Nieuws


28-04-2015 9:30

Forbo introduceert deze maand een schoonlooptegel met de naam Coral Classic Tile als aanvulling op haar al bestaande Coral schoonloopmatten collectie. De tapijttegel laat zich makkelijk installeren en houdt 94 procent van alle vuil en vocht tegen en bespaart dus enorm op de schoonmaakkosten. Daarnaast kent de Coral Classic Tile de hoogste brandklasse voor veilige entrees. De Coral Classic Tile wordt in Nederland geproduceerd met 100 procent groene stroom.

 

 

Deel op Social Media

16-04-2015 13:40
Wat krijg je als de marktleider op het gebied van gietvloeren en het exclusieve kristalmerk Swarovski de creatieve krachten bundelen? Een letterlijk schitterende én naadloze gietvloer met geslepen Swarovskikristallen. Met een prijskaartje van 4.500 euro per vierkante meter is de vloer niet voor iedereen weggelegd, maar de eerste klant, een ontwerpbureau in Londen, heeft zich al gemeld.


 
De vloer is het resultaat van een ontmoeting tussen de Nederlandse producent van gietvloeren Senso, en Swarovski. Vanwege hun 120-jarig bestaan benaderde de kristalproducent diverse gerenommeerde ontwerpers om hun museum te restylen. Ook het Nederlandse ontwerpduo Studio Job werd hiervoor benaderd. Studio Job werkt in veel van hun projecten samen met Senso en schakelde hen ook deze keer in. De gesprekken die Senso hierna had met de afdeling Special Projects van Swarovski leidden tot zoveel enthousiasme dat er al snel werd besloten samen te werken.


 
De uitdaging was de geslepen kristallen volledig in te sluiten in de gietvloer. Senso heeft een biopolymeer ontwikkeld, zo helder als water, waardoor de meest uiteenlopende patronen en dessins in de vloer ‘gevangen’ kunnen worden. Door het toepassen van een gelaagde opbouw van deze kunststof konden ook de kristallen van Swarovski van verschillende dikte en grootte in een volledig naadloze vloer gevangen worden.
David Bols, samen met broer Daniel oprichter en eigenaar van Senso: “De samenwerking met Swarovski was geweldig. Net als voor Senso is voor Swarovski geen uitdaging te groot. Er was bij ons allebei dan ook geen moment twijfel of het zou lukken en we zijn bijzonder trots op het resultaat.”


 
Senso is in 2004 opgericht door de broers David en Daniel Bols. Hun visie is de tot dan toe vooral industrieel toegepaste gietvloeren ook in esthetisch hoogwaardige interieurs toe te passen. Nu, 10 jaar later, heeft Senso acht kantoren in vier landen (Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) en is het bedrijf marktleider op het gebied van naadloze interieuroplossingen. Inmiddels vind je Sensovloeren en wanden in woonhuizen, kantoren, hotels, musea, winkels en publieke gebouwen in 25 landen. Het motto van Senso is ‘Think United’. Door ook actief samen te werken met bekende ontwerpers als Marcel Wanders, UN Studio en Jurgen Bey en gebruik te maken van de beste materialen en technologieën blijft Senso tot steeds mooiere producten en ontwerpen komen die in uiteenlopende projecten worden toegepast.

 
 
 
13-04-2015 10:07

Heel de interieurwereld trekt dezer dagen naar MIlaan. Zo ook vloerbedekkingproducent INterface. Het bedrijf toont op de Salone tal van producten.

"Ontdek Involucri, de prachtige omgeving gecreëerd door de Italiaanse architect Silvio De Ponte, geïnspireerd door de relatie tussen impactvolle design en menselijke emoties, zintuigen en percepties. Gebaseerd op het Human Spaces rapport verkent Involucri de relatie tussen de gebouwde omgeving en gezondheid en welzijn."

Interface verwelkomt belangstellenden graag bij de perspreview op Ventura Lambrate op 13 april van 15.00 uur- 20.00 uur. "Daarnaast bent u ook van harte uitgenodigd voor een drankje, een rondleiding of een lezing – afhankelijk van wat in uw planning past."

Interface organiseert gedurende de beursperiode (14 t/m 19 april) onder meer rondleidingen met de Italiaanse architect Silvio De Ponte en lezingen van de befaamde Engelse ontwerper Oliver Heath over de impact van biofilisch ontwerp op de werkplek. Daarnaast is Interface ook aanwezig op de officiële Salone del Mobile met een samenwerkingmet Michele de Lucchi in het project 'La Passeggiata': de werkplek als communicatieplatform.

www.interfaceflor.nl


Deel op Social Media 

13-04-2015 9:06

Forbo presenteert een voorproefje van de nieuwe Eternal-collectie in Milaan tijdens de Salone del Mobile. Daartoe heeft de vloerproducent samen met designers Jelle Visser, Geke Lensink en meubelfabrikant eQ+ een presentatie ingericht van circa 100 vierkante meter, waarbij de collecties als vanzelf in elkaar overvloeien.

De nieuwe Eternal-collectie omvat onder andere digitaal geprint vinyl bestaande uitfraaie geodes (binnenkant van een kristalbol, red.) en een regenbooginspiratie. Naast Eternal laat Forbo zijn nieuwe Marmoleum Modular-collectie zien, die volgens Forbo dankzij het modulaire karakter uitnodigt tot spelen. "Dat alles dus in combinatie met de nieuwe stoelen van eQ+ (de Alumni Collection), de lichtobjecten van Jesse Visser en de tafels en andere interieurproducten van Geke Lensink."

U vindt Forbo van 14 tot en met 19 april op de Via del Carmine 11 in de historische wijk Brera in Milaan.

www.forbo-flooring.nl

Deel op Social Media 

07-04-2015 9:06

Vloerbedekkingfabrikant Desso, sinds kort onderdeel van Tarkett, heeft per 1 april 2015 Roland Jonkhoff (46) benoemd tot Managing Director van Desso.Jonkhoff, die eerder Managing Director was van een divisie bij Desso, zal verantwoordelijk zijn voor het totale management en de tapijtactiviteiten van de onderneming binnen Tarkett EMEA.

Naast zijn nieuwe rol bij Desso gaat Jonkhoff binnen de Tarkett-organisatie ook de functie van Vice President Carpet (EMEA) bekleden. Jonkhoff heeft vele jaren ervaring in commerciële verkoop, marketing en leiderschap bij een aantal organisaties waaronder Transavia Airlines, Bolidt Synthetic Applications en de Vita Group, producent van schuimplastic en industriële polymeren. In 2008 is hij bij Desso gekomen als Managing Director van de divisie HMA (Hospitality, Marine, Aviation). In 2012 kreeg Jonkhoff daarbij nog de verantwoordelijkheid voor Global Strategic Accounts, Klantenservice en de Nederlandse zakelijke contracten.

Jonkhoff bouwt voort op de ambitie om in 2020 alle producten van Desso te ontwerpen volgens de Cradle to Cradle-principes, en de overgang te bevorderen naar een circulaire economie, samen met de andere innovatiepijlers creativiteit en functionaliteit. Tegelijkertijd stimuleert deze ambitie de visie van het bedrijf dat de vloer moet bijdragen aan de gezondheid en het welbevinden van mensen.

“Natuurlijk vind ik het geweldig dat ik deze kans krijg om Desso te leiden binnen Tarkett. Ik denk dat de gecombineerde mogelijkheden voor toekomstige groei en succes van de twee bedrijven prachtige kansen biedt, waarbij we beseffen dat we kunnen blijven bouwen op de betrokkenheid en creativiteit van onze medewerkers en andere belanghebbenden,” zegt Jonkhoff.

Eind december 2014 is Desso overgenomen door Tarkett, een wereldmarktleider in vloeren en sportvloeren. De twee bedrijven hebben dezelfde visie en waarden voor hun onderneming, dragen beide de noodzaak van duurzaamheid uit en passen de Cradle to Cradle-principes toe in elke stap in de levenscyclus van het product; beide bedrijven steunen naar eigen zeggen de overgang naar een circulaire economie.

www.desso.nl

Deel op Social Media 
 

01-04-2015 9:16

Ecophon, leverancier van akoestische plafonds, heeft weer een stap gemaakt in zijn duurzaamheidsambities. "Alle plafond- en wandpanelen van Ecophon zijn nu volledig duurzaam", meldt een woordvoerder.

Nieuwe derde-generatie glaswol van minstens 70 procent hergebruikte flessen en nieuw 100 procent plantaardig bindmiddel maken de Ecophon-producten duurzaam ‘van begin tot eind’. Ecophon heeft daardoor een van laagste CO2-footprints in de branche. Zo gaan design, uitstekende geluidsabsorptie én vooruitstrevende duurzaamheid hand in hand.

"Ons doel is om het welzijn van mensen te verbeteren op alle plekken waar zij werken en communiceren. Dit doen wij door het ontwikkelen en aanbieden van innovatieve akoestische oplossingen. Tegelijk willen we dat onze producten duurzaam zijn. Want ook dát is van belang voor de leefomgeving van mensen. Met onze duurzame evolutie zijn we de groeiende vraag vanuit ontwerper en eindgebruiker een stap voor", zegt Joeri Decae, Business Unit Manager Nederland van Ecophon.

De panelen bestaan uit nieuwe derde generatie-glaswol. "Die is gemaakt van meer dan 70 procent gerecycled glas en 100 procent plantaardig bindmiddel. De glaswol is daarmee duurzamer en de akoestische prestaties zijn zelfs nóg beter. De glaswol is ’fossiel-vrij’: dat bespaart 24.000 vaten ruwe olie per jaar die anders als grondstof voor het bindmiddel had gediend. Dit is ook goed voor het binnenklimaat omdat er nu geen formaldehyde aan de panelen wordt toegevoegd. Met daarnaast ook nog veilige verf op waterbasis en geen overbodige antimicrobiële chemicaliën, werkt Ecophon samen met haar klanten aan een steeds schonere wereld."

Van één glazen fles maakt Ecophon anderhalf paneel. Aan het eind van hun lange levensduur kunnen de panelen zelf ook gerecycled worden. Daarnaast recyclet Ecophon al het productie- en metaalafval. "Alle verpakkingen zijn voor 100 procent van hergebruikt materiaal. De energie die voor productie nodig is, is nu al 70 procent groen en het streven is 100 procent. Door het lichte gewicht van de producten, heeft Ecophon een van de laagste CO2-transportemissies per vierkante meter paneel."

"Het is belangrijk dat onze producten als geheel voldoen aan de eisen en regelgeving. Pas dan zijn het échte oplossingen. Dus besloten we om elk Ecophon-product duurzaam te maken in plaats van de lancering van één groene productlijn. Daarbij leggen we de lat voor onszelf flink hoog. We scoren nu al in de hoogste klasse als het gaat om eisen voor formaldehyde, voor de Franse VOC (vluchtige stoffen) én voor de Californische Emissie Richtlijnen" , licht Joeri Decae toe.

Ecophon laat zijn duurzame inspanningen onafhankelijk controleren met EPD’s (Environmental Product Declarations) op basis van EN15804 en ISO 14025. De EPD toont voor de totale levenscyclus van een product wat het milieueffect is als het gaat om de productie, het transport, de installatie, het gebruik én het verwijderen.

www.ecophon.nl

Deel op Social Media 

01-04-2015 9:06

Armstrong Plafonds toont tijdens de beurs Architect@Work in Kortrijk Xpo op 23 en 24 april 2015 een nieuwe collectie: Effects on Metal. "Hiermee krijgen metalen plafonds eenvoudig een bijzondere uitstraling."

De beschikbare effecten zijn Wood, Chroom en Brons. "Om verschillende redenen kan een metalen plafond de voorkeur hebben. Een houten plafond is bijvoorbeeld niet geschikt in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid. Een metalen plafond heeft naast een hogere relatieve vochtbestendigheid van 95 procent ook een langere levensduur en is makkelijker te reinigen."

Armstrong heeft Effects on Metal ontwikkeld om een interieur de juiste sfeer te geven mét de voordelen van een metalen plafond. "De warme, natuurlijke en elegante uitstraling van hout creëren? Dan is het effect ‘Wood’ - verkrijgbaar in de tinten Es, Eik, Rood Eik, US Kersen en US Walnoot - de ideale oplossing. Liever een industriële look voor kantoor, winkel of hotel? Kies dan voor de effecten ‘Chroom’ of ‘Brons’."

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >