Nieuws


27-05-2015 8:30

Op Construmat 2015 heeft Cosentino zeven nieuwe kleuren gelanceerd. Dat meldt de leverancier van oppervlaktemateriaal in een persbericht. "Met deze kleuren wordt het Dekton-kleurengamma uitgebreid tot een totaal van 22 verschillende referenties verdeeld over vier collecties: Solid Collection, Natural Collection, Tech Collection en Wild Collection."

Inspelend op de laatste designtrends van evenwichtige ruimtes, presenteert Cosentino 'sobere, rustige en elegante kleuren met een vleugje wijsheid': Ventus, Korus, Galema (Solid Collection), Keon (Tech Collection), Kelya (Natural Collection), Borea en Makai (Wild Collection).

Galema

"Ventus, Korus en Galema maken deel uit van de Solid Collection van Dekton, een collectie zonder nuances dan die van zuiverheid en egaliteit. Ventus, Korus en Galema laten de puurheid van grijze en egale tinten zien, opvallend vanwege hun effen en eerlijke kleur waarin alleen het wezenlijke tot uiting komt." De kleuren Domoos, Sirius, Ananké, Ariane en Zenith maakten reeds deel uit van deze collectie.

Korus

Keon maakt deel uit van de Tech Collection van Dekton, een collectie die volgens de aanbieder 'een ware mijlpaal vormt door het over een andere boeg te gooien en voor een industriële uitstraling te kiezen'. "De kleur Keon doet denken aan het natuurlijke aspect van beton en legt hiermee de keuze van Cosentino voor nobele materialen voor architectonische inspiratie aan de dag." Deze collectie bestaat momenteel uit de kleuren Keranium, Kadum en Strato.

Borea

Kelya hoort bij de Natural Collection van Dekton. Net als de rest van de kleuren uit deze collectie doet Kelya denken aan de functionaliteit van het uiterlijk van natuursteen. Borea en Makai zijn twee nieuwe kleuren met een houttextuur waarmee, door de afwijkende en geavanceerde creaties, een nieuwe Dekton-collectie is ontstaan: de Wild Collection. "Met deze collectie kunnen architecten en interieurontwerpers tijdloze ruimtes creëren die voortreffelijke technische prestaties garanderen."

www.dekton.nl

Deel op Social Media 

22-05-2015 8:00

Forbo heeft zijn medewerking geleend aan wat de vloerenfabrikant een 'kleurrijk renovatieproject' noemt. Bij OBS Het Palet in Alphen aan de Rijn is Marmoleum in maar liefst zes
 verschillende kleuren toegepast.

Het Palet is een kleine, openbare school gehuisvest in een historisch pand op een prachtige locatie tussen de kastanjebomen en met een prachtige schooltuin. Recentelijk werd het gebouw gerenoveerd. Bij de renovatie speelde 'kleur' een belangrijke rol.

Niet alleen de Marmoleum-vloer, ook het schilderwerk, de nieuwe deuren, wanden, het tegelwerk en de kluisjes passen in het kleurrijke palet. "Opdrachtgevers Gemeente Alphen aan den Rijn en Sopora zijn er trots op", aldus architect Bart Jan Onderwaater. De Forbo-vloer werd geïnstalleerd door Vloerenbedrijf Verdonk Projectinrichting te Aarlanderveen.

www.forbo.nl


Deel op Social Media 

21-05-2015 9:45

Het bio-laminaat van HuisVeendam is vanaf nu verkrijgbaar via Baars & Bloemhoff. Dit Nederlandse product is gemaakt van organische reststromen en aardappelzetmeellijm.Het productieproces borduurt voort op de rijke regionale historie van aardappelzetmeel als bindmiddel. Deze oude ambachtelijke techniek verdween met de opkomst van de petrochemische industrie en wordt nu door Tjeerd Veenhoven met HuisVeendam nieuw leven ingeblazen. Hiermee ontstaat een materiaalinnovatie voor interieurontwerpers en -bouwers. Baars & Bloemhoff en HuisVeendam presenteren de nieuwe collectie bio-laminaat op 3,4 en 5 juni op Design District 2015 in Zaandam.Het bio-laminaat van HuisVeendam is gemaakt van verschillende reststromen zoals bollenpel, riet en olifantsgras en met aardappelzetmeellijm verwerkt tot bio-laminaat. Het product is hierdoor volledig biologisch afbreekbaar en wordt geproduceerd zonder schadelijke dampen. Het bio-laminaat is geschikt voor gebruik op wanden, objecten zoals tafelbladen en meubelfronten en in de toekomst ook op vloeren.

Tjeerd Veenhoven, oprichter van HuisVeendam: "Ik ben gefascineerd door de onbenutte mogelijkheden om ons heen en probeer altijd de schoonheid te ontdekken in materialen en producten die iedereen betitelt als afval. Bio-laminaat laat zien hoe ontzettend mooi sommige van deze afvalstromen zijn. Een goed voorbeeld is bollenpel. Een tulpenboer brengt toch gauw 100 kuub van dit materiaal naar de afvalverwerker terwijl wij met een simpele handeling de intense kleur en het verfijnde patroon van dit materiaal ontdekken. Het draait allemaal om de perceptie van waarde! In onze eigen achtertuin liggen schitterende grondstoffen."Eman van Doorn, projectadviseur architecten bij Baars & Bloemhoff: "Vanaf de eerste ontmoeting zijn we gevangen door de passie en visie van Tjeerd Veenhoven en de duurzame schoonheid van zijn materialen. Wij kijken uit naar een intensieve samenwerking en zijn trots dat wij nu ook het bio-laminaat van HuisVeendam aan ons uitgebreide assortiment interieurproducten kunnen toevoegen. Extra bijzonder eraan is dat naast de standaardcollectie 'eigen' gewassen van opdrachtgevers geoogst en gedroogd kunnen worden en verwerkt kunnen worden tot een persoonlijk product. Staat een toekomstig bouwterrein vol met bijvoorbeeld paardenbloemen, lavendel en gras, dan kan dit vanaf nu terug komen in het interieur van het nog te bouwen complex. Zo ontstaat er een persoonlijke band met het product en de locatie of opdrachtgever. Met bio-laminaat bieden wij interieurontwerpers en –bouwers nieuwe materialen aan die niet alleen duurzaam maar ook erg stijlvol en puur zijn."Baars & Bloemhoff is met een assortiment van ruim tweeduizend verschillende decoratieve materialen en decoren een aansprekende partner voor veel (interieur)architecten en interieurbouwers. Baars & Bloemhoff is een landelijk opererende organisatie met vijf vestigingen. Met een jonge club mensen speuren zij internationale markten af op zoek naar nieuwe materialen en merken die interieurs in Nederland mooier kunnen maken. Een keur aan exclusieve materialen en merken is inmiddels uit voorraad leverbaar.www.huisveendam.nl
www.baars-bloemhoff.nl

Deel op Social Media

 

 

20-05-2015 9:00

Ter ere van het 120-jarig bestaan liet het exclusieve kristalmerk Swarovski enkele wunderkammers in hun bijzondere museumpark in Oostenrijk inrichten door bekende ontwerpers en kunstenaars. Onder hen ook het Nederlandse ontwerpersduo Studio Job. Gietvloerenfabrikant Senso leverde een naadloze vloer op maat voor de sprookjesachtig ingerichte kamer.

Studio Job liet zich voor hun wonderkamer letterlijk inspireren door wonderkamers. Dat fenomeen, dat ook wel rariteitenkabinet werd genoemd, was populair in het Europa tijdens de Renaissance. In deze kamers werden objecten uit bijvoorbeeld de kunst, archeologie, natuur, anatomie en uit verre oorden tentoongesteld.

De hedendaagse variant van Studio Job voor Swarovksi is een fabelachtig ingerichte kamer met daarin een soort schaalmodel van een besneeuwde sprookjesberg inclusief treintje. De berg, de trein, de decoraties en diverse overige elementen op de berg maar ook de rijk gedecoreerde en gekleurde panelen langs de ronde wanden nodigen de bezoeker uit zelf hun eigen ontdekkingen te doen.

Kenmerkend voor de ontwerpen van Studio Job worden pas na een tweede blik verborgen verhalen, opvallende symbolen en diepere lagen zichtbaar. Gietvloerenfabrikant Senso leverde naar ontwerp van Studio Job een tailor made vloer. Deze werd door middel van de Freeze techniek voorzien van een Escher-achtig houtpatroon dat oneindig door de kamer loopt en daardoor letterlijk naadloos in het ontwerp past.

David Bols, samen met broer Daniel oprichter en eigenaar van Senso: "Wij werken graag samen met creatieve partijen als Studio Job. Zij dagen ons uit om nieuwe technieken en innovaties op te zoeken en zo voorop te blijven lopen in de markt. Niet voor niets worden we regelmatig door buitenlandse partijen benaderd voor kleine en grote projecten. We zijn er ook deze keer weer trots op dat we precies hebben kunnen leveren waar Studio Job om vroeg."

Voor de Freeze techniek heeft Senso een glasheldere biopolymeer ontwikkeld, waardoor de meest uiteenlopende patronen en dessins in de vloer ingegoten kunnen worden. Hiervoor worden de ontwerpen afgedrukt op folie waarna deze wordt overgoten met een glasheldere laag. Het resultaat is een optisch driedimensionale vloer of een vloer die structuur lijkt te hebben.

www.sensovloeren.nl

Deel op Social Media 

11-05-2015 8:00

In de bibliotheek van de Radboud Universiteit Nijmegen is recentelijk het akoestische paneelsysteem Rossoacoustic geïnstalleerd. In de eerste plaats hebben de panelen natuurlijk een akoestische werking. “Tegelijkertijd zorgen de panelen voor kleur in de anders sobere omgeving en hebben zij een stimulerend effect op de studenten”, aldus een woordvoerder van leverancier Rosso, onderdeel van de Duitse Nimbus Group.

Er is een constant komen en gaan: elke dag gebruiken tussen 300 en 400 studenten de bibliotheek van de Universiteit in Nijmegen. Ze doen onderzoek voor opdrachten, bereiden presentaties voor of lezen boeken en wetenschappelijke tijdschriften op afzonderlijke indi­viduele werkplekken op lange tafels. Interieurarchitect Marianne Wind van projectinrichter Ahrend, heeft de hele bibliotheek opnieuw ontworpen en ingericht.
“Zij maakte van de Rossoacoustic panelen een belangri­jk designelement doordat kleur een stimulerend effect heeft – een goede keuze gezien het feit dat de naadloze stoffering van de Rossoacoustic TP30 Knit Plain beschikbaar is in zeventien verschillende kleuren”, aldus Rosso.

Niet alleen het kleurenpalet is opmerkelijk, dat geldt volgens Rosso ook voor het licht waarin de individuele werkplekken zijn gehuld. “Dankzij speciale verbindingsstukken kon de interieur­architect de kleurrijke panelen combineren met 15 Rossoacoustic CP30 Frost-panelen. Deze zijn doorschijnend maar ondoorzichtig waardoor privacy gewaarborgd blijft zonder de behoefte aan kunstmatige verlichting voor de individuele tafels. Wind bevestigt: "Door de grote vrijheid die de panelen en de ver­bindingsstukken me boden om mijn ontwerp te kunnen realiseren ben ik een enthousiaste fan van Rossoacoustic geworden."

www.nimbus-group.com

Deel op Social Media 

04-05-2015 8:00

Forbo Flooring heeft deze maand zijn nieuwe internationale trendrapport ‘Make it incredible’ gepresenteerd, waaraan onder andere werd meegewerkt door textielontwerper Samira Boon, duurzaamheid visionair Thomas Rau en DUS architecten. Het rapport beschrijft lange termijn tendensen in vier thema’s, te weten New business, scripting diversity; Health, the new wealth; Innovation, doing instead of thinking en Sustainability, connecting responsibilities.

De beschreven trends gaan een stempel drukken op het interieur en helpen Forbo bij het ontwikkelen en ontwerpen van nieuwe vloeren zoals de net geïntroduceerde Marmoleum Modular collectie.

Marijke Griffioen, designer en trendonderzoeker bij Forbo, over het New Business trend thema: "Bedrijven ontwikkelen zich van exclusief en eenduidig naar breed en verbonden. Het strikte onderscheid tussen grote en kleine bedrijven vervaagt. Gemeenschappelijke waarden dienen als uitgangspunt voor nieuwe samenwerkingsverbanden en bieden een verrassende diversiteit aan scenario’s. De invloed van de eigenzinnige flexibele start-up groeit en de consument verenigt zich in collectieve privé initiatieven en wordt zo opdrachtgever."

De tweede trend - Innovation, doing instead of thinking - beschrijft volgens Forbo een veeleisende consument, die niet meer in slogans gelooft, maar veel meer in wat zijn buurman of buurvrouw zegt. "Mensen willen transparantie en snel bediend worden en de producent/ontwerper moet en gaat hier in mee. Lange ontwikkeltrajecten worden vervangen door innovatieve hands-on en design by doing methoden waarbij de gebruiker steeds meer betrokken wordt in het proces."

Trend twee: Innovation, doing instead of thinking. De mobiele vergaderplek  van Studio Raaaf op het vroegere Navo-vliegveld Soesterberg genaamd Secret Operation

Trend drie - Health, the new wealth - beschrijft de extreme aandacht voor persoonlijk welzijn, ontwikkeling en gezondheid. "Dat levert onder andere een eigenmachtige patiënt die zichzelf diagnosticeert. In combinatie met de krimpende budgeten in de zorg wordt deze nieuwe mentaliteit een katalysator voor verandering. Gezondheid is ook steeds belangrijker in de werkomgeving waar de balans tussen ontspanning, privé en werk opnieuw wordt gedefinieerd."

Over Sustainability meldt het trendrapport dappere en persoonlijke keuzes en onderstreept hier ook de kracht van de actie. "In de gebouwde omgeving zien we tijdloze gebouwen gemaakt van hoogwaardige materialen als een duurzame oplossing. Of het beschrijven van gebouwen als materialen depots waarbij de bouwmaterialen eigendom blijven van de producent. Maar duurzaamheid kan ook betekenen het maken van gebouwen als dynamische modules. Gebouwen die relatief eenvoudig aan te passen zijn en zo kunnen inspelen op de snel wijzigende vraag van de gebruikers."

www.forbo.nl

Deel op Social Media 

01-05-2015 8:00

Atelier PRO architekten en Ecophon organiseren het Seminar Onderwijs van de Toekomst bij het nieuwe Onderwijspark Ezinge in Meppel. Op 28 mei schetsen conceptontwikkelaars, mensen uit het onderwijsveld en de architect vanuit hun eigen invalshoek een visie op de toekomst van onderwijs en de leeromgeving in het Voortgezet Onderwijs. Na afloop van de lezingen is er een rondleiding en aansluitend een borrel met een hapje en een drankje.

Het seminar begint om 11:15 uur. Tijdens het seminar wordt onder meer een lezing verzorgd door Dorte Kristensen, architect directeur bij Atelier PRO. Zij zal spreken over het onderwerp 'Ontwerpvisie en de architectuur'. Andere onderwerpen die de revue zullen passeren zijn onder meer 'Project van aanbesteding tot realisatie' (door Hugo van der Vlist, directeur bedrijfsvoering Stad & Esch),'Onderwijsvisie en de bevindingen van de gebruikers' (door Peter de Visser, directeur Stad & Esch), 'Akoestiek in scholen' (door Guus Klamerek, concept development manager Ecophon) en ''Het huidige onderwijs is als V&D, we zijn er mee opgegroeid, het is vertrouwd, maar we hebben het niet meer nodig' (door Sjef Drummen, onderwijskunstenaar SOML).

www.ecophon.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >