Nieuws


27-02-2014 10:14

Master Matrix is het nieuwe akoestische plafondinnovatiesysteem van Ecophon. Er is patent aangevraagd voor dit speciaal ontwikkelde systeem, dat wordt geleverd in zeven paneelmaten."Master Matrix creëert mogelijkheden om zwevende akoestische designplafonds in strakke patronen te ontwerpen in ruimtes waar dat op deze wijze niet eerder mogelijk was. Allemaal met als doel het verbeteren van het akoestisch comfort en de prestaties van de mensen die in deze ruimte werken", zegt Joeri Decae, business unit manager bij Ecophon Nederland."Master Matrix is een echte innovatie op het gebied van akoestische plafonds. Het combineert uitstekende akoestische kwaliteiten met unieke designmogelijkheden. Het systeem is met een minimaal aantal onderdelen en ophangpunten snel en uitermate nauwkeurig te installeren. Omdat je de panelen op zijn plaats klikt, kun je ze daarna ook weer als een luik openen. Dat geeft heel makkelijk toegang tot de ruimte erboven, bijvoorbeeld voor onderhoud aan technische installaties", vervolgt Decae.

"Alle panelen worden geleverd met standaard ingebouwde ankerschroeven. Mede hierdoor kunnen de panelen eenvoudig in de juiste positie worden geklikt en strak achter elkaar worden geïnstalleerd. Dit zorgt voor perfecte nauwkeurigheid, waarbij achteraf aanpassen niet nodig is. Master Matrix is een echte plafondinnovatie, die voldoet aan visuele en functionele eisen die niet eerder gecombineerd werden."

Bij betonkernactivering worden wanden en plafonds gebruikt als onderdeel van het thermische systeem om het gebouw te koelen of te verwarmen. Betonkernactivering of TABS verlaagt het energieverbruik drastisch, maar de kale betonnen oppervlakken reflecteren het geluid, met echo's en verhoogde geluidsniveaus als gevolg. Dit veroorzaakt stress en een slechte werkomgeving. Een gewoon wand-tot-wand dekkend akoestisch plafond is bij thermisch actieve gebouwen als oplossing niet mogelijk. “Maar Master Matrix is een perfecte match voor TABS. Door de openingen in de rijen met panelen kan lucht circuleren. Metingen tonen aan dat geluidsabsorberende panelen die 60 procent van het oppervlak bedekken een goede akoestiek creëren met minimaal effect op de thermische condities. Nu hebben we eindelijk een systeem dat zelfs in gebouwen met betonkernactiering zorgt voor een goede geluids- en werkomgeving”, aldus Decae.

Zoals alle Ecophon-systemen is Master Matrix 100 procent recyclebaar. De glaswol waaruit de panelen bestaan is ontwikkeld volgens de 3RD Technology. Dit betekent dat meer dan 70 procent aan gerecycled glas is gecombineerd met een plantaardig bindmiddel. “Bij een regulier plafondsysteem blijft al snel 5-10 procent snijafval over bij de installatie. Het Master Matrix systeem wordt opgebouwd uit hele panelen zodat er geen afval overblijft. Dat maakt Master Matrix echt een goede keuze als het gaat om duurzaamheid", zegt Decae.

Master Matrix is één van de systemen die nu te bekijken zijn in de Ecophon-proeftuin in het 25KV gebouw in het Lloydkwartier in Rotterdam. Bezoekers kunnen de akoestische effecten en designmogelijkheden van Master Matrix, Soundlight Comfort Ceiling en Akusto Wall zien, horen en ervaren.

www.ecophon.com/nl


ADVERTENTIE:

Meer kennis vergaren op het gebied van akoestiek? Volg dan de eendaagse cursus 'De rol van akoestiek'. Klik hier voor meer informatie. 

27-02-2014 10:00

Stijlvolle en moderne glazen deuren waren tot nu toe moeilijk uit te rusten met bekabelde toegangscontrole. Met een uitbreiding van het Assa Abloy Aperio assortiment kunnen voortaan vergaderzalen, (mat) glazen kantoordeuren en andere interieurglasoplossingen voorzien worden van de nieuwste geïntegreerde toegangscontrole, zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van het gebouw.Door toepassing van een nieuwe, eenvoudig te monteren roestvrijstalen montageplaat kan een glazen deur uitgerust worden met Aperio draadloze toegangscontrole. De glazen deur wordt vervolgens geïntegreerd in het draadloze toegangsysteem van het gebouw en werkt samen met diverse RFID-technologieën. Aperio is volledig compatibel met Assa Abloy's deurbeslagoplossingen voor glazen deuren.

www.assaabloy.nl/aperio

17-02-2014 9:32

Cosentino Group, producent van oppervlakken voor architectuur en design, en de bekende architect Daniel Libeskind presenteerden vorige week een sculptuur op het hoofdkantoor van Cosentino Group in Almeria, Spanje.De spectaculaire polycentrische spiraal heet Beyond The Wall en is resultaat van de voortdurende samenwerking tussen Libeskind Design en Cosentino Group. Een tijdelijke versie van dit object werd tentoongesteld in de Statale Universiteit van Milaan tijdens de Salone del Mobile 2013.

Beyond The Wall, gebaseerd op de oneindige mogelijkheden van de spiraal, is een unieke structuur en de eerste die is gemaakt met het materiaal Dekton. Het is geen traditionele spiraal met een centrum en een as, maar een moderne spiraal met openingen in meerdere richtingen langs vele verschillende trajecten: een polycentrische spiraal die continue draait tot een dramatisch hoogtepunt.

De spiraal is een gevolg van de synergie tussen de architecturale visie van Libeskind en het materiaal Dekton. "Beyond The Wall laat zien hoe dit ultracompacte materiaal succesvol is in het bekleden van een moderne en complexe architectonische gevel."

13-02-2014 9:36

Poly-Ned, specialist in permanente textielgevels, introduceerde tijdens de beurs Gevel 2014 LEDTex. Dit is een verzamelnaam voor diverse PVC-gecoate polyesterweefsels, waarin nodes van LED (pixel)-verlichting kunnen worden bevestigd.De kleine LED-nodes, zoals type iColor Flex MX van Philips Color Kinetics, kunnen rechtstreeks in het grofmazige composietmateriaal Ferrotex worden geklikt. Ferrotex, product van Poly-Ned, is een flexibel composiet samengesteld uit hoogwaardig PVC-gecoat polyesterweefsels en metaaldraden. De grote nodes, zoals type iColor Flex LMX van Philips Color Kinetics, kunnen in elk type geprepareerd (gaas)weefsel worden aangebracht.Op deze manier wordt een flexibele en lichtgewicht drager gerealiseerd, ook geschikt voor evenementen, en tijdelijke toepassingen. Op ieder gewenst formaat en voor ieder buitenklimaat. Mogelijke toepassingen zijn: een flexibele verlichte banner op festivals, of permanente textielgevels (mediafacades) voor gebouwen.

www.polyned.nl

12-02-2014 8:45

Forbo Flooring uit Assendelft presenteert deze maand een nieuwe editie van haar driemaandelijkse nieuwsbrief Meesterwerk voor stoffeerders. Met deze gratis service wil Forbo de doelgroep voorzien van uitgebreide en interessante vakkennis.

In de nieuwste editie aandacht voor de calciumsulfaat gebonden dekvloer, beter bekend als anhydriet dekvloer. "Omdat het aanbrengen van een anhydriet dekvloer minder arbeidsintensief is dan het aanbrengen van een zandcement dekvloer wordt er namelijk steeds vaker met anhydrietvloeren gewerkt", aldus een woordvoerder van Forbo.

Door middel van een stappenplan met foto’s wordt de vaktechniek beschreven. "Ook andere handigheidjes, die de stoffeerders van pas kunnen komen, worden geduid in Meesterwerk. In de nieuwsbrief vindt de lezer verder een overzicht van de Forbo installatietechniektrainingen en educatie."Ook is er aandacht voor het nieuwe YouTube kanaal van Forbo Flooring met handleidingen en dergelijke.

De nieuwsbrief is te verkrijgen via een e-mail naar meesterwerk@forbo.com.

10-02-2014 16:08

Desso en het Amerikaanse Dixie Group gaan een nauwe samenwerking aan. Desso en Masland Contract, een divisie van de Dixie Group, maken bekend een intentieverklaring te hebben getekent om een joint venture aan te gaan. De bedoeling is om een uitgebreid aanbod aan tapijten op te bouwen voor de hospitality markt in de Verenigde Staten en voor internationale distributie.

Nu de intentieverklaring is getekend voorzien de partijen snel te werken aan de ontwikkeling van een wederzijds aanvaardbare joint venture structuur, ontworpen om hun doelen te bereiken. Desso en Dixie Group spreken de verwachting uit dat 'meerwaarde zal worden geleverd aan de markt door middel van aanvullende productlijnen om een compleet aanbod te bieden aan elke merkbewuste hospitality omgeving'.

Daarnaast hebben de twee bedrijven aangekondigd dat ze een verkoop- en distributieovereenkomst zullen aangaan waardoor Masland Contract de exclusieve distributeur wordt van een aantal van Desso’s tapijttegelproducten. Hierdoor zal Desso, middels Masland Contract, een bredere distributie voor zijn cradle-to-cradle productaanbod realiseren. Masland Contract biedt designproducten aan voor de projecttapijtmarkt en beschikt over een uitgebreid verkoopnetwerk in de VS en Canada. Afnemers zijn vooral de zakelijke markt, hospitality, detailhandel, onderwijs, overheid en diverse andere segmenten.

"Ons succes in de Europese markt wordt gedreven door onze focus op gezondheid en welzijn ondersteund door onze innovatiestrategie gebaseerd op creativiteit, functionaliteit en cradle-to-cradle," zegt Alexander Collot d'Escury, CEO van Desso. "Dit leidde tot succesvolle producten zoals de AirMaster en SoundMaster tapijten en onze Cradle to Cradle tapijten waaronder de zilveren gecertificeerde EcoBase tapijtrug. Wij verwachten dat dit soort producten net zo goed presteren in de Noord-Amerikaanse markt. "

De Dixie Group, opgericht in 1920, is één van de marktleiders die de Amerikaanse markt van vloerbedekking voorziet. Het rapporteerde een jaaromzet van 266 miljoen dollar voor het financiële jaar 2012 en een marktaandeel van 35 procent binnen het hogere segment van de kamerbreed- tapijtmarkt in de VS.

"Desso en Masland Contract delen dezelfde waarden wanneer het gaat om het produceren van milieuvriendelijke vloerproducten die zich onderscheiden in hun ontwerp en functionaliteit", zegt Daniel K. Frierson, Dixie Group CEO. "We kijken uit naar deze spannende nieuwe mogelijkheden."

"We zijn verheugd met de nieuwe samenwerking tussen Desso en de Dixie Group," zegt Collot d'Escury. "We delen dezelfde toewijding om prachtige innovatieve design producten te creëren die een meerwaarde bieden voor onze klanten. Onze gedeelde waarden op het gebied van innovatie, design en groene principes zullen Desso in staat stellen om haar doel van expansie in de Amerikaanse markt te verwezenlijken en onze wederzijdse groei in deze markt, die veel groeimogelijkheden biedt, te ondersteunen."

www.desso.com
www.thedixiegroup.com

06-02-2014 14:00

Het internationale BuzziSpace heeft aandelen van Mutrox gekocht. Mutrox is in Nederland en België de toonaangevende leverancier van akoestische en geluidsisolerende producten op het gebied van onder andere geluidsstudio’s, hifi-ruimtes en home cinema’s. Door zich in te kopen haalt BuzziSpace specialistische kennis in huis waardoor meer nadruk wordt gelegd op de akoestische effectiviteit van haar producten.
 

Mutrox zal onder de nieuwe naam BuzziSpace Acoustics vooral akoestisch hoogstaande producten ontwikkelen en testen. Als het Resource & Developmentcentrum van BuzziSpace legt ze de nadruk op de akoestische effectiviteit van de producen. Daarnaast zal BuzziSpace Acoustics een eigen range aan producten voeren. Deze producten hebben vooral technische eigenschappen die akoestische problemen aanpakken zoals het rumoer en de spraakverstaanbaarheid in restaurants en hotels.

“In eerste plaats deed Mutrox onze tests, in hun laboratorium. Door met elkaar te werken en te praten, voelden we dat er veel meer raakvlakken waren: wij hadden het internationale netwerk en de brand, zij de akoestische expertise. Aangezien akoestiek de uitdaging is van de toekomst, was 1+1 al gauw 3,” aldus Steve Symons, CEO van BuzziSpace.

Eerste resultaten van de samenwerking zijn bijvoorbeeld de nieuwe producten BuzziResoFuser, BuzziBlox en BuzziBassTrap. De jongste ontwikkeling en prioriteit is de nieuwe media wand, de BuzziMediaWall. Belangrijk aspect, naast de akoestische functie van de wand, is de modulaire opbouw. De BuzziMediaWall past hierdoor in elke ruimte en biedt plaats aan apparatuur en bijbehorende speakers van Bowers & Wilkins.
 

“Onder de nieuwe naam, BuzziSpace Acoustics, zullen we de BuzziMediaWall presenteren op de ISE, de grootste custom installation beurs van Europa,” lichten Ronald Bout en Erik Pleijsier van Mutrox, toe. “Op de stand van Bowers & Wilkins tonen we nieuwe conceptproducten die we voor BuzziSpace ontwikkeld hebben. Deze producten zijn afgestemd op de custom producten van Bowers & Wilkins. Ook is het CI800-referentietheater te bezoeken dat we gebouwd hebben. In dit theater kun je ervaren hoe goed de speakers uit de CI800-serie klinken.”


De BuzziMediaWall is de eerste stap naar de nieuwe standaard voor home cinema’s, die straks voor een groter publiek toegankelijk zijn. Mutrox heeft naam gemaakt door de plaatsing van soundproof studio’s en home cinema’s. Vooral voor wereldberoemde DJ’s, gameontwikkelaars, muzikanten, producers en tv- en radiostations, maar ook ‘high-end’ home cinema’s in grote villa’s. Zij zijn de experts op beide vlakken in Nederland en België, veelal in maatwerk, maar ook standaard en demontabele oplossingen.

Met BuzziSpace Acoustics zal de focus verschuiven naar het ontwikkelen van modulaire producten die internationaal uitgerold worden. Bijvoorbeeld pakketten met ‘zelfbouw’ studio’s en home cinema’s met de ideale afmetingen en verhoudingen voor een optimale geluidsweergave.

Steve Symons geeft aan met de ontwikkeling in te spelen op een nieuwe behoefte in de zakelijke en particuliere markt: “Wij geloven dat de zakelijke- en consumentenmarkt veel meer door elkaar zullen lopen dan nu wordt verwacht. Met naast de home cinema’s extra aandacht voor nieuwe lifestyle producten zoals BuzziMilk en BuzziPicNic. En met de groeiende aandacht voor akoestiek binnen de thuismarkt zullen we zeker meer op de particuliere markt gaan opereren.”

De specialistische maatwerk projecten voor studio’s en cinema’s zullen door BuzziSpace Acoustics onder het merk Mutrox ook in de toekomst nog gerealiseerd worden.

03-02-2014 8:40

Vloerbedekkingproducent Vorwerk neemt de Norddeutsche Teppichfabrik over. Dat maakte mr Udo Müller, curator van het laatstgenoemde bedrijf, bekend. De Norddeutsche Teppichfabrik is fabrikant van het merk Nordpfeil.

 

Norddeutsche Teppichfabrik kreeg in augustus 2013 uitstel van betaling. Sindsdien werd het bewind bij het bedrijf gevoerd door Müller. “Met de overname is het bedrijf in handen gekomen van een onderneming die in staat is een solide en duurzame financiële toekomst voor de Nordpfeil-producten te garanderen.” Als de overname door Vorwerk niet gelukt was, had het bedrijf op 31 januari definitief de deuren moeten sluiten.

 

Johannes Schulte, CEO van Vorwerk is blij dat de kogel door de kerk is. “Ik wil graag mijn respect uitdrukken voor de staf van de Norddeutsche Teppichfabrik. Zij hebben al decennialang goede producten ontwikkeld en hebben daarom een uitstekende reputatie in de sector. Het was ook dankzij hun inzet dat het bedrijf, ondanks de moeilijke omstandigheden, de activiteiten heeft kunnen continueren.”

De producten van Vorwerk en de Norddeutsche Teppichfabrik zullen onder aparte merken op de markt blijven. “De sterke groothandels-positie van het Nordpfeil-merk is een welkome uitbreiding op onze activiteiten”, aldus Schulte.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >