Nieuws


24-08-2015 8:30

In het kader van de Dutch Green Building Week organiseren Ecophon en Interface op 25 september 2015 een seminar waar aspecten als circulaire economie, inrichting en akoestiek aan de orde komen.

"Wereldwijd is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid, maar vaak gaat het hierbij niet om comfort en welzijn van de gebruikers in gebouwen. Tijdens dit seminar komt de invloed van een comfortabel, gezond en productief binnenmilieu op het welzijn en de prestaties van medewerkers uitgebreid aan bod aan de hand van verschillende praktijkcases. U krijgt handvatten aangereikt die helpen bij het ontwerpen van een duurzaam en gezond gebouw, met de nadruk op de mensen in deze gebouwen."

De bijeenkomst wordt gehouden bij Interface in Scherpenzeel.

www.ecophon.nl

Deel op Social Media 

20-08-2015 9:29

Brandt + Fernhout, actief in 3D visuele communicatie, en Van Straaten, specialist op het gebied van innovatieve visuele communicatie, ontwikkelden en produceerden samen een concept voor een nieuwe generatie kindertandartsenpraktijken. Brandt + Fernhout maakte het ontwerp, Van Straaten verzorgde de ovale, kleurrijke 23 meter lange Blue Magic-print, die de wachtkamer omtovert tot een boerenlandschap met educatieve elementen.Al jarenlang werken Brandt + Fernhout en Van Straaten samen aan printprojecten voor de stands van eindklanten van Brandt + Fernhout. Het laatste project is een opdracht van een Waalwijkse specialist op het gebied van gebitsproducten voor kinderen. Adri van der Kruk is ontwerper bij Brandt + Fernhout en vertelt over de opdracht: “Dit bedrijf, een vaste klant bij ons, vroeg om mee te denken bij de inrichting van een nieuwe generatie kindertandartspraktijk. Hierbij moesten we rekening houden met drie belangrijke zaken. De wachtkamer moest vrolijkheid uitstralen, het is voor de meeste kinderen tenslotte al eng genoeg om naar de tandarts te moeten. Daarnaast dient de print ook een educatief doel: kinderen dingen leren over hun gebit en ademhaling. Ook moest het concept geschikt zijn om wereldwijd uit te rollen.”

De basis van de geleverde oplossing is een volledig beklede wand met getekende afbeeldingen. Het geheel stelt een boerenlandschap voor, waarin zich onder meer huisjes, mensen, dieren en planten bevinden. Met behulp van praatwolkjes wordt de kinderen iets geleerd over hun gebit en ademhaling. Ook zijn er touchscreens geïntegreerd, waarop kinderen filmpjes met oefeningen voor gebitsonderhoud en goede ademhaling kunnen bekijken.

Na de realisatie van een proefkliniek is de eerste van deze ‘nieuwe generatie tandartspraktijk’ in Keulen opgeleverd. In deze kliniek is een grote ovale wand bekleed met een kleurechte print op het materiaal Blue Magic, geprint door Van Straaten. De keus voor Blue Magic lag voor de hand volgens Van der Kruk: “Blue Magic is prachtmateriaal, dat we in de standbouw al vaker hebben gebruikt. Je kunt het tot 5 meter breed in iedere lengte printen. Het is bovendien ontzettend duurzaam en kleurecht. We wilden het hier ook graag gebruiken, omdat het er goed uitziet en jarenlang meegaat.”De grootste uitdaging lag in het verlijmen van de 23 meter brede print. Met het Blue Magic-materiaal is het naadloos en in één geheel printen van grote formaten geen probleem. Het verlijmen van een wand van dergelijk formaat in een ruimte met diverse obstakels, zoals in de Keulse tandartsenpraktijk het geval was, is wel een sterk staaltje geweest. Met de ervaren monteurs en het goede DTP-werk van Van Straaten is het perfect gelukt om de wanddelen samen te smelten tot één ovaal geheel. Hierbij hielden zij rekening met eventuele krimp en rek, waardoor de afbeelding aan de randen altijd goed zal aansluiten. Vanwege het unieke karakter van de opdracht, ondersteunde Van Straaten ook bij de opbouw op locatie.

Niels van Straaten over de productie van de print: “Wij staan voor innovatie in visuele communicatie, en dus hebben we het verzoek van Brandt + Fernhout met beide handen aangegrepen. Wij wisten dat Blue Magic te verlijmen was, maar een ovale wandprint 23 meter verlijmen was voor ons de eerste keer. Gelukkig hebben wij voldoende ervaring en kennis in huis om dit voor elkaar te krijgen. Het project laat zien dat de mogelijkheden voor grootformaat prints voor interieurs daadwerkelijk eindeloos zijn, als je maar creatief en innovatief durft te zijn.”
 

www.vanstraaten.com/

www.brandtenfernhout.nl

 

Deel op Social Media

 

19-08-2015 6:00

'Heb je je al eens afgevraagd hoe een internationale vloerencollectie tot stand komt? Er al bij stilgestaan dat een team van trendwatchers de wereld rondreist om de vloeren van morgen te ontwerpen? Tijdens de Paris Design Week van 5 tot 12 september geeft Quick-Step een unieke blik achter de schermen met een pop-upinspiratiestudio in hartje Le Marais. Ontdek zelf de foto’s, stalen, moodboards, schetsen en het uiteindelijke resultaat: de vloeren van vandaag & morgen'.

Zo begint de wervende uitnodiging van Quick-Step, die belangstellenden uitnodig om 'binnen te stappen in de ziel van Quick-Step en het merk te leren kennen op een nieuwe manier. Voel, ervaar, ontmoet en sluit Quick-Step in je hart'.In de Inspirational Trend Studio van Quick-Step, een pop-uplocatie tijdens de Paris Design Week (van dezelfde organisatie als Maison & Objet), maak je op een opvallende manier kennis met het merk. Intiem en persoonlijk, letterlijk 'behind the brand'. Nooit eerder liet het merk zo veel van zichzelf zien. Als een live Pinterest-board worden inspiraties, producten, materialen en vloeren samengebracht, om te laten zien hoe een collectie tot stand komt. Bovendien word je als bezoeker getrakteerd op een unieke brand experience: vloeren worden er getoond volgens trend, materiaal en beleving, en je loopt letterlijk door een tunnel van inspiratie en verhaal. De pop-uptrendstudio van Quick-Step vindt 8 dagen lang onderdak in een 50 jaar oude galerij, waar je de ziel van het oude Parijs ziet en voelt. Vlak bij de beroemde concept store Merci en midden in een opkomende buurt van de lichtstad met tal van bars,
restaurants en hotspots.

Ook Quick-Step zelf zorgt voor een hipsterbar in zijn pop-up. Geïnspireerd door de liefde van het merk voor de wielersport, toont de bar hoe eigentijdse vloeren naadloos gecombineerd kunnen worden met de hipste interieuraccessoires van het moment: bikes, zadels en fietssturen. Een inspiratiepunt dat alle vinyl-, parket- en laminaatproducten van het merk op een onconventionele manier presenteert. Hier ervaar je alle facetten van de Quick-Step-vloeren in alle dimensies. Kun je laminaat onderscheiden van het echte houten parket? Voel je de warmte van de luxe vinylcollectie? Ontdek je de natuurlijke schakeringen en tekeningen onder de extra matte lak van het parket?

 Openingsuren: tijdens de Paris Design Week dagelijks van 10.00-18.00 uur.

http://www.quick-step.nl

Deel op Social Media

13-08-2015 8:41

De innovatieve startup WhiteTable introduceert de WT Lighthouse, een plug-and-play opstelling voor winkels en beurzen, waarmee grote interactieve vloer- en muurprojecties kunnen worden gemaakt.

De WT Lighthouse is voorzien van een Epson EB-585W ultra short throw projector, waarmee van bijzonder korte afstand grote projecties mogelijk zijn. Omdat er veelal content in huisstijlkleuren en met bedrijfslogo's wordt geprojecteerd, is het belangrijk dat de kleur levensecht wordt weergegeven. De gelijke output van wit en gekleurd licht (Colour Light Output) door Epson-projectoren was voor WhiteTable dan ook de doorslaggevende factor om voor Epson te kiezen.WhiteTable is gespecialiseerd in het creëren van productbelevingen die impact hebben. Dit doet de startup door aan fysieke producten extra audiovisuele belevingen toe te voegen die voor positieve associaties zorgen bij de klant. “Een goede beleving bestaat uit een mix van factoren zoals product- en merkbeleving, informatievoorziening en het contactmoment,” stelt Job van der Lans, medeoprichter van WhiteTable. “Wanneer je al deze elementen op de juiste manier aan de klant presenteert, zorg je voor impact en daarmee voor een positieve associatie. Wij gaan altijd uit van het idee dat we de regie teruggeven aan de klant. Het gaat om de interactie tussen klant en product.”

In principe kan WT Lighthouse overal worden ingezet waar een projectieoppervlak is, maar Van der Lans ziet zijn innovatie vooral als de nieuwe generatie van POS (Point of Sales) activatie. “Essentieel is dat er geen sprake is van opdringerige filmpjes, maar dat de klant juist wordt meegenomen in een beleving die hem of haar meerwaarde biedt. Het resultaat van die beleving moet een positieve associatie met het merk of product zijn, wat vervolgens zorgt voor een hogere koopbereidheid.”

Dit bracht WT Lighthouse onlangs in de praktijk in de Bijenkorf in Amsterdam, waarvoor samen met het Amsterdamse onderbroekenmerk A-dam Underware een interactieve paspop werd ontwikkeld. Van der Lans: “De paspop vraagt in verschillende scènes aan het winkelend publiek om de verpakking van het onderbroekenmerk te scannen. Wanneer de gebruiker de onderbroek scant krijgt de pop deze aan en belandt hij in een humoristische situatie. Er liggen veel mogelijkheden voor de retailmarkt, maar tegelijkertijd zie ik ook allerlei mogelijkheden voor beurzen, want je kunt je stand letterlijk in de spotlights zetten.”

Een ander voorbeeld is de interactieve vloerprojectie die WT Lighthouse in samenwerking met Perry Sport laat zien in de Store of the Future. Wanneer je een paar tennisschoenen pakt, verandert de ondergrond in een tennisbaan en wordt door middel van geluid de sfeer van Roland Garros gecreëerd. Wanneer je vervolgens met de schoenen aan over de vloer loopt, kun je verschillende tennis-gerelateerde oefeningen doen om te ervaren hoe de schoenen zitten. Zo kan het product in praktische situaties worden uitgeprobeerd zonder de winkel te hoeven verlaten.

Over de samenwerking met Epson zegt van der Lans: “Voor ons is het geprojecteerde beeld essentieel voor de beleving die we creëren. De projectoren van Epson leveren ons een scherp en heel groot beeld op een korte afstand. Onderscheidend voor ons is dat Epson-projectoren scherpe en mooie kleuren weergeven door hun hoge Colour Light Output (CLO). Het is in zowel retail als marketing natuurlijk erg belangrijk dat kleuren van producten en logo's kleurecht worden weergegeven. Daarnaast is het team van Epson meer gericht op samenwerking, relatie en innovatie dan op snelle verkoop. En dat is iets wat ons erg aanspreekt.”

Ook Epson is erg te spreken over de samenwerking met de innovatieve startup. “WhiteTable is een organisatie die in oplossingen denkt en niet alleen aan producten,” stelt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland. “Onze samenwerking zorgt voor een resultaat dat groter is dan de som der delen. De projecties komen echt tot leven. Epson is een innovatief bedrijf in hart en nieren. Wij zien deze innovatieve spirit ook bij WhiteTable.”

Het zal niet lang duren voor WT Lighthouse de winkelvloeren van Nederland gaat veroveren, maar wie nu alvast een voorproefje wil beleven kan een kijkje nemen in de Store of the Future in New Babylon te Den Haag. De Store of the Future is een samenwerking van meer dan zestig retailers, merken, en technologiebedrijven. Doel van de winkel is om te laten zien hoe winkelen door middel van technologie in de toekomst leuker en vooral makkelijker kan worden.
 

http://www.whitetable.nl/
http://global.epson.com/
http://assets.epson-europe.com/eu/country-selector/index.html
 

Deel op Social Media

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >