Nieuws


21-07-2014 8:52

Luxaflex heeft de Product of the Year Award van vakblad Z&R gewonnen. Het raambekledingsmerk ontving deze prijs voor de Duette Shades Top Down/Bottom Up SmartCord. De jury van de award roemt onder andere het innovatieve karakter van Luxaflex en de Duette Shades.

De Luxaflex SmartCord-bediening maakt gebruik van een intrekbaar koordmechanisme. Door slechts kort aan het koord te trekken, kan de zonwering op de gewenste positie worden gebracht. Doordat het koord hierbij standaard dezelfde lengte behoudt, behoren lange, bungelende koorden tot het verleden. SmartCord is toepasbaar op alle plooibreedtes van Duette Shades.

“Uiteraard zijn we erg blij met het winnen van de Product of the Year Award”, zegt Bas Minkes, marketing manager bij Luxaflex Nederland. “We steken er veel energie in om onze producten continu te innoveren en het gebruiksgemak te verhogen. Als marktleider heb je deze verplichting en de erkenning die uit deze award spreekt en die we ook van onze dealers ontvangen, motiveert ons om daarmee verder te gaan en vervolgstappen te zetten.”

Naast Luxaflex waren de volgende producenten genomineerd voor de Award of the Year: Deponti, Renson, Stobag en Weinor.

www.luxaflex.nl

13-07-2014 18:40

Jaarlijks worden door de jury van het toonaangevende online vloerenmagazine ‘Tomorrow’s Flooring’ vijftig bedrijven in de internationale vloerindustrie genomineerd op het gebied van innovatieve, duurzame en makkelijk toepasbare producten en diensten. Daarbij wordt door de jury met name gekeken naar kwaliteit en prijs/waarde verhouding. Vervolgens wordt de online lezers overal ter wereld gevraagd hun stem uit te brengen. De Tomorrow’s Flooring Award 2014 is in juli toegekend aan TFD voor haar collectie magnetische pvc-vloeren met mooie en voelbare hout- en steenstructuur."De aspecten die de doorslag hebben gegeven bij de toekenning van deze prijs door leden van de vloerindustrie in de gehele wereld, zijn de kwaliteit en het feit dat TFD als eerste fabrikant ter wereld een compleet assortiment magnetische pvc-vloeren op de markt heeft gebracht", aldus het bedrijf zelf over de toekenning van de prijs.

Enkele opmerkingen die recent in het online magazine over TFD waren te lezen, zijn: 'Een ware innovatie; erg eenvoudig te installeren en een ‘game changer’ in onze branche', 'Het magnetische assortiment is erg slim' en 'Een perfect product; geweldige vloeren en prachtige prints'.

Monique Toonen, algemeen directeur van TFD over de toekenning van deze prestigieuze award: “We waren al zeer vereerd dat we door de jury bij de vijftig grootste innovaties waren verkozen, maar dat we de eerste prijs in ontvangst mochten nemen, heeft ons zeer aangenaam verrast. Een mooie stimulans om nog meer van onze innovaties op de markt te brengen.”

Bij magnetische vloeren hoeft er niet verlijmd te worden. De magnetische laag onder de vloerdelen zorgt ervoor dat de vloer stabiel ligt, maar ook eenvoudig opneembaar is. Toonen: “Het gebruik van magnetische vloerdelen is vooral praktisch wanneer een verhuizing of herinrichting van kantoren of winkels in een kort tijdsbestek moet plaatsvinden, maar bijvoorbeeld ook bij de renovatie van hotels, woningen of oude monumenten.""Het vloerdeel bevat als hoofdbestanddeel pvc. Naast het feit dat pvc in ‘look en feel’ niet van echt hout of steen is te onderscheiden, is het erg sterk en tevens vorm- en slijtvast. Vloeren zijn daardoor bestand tegen zeer hoge drukbelasting. Hoge hakken maken geen putjes, wat niet alleen praktisch is in een kantooromgeving, maar zeker ook thuis. Daarnaast is pvc sterk vuilwerend, zorgt het voor grote geluidsdemping en is het vocht- en vuilbestendig. En niet het minst belangrijk: alle vloeren van TFD zijn gemaakt van schone pvc’s (zogenaamde ‘virgin’ pvc’s) waardoor ze volledig recyclebaar zijn."

TFD (Toonen Flooring Design) is fabrikant van designvloerdelen. Daarbij gaat het familiebedrijf niet uit van alledaagse materialen, maar zoekt het steeds naar nieuwe creatieve en praktisch toepasbare oplossingen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Dalfsen en een nevenvestiging in Duitsland.

www.tfd-floortile.com

11-07-2014 8:30

Forbo Flooring is dit jaar met twee stands en heel veel nieuwe vloeren aanwezig op de Woonbeurs, die van 30 september tot en met 5 oktober plaatsvindt in de Rai Amsterdam. In hal 10 presenteert Forbo zijn Novilon pvc-stroken en -banen collecties. Daarnaast aandacht voor de superduurzame Marmoleum collecties Selected by Piet Boon en de Thuis Selectie.

Bovendien maakt Forbo ook dit jaar weer onderdeel uit van 3x anders, een samenwerking van vijf woonmerken - Eijffinger, Novilon/Marmoleum, Luxaflex, Desso Home en vtwonen -  die mensen wil inspireren op interieurgebied. Daartoe wordt eén en dezelfde woonruimte driemaal in een andere stijl ingericht. Ook dat is te zien in hal 10.

Op beide Forbo-stands dus heel veel Novilon en Marmoleum. "Forbo levert deze collecties niet alleen in een overdonderende variëteit aan maten, kleuren en dessins, maar beide merken worden ook duurzaam en in Nederland geproduceerd en ontworpen. Marmoleum en Novilon zijn oersterke kwaliteitsproducten die heel lang meegaan en meer dan ruim voldoen aan alle Nederlandse en Europese regels op het gebied van een goed binnenmilieu."

www.forbo.nl

10-07-2014 14:20

Een blauwwitte kleur en versterkte, volledig gecoate randen. Ultima+, de nieuwste lijn plafondtegels van Armstrong, is ontworpen met de toekomst in gedachten. De tegels hebben door hun kenmerkende randafwerking een langere levensduur. Bovendien is de volledige Ultima+ lijn cradle-to-cradle (C2C)-gecertificeerd.

"Witter, strakker, sterker", zegt Armstrong zelf over Ultima+. De nieuwe plafondtegels hebben een licht geschuurd oppervlak en een krasbestendige afwerking. Het complete aanbod van randafwerkingen zorgt voor een strakke pasvorm en een verbeterd aanzicht. Ultima+ is verkrijgbaar in de akoestische oplossingen Standard, OP en dB en kan hierdoor toegepast worden in elke ruimte. De plafondtegels zijn eenvoudig te installeren en te reinigen.De Ultima+ reeks is LEED-, Breeam-, FDS/HQE- en C2C Bronze-gecertificeerd. "De plafondtegels bestaan tot 64 procent uit gerecycled materiaal en zijn 100 procent recyclebaar. De tegels hebben bovendien een lichtreflectie van maar liefst 87 procent. Wanneer daglicht optimaal wordt weerkaatst, is er minder verlichting nodig waardoor tot 16 procent kostenbesparing kan worden bereikt. De plafondtegels van Ultima+ hebben verder een uitzonderlijke invloed op de luchtkwaliteit van de ruimte. Met Ultima+ kunnen de luchtkwaliteitklassen ISO 5 en VOC A+ worden behaald", aldus Armstrong.

http://www.armstrong.nl/commclgeu/eu1/nl/nl/


ADVERTENTIE
Zie ook: De Rol van Akoestiek

02-07-2014 8:22

Forbo Flooring is deze maand live gegaan met haar vernieuwde online vloerenplanner voor zowel consumenten als zakelijke klanten. "De site maakt het mogelijk om te zien hoe een bepaalde Forbo vloer zou passen in uw of een van de vele interieurs die de site rijk is", aldus een woordvoerder.

De vloerenplanner is sterk uitgebreid, verbeterd en vereenvoudigd in gebruik. "Zo zijn er heel veel nieuwe standaard interieurs toegevoegd en begint de homepage met een keuze voor een segment zoals wonen, onderwijs, zorg, retail, leisure of kantoren bijvoorbeeld. Daarnaast zijn de gecreëerde beelden nu ook via Social Media te delen met uw collega’s, familie of vrienden."

www.forbo.com/vloerenplannner.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >