste voorwaarden te worden getest. Hiertoe hoeven we slechts de simpele stappen te volgen die bij de start van de applicatie genoemd worden."

www.agc-glass.eu


Deel op Social Media

 

  

09-02-2016 8:30

Mommersteeg en Windmöller Flooring hebben besloten met ingang van 1 februari 2016 uit elkaar te gaan. "Deze beslissing is genomen in dezelfde goede coöperatieve geest als waarin beide bedrijven 20 jaar lang op de Nederlandse vloerenmarkt hebben samengewerkt", stelt een woordvoerder van Mommersteeg.

Een nieuwe strategie met betrekking tot de internationale vertegenwoordiging van Windmöller ligt aan de beslissing ten grondslag. Per 1 februari 2016 zal Windmöller Flooring met een eigen verkoopkantoor onder leiding van export manager Irwo de Lange de belangen van de Nederlandse klanten verder behartigen.

De vertegenwoordiging van Vorwerk Teppichwerke blijft bij Mommersteeg. Vanuit het  verkoopkantoor in Huizen blijft Mommersteeg actief op de Nederlandse markt met de gehele productlijn van Vorwerk.

www.mommersteegbv.nl

Deel op Social Media 

08-02-2016 15:45

Luxaflex heeft tijdens de vakbeurs Intirio in Gent zijn ‘Dealers van het Jaar’ bekend gemaakt. Deze titel wordt gegeven aan Luxaflex-dealers die opvallen in hun concept door de manier waarop zij het merk Luxaflex en hun eigen zaak profileren op het gebied van service, marketing en klantgerichtheid 

Jacobs Thuis en Interieur uit Malden werd benoemd tot Gallery dealer van het jaar 2016. Kees Commijs, General Manager van Luxaflex Nederland, licht de motivatie toe: “Jos Jacobs is een echte ondernemer, die ook in moeilijke tijden durft te investeren en keuzes te maken. In het prachtige nieuwe pand schittert de Luxaflex-presentatie terwijl deze daarbij tevens een harmonieus geheel vormt met de rest van het interieur. Het pand is een wereld van inspiratie waar deskundig personeel je begeleidt in je keuze. Verder is Jos Jacobs voor Luxaflex Nederland een loyale en opbouwende klant, waar je prima mee kunt praten en discussiëren om te leren van elkaars ervaringen.“

Inspiration dealer van het jaar 2016 werd Gommeren Woninginrichting uit Roosendaal. Dit familiebedrijf werd gekozen vanwege hun opvallende centrumfunctie. “Drie generaties Gommeren laten zien dat het loont om een spil in je regio te zijn. Door hun werk goed te doen, constante kwaliteit te leveren maar ook door een actieve rol te spelen in de Roosendaalse samenleving is Gommeren Woninginrichting een “vertrouwd” adres, waar men zicht thuis voelt. Ook voor Luxaflex Nederland is het goed samenwerken met de familie Gommeren,“ vertelt Commijs.

Tot Select dealer van het jaar 2016 werd Wim van der Werff uit Alkmaar gekroond. “In hun eigen woorden: Mensen verwachten een eerlijk advies! En dat is de manier waarop we samen zaken doen. No nonsense, maar open en eerlijk. Binnen hun brede assortiment raambekleding neemt Luxaflex een eigen plaats in, waar het zich kan ontplooien dankzij de goede zorgen van Ruud, Roger en hun collega’s. Een samenwerking om trots op te zijn!”, aldus Commijs.

www.luxaflex.nl

Deel op Social Media 

08-02-2016 10:34
Kvadrat introduceerde op 4 februari in Berlijn een collectie roller blinds, ontworpen door de toonaangevende ontwerpers Ronan & Erwan Bouroullec. 
 
Kvadrat Roller Blinds bieden volgens de fabrikant de mogelijkheid het binnenklimaat te optimaliseren. “Met de voor de Bouroullecs gebruikelijke aandacht voor details en de slimme oplossingen en de gevoelige kleurkeuzes combineert dit op maat gemaakte systeem esthetische en functionele uitmuntendheid”, aldus Kvadrat.
 
De roller blinds zijn gemaakt van duurzaam aluminium. “De gebruiker kan lichtniveaus, schitteringen en temperatuur controleren en zo zorgen voor een consistent en comfortabele omgeving. Voor de meeste ramen is een bepaalde vorm van lichtmanagement nodig. Gedurende de dag kunnen het licht en de temperatuur variëren. Onze rollerblinds reflecteren en absorberen licht om controle te bieden op schaduw, glans, thermisch comfort en individuele behoeften, wanneer de lichtomstandigheden veranderen.”
De frames en stoffen zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren. Drie Kvadrat-stoffen ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec, Stratus, Nimbus en Cumulus, maken het mogelijk om een monochrome look, of allerlei contrasten te creëren. En als de ontwerpeisen zich ontwikkelen, kunnen stoffen gemakkelijk worden veranderd.
 
De frames en stoffen zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren. Drie Kvadrat-stoffen ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec, Stratus, Nimbus en Cumulus, maken het mogelijk om een monochrome look, of allerlei contrasten te creëren. En als de ontwerpeisen zich ontwikkelen, kunnen stoffen gemakkelijk worden veranderd.
 
“Het flexibele, duurzame design van het systeem zorgt voor een veelzijdige installatie op een verticaal of horizontaal oppervlak zoals een plafond, wand, balk of raamkozijn. Met behulp van het gepatenteerde bevestigingsmechanisme zijn geen schroeven of scharnieren zichtbaar en de cassette integreert naadloos met het interieur”, aldus Kvadrat over de roller blinds. 
 
Het systeem kan worden uitgevoerd in kettingbediende, schakelaarbediende en op afstand bestuurbare versies. Het Kvadrat Roller Blinds systeem is exclusief verkrijgbaar in Duitsland, de Benelux en Denemarken voor gebruik in bedrijven.
 
De beroemde Franse ontwerpers Ronan en Erwan Bouroullec hebben een aanzienlijke invloed op de wereld van design sinds ze in 1997 samen zijn gaan werken. Hun wereldwijd geprezen werk omvat meubels en productdesign, interieurdesign, architectuur en de ontwikkeling van conceptuele objecten. De samenwerking van de Bouroullecs is gedreven door hun opvallende persoonlijkheid en vaardigheden, evenals een gemeenschappelijk perfectionisme. Door de combinatie van ieders verschillende krachten, creëren ze werk dat uitblinkt in zijn eenvoud, originaliteit en volledigheid. Ronan en Erwan Bouroullec werken met veel van ‘s werelds meest vooraanstaande designbedrijven. Tegelijkertijd werken ze ook aan experimentele projecten, die volgens hen essentieel zijn voor de ontwikkeling van hun werk, evenals incidentele architectuurprojecten.
 
De ontwerpers hebben nauw samengewerkt met Kvadrat aan producten zoals North Tiles, Clouds en Ready Made Curtain, de gebreide meubelstof Canal, Gravel en Moraine, het ontwerp van vlaggenschip showrooms in Kopenhagen en Stockholm, evenals de enorme installatie van Textile Field in het Victoria and Albert Museum.
 
Kvadrat is in 1968 in Denemarken opgericht en is diepgeworteld in de Scandinavische ontwerptraditie. Kvadrat heeft een leidende positie op de Europese markt van hedendaags, hoogwaardig textiel. Het bedrijf voorziet architecten, ontwerpers en particulieren over de hele wereld van textiel en textielgerelateerde producten. Kvadrat stoffen zijn toegepast in een aantal van ’s werelds meest intrigerende architectonische projecten, zoals Fondation Louis Vuitton in Paris; Museo Jumex in Mexico City, 30 St Mary Axe in Londen, Museum of Modern Art in New York, Den Norske Opera & Ballett van Oslo, Noorwegen, Reichstag in Berlijn, Guggenheim Museum in Bilbao, de Opera van Kopenhagen, Denemarken en het Guangzhou Opera House in China.
 
Kvadrat werkt samen met toonaangevende kunstenaars, ontwerpers en architecten, zoals Miriam Bäckström, Tord Boontje, Ronan and Erwan Bouroullec, Thomas Demand, Olafur Eliasson, Alfredo Häberli, Giulio Ridolfo, Peter Saville, Finn Sködt, Roman Signer en Patricia Urquiola.
 
 
 
04-02-2016 10:07

Pergo stelt ‘Revinylution’ voor. In deze spot testen een aantal skaters en BMX’ers de weerstand tegen slijtage, krassen en vlekken van de Pergo vinylvloer (LVT) op een speciaal daarvoor aangepaste halfpipe in de omgeving van Gent. 
 
Achteraf werd de vloer nauwgezet gecontroleerd op eventuele beschadigingen of krassen. “Op het vlak van duurzaamheid is Pergo LVT dankzij de Titan V-toplaagtechnologie de beste in zijn categorie”, aldus Marie Callens, Lead Product Manager bij Pergo.

Op 14 december 2015 bouwden installateurs van Pergo een speciale halfpipe, bedekt met glue-down Pergo optimum LVT, nabij de E17 in Gent. Skaters en BMX’ers werd gevraagd kunststukjes uit te voeren en hun vaardigheden te tonen op de met vinyl beklede halfpipe. Hun enthousiasme en de effecten ervan op de vinylvloer werden geregistreerd in de ‘Revinylution’ video.

Klik op onderstaande afbeelding om de video te bekijken.

Met deze test en de bijhorende film wil Pergo de aandacht vestigen op de weerstand tegen slijtage, krassen en vlekken van zijn LVT-vloeren. “Nog niet zo lang geleden dacht iedereen bij een vinylvloer direct aan slijtage”, zegt Callens. “Met de moderne productietechnologieën en met veel aandacht voor design zijn we erin geslaagd om vinylvloeren op een hoger niveau te tillen.”
 
Eén van de belangrijkste voordelen van Pergo’s LVT-lijn is de Titan V-toplaag. Callens: “Deze beschermende toplaag dicht het oppervlak af en versterkt de weerstand van de vloer tegen vuil en vlekken, en tegen krassen en slijtage.” 
Hoe doeltreffend de toplaag wel is, werd duidelijk wanneer de vinylvloer op de halfpipe na de test werd onderzocht. “Jammer genoeg voor de sportlui is de coating alleen ontworpen ter bescherming van de vloer”, geeft Callens nog mee.
“Net als de skaters en de BMX’ers in de spot, heeft Pergo-vinyl een aantal trucs in zijn repertoire”, aldus Callens. De formule van zijn coating is gebaseerd op het ‘Five S’-principe. 
• Stains (vlekken): als je op een klassieke vinylvloer een lijn tekent met een permanente marker, en je laat die 5 minuten intrekken, krijg je die nog maar moeilijk weg - zelfs met een reinigingsproduct op acetonbasis. “Maar Pergo LVT beschikt over een afgesloten oppervlak waardoor de vlekken niet in de vloer kunnen dringen en gemakkelijk kunnen worden weggeveegd. Zelfs de agressiefste schoonmaakmiddelen, aceton bijvoorbeeld, kunnen worden gebruikt zonder de toplaag te beschadigen.”
• Shine (glans): een innovatieve finish verleent Pergo LVT een blijvende, matte en natuurlijke glans - die dezelfde blijft van het ene productielot tot het andere. “Dat is heel wat anders dan bij veel van de andere vinylvloeren op de markt die hun ‘plastic’ look niet kwijtraken en waar het ene lot heel anders glanst dan het andere”, aldus Pergo.
• Scuff marks (vegen): rubberzolen en stoel- of tafelpoten kunnen vervelende sporen achterlaten op een vloer. Deze vegen zijn moeilijk weg te krijgen en kunnen de toplaag zelfs beschadigen. “Dankzij Pergo LVT’s beschermende toplaag maken zelfs de hardnekkigste vegen geen schijn van een kans”, meldt de vloerenspecialist.
• Scratch-resistance (krasvastheid): door kleine microkrassen kan een vinylvloer snel zijn glans verliezen. “Pergo LVT’s sterke, duurzame toplaag is een ideale oplossing voor intensief gebruikte ruimtes en behoudt zijn origineel extra mat voorkomen.”
• Scent (geur): “Pergo LVT geeft zo goed als geen geur vrij. Wij gebruiken voor de productie uitsluitend nieuwe grondstoffen en het perfect afgedichte oppervlak beperkt de emissies van vluchtige organische substanties tot een absoluut minimum, wat een reukvrij product oplevert”, vertelt Callens.
 
 
02-02-2016 8:30

Iedema Projectstoffeerders, een familiebedrijf dat in 1986 werd opgericht in Appelscha, heeft een volgende stap gezet in haar streven naar landelijke dekking. Nadat de broers Wybe en Roelke Iedema eerder al uitbreidden met vestigingen in Zwolle en Wateringen, openden zij onlangs ook een vestiging in Tiel.

Vestigingsmanager in Tiel is Victor Lommers, een 'ervaren rot in het stofferingsvak' en iemand met een sterk netwerk in Zuid-Nederland, waarmee hij de Friese broers volgens een woordvoerder prima aanvult. "Groei is voor Iedema geen doel op zich, maar stelt de stoffeerder in staat dichter bij haar opdrachtgevers te zitten en hen sneller en beter te bedienen. Minder reistijd, meer flexibiliteit, meer aandacht."

“Een regionale aanpak is voor ons dé manier om persoonlijk contact met onze klanten te onderhouden” zegt Wybe Iedema. “We hebben gekozen voor relatief kleine filialen met één eindverantwoordelijke persoon, die van het hele proces op de hoogte is, tot in de kleinste details. Victor Lommers heeft veel kennis en ervaring en – misschien nog wel belangrijker – dezelfde gedrevenheid als wij om de beste te willen zijn. Wat zich voor de klant vertaalt in: de beste oplossing krijgen. Met de opening van de vestiging in Tiel zitten we nu ook in Zuid-Nederland dichtbij de klant.”

Iedema Projectstoffeerders is specialist in het leggen van vloeren en aanbrengen van raambekleding, inclusief binnenzonwering. Zij doen dat voor de sectoren zorg, onderwijs, overheid en kantoren. De nieuwe vestiging van Iedema Projectstoffeerders is te vinden aan de Edisonstraat 25 in Tiel.

www.iedemaprojectsoffeerders.nl

Deel op Social Media  


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >