Nieuws


24-06-2015 8:20

"De Nederlandse Fields Group neemt op 19 juni 2015 alle activiteiten van Armstrong DLW GmbH (‘DLW’) over in het kader van een doorstart", zo maakte curator Martin Mucha van het Stuttgarter advocatenkantoor Grub Brugger & Partner vandaag bekend. Mucha toont zich uiterst tevreden met het behaalde resultaat en deelt mee: "Wij hebben zowel voor de schuldeisers, de medewerkers en de andere betrokkenen in dit insolventieproces, een zeer goede en toekomstgerichte oplossing gevonden."

Fields Group is als industriële holding overtuigd van de kracht van DLW en de strategie 'Made in Germany' en zet beide fabrieken in Duitsland, in Delmenhorst en Bietigheim-Bissingen, voort. De sterke merknaam DLW blijft voortbestaan en wordt in de nieuwe bedrijfsnaam 'DLW Flooring GmbH' geïntegreerd. Ook in de toekomst blijft DLW kwalitatief hoogwaardige design vloerbedekking, zoals linoleum, homogeen en heterogeen vinyl, LVT en naaldvilt ontwikkelen, produceren en leveren.

In de loop van de zomer wordt, zoals eerder dit jaar aangegeven, het product Naturecore gelanceerd in de verschillende Europese markten. De activiteiten en het voortbestaan van de fabrikant van vloerbedekking is daarmee gewaarborgd. Fields kiest voor de continuïteit van het bedrijf, Charles Irving-Swift blijft CEO van de onderneming.

"Met de toetreding van de Fields Group heeft de onderneming een goede partner gevonden. Wij kunnen nu aan een gezonde, langdurige toekomst en een winstgevende groei werken", benadrukt Charles Irving-Swift. René van der Velden, CEO van Fields Group vult aan: "Wij zullen de bedrijfsleiding ondersteunen om onze klanten verder te inspireren, innovatieve DLW-producten op de markt te brengen en nieuwe markten te veroveren."

De Fields Group is een Nederlandse, industriële holding. Fields is met een eigen operationele taskforce direct betrokken bij het verder uitbouwen van haar deelnemingen. Het management werkt samen met het DLW-management om de strategische positionering van het nieuwe bedrijf verder uit te werken en te implementeren. Vanuit deze achtergrond werden al begin mei 2015 de eerste maatregelen voor een succesvolle doorstart en een sterkere concurrentiepositie doorgevoerd, in overleg met de investeerder. De organisatie werd gereorganiseerd, bedrijfsprocessen afgeslankt en productiviteit stimulerende en servicegerichte strategieën voor een succesvolle nieuwe start van de onderneming werden ontwikkeld.

Armstrong DLW GmbH heeft medio december 2014 een verzoek tot opening van een insolventieprocedure ingediend. Dit nadat de Amerikaanse moedermaatschappij het besluit had genomen zich terug te trekken uit de vloerbedekkingsmarkt in Europa, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika en de Duitse dochtermaatschappij financieel niet meer te ondersteunen. Het verantwoordelijke kantongerecht Heilbronn, heeft op 11 december 2014, advocaat Martin Mucha als voorlopige curator aangewezen. De rechtbank opende op 1 maart 2015 de insolventieprocedure over het vermogen van de maatschappij en benoemde Martin Mucha als curator.

www.armstrong.nl

Deel op Social Media  

23-06-2015 9:30

Forbo Flooring voorziet sinds enige tijd in medische zorg, schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en riolering voor de medewerkers van toeleverancier Janata Jute Mills in Bangladesh. Vanzelfsprekend werken er geen kinderen bij deze weverij van jute, dat als ingrediënt (ondergrond, red.) van Marmoleum wordt gebruikt. Over de hele wereld zijn nog steeds 218 miljoen kinderen gedwongen aan het werk.

 

 

Deel op Social Media

22-06-2015 8:30

De Akoestiekfabriek heeft vorige week een Duitse prijs gewonnen op het gebied van duurzaamheid. Dat meldt de aanbieder van akoestische oplossingen uit Rotterdam.

De Greenwall 2.0 van de Akoestiekfabriek werd in Berlijn gelauwerd met de zogenoemde Green Product Award. Deze award wordt uitgereikt door een Duits platform voor duurzaamheid.

Greenwall 2.0 is volgens de Akoestiekfabriek 'de eerste en enige natuurlijke groenwand met daadwerkelijke akoestische absorptie'. "Onze tweede Greenwall is dé interieuroplossing waar elke ruimte natuurlijk blij van wordt. De duurzame fluisterwand is onderhoudsvrij, eenvoudig te plaatsen en kan naar eigen inzicht worden samengesteld door het combineren van drie verschillende mospanelen." 

www.akoestiekfabriek.nl

Deel op Social Media 

17-06-2015 8:00

Kleurstof uit tulpen, leer van palmbladen en biolaminaat uit aardappelzetmeel. Onder de titel ‘Wishful thinking, Wishful doing’ toont Yksi Expo een tentoonstelling van Studio Tjeerd Veenhoven in Groningen. Op basis van de natuur om ons heen vindt deze ontwerper nieuwe materialen en productietechnieken uit, ontwikkelt nieuwe producten en toepassingen en geeft op deze manier aanzetten voor duurzaam ondernemen. Wishful thinking, Wishful doing is te zien tot en met 27 september.

Industrieel ontwerper Tjeerd Veenhoven (1976) studeerde aan de Academie Minerva in Groningen en de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Hij houdt van het experiment. Door verhitten, smelten, uit elkaar halen en combineren van bestaande materialen wist hij nieuwe vormen, constructies en functionaliteiten te creëren.

Sinds enige jaren richt Veenhoven zijn aandacht vooral op het bedenken van nieuwe mogelijkheden op basis van natuurlijke producten. Hij kijkt daarbij naar de hele keten, van materialen en productie-technieken tot aan ontwerp, product en toepassing. Op die manier wil hij praktische aanzetten geven voor duurzaam ondernemen. Op de expositie Wishful thinking, Wishful doing laat de innovatieve Groninger vier van deze projecten zien. Het betreft: 'Pigment uit tulpen', 'Herbarium',  'Palmleather' en 'HuisVeendam'.

www.broeinest.nl

Deel op Social Media 

09-06-2015 9:30

Strijp-S in Eindhoven werkt al als een magneet op interieurarchitecten en anderszins creatievelingen, maar met het Broeinest is het nog drukker geworden.

Het initiatief van Baars & Bloemhoff uit Nieuwegein voorziet in gratis werkplekken voor ontwerpers en architecten. Het Broeinest is gevestigd in het voormalige Glasgebouw van de oude Philips-fabriek. Veel oude elementen zoals de raampartijen en de typische antraciettegels zijn behouden, maar voor de rest is het gebouw van 700 vierkante meter volledig gestript en opnieuw ingericht. Opvallend is de uitgebreide stalenbibliotheek met onder andere plaatmateriaal, tegels en vloeren in alle soorten en maten. Ook opvallend zijn de spreekruimten met linoleum (Bulletin Board van Forbo Flooring) op de wanden en het fraaie houten café.

http://www.broeinest.nl/

 

 

Deel op Social Media

 

 

01-06-2015 8:30

Fokkema & Partners Architecten heeft de binnenruimtes van het stadhuis van Almere volledig opnieuw ingericht en heeft daarbij gekozen voor het solid surface materiaal HiI-Macs.“De oorspronkelijke kenmerken van het gebouw benadrukken en tegelijkertijd een interieur creëren met unieke en persoonlijke toetsen”, was de opdracht voor de architecten bij de renovatie van de openbare ruimten van het stadhuis.

Het stadhuis van Almere was een donker gebouw en voordat de wijzigingen werden uitgevoerd waren de betonstructuur, de hoogte van het gebouw en de gouden tegeltjes in de betonnen kolommen aan de binnenkant niet zichtbaar. Daarom kozen de architecten voor een volledige herinrichting van de ruimten zodat de belangrijkste onderscheidende kenmerken werden benadrukt en verbeterd.

De begane grond is volledig opnieuw ingericht zodat de afdeling burgerzaken direct vanaf de hoofdingang te bereiken is en er over de gehele lengte een meer dynamische ruimte ontstaat. Publieksbalies, spreekkamers en wachtkamers bevinden zich in een open omgeving vol licht waar elke centimeter ten volle wordt benut.

Omdat de gemeente gebruik maakt van overheidsfinanciering moest ervoor worden gezorgd dat de gebruikte materialen zo efficiënt en duurzaam mogelijk waren. Om binnen het budget te blijven en op het gebied van levensduur uitzonderlijke resultaten te behalen werd volgens een woordvoerder voor de implementatie van dit project voor Hi-Macs gekozen.De oorspronkelijke, onbeschadigde betonstructuur van het gebouw is nu goed te zien en deze contrasteert mooi met de gekozen Hi Macs Arctic White kleur. 

Het gehele project is uitgevoerd door van Van der Plas Meubel & Project.

www.vanderplas.biz


Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >