Nieuws


18-12-2015 8:00

Op 26 november 2015 vond in Ardooie de eerste editie plaats van de ROB Academy. ROB is een Belgische  wereldspeler op het gebied van schuifdeuren- en luikenbeslag. Ruim 140 architecten, aannemers en vrienden kwamen opdagen om het evenement uitgebreid en enthousiast te fêteren.

Gastsprekers van de avond waren Clark Pickett van het Amerikaanse architectenbureau NBBJ(USA) en David Shaun McMahon van het Engelse bureau Ryder(UK). Zij gingen dieper in op specifieke architecturale aspecten binnen de zorgarchitectuur.

De bedoeling van de oprichting van de ROB Academy is betrokkenheid betonen met wat leeft binnen de snel veranderende wereld van de architectuur.ROB Academy wil in een breder perspectief een open platform zijn, gefocust op hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen binnen het veld van de architectuur, beeldende kunsten, literatuur, filosofie. "Daarbij denken we aan de vele thema’s die deze disciplines bestrijken. Welke condities willen wij dienaangaande creëren voor de toekomst? Hoe zullen we straks de zorg, het nieuw werken en het anders gaan wonen organiseren?"

“Wij staan als producenten van schuifdeursystemen en logistieke oplossingen van intern transport niet aan de kant, maar in de wereld. Elke dag zijn onze producten betrokken in tal van spannende architectuur- en logistieke projecten”, zegt algemeen directeur Manu Overbeke. “Wij willen als producent van schuifdeuren- en luikenbeslag aan de spits staan van innovatie, bijgevolg is het noodzakelijk dat we een sterke dialoog met onze partners – veelal architecten – opbouwen.”

De lezingen boeiden het talrijk opgekomen publiek. Zo wees Clark Pickett  in zijn betoog Beauty in the Time of the Machine op het nut van algoritmen bij het ontwikkelen van complexe structuren zoals de bouw van een ziekenhuis. Hoe gaan we bijvoorbeeld efficiënt om bij de scheiding van stromingen? Het Engelse bureau Ryder gooide het met Beyond the 3d Age over een andere boeg. David Shaun McMahon wees er op dat de bouw van zorgprojecten niet los staat van de verschillende culturen binnen onze samenleving. “Begin niet zomaar aan een project, maar ga te rade bij de mensen en hun verhalen.” Een boodschap die het publiek wist te smaken.

Klap op de vuurpijl was de aankondiging van de tweede lezing met niemand minder dan Julien De Smedt Architects op 2 juni 2016. De reacties tijdens het netwerkmoment gingen niet ongemerkt voorbij, iedereen verheugde zich al op wat er staat te gebeuren.

www.rob.be

Deel op Social Media 

17-12-2015 14:00

Forbo Flooring heeft de gemiddelde broeikasgasemissie van haar producten sinds 2009 met meer dan 30 procent verlaagd. Dat stelt een bedrijf in een persbericht. Het betreft het gewogen gemiddelde van alle producten in Forbo Floorings portfolio.

"Marmoleum wordt nu zelfs klimaatneutraal geproduceerd, dat wil zeggen dat de CO2 emissie gedurende de productie van grondstoffen en Marmoleum zelf, opgeteld zo goed als nul is. Dit komt doordat Marmoleum wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals lijnzaad en jute. Deze planten nemen CO2 op tijdens de groei en daarnaast gebruikt Forbo Flooring bijvoorbeeld groene elektriciteit."

Hiermee loopt Forbo Flooring naar eigen zeggen voor op de klimaattopafspraken die net gemaakt zijn in Parijs. De vloerproducent heeft zichzelf niet alleen verplicht de COP21 afspraken na te komen, maar meer te doen en een voorloper te zijn op het gebied van duurzaamheid.

"Op de klimaattop in Parijs werd afgelopen weekend geschiedenis geschreven met maatregelen die de opwarming van de aarde tot maximaal 2 graden, maar liefst maar 1,5 graad, moeten beperken tot het jaar 2100. Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, moet vooral de hoeveelheid broeikasgassen zoals CO2 in de atmosfeer worden beperkt."

Om de eigen milieueffecten te verminderen, kijkt Forbo Flooring via Life Cycle Assesments (LCA) naar de gevolgen van haar werkzaamheden voor mens en milieu. De afgelopen jaren heeft de vloerbedekkingsproducent naar eigen zeggen veel gedaan door het toepassen van de zogenaamde 4R methode: Reduce, Reuse, Recycle, Renewable. "Denk daarbij bijvoorbeeld aan het reduceren van grondstoffen en verpakkingsmateriaal, het gebruik van meer recyclede content, het verminderen van het energieverbruik en het overschakelen op duurzame energie. Hierdoor zijn Forbo’s milieueffecten significant gedaald sinds 2009."

www.forbo.nl

Deel op Social Media 

09-12-2015 8:30

Vier interieurbeplanters hebben deze week het bericht gekregen dat zij de genomineerden zijn in de eerste editie van de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar. De vakjury kiest uit deze vier de uiteindelijke winnaar van 2016.

Na een bezoek aan zes in de voorronde geselecteerde projecten, heeft de vakjury vier inzendingen genomineerd als kanshebbers:

·        Isala Ziekenhuis in Zwolle, Van der Tol bv

·        Koninklijke Auping in Deventer, Rent a Plant

·        Restaurant Fortuyn in Haarlem, Ambius

·        Bibliotheek in Schiedam, Zuidkoop bv

Deze vier projecten zijn inspirerende voorbeelden voor de sector en de markt. Ze laten ieder op een geheel eigen wijze zien dat professioneel ontworpen, aangelegd en onderhouden binnengroen een positief effect heeft op de ruimte en de beleving ervan door de gebruikers.

Auping.

De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit en omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling. De vakjury geeft daarnaast per project aan waar eventuele ontwikkelingskansen en verbetermogelijkheden liggen.

Fortuyn.

Uit deze vier genomineerden kiest de vakjury de winnaar van het predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2016. De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking vinden plaats op 21 januari 2016. De vier genomineerde projecten worden dan ook toegelicht.

Isala.

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en als boomspecialist. VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt 'de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij. 

Bibliotheek Schiedam.

www.vhg.org

Deel op Social Media 

 

08-12-2015 8:30

Tijdens het derde internationale EILO congres in Lyon werd donderdag 3 december de winnaar van de EILO Award bekend gemaakt. De internationale jury heeft de keuze gemaakt en het binnenbeplantingsproject Liberty Global van Copijn uitgeroepen tot mooiste project van afgelopen jaar.

In de deskundige jury waren 5 Europese landen vertegenwoordigd, waaronder Patrick Blanc voor Frankrijk. De jury oordeelde dat Copijn met haar project het best scoorde op: “Bringing green to the people”. Naast de prijs van de vakjury was er ook nog een Publieksprijs. Het Europees publiek werd gevraagd om via de website van EILO te stemmen op de 8 genomineerde binnenbeplantingsprojecten via Social Media.

Copijn bedankt iedereen voor de uitgebrachte stemmen. "Dankzij alle stemmers is Copijn ook nog tweede geworden met deze Publieksprijs! Jardins de Gally uit Frankrijk werd dit jaar eerste. De internationale jury European Interior Landscaping Organisation organiseerde voor de derde keer de EILO Award.

Copijn heeft het binnenbeplantingsproject Liberty Global ingezonden. Copijn Groenaanleg en beheer is in 2014 gevraagd mee te werken aan de herinrichting van het kantorencomplex op Schiphol-Rijk. Liberty Global stond voor de keuze om een nieuw hoofdkantoor te bouwen en dus te verhuizen of de vier bestaande panden geheel van binnen te renoveren. De keuze werd gemaakt om de panden te renoveren. Het moet prettig zijn om hier te werken en daarnaast wilde Liberty Global ook huiselijke en inspirerende ruimtes creëren.  De renovatie van de verschillende panden is fasegewijs uitgevoerd, in een tijdsbestek van twee jaar. Copijn heeft een gecombineerde opdracht voor advies & ontwerp, levering en onderhoud. Er is een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwe entree, het atrium, het restaurant, de kas en de verschillende werkruimtes. Dat varieert van een kleine plantenbak tot een 65 vierkante meter Copijn Wonderwall in het restaurant. Tenslotte is er op het parkeerdek een nieuwe kas gebouwd van 150 vierkante meter. Hier kan men op een informele manier lunchen of overleggen onder het groene bladerdak van de klimplanten. Copijn heeft ook de binnenbeplanting verzorgd voor meerdere etages binnen de vier gebouwen.

EILO is opgericht in 2010 door vijf brancheorganisaties van interieurbeplanters: eFIG (Engeland), Nordic Green (Zweden, Noorwegen, Finland), UNEP (Frankrijk), FvRH (Duitsland), VHG (Nederland). Elke twee jaar organiseert EILO een internationaal congres waar ook de EILO Award uitreiking plaatsvindt.

www.eilo.eu

Deel op Social Media 

04-12-2015 11:45

'De rol van Akoestiek’ is een eendaagse cursus/workshop van opleidinginstituut Office Academy. Dit studiejaar wordt 'De rol van Akoestiek' vier maal gegeven en wel op (vrijdag 9 oktober 2015), dinsdag 15 december 2015, dinsdag 9 februari 2016 en vrijdag 20 mei 2016.

Als docenten treden Gijs van Wijk en Sara Persoon (gastdocent, werkzaam bij M+P raadgevend ingenieurs) op. Gijs van Wijk deed vanaf de jaren ’90 uitgebreide ervaring op bij onder andere de Rijksoverheid op het gebied van veranderende huisvestingsconcepten (organisatiegericht huisvesten). Het onderwerp akoestiek speelde daarbij een sleutelrol. Hij werkte (en werkt) onder andere nauw samen met het Center for People and Buildings. Sinds 2011 is Gijs van Wijk actief als zelfstandig professional op het gebied van HNW.Negatieve en positieve aspecten met betrekking tot ‘geluid’ worden behandeld, evenals de maatregelen die getroffen kunnen worden om te komen tot een goede akoestiek. Deze cursus/workshop wordt gegeven in het gemeentehuis te Heemstede. Hier zijn innovatieve akoestische toepassingen gerealiseerd, waarover tijdens een korte rondleiding informatie zal worden gegeven.

'De rol van Akoestiek' wordt verschillende keren per jaar als eendaagse cursus/workshop aangeboden. Daarnaast is het onderwerp ook in sterke mate aanwezig in de meerdaagse opleidingen van Office Academy (de Basiscursus Inrichtingskunde, de Hogere Opleiding Huisvestingskunde en de ervaringsopleiding 'Marco Polo').

Meer informatie (met onder andere reacties van deelnemers) >>> Klik hier
Aanbod eendaagse cursussen Office Academy >>> Klik hier
Aanbod meerdaagse opleidingen Office Academy > Klik hier

http://www.officeacademy.nl/


Deel op Social Media

 

 

 


 

03-12-2015 14:10

De plafondsystemen van Armstrong Plafonds hangen overal ter wereld. In scholen, kantoren, ziekenhuizen, winkelcentra en op vliegvelden: van Adelaide tot Las Vegas. Op de website van Armstrong Plafonds is daarom een 'videobibliotheek' met een groot deel van deze projecten terug te vinden.De laatste toevoeging aan de videobibliotheek is de video ‘3-minute World Tour’, een compilatie van recente Armstrong projecten. De video geeft een weergave van de mogelijkheden met de producten van Armstrong. Mineralen plafonds, een warme hout-look, moderne metalen plafondpanelen, baffles of canopies: voor elke akoestische uitdaging heeft Armstrong naar eigen zeggen een stijlvolle, passende plafondoplossing.In Nederland behoren Google Amsterdam, Bluewater, De Rotterdam, Kazerne Ermelo en Lely Campus tot recente referentieprojecten. In de 3-minute World Tour video komen ook aansprekende internationale projecten voorbij, zoals de United Airlines Lounge op Heathrow Airport, de Beijing Metro Line, het kantoor van PepsiCo en Ohio University.www.armstrong.nl

 

Deel op Social Media

   


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >