Nieuws


24-11-2015 8:00

Recent heeft Nordic Silence akoestische lamellen aan UWV Tilburg. BIj de organisatie werden in het bedrijfsrestaurant lamellen toegepast. De lamellen hebben hier als functie om het restaurant op te splitsen in een deel dat gebruikt wordt voor beamer presentaties en kleinere bijeenkomsten en een deel dat toegankelijk is voor alle medewerkers tijdens pauzes.

"Door de lamellen units in een verspringend patroon te plaatsen zijn op verschillende gebruiksmomenten - met een minimum aantal units - steeds weer andere opstellingen te creëren", aldus een woordvoerder. "Dan weer een dichte wand, op een ander moment openingen in de wand. Dit project is gerealiseerd in goede samenwerking met Gispen International."

www.nordicsilence.nl

Deel op Social Media 
 

23-11-2015 13:30

Future Green City, op 24, 25 en 26 november in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, biedt professionals op het gebied van toekomstbestendige stedenbouw en groene inrichting van de bebouwde omgeving inspiratie, ideeën en contacten. Zoals de organisatoren, Stadswerk Nederland en de Branchevereniging VHG het formuleren: "Op dit vernieuwende vakevent komen alle disciplines samen voor een duurzame, leefbare, groene en toekomstbestendige stad’.

Speciaal voor de leden van de Branchevereniging VHG, is er op dinsdag 24 november een ledenmiddag en vakevent dat om 11.30 uur begint met een toespraak door Tweede Kamerlid Henk Leenders (PvdA, woordvoerder op het gebied van groen). Tijdens het algemene gedeelte worden Future Green City Awards uitgereikt voor de meest innovatieve en duurzame toepassingen in de stad van de toekomst en ondertekent de directeur Natuur en Biodiversiteit bij het ministerie van Economische Zaken, Roel Feringa, de ‘Green Deal’, de afspraak voor de inrichting van 1000 hectare nieuwe stedelijke natuur. Later op de dag wordt namens de Bomenstichting het manifest De Levende Tuin ondertekend, waarmee de aftrap wordt gegeven voor de campagne De Levende Tuin.

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg en het onderhoud van particuliere tuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en in de boomverzorging. Branchevereniging VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. Branchevereniging VHG legt vanuit dat oogpunt 'de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij.

www.vhg.org

Deel op Social Media 

13-11-2015 8:30

Het ontwerpbureau Studio Plott is aan de slag gegaan met lasdraad van Forbo, dat normaal gebruikt wordt om verschillende stukken linoleum aan elkaar te lassen. Ze hebben er uiteindelijk vitrages, gordijnen en wandobjecten van gemaakt. Geïnspireerd op het werk van architect Piet Blom (bekend van de kubuswoningen in Rotterdam) hangen ze nu in het Tijdelijk Modemuseum (Het Nieuwe Instituut, Rotterdam).

Studio Plott bestaat uit Rudi Boiten en Mireille Burger. “Met onze studio onderzoeken we de mogelijkheden en grenzen tussen textiel en de 3d print techniek. Onlangs bouwde we zelf een 3d printer van enkele vierkante meters. We experimenteerde met het project ‘One Yarn of Paint’ met verf, waarbij we streefde naar het letterlijk weven van een vloerkleed op de grond. Zoals bij een weefgetouw werden er horizontale, verticale en schuine lijnen gebruikt om een patroon te printen. Het resulteerde in een object in between vloerkleed, en kunstwerk op de vloer.”

Een presentatie in Milaan in April 2014 resulteerde in contact met Forbo, die het interessant leek om te kijken naar printen op marmoleum. “Na een bezoek, bleef ons oog hangen op de gekleurde lijnen in de kantine, en zo ontvingen we een paar weken later voor het eerst lasdraad. Waarmee we aan de slag gingen en de printer aanpaste tot een hele grote 3d printer. Onze drang om zelf vloerkleden te kunnen ontwikkelen bleef, maar het lasdraad bleek zijn eigen weg te gaan en werd meer geschikt als stuk ‘stof’. We wilden eigen textielen blijven ontwikkelen, zonder hierbij een lang proces in te gaan van ontwerp, technische uitwerking tot resultaat en minimale afname te hebben. En zo begonnen we met een onderzoek waarbij de bestaande textiel bindingen en technieken vertaalden naar grafische patronen die zich het best laten vergelijken met weef -, borduur en macrametechniecken.”

De prints bleken flexibel, sterk en licht van gewicht. “We gingen langzaam weg van de vloer, maar keken naar de wand of de ruimte. Het proces resulteerde tot dusver in een reeks wandobjecten, vitrage en paneelgordijnen.” Naar aanleiding hiervan vroeg Studio Makkink & Bey (curator van tentoonstellingsreeks) “verassende vondsten” Studio Plott om een gastinterventie te doen in Het Nieuwe Instituut te Rotterdam, dat getransformeerd is tot Tijdelijk Modemuseum. “Meegenomen door archivaris Marks werden we door de meterslange gangen van Het Archief van werken van vele bekende en minder bekende architecten. Ons oog bleef hangen op architect Piet Blom en zijn tekeningen spoorde ons aan nieuwe patronen en prints te maken, die nu als maatpak in de ruimte hangen.” 

www.plott.nl

Deel op Social Media 
 

04-11-2015 8:30

Saint-Gobain API uit Harderwijk heeft voor al haar typen plafondophangsystemen een levenscyclusanalyse (LCA) laten uitvoeren door LBP|SIGHT uit Nieuwegein. Daarmee is Saint-Gobain API de eerste in Nederland die op deze manier de milieu-impact voor deze productgroep in kaart brengt.

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de keuze voor producten of bouwmethoden. De verwachting is dat in de toekomst zelfs eisen gesteld worden aan de totale milieubelasting van producten in gebouwen. "Door hier nu al onderzoek naar te doen, toont Saint-Gobain API zich voorloper in de markt", aldus het bedrijf. "Bovendien biedt deze analyse een concreet voordeel voor gebouwontwerpers."

De specifieke data van de LCA zijn opgenomen in de Nationale Milieu Database (NMD). Door deze gegevens in te voeren in bouwsoftware, kan direct de gehele milieubelasting van het gebouw worden doorberekend. René Kraaijenbrink, adviseur duurzaamheid bij adviesbureau LBP|SIGHT: "Tot voor kort bevatte de NMD alleen generieke gegevens van plafondophangsystemen, maar deze waren niet getoetst. Daarom wordt de milieubelasting van deze systemen met 30 procent verhoogd, bij wijze van correctie. Vanaf nu kunnen gebouwontwerpers de specifieke data van Saint-Gobain API ophangsystemen, voor zowel gesloten als vrijhangende plafonds, invoeren. Deze zijn wel representatief."

www.api.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >