Nieuws


29-03-2013 14:10

De museumzaal met het beroemdste schilderij van Nederland, ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt, is voorzien van een speciaal ontworpen karpet van de Nederlandse tapijtfabrikant Desso. De naar verwachting 1,7 miljoen bezoekers dit jaar kunnen vanaf dit tapijt ‘De Nachtwacht’ met eigen ogen aanschouwen.

In opdracht van het Rijksmuseum produceerde Desso een op maat gemaakt en speciaal geweven karpet met een grootte van 120 vierkante meter  (15x8 meter). Donderdagavond 28 maart is het tapijt geïnstalleerd en vanaf 14 april is het vernieuwde Rijksmuseum open voor publiek.

“Het Rijksmuseum heeft gekozen voor Desso-karpetten vanwege het extra comfort en warmte die zij opleveren in de zaal”, zo stelt Roland Jonkhoff, Regional Managing Director Desso. “Daarnaast is de aanzienlijk betere akoestiek die dit tapijt levert ten opzichte van harde vloeren een belangrijk argument. Met de permanente grote belangstelling voor het schilderij levert dit meer comfort en rust op voor de bezoekers. De kleur en het dessin van de karpetten zijn volledig afgestemd op het kleurgebruik van de muren in het museum. Vanwege de grootte van het karpet kon de afwerking alleen ter plekke, in de Rembrandtzaal plaatsvinden, een uniek proces waarin partner Hacotec uit Oss een grote rol speelt.”

Naast het karpet in de museumzaal van ‘De Nachtwacht’ heeft Desso nog acht andere grote karpetten geleverd. Deze karpetten, met een individuele grootte van 32 vierkante meter (8x4 meter), komen te liggen in de Eregalerij, een grote zaal waar de belangrijkste, monumentale topstukken worden gepresenteerd. Alle kleden zijn speciaal voor het Rijksmuseum ontworpen en geweven. Het betreft een Axminster kwaliteit, die qua comfort, brandveiligheid en levensduur aan de hoogste eisen voldoet. De karpetten hebben een identiek dessin en in de kleurzetting van het tapijt zijn vier grijstinten gemengd.

Alexander Collot d’Escury, CEO Desso: “Het is een grote eer om een dergelijke bijdrage te kunnen leveren aan het fraai vernieuwde Rijksmuseum. Wij zijn ervan overtuigd dat de aankleding met onze custom-made karpetten bijdraagt aan een warme, comfortabele en hoogwaardige uitstraling die de kunstbeleving van de bezoekers versterkt.”

In het vernieuwde Rijksmuseum vertellen in tachtig zalen achtduizend voorwerpen van kunst en geschiedenis straks het verhaal van 800 jaar Nederlandse cultuur van de Middeleeuwen tot nu. Tijdens de 10 jaar durende verbouwing en renovatie van het Rijksmuseum hing ‘De Nachtwacht’ tijdelijk in de Philipsvleugel. Op 27 maart werd het beroemde schilderij met een grootte van 4,54 bij 3,79 meter met behulp van een kraan teruggeplaatst in de Nachtwachtzaal.

www.desso.com 

28-03-2013 11:00

Storytelling, het gebruik van social media als Pinterest en Instagram en het toepassen van linoleum in andere producten dan vloeren, zoals een iPad hoes of een lamp van linoleum, moeten Marmoleum ook in de toekomst hip en relevant houden.

Dit waren slechts een paar van de ideeën die de derdejaars studenten Market van de Design Academy in Eindhoven onlangs bedachten in opdracht van Forbo Flooring. Het bedrijf vroeg hun hoe Marmoleum nog aantrekkelijker kan worden gemaakt voor steeds moeilijker te bereiken doelgroepen als jonge ontwerpers, architecten en eindgebruikers. Ook wilde Forbo graag vernemen wat de visie van de jonge ontwerpstudenten was op de merkbeleving van Marmoleum.

De studenten werkten in teams en werden niet alleen beoordeeld op hun idee, maar ook op de groepsdynamiek en presentatievaardigheden. Team Deux Dots won uiteindelijk de harten van zowel Forbo, de beoordelende architecten als Franka van den Broek (DJGA) en Daan Schipper (MAS), en de docenten met het concept Storytelling. In een hartstochtelijk pleidooi stelden de studenten Forbo voor om meer poëzie te gebruiken, om zo de beleving van de vloer te versterken. Dat kan in de vorm van een storybook, een catalogus die is vormgegeven als een prentenboek. Bij iedere vloerensoort of -kleur hoort een verhaal over de totstandkoming van de tint of de inspiratie.

Een andere aanbeveling luidde om de samenwerking aan te gaan met andere sectoren zoals de mode, om zo te laten zien dat linoleum voor allerlei toepassingen geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan schoenen met linoleumzolen en telefoonhoesjes van linoleum. Hierdoor zou het product Marmoleum voor veel mensen dichterbij komen.

In dezelfde denktrant stelde een derde team voor om de interactie met de eindgebruiker te bevorderen door middel van winkels of een Forbo-hotel. Dat laatste concept behelst een hotel dat volledig is voorzien van Marmoleumvloeren. Uiteraard zijn de kamers ingericht door verschillende ontwerpers. Dit zogenaamde Forbo Home bespeelt alle zintuigen van de bezoekers, waardoor de waarde van de vloer in het interieur toeneemt.

De zintuiglijke beleving stond eveneens centraal in het concept The taste of Marmoleum. De natuurlijke ingrediënten van de superduurzame vloer dienden als uitgangspunt voor allerlei concepten rondom smaak. Zo kan er op beurzen en evenementen een smakenlaboratorium worden opgesteld, denken de studenten aan appetizers met kleuren en structuren van Marmoleum en aan een speciaal kookboek , waarin de kleuren van bepaalde vloeren zijn vertaald naar gerechten.

Opvallend was dat alle teams de aanwezigheid van Forbo op social media als Pinterest en Instagram aanbevelen, kanalen waarbij vooral beelden worden uitgewisseld. Daarbij hoort het creëren van mediagenieke beelden, zoals pop up-installaties of beursstands, die kunnen worden gedeeld in de virtuele wereld. Als je niet zichtbaar bent op de sociale media of designblogs, ben je vrijwel onzichtbaar, aldus de studenten. Social media zijn, volgens de studenten, ook goed om je persoonlijkheid te laten zien: het erfgoed van het bedrijf, het bijzondere maakproces van de vloeren en de plekken waar Marmoleum wordt gebruikt. Bovendien is de digitale wereld uitstekend toegerust om de enorme hoeveelheid keuzemogelijkheden die Marmoleum biedt uit te beelden, om zo architecten en ontwerpers te bereiken, inspireren en helpen.

Forbo Flooring is met een marktaandeel van ruim 60 procent leider op de wereldmarkt voor projectvinyl, projecttapijt, Marmoleum en Flotex vloerbedekking en Coral schoonloopsystemen. Naast vloerbedekkingen ontwikkelt, fabriceert en verkoopt Forbo een compleet pakket professionele serviceproducten. Alle Forbo-producten worden gekenmerkt door een hoge mate van functionaliteit en duurzaamheid. Forbo Flooring zet zich in voor milieuvriendelijke productie en uitgebreide klantenservice.

25-03-2013 8:00

Liefhebbers van architectuur en innovatief textielgebruik opgelet. Fokkema en Partners presenteert op donderdag 4 april de resultaten van het project Architextiles. Plaats van handeling: het TextielMuseum in Tilburg.

"Begin dit jaar zijn wij, met ondersteuning van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, een ontwerp- en onderzoeksproject begonnen naar het innovatief gebruik van textiel in (interieur) architectuur: Architextiles", aldus de woordvoerder van Fokkema en Partners.


Het project startte op 14 juni 2012 met een druk bezochte, openbare kick-off meeting. Een aantal toonaangevende ontwerpers en experts spraken vanuit hun praktijk en expertise over textiel, techniek, ambacht en ruimte. "Een tiental ontwerpers heeft vervolgens, vanaf de zomer, in een interdisciplinair ontwerptraject gewerkt rondom de centrale vraagstelling 'innovatieve toepassingen van textiel in interieur' en 'ruimte maken met textiel'."


De resultaten hiervan worden op donderdagmiddag 4 april aanstaande gepresenteerd in het TextielMuseum in Tilburg. "Het belooft een dynamische, interactieve en inspirerende middag te worden."

21-03-2013 13:00

Saint-Gobain in Nederland sponsort de komende 2 jaar Cheops, de overkoepelende studievereniging van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Cheops vertegenwoordigt alle bouwkundestudenten van de TU/e en behartigt hun belangen.

Isover, Gyproc, Glassolutions, Weber-Beamix en Ecophon zijn de vijf direct bij de sponsoring betrokken Saint-Gobain bedrijven. Reina Hengeveld, HR-directeur van Saint-Gobain in Nederland: “Wij zijn wereldwijd actief op het gebied van leef- en bouwomgevingen. Onze groep ontwerpt, maakt en levert bouwmaterialen die nieuwe oplossingen bieden voor moderne uitdagingen zoals op het gebied  van energie en milieu. Ons motto ‘Saint-Gobain bouwt uw toekomst’ past perfect bij het sponsoren van Cheops. Deze studenten zijn tenslotte de architecten en aannemers van de toekomst.”

Joeri Decae van Saint-Gobain Ecophon: “We willen onze kennis met de bouwkundestudenten delen en ze tijdens hun studie een bredere indruk van de processen en materialen in de bouw geven. We hebben flink wat medewerkers met een bouwkundeopleiding binnen onze bedrijven en zijn altijd op zoek naar verbinding met het bouwkundig onderwijs. Op deze manier kunnen studenten al tijdens hun studie nader kennis maken met ons werkterrein en met onze professionals. Op onze beurt zien wij wat studenten bezighoudt en wat zij voor projecten opzetten.”

Bram Valk, bestuurslid Cheops: “Als bouwkundestudent kom je veel in aanraking met bouwmaterialen. Een goede materiaalkeuze en daarmee een goede kennis van materialen zijn erg belangrijk. Toen Saint-Gobain contact met ons op nam om over een samenwerking te praten waren wij daarom ook zeer geïnteresseerd. De samenwerking bestaat naast sponsoring ook uit het aanbieden van activiteiten. Deze activiteiten zullen ons aanbod aan de studenten vergroten. Zo kunnen studenten hun kennis van bouwmaterialen op een leuke manier verbreden.”

De sponsoring van Saint-Gobain in Nederland bestaat onder meer uit het organiseren van bezoeken met studenten aan Saint-Gobain fabrieken om hen te laten zien hoe bouwproducten - die ze nu vaak al gebruiken in hun onderzoek of projecten - gemaakt worden. Ook organiseert Saint-Gobain bezoeken aan gerealiseerde bouwprojecten zodat studenten kunnen zien hoe bouwproducten in de praktijk zijn gebruikt en toegepast.

“Ook willen we graag gastsprekers leveren voor Cheops-bijeenkomsten die kennis delen over onderwerpen zoals energiebesparing, passief bouwen, daylighting en akoestiek. Vanzelfsprekend bieden we volop mogelijkheden om stages en/of afstudeerprojecten bij een van onze bedrijven te doen”, aldus Saint-Gobain.

14-03-2013 15:48

Tarkett, actief in innovatieve vloer- en sportvloeroplossingen, heeft de resultaten over 2012 gepubliceerd. De overname in september 2012 van Tandus, een specialist in projectvloerbedekking in Noord-Amerika, markeert één van de belangrijkste gebeurtenissen voor Tarkett in het afgelopen jaar.

“De overname van Tandus versterkt onze positie als een toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeren door uitbreiding van ons aanbod van geïntegreerde oplossingen in de projecttapijtmarkt in Noord-Amerika. Deze strategische stap maakt het mogelijk om in evenwicht te zijn met onze verkoopresultaten en te profiteren van het herstel in Noord-Amerika”, vertelt Michel Giannuzzi, CEO van de Tarkett Group.

Met Tandus bereikt Tarkett in Noord-Amerika een verdubbeling van de activiteiten in de professionele segmenten en zorgt voor een totale omzet van 1 miljard dolar (inclusief sportvelden). Tarkett benadrukt nu een goed en evenwichtig geografische aanwezigheid te hebben tussen de opkomende landen (36 procent van de omzet), Noord-Amerika (33 procent), EU en andere OESO-landen (31 procent).

Tarkett boekte in 2012 een aanzienlijke toename van de omzet, een stijging van 2,1 miljard euro in 2011 tot 2,3 miljard euro in 2012, gedreven door autonome groei (4,6 procent), acquisities (3,6 procent) en de gunstige invloed van de wisselkoersen (2,8 procent).
De autonome groei werd vooral gerealiseerd door de dynamische markten in opkomende landen (+12 procent), voornamelijk in Oost-Europa, Zuid-Amerika en Azië.
Tarkett heeft een verdubbeling van de omzet in China behaald. De omzet in Noord-Amerika groeide met 5 procent, als gevolg van de start van economisch herstel in de Verenigde Staten. In een variabele economische omgeving vertoonde de omzet in Europa een lichte daling van 1 procent. De goede prestaties in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk compenseerden de dalingen in Frankrijk en de Zuid-Europese landen.

De verkoop van sportvloeren (kunstgras en atletiekbanen) steeg met 9 procent, profiterend van een opmerkelijk herstel in Noord-Amerika, terwijl de Europese markten zeer achterbleven, vooral in Spanje.

De Ebitda voor bijzondere posten steeg met 36 procent tot 260 miljoen euro. De Ebitda-marge steeg met twee punten en vertegenwoordigde 11,2 procent van de omzet. Stabiliteit in de grondstofprijzen en productiviteitswinsten in de industrie waren de primaire factoren in de toename van de Ebitda-marge, aangevuld met de verbetering van Tarkett Sports Division en de bijdrage van Tandus.
Het nettoresultaat bedroeg 85 miljoen euro (3,7 procent van de omzet). De operationele cash-flow steeg tot 223 miljoen euro. Deze toename werd bereikt door een aanzienlijke verbetering van het netto werkkapitaal, in het bijzonder door de daling van de gemiddelde vorderingen uit Oost-Europese klanten en een goed voorraadbeheer.

Tegelijkertijd heeft de Groep een belangrijk investeringsprogramma ingevoerd ter waarde van 84 miljoen euro. Deze investeringen zijn gericht op grote industriële programma's, zoals de invoering van een nieuwe productielijn in Rusland en de toegenomen productiecapaciteit in modulaire vloerbedekking. Daarnaast heeft Tarkett de inzet van SAP verder uitgebreid en ontwikkeld in de dagelijkse activiteiten. De nettoschuld van de Groep, 452 miljoen euro aan het einde van 2012, vertegenwoordigt een ratio die gelijk is aan die van 2011 - 1,7 x Ebitda.

Tarkett heeft in 2012 geen dividend betaald aan aandeelhouders, met het oog op investeringen ten behoeve van de Tandusovername. "We naderen 2013 voorzichtig in Europa, maar met vertrouwen in ons vermogen om de groei in de opkomende landen en in Noord-Amerika te genereren. Ons lage niveau voor wat betreft de schuld stelt ons in staat ons beleid van gerichte acquisities te blijven handhaven", besluit Michel Giannuzzi.

Met een omzet in 2012 van 2,3 miljard euro is Tarkett naar eigen zeggen marktleider in innovatieve en duurzame vloerbekleding en sportvloeren. Ongeveer 10.700 medewerkers bedienen dagelijks de klanten van Tarkett in honderd verschillende landen met 38 verschillende productielocaties. Sinds januari 2007 zijn de familie Deconinck (50 procent) en KKR (50 procent) eigenaar van Tarkett.

www.tarkett.nl

14-03-2013 10:30

Interface heeft het assortiment opnieuw uitgebreid. Meer dan 365 kleuren en twintig stijlen, verspreid over diverse producten, zijn nu beschikbaar met 100 procent gerecycled garen. De uitbreiding omvat zowel nieuwe kleuren binnen de Biosfera collectie, als nieuwe versies van de collecties van Interface. Deze uitbreiding draagt bij aan een verdere vermindering van de milieu-impact van Interface.

In 2011 bracht Interface een tapijttegel met 100 procent gerecycled nylon garen op de markt. Het vervaardigen en gebruiken van nieuw garen zorgt voor een grote impact op het milieu. Door de toepassing van 100 procent gerecycled nylon garen, in combinatie met gerecycled materiaal in de backing van de tapijttegel, hebben tapijttegels uit de Biosfera I collectie van Interface een CO2-voetafdruk die voor de helft kleiner is dan een standaard tapijttegel.

Kristel Verwimp, country manager Benelux van Interface: “De populariteit van Biosfera laat zien dat onze klanten bereid zijn om duurzame producten te kopen. We zijn trots dat we hen nu het grootste en meest stijlvolle assortiment van duurzame tapijttegels kunnen bieden die er in de markt beschikbaar is. Dus waar een klant ook naar op zoek is – of het nou gaat om felgekleurde tapijttegels, om tegels met een patroon of juist met een willekeurig ontwerp of Microtuft producten -  Interface heeft tapijttegels met 100 procent gerecycled garen die aan al hun wensen kunnen voldoen.”

www.interface.com

13-03-2013 14:30

Hofman Dujardin Architecten ontwierp in samenwerking met Fokkema&Partners elegante elementen voor het Eneco hoofdkantoor.  "Aangezien DuPont Corian vanuit één enkel oppervlakte verwerkt kan worden, creëer je een krachtig en sierlijk beeld", aldus Michiel Hofman.

Bij binnenkomst wordt men door receptionistes meegenomen naar de ronde in DuPont Corian uitgevoerde ontvangstbalies (kleur Cameo White). Architect Michiel Hofman zegt: “DuPont Corian kan volledig vanuit één enkele oppervlakte worden verwerkt in bijna elke vorm. Zowel van veraf als dichtbij creëert het een prachtig, krachtig effect.  Het high-tech bekledingsmateriaal heeft droom allures: een fascinerend materiaal met een zijdeachtige zachtheid.”

Op de eerste verdieping plaatste Hofman een in DuPont Corian uitgevoerde servicebalie. Hij koos voor DuPont Corian, omdat het materiaal zich tevens goed leent voor het inleggen van het Eneco logo en het voor een mooie diepgang zorgt. Het gladde materiaal geeft een prachtige lichtreflectie. Het creëert een elegant en subtiel effect.

DuPont Corian werd aanvankelijk op de markt gebracht als een hoogwaardige oplossing voor keuken- en badkamerbladen, en is nu internationaal beschikbaar als kwalitatieve bekledingsmaterialen in de design-, architectuur- en meubilairwereld.

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Matthijs van Roon

07-03-2013 9:24

Yvette Tietema (25) is begonnen als Concept Developer Office bij Ecophon, leverancier van akoestische plafond- en wandpanelen en onderdeel van de Franse bouwmaterialengroep Saint-Gobain.

Tietema werkte hiervoor bij facilitair adviesbureau Argentum waar zij zich als Belevingsadviseur en Projectmanager bezighield met het optimaliseren van de werkomgeving voor opdrachtgevers. Daarvoor werkte zij onder andere in opdracht van  Essent en Rabobank Nederland, waar zij werkprocessen naar de juiste kantoorconcepten vertaalde en renovatie en verhuistrajecten begeleidde. Tietema brengt jarenlange ervaring mee op het gebied van inrichtingsadvies en werknemersbeleving, waaronder Het Nieuwe Werken. Zij studeerde op dit onderwerp af aan de HAN, studie Facility Management, volgde cursussen organisatiepsychologie aan de Open Universiteit, deed en doet (wetenschappelijk) onderzoek naar diverse aspecten van beleving in de werkomgeving en publiceerde diverse artikelen hierover.

Yvette Tietema: "Bij Ecophon houd ik mij bezig met het verzamelen en ontwikkelen van kennis over ruimteakoestiek, onder meer door samen te werken met gerenommeerde internationale onderzoekers. Ik bezoek, presenteer en organiseer (inter)nationale seminars en evenementen over ruimteakoestiek en kantoorarchitectuur. Daarnaast volg ik op de voet de nationale en internationale trends rond Het Nieuwe Werken en ruimteakoestiek voor kantoren.  Deze kennis deel ik onder andere met architecten, akoestisch adviseurs, facility managers, kantooreigenaren en eindgebruikers zelf."
 

06-03-2013 16:30

Tarkett, wereldwijd marktleider in innovatieve harde vloer- en sportvloeroplossingen, brengt een vernieuwde collectie hoogwaardige heterogene vinylvloeren op de markt voor toepassing in zorg en onderwijs: Tapiflex Evolution en Acczent Evolution. Deze collectie bestaat uit een compacte en een akoestische versie met moderne patronen en kleuren die aansluiten op bestaande Tarkett collecties. 

De vernieuwde collectie biedt moderne patronen zoals Salt & Pepper, Spaghetti (lijnmotief) of Draft. Daarnaast zijn de populaire patronen zoals Sand, Spice en Candy behouden. Dankzij de afstemming met bestaande collecties, zoals Tapiflex/Acczent Excellence 65, iQ Optima en Micra Premium, ontstaan er oneindig veel designcombinaties. De kleuren zijn tevens afgestemd op de nieuwe ProtectWALL wandbekleding collectie die binnenkort op de markt komt. In totaal zijn er 66 nieuwe kleuren beschikbaar in zowel een compacte als akoestische versie. Multi-colour lasdraden en bijpassende accessoires zorgen voor een bijzondere esthetische en technische afwerking van de vloer.

Dankzij de nieuwe constructie van de foamlaag, combineert de akoestische versie, Tapiflex Evolution, een hoge geluidsreductie (17 dB) met een minimale indrukgevoeigheid (0,08 mm volgens EN 433). Door deze nieuwe constructie en de afgestemde oppervlakte-embossing wordt de rolweerstand tot een minimum beperkt en het onderhoud sterk vereenvoudigd.

De nieuwe Tapiflex Evolution draagt bij aan een comfortabele woon- en werksituatie voor de gebruikers. Beide collecties hebben een VOC emissie beneden het meetbare niveau wat zorgt voor gezondere leefruimten. De Topclean XP Pur toplaag zorgt voor het ‘No wax, no polish for life’ principe. Dit heeft een positief effect op de schoonmaak- en onderhoudskosten.

De designmogelijkheden en de verbeterde technische eigenschappen zorgen er volgens Tarkett voor dat deze collectie perfect aansluit op de wensen en behoeften in de zorg en het onderwijs.

06-03-2013 16:00

Forbo Flooring presenteert zich van 13 tot en met 15 maart met een skatebaan-ramp, oftewel een half-pipe, op Zorgtotaal in de Jaarbeurs te Utrecht. De stand van Forbo (standnummer 8D034) heeft de vorm van een ramp (spreek uit als rèmp) gekregen om de beweging die vloeren dagelijks te verduren krijgen, weer te geven.Aan de ene kant van de half-pipe is een videoscherm geïnstalleerd met een viertal koptelefoons waar doorlopend films gespeeld worden. Bijvoorbeeld eentje waarin Forbo’s design studio vertelt hoe de nieuwe collectie Marmoleum Next Generation tot stand is gekomen. Aan de andere kant van de ramp een stalenmeubel met stalen op zeer handzaam formaat die makkelijk zijn mee te nemen. Op de stand bevindt zich ook een demonstratiemodule waar verschillende (voor de zorg relevante) vlektesten op Forbo’s vloeren worden uitgevoerd om zo het onderhoud- en schoonmaakgemak te laten zien.

Op de vloer van de stand ligt Flotex dat met name in verzorgingstehuizen een zeer populair product is vanwege haar unieke eigenschappen. Het voelt zacht aan, als tapijt, maar is volledig en zeer grondig nat te reinigen. Daarnaast zoals gezegd aandacht voor het nieuwe Marmoleum Next Generation met de revolutionaire nieuwe beschermlaag Topshield2. Dit is een ideale vloer voor zorginstellingen aangezien het materiaal bestand is tegen desinfecterende middelen, bacterio-statische eigenschappen bezit en makkelijk is schoon te maken en onderhouden.

Marmoleum Next Generation is daarnaast nog duurzamer dan zijn voorganger Global 3 die al bekend stond als de duurzaamste vloer ter wereld en heeft nu ook bewezen de laagste levensduurkosten, gebruikmakend van standaarden die de SDU hanteert om onderhoudskosten te bepalen. Bovendien kent Marmoleum Next Generation met zijn nieuwe collecties in meer dan honderdvijftig kleuren en vier basisdessins een ongekende rijkdom aan designkeuze.

www.forbo-flooring.nl


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >