Nieuws


27-08-2014 16:41

Saint-Gobain API uit Harderwijk introduceert de Sneeuwwit Ultramat coating voor Quick-Lock plafondprofielen. Dankzij deze coating behouden de plafondprofielen ook op grotere afstand hun matte kleurindruk.

Het extra matte effect wordt bereikt door de speciale oppervlakte structuur. Voor het oog niet zichtbare rimpeltjes in het oppervlak zorgen voor verstrooiing van het licht. Weerkaatsing van het licht treedt pas op bij een kijkhoek boven de 85 graden. Dit is het hoogst mogelijk resultaat. Bij de standaard Quick-Lock Sneeuwwit coating blijft de matte uitstraling behouden tot een kijkhoek van circa 65 graden.Met deze innovatie beantwoordt Saint-Gobain API aan de vraag van architecten naar een rustig, neutraal plafond. Plafondprofielen met de Sneeuwwit Ultramat coating zijn namelijk minder dominant aanwezig: de aard van de lichtweerkaatsing van de profielen komt meer overeen met die van de plafondpanelen.Onlangs zijn de Quick-Lock plafondprofielen met de nieuwe matte coating van Saint-Gobain API toegepast in het nieuwe Interieurcentrum van Intermontage uit Terwolde. "Voor onze nieuwe kantoren zochten we naar een ophangsysteem voor systeemplafonds met zo min mogelijk hinderlijke lichtweerkaatsing", aldus Tony Leurink, directeur van het Intermontage. "De Sneeuwwit Ultramat coating op de Quick-Lock T-profielen maakt onze verwachtingen meer dan waar. Het plafond oogt nu rustig en verlegt de focus naar het interieur."

De Sneeuwwit Ultramat coating, die doorgaans alleen werd gebruikt voor plafondpanelen en gevels, is nu ook beschikbaar voor de Quick-Lock plafondophangsystemen van Saint-Gobain API. Het voordeel van deze coating is esthetisch: de matte uitstraling van het ophangsysteem blijft behouden tot een grotere kijkhoek (circa 85 graden).Jan-Dirk Heesbeen, productmanager bij Saint-Gobain API: "Als je rechtstreeks naar het plafond boven je kijkt, ogen de plafondprofielen mat. De kijkhoek is dan klein. Echter: meestal bekijken mensen een plafond alleen vanaf een grotere afstand – bijvoorbeeld vanaf 11 meter. De kijkhoek wordt dan groter, waardoor hinderlijke lichtweerkaatsing ontstaat. Dit ‘glimeffect’ treedt met de Sneeuwwit Ultramat coating pas op bij een kijkhoek groter dan 85 graden. De matte uitstraling blijft dus zoveel mogelijk intact."
Dit is met name nuttig in grote ruimtes, zoals entrees of open kantoorruimtes, waar mensen het plafond vanuit een grotere kijkhoek beleven.Voor de bouw van het Interieurcentrum van Intermontage is het Quick-Lock plafondophangsysteem toegepast. De T-profielen zijn voorzien van de Sneeuwwit Ultramat coating. Tony Leurink, directeur van Intermontage: "In de kantoren op de eerste verdieping wilden we een neutraal plafond. Met het rustig ogende plafond neemt dit geen aandacht weg van het interieur in onze werkruimtes. Daarbij is het belangrijk dat het ophangsysteem niet opvalt, maar zoveel mogelijk één geheel vormt met de plafondpanelen. Saint-Gobain API biedt hiervoor een passende oplossing. Dankzij de nieuwe, matte coating is er minder sprake van storende lichtweerkaatsing via de plafondprofielen. Dit geeft het plafond een rustige aanblik."Fotobijschriften:
1) Plafond Sneeuwwit Ultramat Coating.
2) Plafond standaard coating.
3) Showroom met Sneeuwwit Ultramat Coating.
4) Showroom standaard coating.
5) Effect Sneeuwwit Ultramat.


 

14-08-2014 10:10

Hunter Douglas meldt een toename van de winst en de omzet in het tweede kwartaal. Het bedrijf realiseerde in deze periode een winst van 54,1 miljoen dollar. Dat is 9,5 procent meer dan een jaar eerder. De omzet nam toe met 2,3 procent tot 718,3 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat kwam met 93,6 miljoen dollar 9,1 procent hoger uit dan vorig jaar.

In het eerste kwartaal van 2014 boekte Hunter Douglas een winst van 64,7 miljoen dollar, een omzet van ruim 1,3 miljard dollar en een bedrijfsresultaat van 133,3 miljoen dollar. Deze resultaten waren eveneens hoger dan een jaar geleden.

www.hunterdouglasgroup.com

14-08-2014 10:04

Forbo Flooring introduceert met Flotex een nieuwe high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar zonder de (onhygiënische) nadelen van een zachte vloer.

'Zoals een honingbij pollen verzamelt met zijn harige pootjes, vangt het bionische Flotex met tachtig miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden', aldus Forbo op de eigen website. 'Schadelijke bacteriën als MRSA, E.coli en voetschimmels worden aangepakt met het antimicrobiële middel Sanitized'.

Deze tweeklapper leverde Flotex het 'Seal of Approval' op van de British Allergy Foundation. 'De nieuwe designcollectie biedt daarnaast ongekende mogelijkheden qua kleur en dessin. Bovendien kent de veerkrachtige, duurzame vloer (67 procent gerecycled materiaal) superieure antislip eigenschappen en akoestische kwaliteiten. U kunt dus rustig en veilig uw werk doen'.

Bionica is het onderzoek naar de werking van systemen in de natuur en de technologische toepassing daarvan. Een klassiek voorbeeld van bionische technologie is de ontwikkeling van een water- en vuilafstotend oppervlak, afgekeken bij het lotusbloemblad dat zelfreinigende eigenschappen kent door haar vorm. 'Ook bij de ontwikkeling van Flotex is naar de natuur gekeken. Zo zijn de Flotex vezels (naast het eerdergenoemde honingbij voorbeeld) flexibel en comfortabel, maar keren ze net als mos, altijd terug naar hun oorspronkelijke vorm'.

Flotex is verkrijgbaar in drie collecties, meldt de Forbo-website. 'Colour is de naam van de eerste deelcollectie die op haar beurt weer drie dessins kent in een rijke schakering van kleuren en nuances. Deze collectie is ideaal voor de onderwijs-, gezondheids-, zorg- en werkomgeving, en de leisurebranche'.

'De Linear collectie bestaat uit vijf lineaire dessins in verschillende kleurstellingen voor wat speelsere educatieve omgevingen, maar ook voor uitbundige effecten in recreatie-, horeca- en retailgelegenheden'.

'Vision, tenslotte, is een overweldigende ontwerpbank van meer dan vijfhonderd High Definition prints die bij elke smaak of behoefte passen, met zelfs een optie voor het creëren van eigen dessins en kleuren'.

www.forbo-flooring.nl

04-08-2014 8:30

Emco Bouwtechniek neemt deel aan de beurs Architect@work te Rotterdam. Emco is onder meer bekend van de  aluminium profielmatten en de driezonereiniging voor entrees. Op deze vakbeurs presenteert emco de nieuwe serie schoonloopzones, die bestaat uit elf exclusieve schoonlooptapijten, tien voor binnen en één voor buiten.

Als mensen een gebouw betreden wordt veel vuil en vocht naar binnengelopen. "Dit zorgt niet alleen voor een slechte indruk, het brengt ook risico‘s met zich mee, zoals uitglijden", aldus Emco. "De juiste oplossing is: schoonloopzones, die het merendeel van het vuil en vocht opnemen. Daardoor blijft de vloer achter de schoonloopzone zijn representatieve waarde behouden. Dankzij de hoge kwaliteit zijn schoonloopzones duurzame oplossingen, die op termijn geld besparen, mede door verlaging van schoonmaakkosten van de aangrenzende vloerbedekking."

Het bijzondere van de nieuwe Emco-schoonloopzones is, dat bij een aantal series het nieuwe Econyl-garen is toegepast. "Dit nieuwe garen bestaat uit 100 procent gerecycled materiaal en is gecertificeerd door het onafhankelijke Duitse certificeringsbureau DNV." Voor schoonloopzones levert emco tevens onderlegmatten, randprofielen en matten, alsmede modelserie Conform voor traptreden.

Op Architect@work is Emco te vinden op stand 164. De beurs vindt plaats op 17 en 18 september in Ahoy Rotterdam.

www.architectatwork.nl


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >