Nieuws


28-01-2016 16:14
Raambekledingsproducent Jasno heeft de internationale iF Product Design Award 2016 in de wacht gesleept. Jasno won in de categorie ‘Textiles/Wall/Floor’ met de Jasno swings. Deze verticale lamellen zijn ontwikkeld in samenwerking met GBO uit Helmond.
 
De Jasno swings worden door een één ketting bediening met een om-en-om-systeem in beweging gebracht. De vloeiende bewegingen van de lamellen resulteren in een harmonieus en verrassend 3D-effect. De swings, in verschillende kleuren en lamelbreedtes leverbaar, zijn gemaakt van geweven papier óf een luxe polyester stof. De gestikte zomen van de lamellen en de mat wit of mat aluminium afgeronde rail geven de lamellen een sterke, stoere uitstraling die past bij de Jasno collectie.
 
“Het is een eer om deze prestigieuze award in ontvangst te nemen voor onze Jasno swings”, zegt Jeroen Hermans, directeur Jasno. “We hebben dit product ontwikkeld vanuit de gedachte om iets nieuws te brengen, waarbij we ons voortdurend afgevraagd hebben of iets beter kan en of het nog past in de huidige tijd”.
 
“Ook wij zijn er trots op dat een onafhankelijke jury dit internationale keurmerk voor goed design opnieuw toekent aan ons werk. Deze award onderstreept het innovatieve karakter van Jasno en is een kroon op onze prettige en creatieve samenwerking”, aldus Dennis van den Beuken, director GBO.
 
Bekijk hier het filmpje van de Jasno swings.
 
 
28-01-2016 11:00
Hunter Douglas presenteert een vernieuwde versie van gevelbekledingssysteem QuadroClad 200 (QC200) op de vakbeurs Gevel 2016. 
 
De beurs wordt gehouden in Ahoy Rotterdam van 27 tot en met 29 januari. Het frame in het paneel is aangepast: het onderprofiel heeft nu dezelfde uitsparingen als de zijprofielen. Dit maakt het gehele paneel 10 procent lichter, aldus Hunter Douglas. Bijkomend voordeel is dat de montage eenvoudiger is geworden door de achterconstructie aan te passen. Dit bespaart in arbeidstijd en -kosten. 
 
Hunter Douglas heeft QC200 doorontwikkeld om tegemoet te komen aan de vraag vanuit de markt naar een meer eenvoudig systeem. In het vorige systeem van QC200 waren het boven- en onderprofiel gelijk aan elkaar. Het onderprofiel heeft nu dezelfde uitsparingen als de zijprofielen. Dit heeft twee voordelen: het systeem is 10 procent lichter in gewicht en is eenvoudiger te monteren.  


 
Bovendien is het mogelijk om de voegstrip in hetzelfde materiaal als de QC200 panelen te leveren. “Door deze voeg optisch te sluiten, lijkt de gevel één geheel zonder onderbrekingen. Daarnaast is het mogelijk om het frame in geadoniseerd zwart aluminium te leveren. Hierdoor lijkt de voeg optisch dicht met behoud van de ventilerende functie”, aldus een woordvoerder van Hunter Douglas. QC200 is nu ook verkrijgbaar in zes verschillende kleuren zink. 
 
Op de vakbeurs is ook andere gevelbekleding van Hunter Douglas te zien, zoals AuraWeave. Met deze projectoplossing lijkt het gebouw optisch gesloten, maar in feite is er nog steeds zicht naar buiten. Dit komt door aluminium strips verticaal om de horizontale profielen te weven. Open gebouwen zoals parkeergarages krijgen zo bovendien een elegante uitstraling.  

Tot slot toont de gevelbekledingsspecialist de producten Multiple Panel Façade (MPF) en Terracotta gevelelementen van NBK. 
 
Hunter Douglas is te vinden op standnummer 01B059. 
 
 
21-01-2016 12:13

Van een goudgekleurd metalen plafond en metalen wand in het winkelcentrum Donau Plex in Wenen tot een honingraatstructuur van metalen baffles op de Russische luchthaven Tolmachevo: het Abook 2016 van Armstrong Plafonds is een wereldreis langs opvallende plafondcreaties.

Het Abook 2016 biedt een breed scala aan innovatieve en duurzame plafondoplossingen. Van metalen tot minerale plafondtegels en van Baffles tot zwevende plafonds. Bij het ene project speelt esthetiek een belangrijke rol, terwijl elders juist goede akoestiek, een gezond binnenklimaat of duurzaamheid wenselijk zijn. De projecten in het nieuwe Abook zijn stuk voor stuk voorbeelden die laten zien dat het portfolio van Armstrong Plafonds voor vrijwel elke ruimte een passende oplossing biedt.

Ook in de Benelux wordt de diversiteit in projecten goed weergeven. Zo lag de nadruk bij het kantoor van Bluewater in Hoofddorp met name op duurzaamheid. Dit gebouw is voorzien van het Cradle to Cradle-gecertificeerde Perla OP 0.95 plafondsysteem. Deze tegels zijn volledig recyclebaar. In het atrium van het Voorzieningenhart in Groesbeek ging het met name om de optimalisatie van de akoestiek, wat met speelse Axiom Circles Canopies is bereikt. Het Ultima+ OP plafond in het Sint-Claracollege in Arendonk zorgt voor zowel een aangename akoestiek in de leslokalen als voor een hoge binnenluchtkwaliteit.

www.armstrong-plafonds.nl

www.armstrongplafonds.be

 

Deel op Social Media

 


 

15-01-2016 15:45

De groei bij ROB (Louage en Wisselinck)  in Ardooie (B) zit er goed in. Vorig jaar kende de internationale speler op het gebied van rollend deur- en luikenbeslag en van railsystemen een gestage groei van 13 procent. "We innoveren voortdurend en veroveren nieuwe markten, daarnaast zijn we volop bezig onze bedrijfscommunicatie te versterken", zeg algemeen directeur Manu Vanoverbeke.

Hij geeft vandaag het ruim 76- jarige familiebedrijf nieuwe vleugels en een frisse look and feel. Op de KMO site van Ter Vlucht kwam een gloednieuw kantoorgebouw met een grote logistieke hal van 8.000 vierkante meter die nu al bijna te klein is. Dat ROB  meer en meer in de kijker loopt, valt bij de voorschrijvers van het beslag in goede aarde. Ook de vernieuwde website wordt goed onthaald.

In november 2015 werd de Rob Academy boven de doopvont gehouden, een forum voor internationale architecten. Tijdens de eerste editie maakten NBBJ uit de VS en Ryder uit Engeland hun opwachting waar maar liefst 150 architecten op afkwamen. Door de nieuwe strategie zal ROB  blijven groeien, zo voorspelt de algemene directeur, ongetwijfeld een opsteker voor de werkgelegenheid. "Ik verwacht dat ook dit jaar nieuwe aanwervingen er zullen aankomen" besluit M. Vanoverbeke optimistisch.

www.rob.be

Deel op Social Media 

14-01-2016 10:36

In 2016 zal IVC fors investeren in Europa en in Noord-Amerika met de bedoeling zijn wereldwijde productiecapaciteit van 'luxury vinyl tiles' (LVT) te verdubbelen, maar ook om nieuwe producten toe te voegen en de positie van het bedrijf binnen deze belangrijke productcategorie te versterken.

Door de overname van IVC in 2015, plaatste Mohawk zich op de voorgrond binnen het segment van vinylvloeren. De overname voegde toonaangevende productiemogelijkheden toe aan de Mohawk-groep, zowel voor vinyl op rollen als voor modulaire luxe vinylvloeren (LVT), in Noord-Amerika en Europa, met onder andere een van ’s werelds grootste, meest efficiënte LVT-productielijnen in Dalton, in de Amerikaanse staat Georgia. In 2016 wil Mohawk via IVC opnieuw op beide continenten investeren om zowel de capaciteit van flexibele als van harde (WPC) LVT-producten op te drijven.
 
“We zijn ons snel aan het opwerken tot wereldleider binnen het snelst groeiende segment voor vloerbekleding”, liet Jan Vergote, CEO van IVC Group optekenen. “We bouwen verder op de voordelen die de overname van IVC ons hebben opgeleverd, en in de komende 2 jaar zullen we aanzienlijk investeren om onze capaciteit op te trekken zodat we de verhoogde vraag naar onze LVT-producten kunnen blijven bijhouden.”
 
Om aan de toegenomen vraag van de consument naar LVT te beantwoorden, investeert IVC in twee hoogtechnologische LVT-fabrieken. Met de ene fabriek wil het bedrijf zijn leiderspositie op de Europese markt versterken, met de andere wil het de groei op de Noord-Amerikaanse markt bevorderen. Deze nieuwe productie-units brengen unieke mogelijkheden met zich mee en kunnen zowel flexibele als harde (WPC) LVT-producten  produceren voor residentiële en commerciële toepassingen. IVC zal in de loop van 2016 en 2017 ongeveer 200 miljoen dollar investeren in die fabrieken. Verwacht wordt dat men in de tweede helft van 2017 met de productie kan starten.
 
“Onze huidige LVT-fabrieken in Europa en de VS doen het goed”, zei Jan Vergote, CEO van IVC Group. “Maar we beseffen dat onze klanten van ons als marktleider meer verwachten. We moeten niet alleen innoverend zijn in design en techniek, maar we moeten er ook voor zorgen dat onze klanten niet zonder voorraad vallen, aangezien de vraag naar LVT-producten steeds meer toeneemt.”

“De combinatie van Mohawk en IVC slaat aan, voor beide bedrijven. We produceren prachtige nieuwe LVT-collecties met realistische looks en texturen en een uitzonderlijke duurzaamheid. Consumenten zullen er helemaal weg van zijn. We zijn verheugd over het wereldwijde groeipotentieel voor LVT. Onze leiderspositie in dit segment wordt niet alleen weerspiegeld in de uitzonderlijke nieuwe producten die we dit jaar op de belangrijkste beurzen zullen voorstellen, maar ook in deze forse investering in onze productiecapaciteit”, zegt Vergote. “Met die nieuwe fabrieken kunnen we onze productie opvoeren om aan de vraag te voldoen en de verwachtingen van de klanten blijven overstijgen.”

Mohawk Industries is een wereldspeler in vloerbekleding en ontwerpt producten voor zowel residentiële als commerciële ruimtes. Dankzij zijn verticaal geïntegreerde productie- en distributieproces geniet Mohawk naar eigen zeggen concurrentiëlevoordelen in de productie van tapijt, vloerkleden, keramische tegels, laminaatvloeren, hout, steen en vinyl. De merken van het bedrijf zijn: Mohawk, American Olean, Bigelow, Daltile, Durkan, IVC, Karastan, Lees, Marazzi, Pergo, Quick-Step en Unilin. Het afgelopen decennium heeft Mohawk zichzelf omgevormd van een Amerikaanse tapijtenproducent naar een mondiale producent van vloerbekleding, met vestigingen in Australië, Brazilië, Canada, China, Europa, India, Maleisië, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten.


Deel op Social Media

08-01-2016 9:10

De vloerenbeurs Domotex in hannover staat voor de deur. Van 16 tot en met 19 januari verzamelt de internationale vloerbranche zich in hannover. Eén van de bedrijven die er nieuwe producten zal presenteren is Vorwerk.

Vorwerk brengt met de presentatie van de volledig gerestylede collectie Fascination naar eigen zeggen een 'hernieuwde toekomstgerichte interpretatie van een tijdloze klassieker'. "Samen met de Italiaanse kleurexpert Giulio Ridolfo heeft het Vorwerk Atelier zichzelf opnieuw overtroffen."

Guilio Ridolfo en het Vorwerk Atelier hebben volgens de woordvoerder in een uniek samenwerkingsproces een fascinerend eigentijds kleurspectrum gecreëerd. "De nieuwe Fascination collectie oogt fris, modern en helder en vindt zijn inspiratie in het landschap, het licht maar ook in de natuur, de stedelijke architectuur en de kunst. Optiek en touch zijn verrassend. De moderne krachtige kleuren zijn individueel afgestemd op de 17 tapijtkwaliteiten en genereren een spannende interactie met de zintuigen."

Vorwerk Flooring is een internationaal toonaangevende aanbieder van hoogwaardig tapijt in banen en tegels en bio-vloerbedekking. Alle Vorwerk producten voor zowel consumenten als de projectmarkt worden in Duitsland geproduceerd.

www.vorwerk-teppich.de

Deel op Social Media 

06-01-2016 9:10

Raambekledingspecialist Luxaflex Nederland heeft per 1 januari 2016 Jaap-Jene Langevoord (35) aangesteld als Marketing Manager. Hij is in deze functie verantwoordelijk voor de communicatie, de uitrol van de collecties, het versterken van het Luxaflex® merk en het marketingbeleid.

Langevoord is afkomstig van Bose, waar hij als European In-Market Retail Marketing Manager verantwoordelijk was voor de Europese markt. Daarvoor was hij werkzaam bij Sony Electronics in de rollen van Customer Marketeer, Brand Activation Specialist en Brand Activation & MarCom Team Lead. Jaap-Jene Langevoord is per 1 januari 2016 gestart bij Luxaflex Nederland.

www.luxaflex.nl

Deel op Social Media 

04-01-2016 9:10

Hoe krijgen we onze gebouwen groen? Dat is de vraag die centraal staat tijdens het congres Buildin’Green dat Into Green organiseert op donderdag 21 januari 2016 in het FOX theater, Park 20|20 in Hoofddorp. Het kennisplatform doet dat samen met diverse brancheverenigingen, waaronder VHG, VGB, BNA en BNO.

Levend groen vergroot de waarde van gebouwen, steeds meer onderzoek wijst dit uit. Gebouwen worden gezonder, plezieriger, natuurlijker en waardevoller. Toch blijkt in de praktijk dat groen in de uitvoeringsfase vaak als eerste wordt geschrapt. Dit kan alleen veranderen als groen al in het ontwerp meegenomen wordt. Hoe raken alle partners in de bouwketen hiervoor enthousiast? Dat doet Into Green door ze elkaar te laten ontmoeten en te inspireren.

Vijf sprekers, waaronder projectontwikkelaar Owen Zachariasse, architect Raimond de Hullu en groene ontwerper Mike Weinmaster zullen elk vanuit hun eigen expertise ingaan op de boodschap ‘groen is belangrijk’. Jan-Peter Kastelein van Ynno vertelt over het revitaliseren van het bestaande hoofdkantoor van Liberty Global waarbij groen een cruciale rol speelt. De deelnemers krijgen ook een rondleiding door park 20|20, het eerste volledig cradle to cradle kantorenpark van de wereld.

Na een afsluitende discussie vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats van de eerste editie van de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar, georganiseerd door Branchevereniging VHG. De vakjury heeft vier inzendingen genomineerd als kanshebbers: Isala Ziekenhuis in Zwolle (Van der Tol), Koninklijke Auping in Deventer (Rent a Plant), Restaurant Fortuyn in Haarlem (Ambius) en Bibliotheek in Schiedam (Zuidkoop). Deze vier projecten zijn inspirerende voorbeelden voor de sector en de markt. Ze laten ieder op een geheel eigen wijze zien dat professioneel ontworpen, aangelegd en onderhouden binnengroen een positief effect heeft op de ruimte en de beleving ervan door de gebruikers.

www.buildingreen.nl

Deel op Social Media 

 

04-01-2016 9:06

Het nieuwe productoverzicht van UZIN is vanaf nu beschikbaar. Dat meldt vloerenfabrikant Unipro uit Haaksbergen. Het betreft een brochure met alle producten en systemen voor het egaliseren van alle soorten ondergronden en het verlijmen van alle soorten vloerbedekking.

"Met de overzichtelijke toepassingstabellen, praktische technische tips en een apart hoofdstuk over duurzaamheid is dit productoverzicht een onmisbaar naslagwerk voor élke vloerenlegger. Bij alle producten staat het toepassingsgebied, het verbruik, de relevante milieulabels en de beschikbare verpakking duidelijk vermeld. Daarnaast wordt in de brochure uitgebreid aandacht geschonken aan de systemen voor droge verlijming van SwitchTec. Hiermee kan snel worden gerenoveerd zonder overlast van stof en geluid."

www.unipro.nl

Deel op Social Media 

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >