Nieuws


19-12-2016 8:30

Nieuws van Kvadrat. De akoestische afdeling Kvadrat Soft Cells van de befaamde Deense stoffenfabrikant maakt bekend dat het de Engesle fabrikant Fabric Systems overneemt.

"Dankzij deze overname ontstaat er een sterk bedrijf op het gebied van akoestische stoffen", meldt een woordvoerder. "Met de overname beheersen wij het gehele proces van ontwerp, fabricage, logistiek en installatie."

Fabric Systems-eigenaar Rob Berryman blijft 'binnenboord'. Hij zal gaan fungeren als Managing Director UK van Kvadrat Soft Cells.

De uitrol van de gezamenlijke activiteiten staat op de rol voor 2017 en 2018.

www.kvadrat.dk

Deel op Social Media19-12-2016 8:30

TÜV Rheinland heeft het testprotocol voor ondervloeren geüpdatet. Bij het testen wordt de ondervloer voorzien van een standaard bovenvloer van 10 vierkante meter. Op acht plekken wordt de contactgeluidsreductie gemeten. Deze contactgeluidsreductie die volgens de norm minimaal 10 decibel moet zijn, wordt bevestigd in een certificaat en een keurmerk.

 

De verbetering van het protocol is tot stand gekomen na overleg met ondervloerproducenten. De wens om onafhankelijk te laten testen en hieraan een internationaal erkend certificaat te koppelen draagt bij aan de kwaliteit van alle ondervloeren.  Met de jaarlijkse hertest kunnen gebruikers blijven vertrouwen op het keurmerk en een ondervloer aanschaffen met de gewenste contactgeluidsreductiespecificaties.

Nieuw in het certificeringsschema is de specificatie van een kwalitatief goede ondervloer. Door aan de minimale eisen betreffende kortstondige drukweerstand (CS) en de langdurige drukbelasting (CC) te voldoen kan het kwaliteitsbehoud van de ondervloer gewaarborgd worden. Wanneer de ondervloer aan deze minimale eisen voldoet en deze is getest bij TUV Rheinland of een ander onafhankelijk testlaboratorium wordt de prestatie op het certificaat en Certipedia vermeld. De minimale eisen aan de levensduur van de ondervloeren worden gemeten volgens de standaarden van  de European Producers of Laminate Flooring (EPLF) en de Multilayer Modular Flooring Association (MMFA).

 
“TÜV Rheinland kiest zowel bij de initiële test als de hertest zelf de samples uit. De leverancier heeft geen invloed op waar wij de te testen ondervloer aanschaffen,” legt Jaring de Wolff, Expert Flooring, uit. “De geteste ondervloer is dan willekeurig gekozen. Het testresultaat is hierdoor representatief.”

 

Door deze jaarlijkse hertest wordt op het keurmerk ook een categorie toegevoegd. Naast ‘Noise reduction’ staat er nu ook ‘Regular product surveillance’. Het keurmerk van TÜV Rheinland is wereldwijd herkenbaar. Een ontwerp met een afbeelding van het keurmerk met daarnaast de trefwoorden waar het keurmerk betrekking op heeft en een uniek nummer. Door dit unieke nummer en de eventueel geplaatste QR-code kan in de publiek toegankelijke certificatendatabase Certipedia.com worden gecontroleerd of het keurmerk terecht is geplaatst.

 

www.tuv.com/10dB

Deel op Social Media  

14-12-2016 8:00

IVC Group in Avelgem (België) is hard op weg om wereldleider te worden in de snel groeiende markt van Luxury Vinyl Tiles (LVT), luxevinyl in tegels of planken. Om die groei de nodige zuurstof te geven, investeert het bedrijf fors in nieuwe fabrieken en logistieke capaciteit. Zo wordt in december in Avelgem het hypermoderne hoogbouwmagazijn uitgebreid tot een verdubbeling van de capaciteit. “De trucks kunnen binnen 15 minuten geladen worden”.

IVC Group is producent van hoogwaardige vinylvloeren voor project- en residentiele toepassingen. Vooral het merk Moduleo is aan een opmerkelijke opmars bezig. "Dit hoogwaardige, modulaire vinyl slaat wereldwijd aan, omwille van de innovatieve designs, duurzaamheid en realistische look. Met het in allerlei ongewone formaten ‘Moods’ lanceerde Moduleo dit jaar zelfs de eerste ‘creatieve studio’, waarmee ontwerpers een ongekende vrijheid krijgen."

De toenemende populariteit van het merk heeft gevolgen. “Het enthousiaste onthaal van Moduleo is natuurlijk geweldig, maar stelt ook de nodige uitdagingen op het vlak van productie en logistiek”, zegt ceo Jan Vergote. ”Maar hier hebben we gelukkig goed op geanticipeerd. Onze hoogtechnologische fabriek in Avelgem draait sinds 2012 op volle toeren, en in 2014 hebben we een nieuw hoogbouwmagazijn gebouwd. Met deze uitbreiding erbij, inclusief de aangepaste shippingzone om verzendcapaciteit mee te laten groeien met opslagcapaciteit, zijn we helemaal klaar voor de toekomst.”

Met het nieuwe magazijn, 35 meter hoog en 75 meter breed, verdubbelt IVC Group het aantal palletplaatsen tot 21.000 en meer dan 2 miljoen vierkante meter product, goed voor een capaciteit van 24 miljoen vierkante meter per jaar en een piekvolume van bijna 100.000 vierkante meter per dag. De picking gebeurt volledig automatisch via het warehouse management systeem (WMS), met maximale efficiëntie. Jan Vergote: “Je kunt het vergelijken met een reusachtige dranken- of snoepautomaat. Tussen het ingeven van een picking order tot het wegrijden van de vrachtwagen zitten er amper 15 minuten.”

Via een speciaal daartoe gebouwde conveyorbrug over de weg is er een rechtstreekse connectie met de productiefabriek. Het volledige proces van stockage is vanuit SAP aangestuurd, binnen de hoogbouw regelt WMS alle bewegingen. Met 12 voltijdse medewerkers kan een 24/24 service worden gegarandeerd. “Door al deze maatregelen kunnen we garanderen dat Moduleo te allen tijde voorradig is voor onze klanten, en de service op een continu hoog niveau houden”, besluit Jan Vergote.

IVC Group, opgericht in 1997, is de de grootste Europese fabrikant van Luxury Vinyl Tile en residentieel vinyl op rol. Met 1.500 medewerkers in zes productie-units in België, Luxemburg en de Verenigde Staten, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 100 miljoen vierkante meter vinylvloeren. De productportfolio bestaat uit vier merken: Leoline (residentiële vinylvloeren op rol), Itec (projectvinylvloeren op rol), Moduleo (hoogwaardige modulaire vinylvloeren voor project- en residentieel gebruik) en XtrafloorTM (accessoires voor vinyl en LVT vloeren). Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde Mohawk Industries, de wereldwijde marktleider in vloerbekleding.

www.ivcgroup.com

Deel op Social Media12-12-2016 8:30

In een wereld waarin design en kwaliteit steeds belangrijker worden, ziet Hunter Douglas een nieuwe rol voor zichzelf. “Naast producent en leverancier van zonweringsystemen en architecturale plafond- en gevelpanelen, bekleedt Hunter Douglas steeds vaker de positie van partner in design”, aldus een woordvoerder. “Hunter Douglas’ nieuwste innovatie HearFelt , een architectonisch plafondsysteem van vilt, onderstreept die partnerrol.”

De laatste jaren werkt Hunter Douglas steeds vaker samen met andere partijen in de bouwkolom, zoals architecten en (interieur)ontwerpers. “Alleen goede producten leveren is vandaag de dag niet langer voldoende in onze branche. Architecten en ontwerpers vragen vaker om maatwerk en worden ook graag geïnspireerd door een leverancier en sparringpartner als wijzelf”, stelt Pieter van Rees, marketing manager Hunter Douglas. “Die rol past ons goed en vervullen wij steeds vaker.”

De meeste recent innovatie van Hunter Douglas, HeartFelt® , is hier een goed voorbeeld van. HeartFelt , een modulair en lineair plafondsysteem van vilt, werd ontwikkeld in samenwerking met het gerenommeerde Deense architectenkantoor Schmidt Hammer Lassen Architects. HeartFelt is het eerste vilten plafondsysteem ter wereld en werd afgelopen zomer door Hunter Douglas Ceilings toegepast in het hoofdkantoor van de Engelse onderneming Moneypenny in London.

Ook de andere divisies van Hunter Douglas geven blijk van de veranderde rol van het bedrijf. Zo adviseerde en leverde Hunter Douglas WCP (Window Covering Projects) 265 stuks Panama Chrome zonwering aan onderwijsinstelling Penta College in Spijkenisse. En Hunter Douglas Façades werd bijvoorbeeld vroegtijdig betrokken bij een grootschalige verbouwing van een oude brandweerkazerne in het Belgische Bornem. De divisie leverde en monteerde er een strakke gevelbekleding met QuadraClad200.

www.hunterdouglas.nl

Deel op Social Media  

09-12-2016 8:30

Vloerfabrikant Forbo hield onlangs een kennisdag over de vloer in het onderwijs. De jaarlijkse kennisdag leverde weer tal van interessante gesprekspunten op. Zo werd er onder meer gepraat over de robotisering van het onderhoud, duurzaamheid en ‘kostenefficiënt’ bouwen.

Dat het niet alleen bij praten bleef, bleek toen er een intelligente schoonmaakrobot de Forbo-fabriek kwam binnenrijden. Hans van Dam van Diversey Care gaf commentaar. "Door de combinatie van techniek en efficiency is deze robot echt een goed alternatief voor de traditionele schrobzuigmachine, die door mensen moet worden bediend. Je programmeert de route eenmalig en hij doet daarna telkens weer zelfstandig zijn werk. De sensoren werken op basis van sonar. Hij navigeert moeiteloos langs muren, mensen en obstakels." De robot reinigt tot 1.000 vierkante meter per uur en bespaart een hoop geld, aldus Van Dam. De schoonmakers kunnen intussen andere zaken oppakken.

Op kostengebied, waarschuwde Victor Mulder namens Forbo, rekening te houden met de kosten over de hele levenscyclus. Naast kosten en uiterlijk, blijven de milieubelasting en andere gezondheidsaspecten, zoals de akoestiek en het binnenklimaat belangrijk, aldus veel van de aanwezige huisvestingsmanagers. Zo werden de akoestische panelen van Ecophon genoemd (die een ruimte ook gemakkelijk in tweeën delen en het interieur ‘kostenefficiënt’ een ander uiterlijk geven) alsmede de duurzame Marmoleumvloer van Forbo Flooring.

Aldo Vos, architect-directeur van Broekbakema, sprak tenslotte over natuurlijk bouwen. "Iedereen praat over het binnenklimaat, maar installaties worden steeds duurder en zijn steeds complexer in gebruik. Comfort is een vorm van geluk en dat verbannen we uit de scholen. Techniek zorgt ervoor dat we veel tijd in een gebouw doorbrengen waarbij het altijd dezelfde temperatuur is. Dat is niet gezond.’" Vos geeft er de voorkeur aan om juist kunt samen te werken met de natuurlijke elementen en klimatologische omstandigheden. In zijn ontwerp voor de brede school voor speciaal onderwijs in Lisse zorgt de omsloten binnentuin bijvoorbeeld voor de rust en geborgenheid die deze groep kinderen nodig heeft.

www.forbo-flooring.nl


Deel op Social Media05-12-2016 8:30

Plafondfabrikant Armstrong Ceiling Solutions biedt sinds kort een deel van haar portfolio aan als BIM-bestand, onder andere de C2C-producten Perla en Ultima+. In de BIM-bibliotheek zijn zowel minerale als metalen plafondoplossingen te vinden,  beschikbaar in zowel IFC- als Revit-formaten.

In de Armstrong BIM-bibliotheek zijn nu ruim 65 afzonderlijke producten binnen zestien BIM-objecten te vinden en dat aantal zal alleen maar meer worden in de nabije toekomst. Rob Gardiner, technisch manager bij Armstrong: “BIM maakt het voor onze klanten nog makkelijker te ontwerpen en hun projecten te specificeren met onze plafondsystemen. Deze BIM-objecten bevatten alle relevante productinformatie en prestatiewaarden en zorgen voor een nieuwe vorm van het delen van onze productdata binnen de diverse disciplines in de bouwsector.”

BIM staat voor Building Information Modeling en is een methodiek om binnen de bouw beter samen te werken. Een BIM is een digitale representatie van functionele en fysieke karakteristieken van een bouwwerk. Het gebruik van BIM wordt ook wel ‘virtueel bouwen’ genoemd.Met BIM wordt alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces gestandaardiseerd opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel.  Alle betrokken partijen in het bouwproces werken met dezelfde informatie en zien van elkaar wat er gebeurt. Zo beschikt iedereen over complete, recente en uniforme informatie.

Armstrong Ceiling Solutions is de eerste plafondfabrikant in Europa met een complete lijn aan C2C-gecertificeerde producten. Niet alleen Perla en Ultima+ zijn C2C gecertificeerd; sinds deze zomer heeft ook het ophangsysteem Prelude een Cradle 2 Cradle certificaat. Daarmee biedt Armstrong een compleet C2C plafondsysteem aan. 

www.armstrong.nl

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >