Nieuws


25-02-2015 8:30

Het Hunter Douglas LiteRise-bedieningssysteem dat bekroond is met de R+T Innovatie prijs 2015. Dat meldt de fabrikant over het bedieningssysteem voor raamdecoratie.

“We zijn zeer verheugd deze prestigieuze prijs tijdens de R+T van een onafhankelijke jury te mogen ontvangen,” zegt Aad Kuiper, CEO Hunter Douglas Europe. “We zetten ons er volledig voor in om de hedendaagse consument te voorzien van innovatieve raambekleding van een goede kwaliteit, gecombineerd met uitstekende functionaliteit en stijl.”

Het LiteRise-bedieningssysteem is ontworpen met oog voor veiligheid en comfort en is volgens de fabrikant ongeëvenaard in de industrie. "Met deze innovatieve, koordloze bediening kan de raamdecoratie gemakkelijk opgetrokken en neergelaten worden."

LiteRise kan worden toegepast bij diverse producten, waaronder Hunter Douglas Plissé en Duette Shades, Rolgordijnen en Horizontale Jaloezieën.

www.hunterdouglasgroup.com

Deel op Social Media 

23-02-2015 8:00

De nieuwe kantoorvilla van Nirint Shipping in Barendrecht is warm, comfortabel en functioneel ingericht met een tikkie ‘Carribean’. Zo omschrijft de Dutch Style Company, die het kale pand onlangs na oplevering inrichtte, het kantoor althans. In het lichte pand is veel hout en glas gebruikt, maar ook Allura Wood en Stone van Forbo Flooring.

De receptie en pantry’s zijn uitgevoerd in Wonderwall, een hergebruikt hardhout met een ruig karakter. De natuurlijke textuur past bij het moderne kantoor en geeft tegelijkertijd een levendige en warme uitstraling. Wandvisuals trekken verder de aandacht. Ze zijn gebruikt om het trappenhuis af te schermen en bevatten fotomateriaal van de wereld van Nirint, van de havens van Rotterdam tot Bilbao en Bejing.

Op de begane grond verder veel glas, doorkijkjes en fraai behang van Elitis (Azzuro) voor een warme touch. Seuren tafels en stoelen van Cross Ochre complementeren de werk- en ontvangstruimten. Verder een heuse ‘Cantina’ met Zuid-Amerikaanse sfeer: kleurrijk behang en stoelen in de kleuren van de regenboog, en zelfs cactussen. Op de vloer Allura Wood van Forbo Flooring . Door het hele kantoor heen zijn harde en zachte vloerbedekking gemixt.

Op de twee verdiepingen veel ruimte voor werkplekken. Twee verschillende ‘houtoptieken’, licht essen en driftwood, dienen als bureaublad of afwerking. Ook nog een loungeroom op de eerste verdieping met een stoer mannelijke touch voor informeel overleg of om gasten in een ongedwongen setting te ontvangen. De aanpalende boardroom kent een moderne sfeer met een tikkie retro, bijvoorbeeld in de stoelen, maar ook in de fraaie, grote Amerikaanse walnoothouten tafel.

www.forbo-flooring.nl

Deel op Social Media 

18-02-2015 8:23

Rob Boogaard, waarnemend president van Interface EMEA, is bij Interface aangesteld als CEO & President van Interface EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Sinds de vorige CEO Lindsey Parnell in juli 2013 met ziekteverlof ging, is Boogaard de voorzitter van de organisatie en hij zal deze functie per direct permanent op zich nemen.

Boogaard begon in 2011 als Senior Vice President Sales & Marketing bij Interface en was verantwoordelijk voor het vaststellen en leiden van de groeistrategie van Interface in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Sindsdien heeft hij een aantal rollen vervuld binnen de organisatie. De aanstelling van Boogaard is onderdeel van de volgende fase in de EMEA-groeistrategie. 

Rob Boogaard zei het volgende over zijn aanstelling: "Interface heeft een unieke, duurzame aanpak voor het produceren van modulaire vloeren en het is mijn doel ervoor te zorgen dat onze constante groei dichtbij de principes blijft die onze oprichter, Ray Anderson, heeft bepaald, terwijl we blijven bijdragen aan de behoeften van de markt. Interface heeft een wereldwijd marktaandeel van 35 procent en is ongeëvenaard op het gebied van duurzaamheid, design en innovatie. Er zijn maar weinig bedrijven die langer bezig zijn met duurzaamheid of die meer hebben bereikt dan Interface. Ons bedrijfs- en duurzaamheidsdoel om de impact op het milieu te elimineren in 2020, bekend als Mission Zero, en onze ambitieuze financiële doelen geven de organisatie een duidelijke richting."

Als CEO is Boogaard verantwoordelijk voor het leiden van de werkzaamheden, het ontwikkelen van nieuwe producten en het uitbreiden van de markt terwijl hij de belangen van de EMEA-regio als onderdeel van een wereldwijd team behartigt. Boogaard is een ambassadeur voor de verantwoordelijkheid en duurzaamheid van bedrijven en zet de visie van Interface voort om het eerste duurzame en herstellende bedrijf ter wereld te worden door de Mission Zero-doelstelling (sinds 1996 heeft Interface EMEA de CO2-voetafdruk met 90 procent verminderd). Boogaard is ook lid van de Prince of Wales’ EU Corporate Leaders Group en vertegenwoordigt de benadering en businesscase van Interface voor verregaande duurzaamheid in heel Europa bij de Europese Commissie en het Europees Parlement.

Voordat Boogaard bij Interface kwam, heeft hij 3 jaar als Director of Global Marketing and Commercial Services bij Norit X‐Flow (Pentair) gewerkt. Boogaard speelde een integrale rol in een periode van snelle groei en heeft van het bedrijf een wereldwijde leider gemaakt, waardoor ze onder andere in april 2011 door Global Water Intelligence werden uitgeroepen tot 'Water Technology Company of the Year'. Boogaard begon zijn carrière bij Steelcase, Inc., eerst bij het wereldwijde hoofdkantoor in de Verenigde Staten en later bij het Europese hoofdkantoor in Frankrijk. Boogaard en zijn vrouw Melissa hebben drie kinderen en wonen in Wijk bij Duurstede.

www.interfaceflor.nl

Deel op Social Media 

15-02-2015 8:30

De mooie, maar oude Joannes de Doperkerk in Hoofddorp is onlangs grootschalig verbouwd. Daarbij werd de kerkzaal door interieurinrichter Master Totaalinrichting (ook uit Hoofddorp) voorzien van een moderne duurzame Marmoleumvloer in blokkenpatroon met een lange levensduur.

Het podium werd bekleed met visgraat parket (met een bies kleurend op de trede) en de kelder onder de kerk kreeg een gietvloer. De parochie die huist in de kerk is bijzonder levendig en kent bijna 10.000 parochianen, met meer dan honderd vrijwilligers en twee pastoors.

www.forbo-flooring.nl

Deel op Social Media 

13-02-2015 9:04

Wand- en plafondspecialist Faay Vianen is trots op de samenwerking die het bedrijf per januari 2015 is aangegaan met Promat, marktleider in bouwkundige brandpreventie, en met brandpreventiespecialist Sira. Dit heeft concreet geleid tot het nieuwe 2Resist 60 ceiling system, een doorontwikkeling van het in 2014 geïntroduceerde 2Resist 120 ceiling system.
 

Het nieuwe system is getest bij Efectis (voorheen TNO). Daarbij is de beoogde uitkomst, 60 minuten brandwerendheid, ruimschoots overtroffen.
 

Het systeem bestaat uit slechts twee componenten: brandwerende Promat-panelen en Faay-bevestigingsprofielen. “Een geweldige oplossing als er snel een brandwerende scheiding aangebracht moet worden die aan alle relevante Bouwbesluiteisen moet voldoen.
 

Voor de speciale brandwerende profilering aan de plafondpanelen heeft Faay een hypermoderne CNC-frees laten installeren. Extra bijzonder is dat de panelen met deze profilering toch uitneembaar blijven voor bijvoorbeeld onderhoudswerk. Na het terugleggen van de platen heeft het plafond zijn oorspronkelijke brandwerendheid weer helemaal terug. Met de speciale kantprofielen wordt het 2Resist 60 ceiling system mooi afgewerkt. Bovendien is het mogelijk aan deze kantprofielen schilderijen en dergelijke op te hangen”, aldus een woordvoerder van de samenwerkende bedrijven.
 

Zowel het 2Resist 60 als het 2Resist 120 ceiling system kan worden gemonteerd door montagebedrijf Sira. Ook andere montagebedrijven gaan door Faay en Promat worden opgeleid om deze plafonds onder certificaat te kunnen monteren.


 

www.faay.nl

 

Deel op Social Media

05-02-2015 9:36

UN Studio tekende voor het ontwerp van The W.I.N.D house, gelegen in een Noord-Hollands polderlandschap. Het huis kenmerkt zich door een bijzonder en uitgekiend ontwerp dat maximaal profiteert van het weidse uitzicht en waarbinnen de verschillende functies naadloos in elkaar overlopen. Door het hele huis, dat een gebruiksoppervlakte heeft van bijna 500 vierkante meter, ligt een stijlvolle én naadloze gietvloer van Senso.UN Studio, het bureau van architect Ben van Berkel en onder meer bekend van de Erasmusbrug in Rotterdam en het Mercedes Benzmuseum in Stuttgart, ging bij het ontwerp uit van een woonhuis waarbinnen de diverse ruimtes ieder hun eigen functie kregen, maar waarbij openheid en zichtlijnen intact bleven. Om ervoor te zorgen dat er sprake was van een zo groot mogelijke eenheid met zo min mogelijk onderbrekingen, werd Senso aangetrokken. Senso, in 2004 opgericht door de broers David en Daniel Bols, levert naadloze gietvloeren en wandoplossingen. In The W.I.N.D. house is gekozen voor een vloer in een ingetogen kleur, die voor een subtiel contrast met de hardhouten schil van het huis zorgt. Het vele licht dat van verschillende kanten het huis binnenkomt heeft vrij spel op de matglanzende vloer wat bijdraagt aan het open en tegelijkertijd warme karakter van het huis.Het huis is voorzien van een uitgebreid scala aan domotica-oplossingen. Zonnepanelen, mechanische installaties, verlichting, zonwering en verwarming kunnen op eenvoudige manier worden bediend vanaf een paneel in de zitkamer. Ook zijn diverse oplossingen toegepast die warmte- en energiebesparend werken. Zo is bijvoorbeeld de gehele vloer voorzien van vloerverwarming. Vloerverwarming onder een Senso gietvloer is extra energiebesparend omdat het materiaal vrij dun is. Het geeft de warmte van de vloerverwarmingselementen makkelijk door waardoor een lagere temperatuur toch al snel voldoende is. Bovendien bevat een Senso gietvloer biopolymeren van natuurlijke olie. “Anders dan aardolie, dat in gietvloeren van andere producenten wordt toegepast, hebben biopolymeren een natuurlijke basis die niet concurreert met de voedselketen”, aldus Senso.David Bols, samen met broer Daniel oprichter en eigenaar van Senso: “Wij hebben in de 10 jaar dat we bestaan al met veel grote namen uit de wereld van de (interieur)architectuur mogen werken. Maar dat we nu de vloeren hebben mogen leveren in een ontwerp van UN Studio is voor ons extra bijzonder. De eenheid in het huis en de diverse slimme oplossingen sluiten naadloos aan bij onze filosofie ‘Think United’. In dit ontwerp komen de diverse elementen en duurzame ontwerpkeuzes als vanzelf samen in een geheel waar wij met trots aan hebben bijgedragen!”.

Foto’s interieur: Inga Powilleit.
Foto’s exterieur: Fedde de Weert
Meubels en accessoires: Co van der Horst, Amstelveen.

www.senso.com

 

Deel op Social Media


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >