Nieuws


29-10-2015 17:45

Silent Gliss verhuist op 1 november van Oostzaan naar Amsterdam. De fabrikant van raambekledingsystemen vestigt zich in de Architecten Showroom Amsterdam aan de Pedro de Medinalaan.

www.silentgliss.nl 

Deel op Social Media

21-10-2015 8:30

Vloerenfabrikant Tarkett heeft bekend gemaakt dat het vanaf 2016 partner zal worden van het World Economic Forum. De jaarlijkse bijeenkomst in het Zwitserse Davos, die gepland staat voor januari 2016, zal voor het bedrijf de eerste actieve bijdrage aan het forum zijn.

Tarkett gaat deelnemen aan de discussies van het World Economic Forum via een duaal lidmaatschap:enerzijds als deelnemer aan het Global Challenge initiatief ‘Environment and Natural Resource Security’, en aan de andere kant als ‘Industry Partner’ voor ‘Infrastructure and Urban Development’. De Tarkett Group zal ook een bijdrage leveren aan Project MainStream1, een industrie-overstijgend en door CEO's geleid mondiaal initiatief voor versnelling van innovatie en opschaling van de circulaire economie. Dit initiatief wordt georganiseerd door het World Economic Forum en de Ellen MacArthur Foundation.

Tarkett maakt zich vanuit Cradle to Cradle-principes al enkele jaren sterk voor de transitie naar een circulaire economie, om zo een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen en onze planeet. Sinds 2011 werkt Tarkett met een veelomvattende duurzaamheidsstrategie op basis van een ‘circulair model met gesloten kringloop’. Dit wordt ingegeven door een uitgebreide ecoinnovatiestrategie die naar elke stap in het leven van een product kijkt (ontwerp, productie, gebruik en hergebruik).

Tarkett bevindt zich naar eigen zeggen in de voorhoede als het gaat om het vormgeven van deze transformatie in de vloerenbranche. Dit heeft geleid tot baanbrekende eco-innovaties en initiatieven, zoals: vloeroplossingen die bijdragen aan betere kwaliteit van de binnenlucht en het welbevinden, nteractieve leefruimtes in de gezondheidszorg, gebruik van ftalaat-vrije weekmakers, productontwerp op basis van een hoog gerecycled content, ontwikkeling van recyclingprogramma's en implementatie van duurzame energie.

“We zijn verheugd over onze deelname aan het World Economic Forum,” aldus Michel Giannuzzi, CEO van Tarkett. “Ik ben ervan overtuigd dat business leaders, maar ook onze eigen teams, een grote verantwoordelijkheid hebben. Niet alleen waar het gaat om het realiseren van succes op een volledig duurzame manier, maar ook om de transformatie te leiden naar de collaboratieve circulaire economie met betrokkenheid van alle partijen. We denken, net als het Forum, dat het bijeenbrengen van zo veel leiders uit verschillende sectoren ons zal helpen om tot nieuwe oplossingen te komen die bijdragen aan de ontwikkeling van mensen, het behoud van hulpbronnen en duurzame groei.”

Het nieuwe lidmaatschap van Tarkett zal verder bouwen op het werk en de bijdrage van Desso, dat deel uitmaakt van de Tarkett Group. Desso is de afgelopen drie jaar lid geweest van het World Economic Forum. Gedurende deze tijd heeft Desso haar opgedane ervaringen en kennis kunnen delen op het gebied van Cradle to Cradle en de transformatie naar een circulaire economie. Sinds 2014 neemt het bedrijf ook actief deel aan Project Mainstream.

Het World Economic Forum werd in 1971 opgericht als een unieke non-profitorganisatie die wereldleiders in politiek, industrie, wetenschap en technologie, en NGO's samenbrengt om de belangrijkste industriële en mondiale uitdagingen met elkaar te bespreken. Het forum is van mening dat vooruitgang mogelijk is door het samenbrengen van mensen uit verschillende maatschappelijke gelederen die de wil en de macht hebben om een positieve verandering teweeg te brengen.

www.tarkett.com


Deel op Social Media 

16-10-2015 8:00

Forbo Flooring organiseert op 5 november aanstaande een kennisdag onderwijs speciaal voor facility managers, huisvestingsmanagers, architecten en andere betrokkenen in de onderwijshuisvesting. De dag in Assendelft met twee aansprekende lezingen staat in het teken van het delen van kennis, het opdoen van inspiratie en het bijpraten met vakgenoten.

Zo spreken Marin van den Brink (bestuurder van de Stichting PCO Gelderse Vallei) en Marcel Beisiegel (directeur Facility Cost Control) over hygiëne in onderwijsinstellingen. Die staat regelmatig negatief in het nieuws. Niet toereikende financiële middelen blijken hier meestal de oorzaak van. Om dit probleem structureel op te lossen, richtte de Stichting PCO Gelderse Vallei met ondersteuning van Facility Cost Control in 2011 PCO Gelderse Vallei Facilitair B.V. op. Hiermee wordt met de beschikbare financiële middelen een hoger kwaliteitsniveau bereikt. In deze lezing worden de financiële en organisatorische aspecten uiteengezet.

De tweede lezing, ook in de middag, wordt gegeven door Iris Bakker van het adviesbureau Levenswerken. Zij stelt zichzelf de vraag welke keuzes een optimale leeromgeving beïnvloeden. Een productieve leeromgeving ontstaat volgens Bakker door een samenspel van juiste keuzes. Juist omdat er binnen huisvesting en inrichting zoveel mogelijkheden bestaan, is het belangrijk om een weloverwogen afweging te maken. Onderzoek heeft uitgewezen dat kennis vanuit een organisatorisch perspectief, de menselijke psyche en technologische kennis zodanig in balans gebracht kunnen worden dat een prettige, gezonde en doelmatige leer- en werkomgeving gecreëerd kan worden. In 2014 promoveerde Iris Bakker op het onderwerp ‘Kennisproductiviteit en de fysieke omgeving’ aan de TU Delft.

Belangstellenden kunnen daarnaast in de ochtend een rondleiding krijgen door de grootste linoleumfabriek ter wereld en zien hoe het superduurzame linoleum wordt gemaakt. De dag biedt, tenslotte, ook veel mogelijkheden om te netwerken, bijvoorbeeld tijdens de lunch of de afsluitende borrel.

www.forbo-flooring.nl/kennisdag

Deel op Social Media 

 

09-10-2015 8:00

Prints van Oranje geeft zijn prille samenwerking met Leoxx kleur tijdens de Dutch Design Week van 17 tot en met 25 oktober. "Dit grootste designevenement van Noord-Europa biedt het ideale podium om de eindeloze mogelijkheden van ‘customized printen’ van interieurproducten in de schijnwerpers te zetten."

“Uit de markt is steeds meer vraag naar customized interieurproducten”, verklaart Marc Treu van Leoxx de samenwerking met Prints van Oranje, waar interieurarchitect Ab Oosterhof de oprichter van is. “Hij is al jaren succesvol op het gebied van customized printen, dat hij toepast op tapijt, stof, vinyl, laminaat, behang en gordijnen. Zijn vakmanschap in combinatie met ons serviceniveau en onze kennis van en ervaring op de projectenmarkt betekent dat we onze klanten nog beter op maat kunnen bedienen.”

Dankzij de samenwerking tussen Prints van Oranje en Leoxx kunnen architecten en interieurontwerpers op eindeloos veel manieren hun eigen designs realiseren op interieurmaterialen. “Buiten de kaders denken past bij mij”, vertelt Ab Oosterhof. “Dus ik ben op zoek gegaan naar een brug om de kloof te dichten die je vaak ziet tussen de gewenste ontwerpen en beschikbare materialen. En zo ontstond het idee zelf de materialen in te kopen, zodat printen op stof, vloeren en behang binnen handbereik kwam. Met als gevolg dat de hedendaagse interieurs een unieke eigen identiteit krijgen en een samenspel zijn van prints en materialen. Zo wordt elk interieur een beleving. Sprekend voorbeeld is ons werk voor de tentoonstelling Royal Showpieces II in Paleis Het Loo, waar we meerdere kamers hebben voorzien van speciaal geprinte vloerbedekking en behang.”

Prints van Oranje ontwikkelt hoogwaardige custom-made interieurproducten van duurzame materialen. Zo zijn alle gebruikte inkten ‘Ecosolvent’. Bovendien produceert Prints van Oranje op aanvraag, zodat er dus nooit meer wordt geproduceerd dan strikt noodzakelijk. Als partner en adviseur in duurzame projectvloeren staat dit thema ook bij Leoxx hoog in het vaandel. Bij de deelname aan de Dutch Design Week is duurzaamheid dan ook de overkoepelende gedachte, wat tot uiting komt in het thema ‘deep ocean blue’. “Met bijzondere aandacht voor de duurzame mogelijkheden van de diepe oceaan, zoals voor bacteriën die duurzame energie kunnen opwekken”, aldus Judith van Vliet, internationaal fashion designer. “Een bijzondere en nog onbekende wereld, die mij inspireert bij het maken van fashion items.”

www.printsvanoranje.nl

Deel op Social Media 

09-10-2015 7:21

Interface, naar eigen zeggen de grootste producent van tapijttegels ter wereld, komt naar Lensvelt met een verrassende pop-up expo. "Tijdens deze tijdelijke tentoonstelling wordt op een onverwachte manier de nieuwe global-collectie gepresenteerd."

De bijeenkomst aan het Lensvelt-onderkomen in Amsterdam vindt plaatst op donderdag 28 oktober vanaf 17:00 uur. Bezoekers krijgen niet alleen de nieuwe collectie te zien, maar horen ook de presentatie '#beautifulthinking' door Helmich Jousma.

www.lensvelt.nl

Deel op Social Media 

08-10-2015 16:11

De ambtenaren van de gemeente Ede voeren hun besprekingen tegenwoordig in het fanfarehok, de fietskamer en Plantion. Ze hebben deze ruimtes genoemd naar de wandvullende ontwerpen die op de wanden zijn aangebracht door het Deventer bureau M2uur.


De wanden bevatten allemaal beelden uit Ede en omgeving, waardoor ze niet alleen zorgen voor een prettig en inspirerend klimaat, maar de medewerkers ook continu herinneren aan voor wie en voor wat zij zich elke dag inzetten.

Meer weten over dit project? Lees dan de nieuwste Inside Information, die volgende week uitkomt. Nog geen abonnement? Klik dan hier.

 

Deel op Social Media

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >