Nieuws


23-06-2014 9:12

De Akoestiekfabriek is de 'preferred supplier van de Belastingdienst. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. "De Akoestiekfabriek mag sinds kort leveren aan de facilitaire organisatie van de Belastingdienst. Na een uitgebreide screening en een geweldig project mochten we enige tijd geleden de handtekening zetten. De komende 6 jaar mogen we de belastingkantoren van Nederland fluisterstil maken."

"Voor de Belastingdienst hebben we het bedrijfsrestaurant akoestisch aangepast. We hebben een concept en akoestiek laten samen komen tot een geweldige belevenis met 3D bomen, wolken en een echt berkenbos met vogeltjes. Een feest om in te vertoeven waardoor je daarna weer heerlijk kan werken - helemaal opgeladen."

www.akoestiekfabriek.nl

23-06-2014 1:00

Tapijtfabrikant Interface heeft de eerste Social Enterprise Transformation Award gewonnen. Interface won de prijs voor het project Net-Works. Net-Works is een samenwerkingsverband tussen Interface, Zoological Society of London en garenfabrikant Aquafil, dat er op gericht is om afgedankte visnetten in te zamelen en te gebruiken als grondstof voor nieuwe tapijttegels.

De Social Enterprise Transformation Award wordt uitgereikt aan bestaande organisaties die niet alleen financieel succesvol zijn en een motor voor de Nederlandse economie, maar ook  innovatieve oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken. De award is dit jaar voor het eerst uitgereikt en is een initiatief van Kirkman Company.

De jury, bestaande uit Dennis Verhoef (juryvoorzitter), Simone Filipini (Cordaid), Arjo Klamer (Erasmus Universiteit Rotterdam), Niek Karsmakers (NLevator) en Paul Thewissen (ministerie van Economische Zaken), was zeer onder de indruk van Net-Works project van Interface.
Met name de integratie van zowel de ecologische als de sociale dimensie van duurzaamheid was voor de jury een doorslaggevende factor om de prijs aan Interface toe te kennen. Met het winnen van deze prijs laat Interface andere genomineerden AkzoNobel, PGGM en Royal HaskoningDHV achter zich. De Start-Up Award ging naar WakaWaka, een organisatie die zich inzet tegen energie-armoede.

Geanne van Arkel, manager duurzame ontwikkeling bij Interface: "We zijn trots dat wij ons de eerste winnaar van de Social Enterprise Transformation Award mogen noemen. We zien de prijs als een mooie erkenning voor ons Net-Works project, waarmee we een bijdrage leveren aan het oplossen van het groeiende milieuprobleem van afgedankte visnetten in een aantal van 's werelds armste kustgebieden. Met Net-Works integreren we het sociale aspect in onze mondiale duurzaamheidsstrategie en laten we zien dat het hebben van een inclusief businessmodel financieel succes mogelijk maakt. Bovendien is Net-Works voor Interface  een belangrijke stap in onze Mission Zero om in 2020 geen enkele negatieve impact meer op het milieu te hebben, maar een herstellende bijdrage te leveren op sociaal en ecologisch gebied."

Net-Works is een innovatief partnerschap tussen Interface en het Zoological Society of London (ZSL) om enerzijds het groeiende milieuprobleem van afgedankte visnetten in een aantal van 's werelds armste kustgemeenschappen te verminderen, en anderzijds om een geschikte afvalstroom te vinden voor de ambitie om meer nylon te recyclen. Net-Works is in 2012 gelanceerd in het Danajon Bank gebied van de Filippijnen en is een grote stap in de doelstelling van Interface om een circulaire productieketen te realiseren. Afgedankte visnetten vormen een overvloedige bron van nylon, dezelfde grondstof die ook voor tapijtgaren wordt gebruikt. Het verzamelen van deze afgedankte visnetten zorgt daarnaast voor een verbetering van de leefomstandigheden van lokale vissers.

www.interfaceflor.nl

14-06-2014 8:30

Montagebedrijf van Vonderen Interior Contractors uit Bergeijk heeft de Runner-up prijs gewonnen in de categorie ‘Plasterboard’ (gipsplaten) tijdens de negende editie van de Saint-Gobain Gypsum International Trophy.

De Nederlandse afbouwspecialist won de prijs voor zijn vakmanschap en hoge afwerkingsniveau in het Erasmus Medisch Onderwijscentrum in Rotterdam. Daarnaast waren de uitwerking van complexe details en de mate van toegepaste innovatie indrukwekkend. Bij het project in Rotterdam gaat het om een bestaande situatie met een buitenruimte waarop nieuwbouw is aangesloten. De prijzen werden op 6 juni 2014 uitgereikt in Berlijn.

Het juryrapport zegt over het prijswinnende project: “Het Erasmus Medisch Onderwijscentrum is een zeer hoogwaardige onderwijsfaciliteit met overweldigende esthetische presentaties met oog voor techniek, waarbij gezorgd werd voor een verhoogd comfortniveau en een gezonde luchtkwaliteit.” Jos van den Hoven, directeur van van Vonderen Interior Contractors: “Het is een groot compliment dat wij wereldwijd als tweede zijn geëindigd in een categorie met geduchte concurrentie. Het was voor ons een zeer uitdagend project. Deze prijs zien wij als waardering voor onze deskundigheid.”

Peter Janmaat, algemeen directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland: “Opnieuw heeft het Nederlandse vakmanschap laten zien dat we wereldwijd topprestaties kunnen leveren in de afbouw. Wij zijn erg trots op de samenwerking met van Vonderen Interior Contractors.”

Voor deze negende editie van de Saint-Gobain Gypsum International Trophy waren maar liefst 87 afbouwprojecten uit 33 landen ingediend: van de VS tot en met Maleisië en van Spanje tot en met Zuid-Afrika. Deze projecten zijn onderverdeeld in zes categorieën. Saint-Gobain Gyproc Nederland zond drie nieuwe Nederlandse afbouwprojecten in.

www.gyproc.nl

12-06-2014 14:24

Tapijtfabrikant Interface heeft zijn nieuwe, wereldwijde collectie gelanceerd: Human Nature. De nieuwe collectie is ontworpen door David Oakey, die als designer op het gebied van duurzame ontwerpen, al langere tijd aan Interface is verbonden. Human Nature is gebaseerd op de veronderstelling dat ontwerpen die de zintuigen prikkelen door middel van licht, kleur, textuur en details, de menselijke creativiteit stimuleren. Hiermee legt Interface naar eigen zeggen letterlijk het fundament voor het ontstaan van mooie ideeën.Human Nature is gebaseerd op de aangeboren verbondenheid met de natuur. De collectie simuleert de meest elementaire grondbedekkingen zoals bosgronden, grasvelden en kiezelpaden door middel van visuele en tastbare texturen.
Chip Degrace, executive creative director bij Interface: "Hoe meer we leren over onze natuurlijke wereld, hoe meer we geïnspireerd raken. Human Nature combineert slimheid met schoonheid en we zijn ervan overtuigd dat 'Moeder Natuur' gevleid zou zijn door de ontwerpen van Interface en wat architecten en interieurdesigners hiermee kunnen creëren. Door Human Nature wordt het voor hen mogelijk om een inspirerende werkplek te creëren die de menselijke creativiteit stimuleert."Human Nature bestaat uit vijf soorten Skinny Planks-tapijttegels van 25 centimeter bij 1 meter. Met deze afmeting zijn de tegels naadloos te combineren met de standaard formaat tegels (50 bij 50 centimeter) in eindeloze designmogelijkheden. De tapijttegels zijn daardoor ideaal voor het creëren van fantasierijke vloerontwerpen. De Skinny Planks zijn beschikbaar in verschillende structuren – van kiezelstenen tot vers gemaaid gras – die bijvoorbeeld geschikt zijn om diverse werkplekken af te bakenen.

De Human Nature Planks  hebben als voordeel ten opzichte van hardhouten vloeren dat ze geluid absoren en de akoestiek verbeteren. "Hierdoor wordt een meer comfortabele en productieve werkomgeving gecreëerd", aldus Interface.

De Human Nature-collectie bestaat uit  vijf stijlen, elk met een eigen gevoel en textuur. HN820 is de meest eenvoudige tegel, die voor een neutrale basis zorgt. De bijna identieke HN810 zorgt voor extra volume en dimensie. Beide stijlen bestaan uit meerdere kleuren en simuleren de sfeer van vergaand hout en versleten kalksteen. HN840 bestaat uit een opvallende, gepolijst kiezel-look and feel, terwijl de HN850 een ‘overgangstegel’ is, die de brug vormt tussen de andere Human Nature-stijlen. "Als een kiezelstrand met verweerde plekken", vindt de tapijttegelproducent. Als laatste is daar HN830, die met zijn ruige textuur grasachtige borders en kleurrijke accenten met oranje, rood, geel, blauw en groen weet te creëren.David Oakey: "Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen behoefte hebben aan zintuiglijke variaties, terwijl onze werkomgeving vaak saai en onnatuurlijk is. Ondanks dat ontwerpers dol zijn op de esthetiek van beton, steen en hout, kunnen zij de fysieke en akoestische voordelen van zachte oppervlakken onmogelijk nog langer negeren. Met Human Nature hebben we het beste van twee werelden gecombineerd. Het uiterlijk van een harde natuurlijke ondergrond, met de voordelen van een zacht, geweven tapijttegel die comfortabel en natuurlijk aanvoelt."

"Human Nature belichaamt de 20-jarige geschiedenis van Interface als duurzame pionier. Gemaakt met 100 procent gerecycled nylon garen, zal het worden vervaardigd op vier continenten in zes Interface fabrieken, die gemiddeld 39 procent minder energie gebruiken en 83 procent minder water verbruiken, dan toen het bedrijf twee decennia geleden begon aan zijn duurzame missie. Daarnaast gebruiken de productielocaties nu gemiddeld 35 procent energie afkomstig uit hernieuwbare bronnen", besluit Interface.

www.interfaceflor.nl

08-06-2014 8:00

Armstrong Plafonds introduceert Optima Baffles en Metal Baffles. De minerale en metalen baffles zorgen volgens de fabrikant voor een perfecte geluidbeheersing in grote openbare ruimten en hebben een strakke, frisse uitstraling. "Baffles zijn zeer geschikt voor toepassing in rumoerige ruimten waar traditionele akoestische plafonds niet toereikend zijn wat betreft esthetica of akoestiek. Door de strakke uitlijning geven ze ruimten een open en transparante uitstraling."

Armstrong Metal Baffles zijn montageklare geperforeerde metalen panelen die aan de binnenzijde zijn voorzien van een zwart akoestisch vlies met inleg. "De baffles zorgen voor een perfecte akoestische prestatie. Metal Baffles zijn geschikt voor reiniging met desinfectie middelen zoals wordt toegepast in de gezondheidszorg en hebben een bijzonder stoot- en krasvast oppervlak."

Armstrong Optima Baffles zijn akoestisch ontwikkelde minerale producten met een strak afgewerkte witte structuur rondom. "Optima Baffles bieden een economische oplossing met een aantrekkelijk lineair aanzicht,in lijn met huidige gebouwontwerpen. De Optima Baffles hebben een lichtreflectie van maar liefst 87 procent en daardoor vindt een optimale verspreiding van daglicht tot in een gebouw plaats. Bovendien bestaan de Optima Baffles voor 80 procent uit gerecycled materiaal."

Dit lineaire systeem van Armstrong wordt montageklaar geleverd en is volgens de aanbieder eenvoudig en snel te installeren. "Het systeem werkt met schroefogen en wokkels die fabrieksmatig zijn aangebracht, waardoor een precieze uitlijning in een reeks baffles kan worden gegarandeerd. De Optima en Metal Baffles zijn inmiddels toegepast in diverse grote openbare ruimten. In de luchthaven Port Lotniczy in Polen hangen op maat gemaakte Metal Baffles en het plafond in het treinstation London Paddington bestaat uit Custom V-P 500 Metal Baffles."

www.armstrong.nl

05-06-2014 10:37

Barbara Broekman richt zich in een nieuwsbrief tot potentiële 'sponsors' om de 40 meter lange loper in het Amsterdam Museum te laten vervangen. De ontwerpster van de loper hoopt via deze manier van crowdfunding voldoende geld binnen te halen om de doelstelling te kunnen verwezenlijken.

 (Foto: Gert Jan van Rooij)

'Geachte relaties en lieve vrienden,

Zoals jullie waarschijnlijk weten ligt er in het Amsterdam Museum een 40 meter lange loper die ik ontworpen heb. In de Schuttersgalerij van het museum laat dit tapijt alle 179 nationaliteiten zien die in Amsterdam wonen. ‘Mijn Stad: Een feest van verscheidenheid’ is voor iedereen vrij toegankelijk en je mag er gewoon over heen lopen!

Op 3 juni is een groots opgezet crowdfunding traject gestart bij Voordekunst om het versleten tapijt te kunnen vervangen  voor een exemplaar dat het 10 jaar uithoudt.

Voor mij gaat ‘Mijn Stad’ over samenleven, het vieren van verscheidenheid, hoop en verwondering.

Onlangs kwam ik in de Schuttersgalerij een Colombiaanse vrouw tegen die mij vertelde dat ze elke week, als ze door de Schuttersgalerij loopt, even een paar minuutjes op haar ‘eigen land’ gaat staan. Dit soort dingen ontroeren mij en geven het tapijt een diepe betekenis.

In het huidige politieke klimaat dat gedomineerd wordt door de verschillen tussen mensen, is dit een initiatief wat gaat over de overeenkomsten tussen mensen, de wijze waarop we op elkaar lijken, wat ons bindt en waarin we variëren in onze uitingsvormen.

Ik heb het tapijt voor iedereen ontworpen en wat is mooier dan dit nieuwe tapijt met zoveel mogelijk mensen samen te realiseren? Zo kunnen we onszelf niet alleen letterlijk met elkaar verbinden, maar ons ook uitspreken tégen het voeden van angst.

Het huidige tapijt - dat als een proefversie werd geplaatst voor een half jaar - ligt er inmiddels 2 jaar. Het is met zoveel enthousiasme ontvangen dat het niet meer weg te denken valt uit de Schuttersgalerij.
Maar de loper is op. Nadat er anderhalf miljoen paar voeten overheen hebben gelopen is hij vuil, vies, verkleurd en versleten. Het Amsterdam Museum en ik willen heel graag een nieuwe versie van het tapijt laten weven die nog minstens 10 jaar door miljoenen mensen gratis bezocht kan worden!

Een tapijt van ruim 40 meter is zeer kostbaar, zeker als het ook lang mee moet gaan. Uiteraard doen zowel het Amsterdam Museum als ikzelf een grote investering in het project, maar hiernaast hebben wij dringend jouw hulp nodig.

Via Voordekunst kan je het project steunen met een bijdrage naar keuze. Om onze dankbaarheid te tonen zal iedere donateur (groot en klein) een tegenprestatie ontvangen. Daarnaast wordt iedereen (vanaf een donatie van 25 euro) uitgenodigd voor de feestelijke inhuldiging van het nieuwe tapijt dit najaar.

Op www.voordekunst.nl/amsterdammuseum staan alle details.
 
Wij, het Amsterdam Museum en ik, hopen van harte dat je een bijdrage wilt leveren.

Hartelijke groet,
Barbara Broekman'
 
 

02-06-2014 8:30

De vastgoedbranche loopt zich warm voor de beurs Provada, die van 3 tot en met 5 juni gehouden wordt in de Amsterdam Rai. Eén van de exposanten is vloerfabrikant Forbo.

Forbo Flooring is dit jaar met een verhoogde vloer aanwezig op de Provada. "Deze nieuwe vloer van Forbo System Solutions geeft installatietechnisch allerlei voordelen omdat de leidingen onder de vloer kunnen worden gelegd wat onder andere kostenefficiënt is, maar ook flexibiliteit garandeert", stelt een woordvoerder van het bedrijf.

Daarnaast presenteert het bedrijf zijn Marmoleum-vloer en de nieuwe Allura-collectie op de beurs. Daarvoor legde Forbo onder andere een vloer van 150 vierkante meter op het Facility Management Plein. "En voorts geeft Edo Rem van Forbo dinsdag 3 juni een lezing over ‘de beste keuzecriteria voor duurzame vloeren’."

www.forbo-flooring.com


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >