Nieuws


25-11-2016 9:16
Dankzij hun warmte-isolerende eigenschappen voelen Moduleo vinylvloeren warm aan. Ze kunnen met vloerverwarming worden gecombineerd en bezitten creatieve mogelijkheden.Moduleo maakt dit mogelijk door de vinyvloeren uit de collecties Transform en Impress uit te breiden met acht formaten. De nieuwe geometrische vormen zijn onderling compatibel, ook met de standaard Moduleo-formaten. Zo ontstaan eindeloze legpatronen, die in vrijwel ieder interieur voor een vloeroplossing zorgen. Een strak visgraatpatroon of liever contrastrijke zeshoeken met meerdere houtsoorten of speelse driehoeken? Met de nieuwe geometrische formaten van Moods wil het bedrijf mogelijkheden bieden om een individuele vloer te creëren.

Moduleo is gespecialiseerd in modulaire luxe vinyl vloeren, ook LVT genoemd (Luxury Vinyl Tiles) in planken of tegels. Deze zien er met hun levensechte textuur realistisch uit en ze zijn in allerhande patronen te verleggen, door te klikken of te verlijmen, zonder breekwerk. De vloer is aangenaam en voelt warm aan, is geluiddempend en bestand tegen krassen of vlekken. Ook is de vloer vanwege zijn waterbestendigheid geschikt voor 'natte ruimten'.
 
Ga voor meer informatie over Moduleo naar www.moduleo.com.
 
 
 
16-11-2016 8:30
Bij ondervloerenfabrikant Estillon is vanaf begin september Bart Visser begonnen als Account Manager. "Visser  zal de Nederlandse en Belgische groothandels en winkelketens gaan bezoeken voor een stukje extra service naar de klant toe", meldt het bedrijf.
Bart Visser heeft de afgelopen 8 jaar voor een Retail-service bedrijf gewerkt, waarbij hij voor verschillende merken grote retail-ketens bezocht. Bart heeft inmiddels een uitgebreid inwerktraject bij Estillon doorlopen. Hierdoor heeft hij de verschillende facetten van de branche zich eigen gemaakt.

Estillon is een totaalaanbieder op het gebied van ondervloeren/ondertapijten en accessoires voor alle typen vloerbekleding. Vanuit het centraal gelegen magazijn in Uden (NL) wordt geleverd aan diverse groothandels, retail-ketens en projectinrichters in Nederland en vind export plaats naar Europa, het Midden- Oosten, Rusland en Amerika.

www.estillon.com


Deel op Social Media11-11-2016 11:32

Het Zweedse designbedrijf Bolon lanceert een nieuwe vloerencollectie, ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel, die in het bezit is van de Pritzker Prize. De samenwerking wordt onthuld op de komende retrospectieve tentoonstelling van de architect in het ‘Musée des Arts Décoratifs’ in Parijs.De collectie omvat zes kleuren, strakke materialen en is flexibel toepasbaar. Een afwijking in vergelijking met andere Bolon typische architecturale vloeren, is dat ‘ruimtelijkheid’ in het achterhoofd werd gehouden. Het resultaat is een vloer met hand geweven effect, gemaakt van geweven vinyl in combinaties van zwart, grijs, rood en blauw.

"De vrijheid is aan jou om de vloer te gebruiken om te spelen met kleur en licht, en bezig te gaan met de ruimtelijkheden", zegt Jean Nouvel. "Het is niet een decoratief tapijt, maar een bouwkundige."

Jean Nouval werd in de jaren '80 bekend met baanbrekende projecten zoals de ‘Cartier Foundation for Contemporary Art’ in Parijs en de ‘Cultural and Conference Center’ in Luzern. Er volgden voor de Fransman grootse projecten, waarmee hij één van de grootste architecten van de eeuw werd. In 2008 won hij de felbegeerde Pritzker Prize, die wordt beschouwd als de Nobelprijs voor de architectuur.

De samenwerking markeert Bolons allereerste architect gedreven vloerconcept. Gekleurde ruiten maken het mogelijk om complete controle en flexibiliteit binnen het interieur te hebben. De vloer versterkt het geometrische interieur, en maakt het mogelijk om te experimenteren met de lay-out en de natuurlijke circulatie in een binnenruimte.

www.bolon.com

 

 

Deel op Social Media11-11-2016 8:30

Vorig jaar organiseerde Into Green haar eerste congres met als thema: hoe krijgen we onze gebouwen groen? "Dit jaar brengen we op 2 februari 2017 deze vraag een stap verder onder de noemer: verbind groen (als in duurzaam) met levend groen." Een van de sprekers is de vooraanstaande architect Thomas Rau.

Er zullen tal van onderwerpen de revue passeren. "Hoe kunnen we opdrachtgevers en architecten, die al met duurzaam en circulair bouwen bezig zijn, beter informeren over de belangrijke rol van levend groen bij een daadwerkelijk circulair en duurzaam gebouw? En andersom, hoe kunnen we de interieurbeplanter meenemen in de wereld van circulair bouwen en de bijbehorende nieuwe denkwijzen van opdrachtgevers?"

De bijeenkomst vindt plaats op een passende plek: het nieuwe circulaire stadskantoor van Venlo. "Waar kunnen we dat beter doen dan op een plek waar deze groepen elkaar al heel succesvol hebben gevonden? Gemeente Venlo besloot al in 2008 dat duurzaamheid belangrijk is. Bij het ontwerp en de uitvoering van het nieuwe stadskantoor ging het deze gemeente niet alleen meer om ‘minder slecht’, maar om ‘meerwaarde creëren voor…’ de burger, de stad, het milieu, et cetera. De visie van de opdrachtgever was leidend en omarmt niet alleen herkomst en herbestemming van materialen, maar ook mens, welzijn en luchtkwaliteit. En bij alle aspecten heeft levend groen nadrukkelijk een rol gekregen. We krijgen tijdens Buildin’green II een uitvoerige rondleiding door het stadskantoor."

Zoals gezegd is Thomas Rau een van de sprekers. Voorts zullen Michel Weijers en Bas van de Westerlo van het C2CExpolab samen met architect Hans Goverde van Kraaijvanger Architecten en Hans van Cooten van Mostert de Winter vertellen over het concept en de totstandkoming van het Venlose stadskantoor. "Daarna volgt een uitgebreide rondleiding door het nieuwe stadskantoor met aansluitend een keynote van gerenommeerd circulair architect Thomas Rau. Nadat hij zijn visie heeft gegeven op de rol van levend groen bij groen bouwen en met ons hierover van gedachten heeft gewisseld, sluit de middag af met de prijsuitreiking voor de beste Interieurbeplanting van het Jaar 2017."

Buildin'green II vindt plaats op 2 februari 2017, aanvang 13.00 in de Maaspoort in Venlo en duurt tot 17.00 met aansluitend een borrel. Het congres is een initiatief van Into Green, samen met brancheverenigingen VHG, VGB, EILO, Stadswerk en BNA.

Buildingreen.nl

Deel op Social Media
08-11-2016 8:30

Het was een van de meest bijzondere stands op de beurs Interieur in Kortrijk; de stand van ROB. Het Belgische bedrijf had niet alleen een heuse kabelbaan in de stand geïntegreerd, maar toonde bovendien het spiksplinternieuwe deurbeslag Kameleon.

"Biennale Interieur 2016 is voor ROB het uitgelezen forum om de ‘geboorte’ van ons Kameleon-beslag op grote schaal aan te kondigen en te fêteren", aldus een woordvoerder van het bedrijf. "De Kameleon-reeks getuigt van vindingrijkheid, technisch vernuft en doortastende esthetiek. Bovendien effenen de nieuwe systemen de weg naar nooit geziene architecturale toepassingen in het interieur die heel wat architecten en interieurarchitecten zullen bekoren."

"De nieuwe beslagtoepassingen catalogiseren we onder de benaming Kameleon omdat alle technische onderdelen aan het oog zijn onttrokken en de met dit systeem uitgeruste deuren onzichtbaar in de wand verdwijnen. De vergelijking met een Kameleon laat zich gemakkelijk raden."

www.rob.be

Deel op Social Media07-11-2016 10:30

De bouw- en vastgoedsector moet gebouwen gezonder maken. Dat is beter voor het welbevinden van gebouwgebruikers en voor de winstgevendheid van gebouweigenaren. Dat stelt Dominique Goven, regional marketing manager Benelux, DACH countries & Middle East van Rockfon, leverancier van akoestische plafondoplossingen en een dochteronderneming van Rockwool.

Goven doet zijn oproep naar aanleiding van de publicatie van het nieuwe MVO-jaarverslag van Rockwool, getiteld ‘Less Talk. More Action. Time to Act!’ Goven: "In het streven om gebouwen energiezuiniger te maken, is de invloed van gebouwen op de gezondheid en veiligheid van gebouwgebruikers – aspecten van wat we sociale duurzaamheid noemen – naar de achtergrond verdwenen. En dit terwijl gebouwen primair voorzien in zowel huisvestingsbehoeften van mensen als hun activiteiten. Ongezonde en onveilige gebouwen leiden tot arbeidsproductiviteitverlies en ziekteverzuim. Dat resulteert in een flinke schadepost voor organisaties, want 90 procent van de exploitatiekosten van gebouwen bestaat uit personeelskosten. Meer aandacht voor de sociale duurzaamheid van gebouwen is dus niet alleen beter voor gebouwgebruikers, maar ook voor de winstgevendheid van organisaties."

Om organisaties, bouwers en beleggers hierbij te ondersteunen, heeft Rockwool in een zogeheten waardecreatiemodel de bijdrage van haar producten aan de ‘sociale prestaties’ van een gebouw in kaart gebracht. Goven: ‘Het model is een cijfermatige weergave van de toegevoegde waarde van onze steenwolproducten op het gebied van geluids-, licht- en binnenluchtkwaliteit. Deze gegevens, die door onafhankelijke partijen zijn berekend en getoetst, maken stakeholders bewust van de impact van onze producten op sociale prestaties. Daarbij geven ze inzicht in de potentie van steenwolproducten om die prestaties te verbeteren."

In het nieuwe MVO-jaarverslag zijn waardecreatiemodellen van alle Rockwool-producten opgenomen, waaronder de Rockfon-plafondpanelen. Uit dit model blijkt dat Rockfon-plafonds de akoestiek in een klaslokaal zodanig verbeteren dat de leerprestaties met 29 procent toenemen en irritatie door geluid met 10 procent afneemt. In een kantooromgeving resulteert het gebruik van het Rockfon-plafond in een arbeidsproductiviteitstijging van 6 procent en in een irritatieafname van 7 procent. De plafonds dragen ook bij aan een betere lichtkwaliteit, blijkt uit het model. Hierdoor stijgt in een klaslokaal met een Rockfon-plafond de productiviteit met 8 procent en de leerprestaties met 5 procent. Kantoormedewerkers worden door de plafonds 8 procent productiever en vallen minder vaak uit (-3 procent).

De cijfers zijn berekend samen met onafhankelijke consultancybureaus Ecofys (Utrecht), Geofoxx (Tilburg) en Sustainalize (Utrecht) op basis van (inter)nationale wetenschappelijke rapporten en berekeningsmethoden en gevalideerde productiegegevens. Deze data zijn getoetst door accountancyfirma Deloitte. Goven: "Hierdoor kunnen we onze stakeholders de zekerheid bieden dat de cijfers waarop zij hun beslissingen omtrent sociale duurzaamheid baseren, zeer betrouwbaar zijn."

www.rockfon.nl

Deel op Social Media 

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >