Nieuws


25-10-2016 8:30

Prints van Oranje heeft zijn website compleet vernieuwd. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in op maat gemaakte bedrukte interieurbekleding, heeft nu een website die beter aansluit bij huidige trends en de gewenste uitstraling.

"Onderzoek van Q&A Research & Consultancy laat tien hoofdtrends zien in de retail. Eén daarvan is individualisering", aldus Ab Oosterhof van Prints van Oranje. En dat geldt niet alleen voor de consumenten-, maar ook voor de projecten markt. "Denk maar eens aan hotels. Elk hotel wil zijn eigen unieke uitstraling creëren zodat de gast kan genieten en later terugkomt vanwege deze uitstraling. Dit is niet te realiseren met standaardproducten die nu nog veel worden toegepast. Prints van Oranje heeft voor verschillende hotels tapijt bedrukt met eigen ontwerpen juist om aan te sluiten bij de individuele/unieke uitstraling van het hotel."

Bij Prints van Oranje draait het volgens Oosterhof om inspiratie. "De nieuwe website sluit hier perfect op aan. Interieurarchitecten en ontwerpers ondersteunen in hun creatieve proces. Dat is waar het om gaat bij het bedrijf. De website, maar ook platformen zoals Pinterest en Instagram spelen hierin een belangrijke rol voor de inspiratie."

Alle producten worden op maat gemaakt. "Daarmee zijn de mogelijkheden ongelimiteerd en zeer concurrerend. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing voor projecttapijt of beurstapijt. Voor verschillende projecten heeft Prints van Oranje tapijt geleverd tegen een prijs die lager was dan standaardtapijt én met dezelfde kwaliteit. Maar dan natuurlijk op maat gemaakt. Waardoor de producten ook nog eens enorm duurzaam zijn."

www.printsvanoranje.nl

Deel op Social Media20-10-2016 23:20

Vanochtend is de elfde editie van de door de Cosentino Group uitgeroepen 'Design Challenge', een internationale wedstrijd voor studenten architectuur en design, gepresenteerd in de Technische Hogeschool voor Architectuur van Madrid (Etsam) in aanwezigheid van leerlingen, leraren architectuur en design en de media.

Meer dan twintig binnen- en buitenlandse instellingen ondersteunen dit initiatief dat het talent en de creativiteit van de studenten van beide disciplines bevordert.
Er doen in totaal 22 instellingen, gespecialiseerde scholen en universiteiten uit Europa, Azië, Oceanië en Amerika actief mee aan de verspreiding en ontwikkeling van de huidige editie van Cosentino Design Challenge.

De Cosentino Design Challenge krijgt wereldwijd steeds meer erkenning. De wedstrijd wordt beschouwd als een uitdaging, gebaseerd op onderzoek en innovatie, voor toekomstige beroepsbeoefenaars in de architectuur en het design.

Cosentino Design Challenge bestaat uit twee categorieën: Architectuur en Design. Bij deze elfde editie wordt de studenten in de categorie Architectuur voorgesteld om na te denken over 'Cosentino en reizen' en in de categorie Design is het thema gebaseerd op 'Cosentino en technologie'. In beide onderdelen hebben de studenten absolute vrijheid om hun ideeën of opzet tot ontwikkeling te brengen. Daarbij wordt slechts één eis gesteld: in het eindproject wordt ten minste één product van de firma Cosentino gebruikt.

De leveringstermijn van de kandidaturen begint in oktober 2016 en eindigt op 7 juni 2017. De Cosentino Centers en Cosentino City's uit de hele wereld openen hun deuren voor alle studenten zodat zij het uitgebreide productassortiment van het bedrijf kunnen leren kennen.
Na de beslissing van de jury, die plaats zal vinden in juni 2017, worden de winnende werken en leerlingen wereldwijd bekend gemaakt.

Bekijk de video

www.cosentinodesignchallenge.org

Deel op Social Media


18-10-2016 8:30

Ruim zeventig officiële Volvo‐dealers ondergaan de komende tijd een ingrijpende transformatie, waarbij zowel de werkplaatsen als showrooms worden vernieuwd. Rockfon-plafonds spelen een belangrijke rol.

Geheel in traditie van Zweeds design staan de nieuwe showrooms in het teken van lichte kleuren en strakke lijnen. De aankleding van het plafond speelt een belangrijke rol. Dat moet een gevoel van ruimte geven en zorgen voor een uitstekende akoestiek, maar boven alles de moderne range Volvo‐modellen optimaal recht doen. Geen enkele dealer wil concessies doen aan de fraaie lijnen en kleuren van hun auto’s. Volvo Nederland koos voor het Rockfon Blanka plafondsysteem, dat voorziet in de witste minerale plafondtegel van Europa met hoge lichtreflectie‐ en diffusie. "Eigenschappen die de nieuwe showrooms ondersteunen bij een optimale belichting van de modellen", aldus een woorvoerder namens Rockfon.

Interieurontwerper Peelen Interieur uit Zaltbommel is verantwoordelijk voor de transformatie van de ruim zeventig dealershowrooms in Nederland. Het Mobility Center in Vlaardingen wordt als één van de eersten vernieuwd. Ontwerpster Toke Peelen vertelt over de achtergrond van de herinrichting. "Het nieuwe interieur van de dealerships is meer dan een make‐over. Het gaat om het bieden van een nieuwe klantbeleving, waarvoor de Volvo‐medewerkers op een nieuwe manier zullen gaan werken. De nieuwe huisvesting moet dat zo goed mogelijk faciliteren."

Daarvoor is het traditionele concept van een showroom 180 graden gedraaid. Niet alleen de auto’s staan centraal, maar ook het comfort van de klant. Peelen: "De showroom moet een plek zijn waar je graag bent, waar je makkelijk contact maakt met de technisch specialist (de werkplaats is ontsloten in het nieuwe concept) en waar je prima wat uurtjes kunt werken of verblijven terwijl je op je auto wacht. Zo speelt Volvo in op de behoeftes van een nieuwe generatie, één die steeds mobieler werkt."

Peelen schetst een interieurbeeld van warm, comfortabel Scandinavisch design voor de ontmoeting‐ en verblijfsruimtes – livings – tegenover een heldere, natuurlijk verlichte ruimte waar de auto’s staan. Die ruimte noemt ze ‘the street’, volgens Peelen een plek ‘waar de modellen schitteren’. "De auto’s zijn “the stars of the street”", licht ze het interieurconcept toe. Daarvoor maakt de autostraat maximaal gebruik van binnenvallend daglicht. Over de keuze voor het Rockfon Blanka plafondsysteem, zegt de ontwerpster: "Om van deze showroom een zo open en transparant mogelijke ruimte te maken hadden we een zeer, zeer wit en naadloos plafond nodig. Een plafond dat van de autostraat één geïntegreerde ruimte zou maken", verklaart ze."Dus zonder harde scheiding in de ruimte tussen de auto’s en het plafond."

De oplossing vond Peelen Interieur in het Rockfon Blanka plafondsysteem, dat eenvoudig toegang geeft tot technische installaties en met een L‐waarde van 94,5 de volgens de fabrikant witste plafondtegel van Europa heeft. Over het belang van wit in de autoshowroom zegt ze: "We creëren er hoogte mee en het versterkt het contrast tussen de livings en de autostraat. Daarnaast brengt dit plafond natuurlijk daglicht zo ver mogelijk de ruimte in." De hoge lichtreflectie en ‐diffusie (respectievelijk 87 en 99 procent) zorgen ook voor een goede uitlichting van de auto’s, volgens de interieurontwerpster. "Het plafond verspreidt het licht op zo’n manier, dat de lakkleuren van de auto’s optimaal tot hun recht komen."

www.rockfon.nl

Deel op Social Media17-10-2016 8:30

Plafondfabrikant Armstrong Ceiling Solutions heeft nu ook een Cradle to Cradle (C2C)-gecertificeerd ophangsysteem in hun portfolio. Het complete Prelude-systeem kreeg onlangs het predikaat Silver.

Daarmee neemt de fabrikant de volgende stap in de verduurzaming van het assortiment en beschikt zo over een compleet Cradle to Cradle gecertificeerd plafondsysteem. Als eerste in Europa werd in 2013 de plafondtegel Perla OP 0,95 C2C-gecertificeerd. Al snel volgde het gehele portfolio van de Ultima+ (2014) en Perla (2015).

Armstrong Ceiling Solutions is naar eigen zeggen de eerste plafondfabrikant in Europa met een complete lijn aan C2C-gecertificeerde plafondsystemen. Cradle to Cradle is een filosofie waarbij het draait om gesloten kringlopen. Productieprocessen worden zoveel mogelijk afgestemd op de blauwdruk van de natuur.

www.armstrong.nl/plafonds

Deel op Social Media10-10-2016 8:30

Forbo Flooring lanceert vandaag - op de Dag van de Duurzaamheid - haar gloednieuwe milieudashboard. Het milieudashboard is een instrument dat dient ter bewustwording van Forbo’s personeel op het gebied van duurzaamheid.

Het zal eenmaal per kwartaal verschijnen en informeren over een aantal duurzaamheidsprestaties zoals energieverbruik en het aandeel gerecycled product, maar laat ook zien hoe het personeel van Forbo zelf haar papierverbruik en bijvoorbeeld ook het gebruik van koffiebekertjes in de hand kan houden.

Het milieudashboard is ontwikkeld door Forbo’s Greenwalk-team, een personeelsinitiatief, dat het bedrijf op alle fronten probeert te verduurzamen. Forbo Flooring is vandaag ook gastheer voor circa veertig Noord-Hollandse bedrijven die een rondgang maken langs een aantal trendsetters in de provincie daar waar het om duurzaamheid gaat.

www.forbo-flooring.nl

Deel op Social Media 

09-10-2016 9:00

(Advertorial)


Wat doe je met een ruimte? Beter gezegd: wat doet een ruimte met jou?

De inrichting van een ruimte vervult een belangrijke rol in de beleving van werk, onderling contact en persoonlijk welzijn. In-Zee zorgt voor de visuele en akoestische inrichting van ruimtes, zonder de functie van die ruimtes uit het oog te verliezen.

In-Zee is niet alleen gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en verwerken van wandbekleding, (raam)folies en verlichtingselementen maar ook in akoestische wanden, ruimtedelers plafondeilanden en meubels.

Akoestisch comfort
Iedereen heeft het wel eens ervaren: een prachtig ingerichte ruimte waar een gesprek voeren onmogelijk is. Telefonerende collega's, spontaan overleg tussen kantoorgenoten, apparatuur die aanstaat: werknemers krijgen heel wat geluid te verduren op de werkvloer.

In kantoorgebouwen kan geluid, of beter gezegd slechte akoestiek, een bron van ergernis zijn. Of erger nog, van invloed zijn op de bedrijfsresultaten, de productiviteit en het welbevinden van het personeel.

Of het nu gaat om kantoren, ziekenhuizen, restaurants of openbare ruimtes: ruimtes zijn belangrijk en een goed geluidklimaat is essentieel voor iedere ruimte.

De akoestische producten van In-Zee absorberen geluid. De wanden, plafondeilanden, ruimtedelers en meubelelementen zijn gevuld met gerecyclede kledingstukken en bevatten 80% katoen. Ze brengen het geluidsniveau naar beneden, ze verlagen de nagalm en verbeteren zo de akoestiek.

Goede akoestiek is van groot bedrijfsbelang, het maakt het voor werknemers mogelijk om geconcentreerd te werken, verstaanbaar te telefoneren en een rustig gesprek te voeren.
In-Zee brengt intimiteit en geborgenheid in een hectische omgeving.

Visueel comfort
Het kantoor is het middelpunt van ons werkende leven, we brengen hier meer tijd door dan waar dan ook. Naast de fysieke plek waar we werken, overleggen en lunchen, biedt het kantoor dé kans om werknemers te inspireren en informeren.

De werkruimte vormt dan ook het mooiste canvas om de identiteit van de organisatie persoonlijkheid en karakter mee te geven. Een positieve beleving van deze werkruimte zorgt voor betrokken werknemers die productiever zijn en zich beter voelen.

De 'Branded Workspace' heeft een positieve invloed op de waarde van de organisatie, werknemers zijn trots op hun werkplek, het klantcontact  verbetert, en bezoekers “beleven” de filosofie, normen en waarden waar de organisatie voor staat.

Om de cultuur, missie en visie van de organisatie te vertalen in het interieurontwerp luisteren we aandachtig naar uw wensen. We denken met u mee en vertalen uw kernwaarden in visuals en een (grafisch)ontwerp.

In-Zee adviseert uitgebreid over de grafische mogelijkheden om een ruimte optimaal aan te laten voelen en levert wallcovering, folies, stoffen, lampenkappen en signing op maat.
Op die manier wordt de identiteit van de organisatie opgenomen in de werkplek en is deze voor iedereen te zien.

In-Zee. Visueel en akoestisch comfort.

www.in-zee.nl

 
 
05-10-2016 10:30

Na een succesvolle eerste editie van Transitions, nodigt Baars & Bloemhoff voor Transitions II wederom zes ontwerpers uit om de materialen uit het assortiment opnieuw te verbeelden en vorm te geven. De resultaten worden tijdens Dutch Design Week (22 – 30 oktober) gepresenteerd in Broeinest op Strijp-S.

Eén van de ontwerpers die dit maal meedoet is Klaas Kuiken. "Hij heeft een kast en dressoir ontworpen waarbij hij de schoonheid van het materiaal verheft tot centraal thema. Voor Transitions II onthult hij de verborgen esthetische kwaliteiten van het materiaal Finsa Greenpanel. Het materiaal dat vaak anoniem wordt toegepast maar van binnen een zeer specifieke eigen schoonheid kent."

Studio rENs presenteert een 'modulaire blokkendoos'. Deze studio kent een grote fascinatie voor materiaal, vorm en kleur en hoe deze drie gegevens op elkaar inspelen tijdens een ontwerpproces. Voor Transitions II zijn designers Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren aan de slag gegaan met de kleur zwart. Black is vormgegeven als een grote modulaire blokkendoos waarin de kleur zwart centraal staat. De uiteindelijke objecten zijn willekeurig met elkaar te combineren zodat er beweging mogelijk is tussen materiaal en vorm.

“Black bleek een aangename verrassing. We hebben een voorselectie gemaakt uit het enorme aanbod van zwarte materialen in het assortiment van Baars & Bloemhoff en merkten dat de nuances in zwart en de bijbehorende oppervlakte structuren een heel subtiel maar prachtig contrast opleveren die je de kleur en het materiaal opnieuw doen beleven.”

Paul Heijnen's Unity Globe Light is een lamp die bestaat uit 1080 identieke modulaire units. De unit vormt een modulair bouwelement dat op eindeloos veel manieren gekoppeld kan worden. Hiermee creëert hij voor Transitions II een versie met een structuur gebaseerd op de geometrie van een dodecaëder (een ruimtelijke figuur met 12 vijfhoekige vlakken).

“Het materiaal van Baars & Bloemhoff waarvoor ik gekozen heb is Finsa Color MDF in een dikte van 3mm. Genest in een plaat MDF vallen de units zo in elkaar dat er na het laseren van de vorm vrijwel geen restafval overblijft. Aangezien de complexiteit van het ontwerp en de uren die het kost om de structuur handmatig in elkaar te zetten moet er een balans gezocht worden door de materiaalkosten zo efficiënt en laag mogelijk te houden om uiteindelijk tot een rendabel ontwerp te komen.”

www.baars-bloemhoff.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >