Nieuws


30-08-2013 12:13

Deze week maakte de Formica Group bekend dat het opnieuw een belangrijke doelstelling heeft behaald op weg naar meer duurzaamheid, nu FSC-gecertificeerd (‘Forest Stewardship Council’) laminaat ook in haar Europese vestigingen wordt geproduceerd.

"Met deze belangrijke stap wordt FSC-gecertificeerd laminaat nu ook standaard verkrijgbaar in het grootste deel van het Europese productportfolio van Formica Group. Het gaat onder meer om het volledige gamma effen kleuren, meer dan 70 procent van de houtprints en fantasiedecors beschikbaar in hogedruklaminaat (HPL) en compact kwaliteit, maar ook gespecialiseerde Formica-productgamma’s, zoals het metaallaminaat van DecoMetal, het door-en-door gekleurde laminaat van ColorCore® en de exterieur gevelpanelen van VIVIX."

Formica Group maakte in 2012 bekend dat het de internationaal erkende Forest Stewardship Council (FSC) Chain of Custody (CoC)-certificering behaald had voor haar wereldwijde productieactiviteiten.  

“Bij Formica Group denken we vooruit om te begrijpen welke invloed duurzaamheid zal hebben op de bedrijfsactiviteiten. Het FSC-keurmerk in al onze afdelingen was een kerndoelstelling. Met het FSC-gecertificeerde laminaat, en in het bijzonder met de lancering van de nieuwe EU-houtverordening, zijn klanten uit heel Europa er nu zeker van dat de materialen die voor onze productie gebruikt worden, van zorgvuldig opgevolgde bronnen afkomstig zijn”, vertelt Gavin Todd, Group Development Director.

22-08-2013 8:48

Formica Group, de oorspronkelijke uitvinder van laminaat, viert haar 100-jarig bestaan met een frisse aanpak van het iconische Formica laminaat. Gedurende het jaar 2013 wordt overal ter wereld de Anniversary Collection onthuld; deze bestaat uit twaalf nieuwe patronen die het merk Formica en zijn geschiedenis weerspiegelen.

“Formica Group heeft het laminaat uitgevonden, maar het zijn de ontwerpers die de vele mogelijkheden ervan als een stijlvol en aantrekkelijk oppervlaktemateriaal hebben gerealiseerd”, vertelt Renee Hytry Derrington, vice-president van de afdeling Design van Fletcher Building’s Laminates & Panels Division, waar ook de Formica Group onder valt. De  Anniversary Collection is nog maar één voorbeeld van ons streven om de gezamenlijke verkenning met de ontwerpwereld voort te zetten, en daarmee de toekomst van de Formica Group in de volgende 100 jaar te bepalen.”

Pentagram, het grootste onafhankelijke ontwerpadviesbureau voor design ter wereld, heeft deze collectie exclusief gecreëerd voor de Formica Group. Abbott Miller, een van de compagnons van Pentagram, heeft de verjaardagspatronen ontworpen en daarmee kenmerken en kleuren geïntroduceerd, die helemaal nieuw zijn voor de reeks.

http://youtu.be/On_Zeinsq5E

20-08-2013 8:52

Gezonde lucht inademen én energie besparen: dat kan met de nieuwe BinnenklimaatWand van Faay Vianen, aldus het bedrijf zelf over deze 'ademende wand. De nieuwe wand verbetert volgens Faay Vianen de binnenluchtkwaliteit, het thermisch comfort en het akoestisch comfort. Bijzonder is ook de mogelijkheid van leemstucafwerking: ambachtelijk én eigentijds ecologisch."De wand is 100 procent duurzaam qua grondstoffen, productieproces en hergebruik. De BinnenklimaatWand is de ideale oplossing voor onderwijs, zorg en wonen", meldt het bedrijf uit Vianen.
De ecologische BinnenklimaatWand vormt een aanvulling op het milieuvriendelijke assortiment van Faay Vianen, dat zich profileert als leverancier van duurzame bouwproducten. "De wand biedt gegarandeerde luchtverbetering, dankzij de damp-open-constructie. De wand bestaat uit een houtvezelplaatpaneel. Dit paneel kan afgewerkt worden met een natuurlijke, ademende afwerklaag naar keuze: leemstuc, kalkpleister, sierpleister of behang. Hierdoor blijven CO2, vocht en dampen niet langer in de ruimte hangen: alles verdwijnt via de BinnenklimaatWand. Het resultaat: frissere, drogere, gezondere binnenlucht", aldus een woordvoerder.

"De BinnenklimaatWand verbetert de inpandige luchtkwaliteit. Dat betekent: betere concentratie, betere prestaties, en minder overdracht van ziektekiemen. En ook: een beter thermisch klimaat, in alle seizoenen. De BinnenklimaatWand met leemstucafwerking biedt zelfs twee extra’s. ’s Zomers beschermt leemstuc tegen zonnewarmte. En ’s winters geniet u van de (optioneel) ingebouwde wandverwarming. Verder dempt de wand galm in de ruimte en geluid van buitenaf. De BinnenklimaatWand is ideaal voor luchtdicht gebouwde panden, waar regulering van het binnenklimaat verplicht is. Ook is het de perfecte oplossing voor scholen, zorginstellingen en woningen."

De BinnenklimaatWand is verkrijgbaar als scheidingswand en als voorzetwand. Dankzij het prefab-systeem is de BinnenklimaatWand snel en eenvoudig te plaatsen. Elk type afwerking is in droogbouw te verwerken. Bij afwerking met kalkpleister, sierpleister of behang worden de panelen onderling verlijmd. Bij leemstucafwerking is verlijmen niet nodig, want in leemstuc wordt een wapeningsnet (van vlas) gebruikt. Bij leemstuc kan men kiezen voor diverse diktes, variërend van 5 millimeter tot 2 centimeter. "Hoe dikker de leemstuclaag, hoe optimaler de luchtvochtigheidsregulering", aldus de woordvoerder.

"De BinnenklimaatWand is een zeer milieuvriendelijke keuze. De wand is gemaakt van 100 procent hernieuwbare grondstoffen en 100 procent biobased materialen. Ook het productieproces is ecologisch verantwoord: Faay Vianen is gecertificeerd voor ISO, KOMO, FSC en PEFC. Bovendien is de BinnenklimaatWand 100 procent herbruikbaar en 100 procent recyclebaar."

www.faay.nl

13-08-2013 11:00

Eind mei nodige vloerenspecialist Tarkett een groep architecten uit om een bezoek te brengen aan de linoleumfabriek in Narni in Italië. Dit alles ter voorbereiding op de lancering van de nieuwe linoleumcollectie van Tarkett.

Men kreeg hier een ‘groene’ rondleiding door de fabriek waarbij de nadruk lag op de duurzaamheid van het ontwerp en de productietechnieken. Hoogtepunt was de presentatie van de Linoville collectie, een unieke verzameling linoleumdessins met technische eigenschappen die zorgen voor nieuwe mogelijkheden betreffende interieurinrichting. De nieuwe kleuren, unieke xf2 toplaag, akoestische opties en de slijtagetest bood de architecten de ideale gelegenheid om linoleum te ontdekken op een manier die ze niet eerder hadden ervaren.

Midden juni vond de tweede Tarkett reis plaats en dit keer brachten 25 architecten een bezoek aan de fabriek en het Technical Center van de homogene vinyl productielocatie in Ronneby. Tijdens de drie dagen stonden thema’s als techniek, duurzaamheid maar zeker ook design op de agenda. De architecten kregen een kijkje in de keuken betreffende nieuw te ontwikkelen collecties en mochten hier hun waardevolle feedback op geven. Naast presentaties over de Tarkett producten en een design workshop was er ook tijd voor ontspanning en werd er onder andere een bezoek gebracht aan het Wanås Artpark en het nieuwe Operagebouw in Kopenhagen. De reis bood deze groep architecten een hernieuwde visie op het merk Tarkett.

Over Tarkett:

Met een omzet in 2012 van 2,3 miljard euro is Tarkett marktleider in innovatieve en duurzame vloerbekleding en sportvloeren. Ongeveer 10.700 medewerkers bedienen dagelijks de klanten van Tarkett in honderd verschillende landen met 38 verschillende productielocaties. Sinds januari 2007 zijn de familie Deconinck (50%) en KKR (50%) eigenaar van Tarkett.

08-08-2013 9:17

Een stijlvolle directiekamer, een eigentijdse loungeruimte, een chique hotellobby: de nieuwe collectie houten plafonds van Armstrong maakt het allemaal mogelijk. De houten plafonds creëren met hun uitstraling een warme, luxe en moderne sfeer. Er kan gekozen worden uit houtfineer of laminaat, standaard of planks afmetingen en uit verschillende perforaties.Naast duurzaam laminaat kan er gekozen worden voor luxe houtfineer. Beide materialen zijn als tegel en in verschillende maten en kleuren te leveren. Laminaat heeft de kleuren Ahorn, Peer en Canadese Esdoorn, fineer is verkrijgbaar in Essen, Eiken, Rood Eiken, US Kersen en US Walnoot. Bij de fineerproducten zijn ronde of gegroefde perforaties beschikbaar. Andere soorten fineer, perforaties en afmetingen zijn op aanvraag verkrijgbaar. Het luxe houtfineer wordt ook als langveldpaneel geleverd in diverse afmetingen.

En kan met de randafwerkingen doorzak, inleg, half-verdekt en verdekt gemonteerd worden. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om een ruimte een nieuwe look te geven. "Met de houten plafonds kan echt een stempel gedrukt worden op een project. Het prestigieuze product benadrukt het karakter van een ruimte en is bijvoorbeeld erg geschikt voor directiekamers, loungeruimtes, hotellobby’s en kantoren", aldus Armstrong."Armstrong hecht veel belang aan duurzaamheid en een veilig en gezond binnenmilieu. Daarom is er voor deze nieuwe collectie houten plafonds de beste kwaliteit houtafwerking geselecteerd die aan alle brandeisen voldoet (Euroclass B-s2, d0) zonder afbreuk te doen aan de akoestische prestaties. De akoestische prestaties van de houten plafonds zijn goed (tot 0,65 αW). Daarnaast is het hout FSC-gecertificeerd."

www.armstrong.nl

04-08-2013 8:00

Windmöller presenteerde recent het nieuwe merk Wineo. "De samenvoeging van de ondernemingen Windmöller Flooring en Witex Flooring Products GmbH onder het merk Wineo geven op de langtermijn synergie effecten en verreiken de nieuwe onderneming in vele opzichten."

De assets en kerncompetenties van de beide merken Witex en Windmöller Flooring als sub-merken blijven bestaan en in de nieuwe- en verder ontwikkeling van de producten maar ook in een geheel nieuwe doelgroep richting onder het merk Wineo tot uitdrukking komen.

Witex en Windmöller Flooring zijn ondergebracht in de Windmöller Flooring Products GmbH in Augustdorf. Hier worden in 4 fabrieken hoogwaardige laminaatvloeren voor het merk Witex en de moderne elastische Designvloeren voor het merk Windmöller Flooring gemaakt, die beide zowel hun weg vinden in de projectenmarkt als de vakhandel.

Windmöller Flooring Products GmbH is in het segment lijmvrije design vloeren reeds marktleider en wil door duurzame investeringen in Augustdorf in moderne productie- en systeemtechnieken voor alle delen van de onderneming realiseren zodat voor alle afdelingen een continue groei verzekerd is.

De leiding van de Windmöller Flooring Products GmbH ligt in handen van Matthias Windmöller (42) - evenals CEO van de Windmöller Holding – samen met Ralph-Friedrich Peter (43) die voor de werkgebieden R&D, inkoop, productie en logistiek verantwoordelijk is en met de huidige verkoopleider van de Windmöller Flooring, Richard Riepe (39) die nu voor de gebieden verkoop en marketing verantwoordelijk is. Mommersteeg is en blijft agent in Nederland.

"De synergien uit het samenbrengen van de beide ondernemingen brengt grote voordelen voor onze klanten met zich mee.. Nu krijgt de klant een aanspreekpunt voor beide productgroepen" zo verklaart Richard Riepe.

Het merk is gepositioneerd met daar onder vallende producten daar waar men vloeren elke dag weer vind; "midden in het leven". Het Wineo concept zal zich bedienen van situaties en emotionele beeldspraak "Stage of Life" uit het alledaagse leven om daarmee de weg naar de eindgebruiker te vinden. Het is het lange termijn doel is om hiermee aan de ene kant de bestaande handelssupport verder uit te bouwen, maar gelijktijdig ook de interesse van de eindgebruiker meer op de Windmöller producten te verstevigen. Het samensmelten van de beide productportfolio’s, harde- en elastische vloeren onder een overkoepelend merk is het gehele fabricage en verkoopproces de beste oplossing; want het heft starre afgrenzingen op en opent strategische vrijheden en ontwikkelingspotentieel voor de toekomt.

"Het parallel voeren van twee, sterke merken met elk een eigen markt in de reeds volle vloerenmarkt is uit economische aspecten weinig zinvol. Iedere Euro die voor de market en ontwikkeling van de individuele merken in de zelfde markt ingezet worden zou dan 2 x geïnvesteerd moeten worden" zo verklaard Annika Windmöller, mede eigenaar en verantwoordelijk voor de marketing van de Windmöller groep.

Tot het Wineo productprogramma horen hoogwaardige laminaatvloeren, een breed pallet van moderne designvloeren, combinaties vloeren en met PURline eco de wereldwijd eerste vloer uit bio-polymeren gemaakte elastische vloer die onlangs het "Blauwe Engel" certificaat kreeg.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >