Nieuws


28-04-2014 9:59

Forbo Flooring heeft haar vinylcollecties zoals Allura, Novilon pvc stroken, Colorex en Sarlon Ftalaatvrij gemaakt. De weekmaker is vervangen door een variant met een significant beter milieu- en gezondheidsprofiel.

Hiermee zet de vloerenproducent naar eigen zeggen wederom een flinke stap in het verbeteren van haar milieuprestaties. "Forbo onderscheidt zich met de vervanging van Ftalaat ook ten opzichte van veel van haar concurrenten die de weekmaker nog steeds gebruiken in hun pvc-vloeren."

www.forbo.nl

25-04-2014 10:00

Vandaag heropent het station van Leuven officieel zijn deuren na een restauratie van 3 jaar en een investering van 10 miljoen euro. David & Goliath werd gevraagd om de 330 vierkante meter tegeltapijten na te maken op basis van de teruggevonden originele tegels.

Het station uit 1879 stond symbool voor de toenmalige trots en economische welvaart.  In de zijvleugels werden patroontegels toegepast afkomstig van de op dat moment toonaangevende Belgische tegelfabrieken. Door oorlogsgeweld werden deze tegeltapijten naderhand beschadigd en afgedekt, en kwamen pas terug aan de oppervlakte bij de start van de restauratie.

"Omwille van de extreem hoge belasting van een station werd uiteindelijk geopteerd om niet met cementtegels te werken, maar met keramische patroontegels, die eveneens volledig artisanaal werden gereproduceerd", meldt David & Goliath.

24-04-2014 10:01

AGC, wereldleider in glas, chemicaliën, keramiek en andere hoogtechnologische materialen en componenten, kondigt aan dat het bedrijf de exclusieve leverancier is van alle glascomponenten voor de bouw van de Arena Corinthians. In het ontwerp van dit voetbalstadion, dat zich in São Paulo, Brazilië bevindt, speelt glas een grote rol, meer specifiek glas met een hoge lichtdoorlaat en bijzondere esthetische kwaliteiten, dat wordt toegepast in de gevels, balustrades en VIP-lounges. In dit 'glazen' stadion zal de openingswedstrijd van FIFA World Cup Brazil 2014 worden gehouden.

AGC werd als officiële leverancier van het stadion gekozen na de gunstige evaluatie van Planibel Clearvision, een speciaal, uiterst helder floatglas met minimale onzuiverheden. Dankzij het lage ijzergehalte van dit product zijn voorwerpen natuurlijk en in hun oorspronkelijke kleur te zien. En met het extra blanke glas wordt bovendien een optimale warmte- en lichttransmissie verkregen, waarmee het bijdraagt tot de duurzame bedrijfsvoering van het stadion.

“Wij kozen AGC’s Planibel Clearvision om zijn uitstekende transparantie, kwaliteit en kleurstabiliteit, naast zijn betrouwbare levering”, aldus Anibal Coutinho, hoofdarchitect van de Arena Corinthians. “Als thuisstadion van sportclub Corinthians Paulista moet Arena Corinthians de teamkleuren zwart en wit in zich dragen. Na verscheidene tests vonden wij dat Planibel Clearvision vanwege zijn weergave van zuiver witte kleuren het ideale glasmateriaal was voor dit historisch, architectonische project.”De foto toont de oostgevel van Arena Corinthians, dat bekleed is met AGC’s Planibel Clearvision (Foto: Coutinho, Diegues, Cordeiro/DDG).

“Planibel Clearvision is de perfecte keuze voor alle glazen elementen in de Arena Corinthians, zegt Davide Cappellino, President van AGC Glass Brazil. “Enkele van Planibel Clearvisions bredere architectuurtoepassingen zijn binnenmuren, gevels, winkeletalages en museumvitrines, en voorbeelden van industriële toepassingen zijn verlichting, zonnepanelen, meubilair en doucheschermen.”

Arena Corinthians is met ruim 48.000 zitplaatsen het op tien na grootste stadion van Brazilië. Het is geheel nieuw opgetrokken door Odebrecht en bezit een originele, moderne look. Zes voetbalwedstrijden voor FIFA World Cup Brazil 2014, inclusief de openingswedstrijd, zullen hier worden gehouden. De oostgevel van het stadion, dat is uitgerust met AGC’s Planibel Clearvision, is het grootste videoscherm ter wereld: 170 meter lang en 20 meter hoog. In totaal is voor de gevels, balustrades en lounges 72.000 vierkante meter glas gebruikt, met een totaal gewicht van 1.500 ton.

AGC’s Planibel Clearvision is verwerkt in de oost- en westgevels. De westgevel (6.900 vierkante meter) bestaat uit 1.080 stuks uiteenlopende soorten glas, waaronder gehard, gelaagd, gezeefdrukt en dubbel gebogen glas. De ronding van de gevel doet denken aan een bal die achterin het net is geschopt. De oostgevel is bekleed met dertienhonderd 1,2 meter lange glasplaten, en is met een totale oppervlakte van 3.400 vierkante meter ’s werelds grootste videoscherm.

De VIP-lounges zijn bekleed met ongeveer 17.000 vierkante meter Planibel Clearvision glas met een dikte van 6-12 millimeter. Gehard, gelaagd en gezeefdrukt Planibel Clearvision glas biedt de gebruikers extra comfort dankzij een optimale inlaat van zonlicht.
Ongeveer 22.000 vierkante meter Planibel Clearvision werd gebruikt voor de balustrades.

www.agc-group.com
www.yourglass.com

24-04-2014 9:20

Tarkett, wereldwijd marktleider in innovatieve harde vloer – en sportvloeroplossingen, lanceerde afgelopen donderdag het adviesorgaan: de Dementieraad. De persoon met dementie wordt centraal gesteld bij inrichtingsvraagstukken in zorginstellingen.De Dementieraad is een adviesorgaan voor zorginstellingen die met inrichtingsvraagstukken voor mensen met dementie te maken hebben. Tarkett brengt, samen met een aantal partners, kennis samen om tot een goede inrichting te komen voor mensen met dementie. “Er bestaat geen eenduidig antwoord op de vraag wat de juiste inrichting is voor mensen met dementie. Dit zijn persoonlijke inrichtingsvraagstukken die voor iedere zorginstelling anders ingevuld kunnen worden. Samen met de interieurarchitecten van de Dementieraad, onze partners en de zorginstelling gaan we om tafel om tot een gepaste inrichting te komen. Hierbij wordt de persoon met dementie centraal gesteld”, aldus Wilco de Ruiter, Sales Manager Healthcare van Tarkett.

Afgelopen donderdag (17 april) is de Dementieraad gelanceerd tijdens een informatiemiddag bij Lensen Projectinrichters. Karin Kuhlmann van Konvida sprak over de wereld van dementie. Door haar achtergrond als verpleegkundige en haar vele observaties van mensen met dementie kan zij duidelijk de behoeften en de problemen van mensen met dementie schetsen. Vincent de Groot van Emmlight gaf een presentatie over het effect van licht op de gemoedstoestand van mensen met dementie. Het effect van licht wordt vaak vergeten bij inrichtingsvraagstukken. Tijdens de ‘belevingsworkshop’ van Lensen projectinrichters werd er kennis uitgewisseld tussen de verschillende zorginstellingen en de interieurarchitecten van de Dementieraad. Naast de partners Lensen Projectinrichters, Konvida en Emmlight, maken ook de wandbekleding en gordijnen van The Collections deel uit van de Dementieraad.

Tarkett ontwikkelt en produceert vloerbekleding en sportvloeren. Bijna elfduizend medewerkers realiseerden in 2013 een omzet van 2,5 miljard euro.

www.tarkett.nl

17-04-2014 8:53

Rokin Plaza was een log kantoorgebouw in grijs prefab beton. Nu huisvest het de fraaie flagship store van Forever 21, die overmogen (19 april) de deuren opent. De Amerikaanse modeketen geeft hiermee een visitekaartje af in Nederland. Voorts wordt in het gebouw een grote winkel van Pull&Bear gevestigd, terwijl op de bovenste verdiepingen kantoren komen. De fraaie gevel met grote glaspartijen nodigt uit tot binnenkijken en binnenkomen. Aan de metamorfose ging een logistieke krachttoer vooraf, waarin AGC Glass een sleutelrol vervulde.Het pand bestond uit twee gebouwen die aan elkaar waren gegroeid, vertelt architect Adam Smit van ZZDP Architecten. “Het pand was te groot en hoog; het klopte niet meer met de gevelwand van het Rokin. Doordat het in schaal is teruggebracht, past het weer in de historische omgeving. Daarbij is het weer opgeknipt in twee verschillende gebouwen, elk met een eigen uitstraling."

“De betonconstructies zijn aangepast en de drie kantoorverdiepingen zijn vervangen door twee winkelverdiepingen. Het pand heeft een compleet nieuwe schil gekregen”, vervolgt Smit. “Om aansluiting te vinden bij de belendende gebouwen op het Rokin en de Kalverstraat is er gekozen voor klassieke materialen als gevelbekleding: natuursteen en brons.” Wie op het Rokin voor het pand staat, ziet aan de rechterkant Muschelkalksteen en links de bekleding met gepatineerd brons.

De nieuwe buitenschil is gerealiseerd door J.M. van Delft & Zonen in Drunen. Volgens directeur Sander van Delft een uitzonderlijk project: “Qua engineering vroeg dit het uiterste van onze creativiteit en inventiviteit. We werkten binnen een bestaande constructie in hartje Amsterdam; daar loopt niets recht. Alles is precies ingemeten. Aluminium, glas en natuursteen moesten naadloos op elkaar aansluiten. De bronzen gevelbekleding – uniek voor Nederland – hebben we in Spanje laten bruineren. Het is één van onze mooiste projecten. We hebben laten zien wat we allemaal kunnen.”Heel uitdagend was de logistiek, vertelt projectleider Koen Verschuuren van AGC Glass. “We werkten op een postzegel binnen een korte bouwtijd. Er was geen bouwplaats en geen opslagruimte op de begane grond: alleen op het dak was beperkte opslagruimte. Van glasproductie tot en met transport en montage: alle fasen zijn op elkaar afgestemd met just-in-time deelleveringen in de exacte montagevolgorde.” En alles klopte. “Zonder het wederzijds begrip en de goede samenwerking met Van Delft was dit niet gelukt. Een kwestie van communicatie en commitment.”

In de gevels is zo’n 2.500 vierkante meter glas van AGC Glass verwerkt, waaronder isolatieglas Thermobel TopN+ in verschillende toepassingen: met geharde binnenruit, in semistructurele uitvoering (met VGG insert) en in structurele uitvoering ten behoeve van de zaagtandgevel. Bij Forever 21 kan je gerust van buiten naar binnen kijken, zegt Verschuuren. “Op de begane grond hebben we jumboruiten van 14 vierkante meter van tweezijdig gelaagd Thermobel Stratobel Clearvision met TopN+ coating toegepast. Deze ruiten zijn extra helder. Dit project mag gezien worden!”

- Opdrachtgever: Rocking Plaza (Emmes Group), Amsterdam
- Architectenbureau: ZZDP Architecten, Amsterdam.
- Aannemer: Bouwcombinatie K. Dekker en Hillen en Roosen vof, Warmenhuizen.
- Gevelbouwer: J.M. van Delft & Zonen, Drunen.
- Glasproducent: AGC Glass, Tilburg.
- Oplevering: eind 2013, ingebruikname voorjaar 2014.


http://www.agc-glass.eu/
www.yourglass.com

09-04-2014 8:00

De Belgische modeketen JBC gaat voor de renovatie van haar 120 winkels gebruik maken van het Armstrong Plafond Recyclingprogramma. Zowel JBC als Armstrong heeft het verantwoord omgaan met materialen en een verdere beperking van de ecologische voetafdruk hoog in het vaandel staan. JBC kiest dan ook voor de met een Cradle to Cradle Silver-certificaat bekroonde Perla OP 0.95 als nieuw plafondsysteem.

De samenwerking tussen beide partijen is tot stand gekomen doordat Armstrong met Perla OP 0.95 kan voldoen aan de vraag naar een duurzaam plafondsysteem en daarnaast een werkwijze nastreeft die naar verluidt 'perfect' aansluit bij de bedrijfsfilosofie en visie van JBC.

"Door het inzetten van het Armstrong Plafond Recyclingprogramma wordt er in totaal 100.000 vierkante meter aan oude plafondtegels gerecycled; een enorme besparing aan afval"stelt een woordvoerder. "Perla OP 0.95 zorgt met haar certificering voor een duurzame invulling van het plafond. De betaalbare prijs van dit plafondsysteem maakt dat het aantrekkelijk is voor retailers. JBC heeft vanwege het bijzondere totaalpakket van onder andere een duurzaam plafondsysteem, het beperken van de ecologische voetafdruk en de aantrekkelijke prijs gekozen voor Armstrong." De renovatie van de 120 JBC-winkels is inmiddels gestart en is medio 2015 gereed.

Het Armstrong Plafond Recyclingprogramma werkt eenvoudig, stelt de fabrikant. "Binnen het programma worden oude plafondtegels die aan de eisen voor recycling voldoen op het project opgehaald en zonder kwaliteitsverlies direct tot nieuwe verwerkt. In aanvulling op het upcyclen van de oude plafondtegels kan het snijafval van pastegels 100 procent gerecycled worden in nieuwe tegels. Armstrong plafonds bestaan overigens al tot 82 procent uit gerecycled materiaal en zijn voor 100 procent recyclebaar. Daarnaast gebruikt Armstrong grondstoffen die volledig hernieuwbaar zijn en overvloedig voorkomen in de natuur."

Armstrong heeft dit jaar het Cradle to Cradle Silver-certificaat ontvangen voor Perla OP 0.95. En hiermee is Armstrong naar eigen zeggen de enige fabrikant in Europa met een Cradle to Cradle-plafondsysteem.

07-04-2014 10:07

In het kader van haar voortdurende inspanningen om een positieve impact te hebben op gezondheid, welzijn en milieu, kondigt vloerenfabrikant Desso zijn deelname in ‘Healthy Seas, a Journey from Waste to Wear’ aan.

Dit initiatief is gericht op afvalverwerking, met name van visnetten, voor schonere zeeën en maritiem afval dat wordt verwerkt tot Econyl-garen, dat gebruikt wordt voor nieuwe Desso-tapijten.
Als onderdeel van zijn inspanningen om gezonde materialen te recyclen voor tapijtproducten, heeft Desso ook samengewerkt met een van de belangrijkste leveranciers, Aquafil, die de mogelijkheid heeft ontwikkeld om oud Polyamide 6 garen steeds opnieuw te recyclen uit gebruikt tapijt en visnetten tot nieuw materiaal, bekend als Econyl-garen.

"Momenteel is 90 procent van Desso’s projecttapijttegelcollectie Cradle to Cradle-gecertificeerd. Meer dan 50 procentvan Desso’s tapijttegels bevat tot 100 proecnt Econyl-garen, gemaakt van 100 procent geregenereerd nylon, inclusief post-consumer garenafval uit de Desso Refinity-fabriek."

“Sinds 2010 gebruiken we Econyl-garen in veel van onze tapijtproducten in het kader van onze voortdurende inzet voor de circulaire economie, ondersteund door de Cradle to Cradle-principes”, aldus Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso. “Het verheugt ons dat we onze inspanningen voor het gebruiken van gerecyclede inhoud zoals Econyl kunnen combineren met de zo belangrijke taak van het opschonen van de zee."
 
“De Cradle to Cradle-visie houdt in dat producten en diensten worden ontworpen die de wereld beter maken dan tevoren. De manier waarop de oceanen worden bevist, waarbij afval wordt achtergelaten en er schade wordt toegebracht aan het zeeleven en het milieu, is een schrijnend voorbeeld van slecht ontwerp. Het verheugt ons het Healthy Seas-initiatief te ondersteunen. Het past bij Desso’s toewijding aan het ontwikkelen van een bedrijfsmodel waarbij afval wordt gebruikt om gezonde nieuwe materialen te creëren en tegelijkertijd een positieve impact te hebben op de aarde."
 
“We zijn blij met Desso’s steun voor het Healthy Seas-initiatief”, aldus Giulio Bonazzi, CEO van Aquafil en medeoprichter van het Healthy Seas-initiatief. “Het is passend dat onze grootste klant voor Econyl-garen in Europa en een van de ondernemingen vooruitstrevend op het gebied van Cradle to Cradle en de circulaire economie betrokken is bij dit belangrijke project voor het opschonen van de zee en het omvormen van afval in een economisch voordeel.”
 
Volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en het VN-Milieuprogramma (UNEP) ligt er ongeveer 640.000 ton aan achtergelaten visnetten in de oceanen, goed voor een tiende van het maritiem zwerfvuil. Deze netten kunnen eeuwenlang in de zee blijven liggen, waardoor zeedieren, zoals vissen, dolfijnen, schildpadden en zeevogels erin verstrikt kunnen raken of erdoor gewond worden. Healthy Seas wil een oplossing bieden door ondernemingen, ngo’s, duikers, vissers en andere belanghebbenden samen te brengen om de visnetten op te halen en deze te recyclen tot onder andere Desso-tapijten.

 

www.desso.nl

04-04-2014 11:09

Tijdens de Milan Design Week 2014 opent Vescom zijn nieuwe showroom en kantoor in Milaan. De opening van een eigen verkoopkantoor met showroom komt voort uit een overname.

Reeds jaren werd Vescom succesvol vertegenwoordigd in de Italiaanse projectmarkt door Braendli Srl. Eind 2013 nam Vescom Braendli Srl. over. Deze overname bood Vescom de mogelijkheid haar positie en merkbekendheid verder te versterken en haar service naar eindgebruikers, architecten en de industrie uit te bouwen. De verkoopactiviteiten werden voortgezet onder de naam Vescom Italia Srl.

Tijdens de Milan Design Week van 8 tot en met 13 april, opent Vescom Italia zijn kantoor en showroom in de wijk Brera aan de Foro Bonaparte 50, Milaan.

Vescom ontwikkelt, produceert en distribueert hoogwaardige interieurproducten voor de internationale projectmarkt: wandbekleding, meubelbekleding en gordijnstoffen. Producten van Vescom worden toegepast in de projectmarkt. Voornamelijk in de segmenten hospitality, healthcare, office en education.

"In deze markten is een groeiende behoefte aan mooie, rijke en sfeervolle interieurproducten, waarbij de functionaliteit van de producten van essentieel belang is. De producten van Vescom sluiten aan bij dit besef. Technisch voldoen de collecties wandbekleding, meubelbekleding en gordijnstoffen aan de hoge kwaliteitseisen die de projectmarkt stelt. Onder meer wat betreft brandwerendheid, toepasbaarheid, lichtechtheid, duurzaamheid en slijtvastheid."

Naast de hoofdvestiging in Deurne (NL) heeft Vescom een wijd vertakt netwerk van eigen verkoopkantoren. In Europa, maar ook in het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Verenigde Staten en Azië. Elders in de wereld werkt Vescom met distributeurs. Vescom (1971) maakt deel uit van Vescom Groep.

www.vescom.nl

02-04-2014 12:50

Vanavond (2 april) is ‘Van Der Vorst Ziet Sterren’ te gast bij Miss Montreal. In het nieuwe huis van zangeres Sanne Hans in Amersfoort is de oefenruimte 2 weken geleden in recordtempo akoestisch aangepast.Nadat Miss Montreal  - een fervent twitteraar - een noodkreet over haar oefenruimte uitte, pakte TIG Akoestiek uit Hengelo de handschoen op. Binnen 2 dagen werden de geluidswaarden gemeten, de wensen van de band geïnventariseerd én een plan gemaakt.

TIG Akoestiek ontwikkelde een 3D-model van de ruimte waar Miss Montreal virtueel doorheen kon lopen en ervaren hoe het geheel eruit zou komen te zien. Uiteindelijk werd een gigantische wand met foto van een optreden van de band geplaatst, waarachter de akoestische oplossingen zitten. Met mooie losse ronde wandpanelen werd het geluid in de loungehoek aangepakt en een vervelende flutterecho weggenomen.

Peter van der Velde van TIG Akoestiek: "De oefenruimte was rechthoekig met harde wanden. De nagalmtijd in de ruimte was in het gehele frequentiegebied erg hoog en dat is voor een band onprettig. Doordat wij een extreem grote fotowand plaatsten met geluiddoorlatend doek, konden wij daarachter alle maatregelen nemen voor perfecte akoestiek. Voor het elimineren van een flutterecho zijn op de korte wanddelen ronde design-wandpanelen Solo van Ecophon toegepast.""Dankzij TIG Akoestiek heb ik een ziekelijk gaaf isolerende fotowand in de oefenruimte gekregen", was de spontane reactie van Miss Montreal op Twitter. Miss Montreal , ofwel de band van zangeres Sanne Hans, maakt sinds 2008 furore en bracht deze maand haar vierde album, Irrational, uit. Miss Montreal zingt ook de tune van Utopia, ‘Say Heaven, Say Hell’.

http://www.tig-akoestiek.nl
http://www.8ballmusic.nl/missmontreal/
https://twitter.com/MissMontreal
http://www.rtl.nl/van-der-vorst-ziet-sterren/#!/
http://www.ecophon.com/nl


ADVERTENTIE:

Meer kennis vergaren op het gebied van akoestiek? Volg dan de eendaagse cursus 'De rol van akoestiek'. Klik hier voor meer informatie.

01-04-2014 9:00

BerryAlloc, internationale speler op de markt van vloer- en wandbekleding presenteert een nieuwe high-tech laminaatreeks: Grand Avenue.

Grand Avenue is een duurzame high-tech laminaatvloer van lang formaat. De planken zijn 2.40 meter lang en 24 centimeter breed, wat van deze reeks een uniek product op de markt maakt. Niet alleen grote ruimtes varen wel bij deze grote maat, lange planken zijn immers een handig trucje om een kleine ruimte optisch groter te laten lijken. De Grand Avenue reeks, geproduceerd in Lyngdal (Noorwegen), is beschikbaar in acht verschillende kleuren.

High-tech laminaat is sterk en duurzaam, wat het een geschikte vloer maakt voor zowel high-end residentieel als commercieel gebruik. Het gepatenteerde aluminium locksysteem heeft een trekkracht van 1200 kilogram per lineaire meter, veel meer dan andere standaard locksystemen. Dit verzekert een sterke en dichte verbinding, bestand tegen zware gewichten en intensief gebruik.

Het hogedrukoppervlak en de twee kraftpapieren in de opbouw van de plank garanderen een hoge weerstand. De High-Tech laminaatvloeren zijn antistatisch, ze trekken dus geen stof en vuil aan en hebben de brandclassificatie Bfl-S1. Bovendien zijn ze antiallergisch en geschikt voor mensen met astma. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over hoge hakken, bureaustoelen en huisdieren, want een High-Tech laminaatvloer blijft lang, heel lang intact.

BerryAlloc is zo overtuigd van de kwaliteit van deze producten dat ze een levenslange garantie bieden op residentieel gebruik en een garantie van 8 tot 10 jaar op commerciële installaties.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >