Nieuws


30-08-2012 9:55

Het Design Museum in Londen heeft haar café behangen met Layers van Richard Hutten voor Designwall. Het behang bestaat volledig uit tapes. Sommige werden hiervoor speciaal ontworpen, andere zijn standaard verkrijgbare tapes. Het behang is echter nog niet helemaal af. Het wil uitnodigen om op te schrijven en tekenen, zodat een unieke en persoonlijke muur ontstaat.

Layers is een voortzetting van Layers Furniture (Milaan 2008). Het behang is gebaseerd op het ontwerp van Richard Hutten voor een kamer in het Llayers Lloyd Llove hotel, in Tokio. Het is nu beschikbaar via http://www.designwall.nl/.

Layers is één van de behangen van Designwall. Designwall is een initiatief van Ontwerpwerk, Den Haag.

27-08-2012 10:50

1957 Was het jaar van de oprichting van de Europeese Economische Gemeenschap. Op dat moment maakten er nog maar zes landen deel uit van dit bondgenootschap. Nu 55 jaar later zijn er 27 landen deelgenoot van de EU. Alle inzittenden van de EU zijn vertegenwoordigd  in het prestigieuze kantoorgebouw 'The Capital' in Brussel. Het karakter van het gebouw is gebaseerd op de zes eenheden welke zijn vernoemd naar de zes hoofdsteden van de oprichters van de Europese Unie te weten (Rome, Berlijn, Parijs, Luxemburg, den Haag en Brussel).

In 2008 startte AXA België als projectontwikkelaar met de herontwikkeling van het gebouw. Het exterieur en het interieur van het gebouw moesten volledig worden vernieuwd. Een jarenlange voorbereiding werd afgelopen jaar in gang gezet en half dit jaar afgerond. Gelegen in het hart van Europa, in Brussel, doet het project zijn naam 'The Capital' alle eer aan. Het kapitaal bevat 55.000 vierkante meter kantoorgebouw. Verdeeld over acht etages. Het gebouw is verdeeld in zes eenheden met 2.500 werkplekken voorzien van de nieuwste technologie.

De gekozen vloerafwerking was het product Eco-Pilote van Balsan in de donkerblauwe kleur 187. De Pilote is een tegel uit het Eco-Design programma van Balsan. Een tapijttegel gemaakt uit 100 procent gerycled Econyl garen. Het product voldeed volledig aan de eisen van comfort, sterkte, akoestiek, slijtvastheid en kon in de gewenste kleur en gramsgewicht ontwikkeld en geleverd worden.

Dit betekent volgens Balsan dat ze rekening houdt met scherpe milieucriteria. Vanaf het allereerste ontwerp tot de verwerking aan het eind van de levensduur van het product. Het doel is om vanaf de bron de schadelijke invloed op het milieu door menselijk handelen te beperken. Balsan zet zich zo in voor duurzame ontwikkeling en voert deze visie door in de ontwikkeling van haar producten.

23-08-2012 9:13

Forbo Flooring uit Assendelft heeft klanten onlangs een zakje ketchup gestuurd om de wasbaarheid en hygiëne van de praktische Flotex-vloer te testen. De mailing bestond, naast ketchup, uit een staal van Flotex materiaal en de instructie om de ketchup op de staal aan te brengen en zo zelf te ontdekken hoe makkelijk dit type vloer te reinigen is met enkel wat lauw water. Ook andere vlekken, zoals rode wijn, koffie en modder, zijn volgens Forbo eenvoudig te verwijderen door de rechtopstaande vezels en de aard van het materiaal."Flotex heeft de eigenschappen van een vlakke vloer, zoals onderhoudsgemak en duurzaamheid, maar biedt tegelijkertijd de warme uitstraling en het comfort van tapijt. Naast wasbaar en hygiënisch is Flotex ook geluiddempend en slijtvast", aldus Forob. "Bovendien draagt de vloer bij aan een goed binnenklimaat. Dit maakt het product, mede doordat de vloer warm aanvoelt, zeer geschikt voor commerciële ruimten zoals kantoren, hotels en winkels, maar ook voor de gezondheidszorg en het onderwijs."

http://www.forbo-flooring.nl/Project-toepassingen/Producten/Flotex/

10-08-2012 14:50

Het Amsterdamse groene gevel Innovatienetwerk Materia en producent van groene gevels Cultiwall dagen ontwerpers uit een groene landmark te ontwerpen op een bijzondere, openbare plaats in of rond Amsterdam. Het  winnende gevelontwerp wordt gerealiseerd en de winnaars krijgen bovendien een driedaagse trip naar Parijs.

Deelnemen kan door voor 20 augustus 2012 een ontwerp in te leveren via www.materia-ic.nl. Elke creative professional kan een ontwerp inzenden en deelname is eenvoudig. Een afbeelding van het ontwerp op de beoogde plek en een toelichting van 200 woorden is voldoende. Een deskundige jury bestaande uit vertegenwoordigers van Materia en Cultiwall, beoordeelt de ontwerpen en nomineert er vijf, die tentoongesteld zullen worden in het Materia Inspiration Centre in Amsterdam. De prijsvraag wordt gehouden in het kader van de Materia Xpert Series met het thema Living Walls & Roofs op 6 september 2012. Tijdens deze dag worden de vijf genomineerde inzendingen gepresenteerd en aan het einde van de dag wordt de winnaar bekendgemaakt.

09-08-2012 10:16

Wendy Bakker van De Cascadoor heeft op 23 juli de hoofdprijs van de Flexxfloors Kennistest ontvangen. Ter gelegenheid van de introductie van het nieuwe vloerenmerk vinylstroken organiseerde Flexxfloors een kennistest voor zijn dealers in de Benelux.

De dealers moesten online een aantal vragen beantwoorden en een originele slagzin bedenken. Uit de vele goede inzendingen blijkt dat de Flexxfloors dealers goede kennis van het concept en producten hebben, aldus het bedrijf.

“Goede kennis van het concept en producten is van groot belang voor een succesvolle verkoop. De Flexxfloors dealers hebben met deze kennistest bewezen dat zij ware professionals zijn op het gebied van vinyl vloeren. Er zijn veel goede inzendingen binnen gekomen, dus kwam het aan op de creativiteit van het bedenken van een originele slagzin”, aldus de marketing manager van Flexxfloors.

De hoofdprijs werd dankbaar door Wendy Bakker in ontvangst genomen. Zij heeft met de slagzin 'genieten zonder zorgen om uw vloer' een weekend Parijs voor twee personen in de wacht gesleept. De overige dealers die de kennistest foutloos hebben ingezonden, ontvingen allemaal een Roompot vakantiecheque.

Flexxfloors is een product van Fetim Professional, onderdeel van de Fetim Group. Deze internationale handelsonderneming is in meer dan veertig landen actief. Het assortiment bestaat onder meer uit houten vloeren, parketvloeren, laminaatvloeren, vloerplinten, ondervloeren en accessoires.

www.flexxfloors.com


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >