Nieuws


26-07-2012 12:03

De van oorsprong industriële gietvloer verschijnt steeds vaker in zowel particuliere woningen als bedrijfsruimtes en horecagelegenheden. Niet alleen architecten kiezen voor de vloer die in alle interieurs toepasbaar is, ook bedrijven en consumenten zien de mogelijkheden en voordelen van een gietvloer.

De gietvloer is een alternatief voor hout, laminaat, tapijt, linoleum of tegels. Hoewel er vaak wordt gedacht dat een gietvloer het interieur een kil en industrieel uiterlijk geeft, bewijst Senso het tegendeel. Omdat de vloer in alle gewenste kleuren kan worden uitgevoerd en de samenstelling zorgt voor een bepaalde zachtheid en body, geven de vloeren een warme uitstraling aan het interieur. De vloeren worden naadloos aangebracht in iedere gewenste kleur, zijn veilig, duurzaam en vergen weinig onderhoud. Senso biedt garantie tegen scheuren en beschadiging en is UV-resistent waardoor er geen verandering van kleur optreedt als gevolg van zonlicht.

Senso maakt gietvloeren van plantaardige oliën, die op kleur worden gebracht met natuurlijke pigmenten en hierdoor geheel vrij zijn van schadelijke stoffen. De producten zijn verder gegarandeerd vrij van VOC’s (vluchtige organische stoffen) en zware metalen. Naast gietvloeren, biedt Senso een 100 procent waterproof naadloze wandafwerking, gemaakt van gemalen rotsgesteente, dat naadloos aansluit op de gietvloer en zeer goed toepasbaar is in natte ruimtes. Hiermee is Senso naar eigen zeggen de eerste producent die 100 procent garantie geeft op waterdichtheid van de wanden en de vloeren die naadloos op elkaar aansluiten.

Senso werd in 2009 door KPMG en Het Financieele Dagblad uitgeroepen tot een  van de snelst groeiende ondernemingen van Nederland en in 2011 door Sprout tot een van de meeste succesvolle bedrijven. Naast showrooms in Amsterdam, Den Haag, Rhenen, Antwerpen, Brugge en Londen, opent de Nederlandse onderneming binnenkort haar deuren in Miami.

Voor meer informatie: http://www.senso.com/

21-07-2012 8:00

De Deense textielgigant Kvadrat verstevigt zijn positie in de retailmarkt aanzienlijk met de overname van Kinnasand, een bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerp van mooie, hoogwaardige gordijnstoffen, karpetten en meubelbekleding.

Anders Byriel, CEO van Kvadrat: "Dit is onze grootste overname tot nu toe. We zijn al de voorkeursleverancier van architecten en ontwerpers en nu, met het toevoegen van Kinnasand aan de Kvadrat-familie, krijgen we de kans om nieuwe klanten te bereiken en onze retailtak verder uit te bouwen. Kinnasand deelt onze kijk op ontwerp en waarden, dus het is een perfecte partner voor ons, temeer omdat ze sterk zijn in de residentiële markt. Zij hebben fantastische collecties en een sterk ontwerpteam. Nu is er dus het potentieel om een internationaal platform te creëren voor het merk."

Kinnasand werd ruim 200 jaar geleden opgericht in Kinna in Zweden en hoewel het momenteel na een management buyout in Duitse handen is, heeft het altijd de link met het Scandinavische erfgoed behouden. Het is een van de laatste resterende retail textielmerken in Scandinavië. In de afgelopen 2 jaar kende Kinnasand een zeer sterke groei en een sterke reputatie op het gebied van klantenservice. Dankzij de overname van de faciliteit van Kinnasand in Westerstede, Noord-Duitsland, dat momenteel 55 mensen in dienst heeft, kan Kvadrat dit 'hoge niveau van klantenservice' naar eigen zeggen direct aan haar Duitse klanten aanbieden. "Daarnaast is er het productaanbod van de twee bedrijven: de combinatie van de kracht van Kvadrat op het gebied van meubelbekleding en de reputatie van Kinnasand voor gordijnenstoffen in het bijzonder, zal een ware synergie met zich meebrengen voor de klanten."

Werner Hofmann, CEO en eigenaar van Kinnasand zegt: "Ik ben echt positief over het samengaan van Kinnasand en Kvadrat. Uiteraard ben ik ook wat bedroefd, maar het is de juiste beslissing voor Kinnasand. Kvadrat is de enige partij aan wie ik Kinnasand wilde verkopen, omdat we zowel in het verleden als het heden steeds een goede relatie hadden. Persoonlijk denk ik dat de samenwerking met Kvadrat de juiste richting voor Kinnasand is. We zijn veel sterker samen met Kvadrat. Het fantastische is dat ze Kinnasand grotendeels zullen laten zoals het is, maar het bedrijf zal zich kunnen ontwikkelen tot een internationale speler."

Alles blijft zoals het was en Kinnasand blijft een afzonderlijke entiteit, maar toch zal het profiteren van het wereldwijde distributie- en showroomnetwerk van Kvadrat. Jacob Sloth, SVP Sales voor Kvadrat zegt hierover: "Er zijn niet veel bedrijven die zowel in de retail- als de contractmarkt sterk zijn. Deze overname geeft ons de mogelijkheid om ons productaanbod en klantenbestand aanzienlijk uit te breiden. Onze retailaanwezigheid wordt versterkt en we zullen beter zichtbaar worden, wat van grote invloed kan zijn op de groei van onze retailbusiness."

16-07-2012 11:15

De DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) is te vergelijken met het Green Label plus of de BRE in de Engelstalige gebieden. De basis voor de certificering zijn de zogenaamde EPD’s (milieudeclaraties) die Vorwerk voor haar Polyamide 6 en 6.6 producten gekregen heeft. In projecten die volgens de richtlijnen van de DGNB gecertificeerd moeten worden eist men deze certificering van toeleveranciers. Volgens Vorwerk toont dit opnieuw aan dat het bedrijf een voortrekkersrol wil spelen in de ontwikkeling van het duurzaam bouwen. Zoals beschreven in de doelstellingen onder de noemer 'Ecobalance'.

15-07-2012 8:30

Het kiezen van een vloer is vaak niet eenvoudig. Aangezien geen enkele vinylstrook of tegel er precies hetzelfde uitziet, is het vaak lastig om voor te stellen hoe een woonruimte of projecttoepassing er uit komt te zien. Om daarbij te helpen, heeft vloerenaanbieder mFlor van elk item uit de collectie meerdere stroken of tegels gescand. Hierdoor kan een volledige ruimte worden op getrouwe wijze worden getoond.

"Met het handige hulpmiddel mFLOR Studio (http://studio.mflor.nl of via de website www.mflor.eu) kunt u de vele toepassingsmogelijkheden van de mFlor-vloeren zien", meldt de woordvoerder van het bedrijf. "Bovendien kunt u hierbij zelf de legrichting en legpatronen van elk dessin bepalen, zodat u uw geheel eigen vloer kan samenstellen. Zo krijgt u een optimaal beeld hoe uw unieke mFlor-designvloer er uit kan komen te zien."

13-07-2012 12:36

Future Floors, de vakbeurs voor de totale vloerenbranche die zou plaatsvinden van 23 tot en met 25 september in Kortrijk Xpo gaat niet door. Op enkele maanden van de beurs ligt het deelnemersaantal te laag, zo meldt de organisatie, waardoor de tijd ontbreekt om een degelijk event neer te zetten.

Exhibition manager Nathalie Sandra: “Het economische toekomstperspectief is flink veranderd. Door tal van externe factoren is het aanvankelijke enthousiasme bekoeld en nemen heel wat bedrijven een afwachtende houding aan.” De organisatie blijft ervan overtuigd dat Future Floors nieuwe markten kan aanboren en hoopt in de toekomst het initiatief te hervatten.

13-07-2012 11:04

Erutan BV in Venlo ontving onlangs het Groene Lintje. Het bedrijf kreeg deze plaatselijke onderscheiding voor een geheel nieuwe techniek die het ontwikkelde om een volledig herbruikbaar tapijt te produceren. Met andere woorden, een volledig gesloten kringloop van materialen, geen afval meer en een schone, duurzame productie van tapijt. De techniek kan straks ook worden toegepast op het maken van stoffen voor kleding.
 

09-07-2012 9:24

Forbo komt met een nieuw internationaal inspiratiemagazine, gericht op architecten: Archidea. De eerste editie van de halfjaarlijks verschijnende glossy biedt onder andere een interview met architect Charles Renfro van Diller Scofidio + Renfro die met zijn ontwerpen mensen wil wakker schudden.

“Het idee achter Archidea is het verbreiden van kennis, opvattingen en informatie over architectuur door het aanbieden van een platform waarop erkende architecten hun mening en visie kwijt kunnen”, meldt een woordvoerder van Forbo. “Het interieur van een groot aantal internationale projecten is opgenomen als vorm van inspiratie.”

Archidea is ook online actief, via www.archidea.com. De site functioneert volgens Forbo als architectenforum. “Op de onlangs sterk verbeterde en uitgebreide site is ook heel veel informatie te vinden zoals video’s en reportages, maar ook een grote verzameling interviews en projectverhalen.”

05-07-2012 10:25

Rockfon, producent van zachtminerale plafondpanelen, overhandigde op 29 juni een cheque van 40.000 euro aan SOS Kinderdorpen. Het bedrag werd in 1 jaar tijd ingezameld in het kader van de Go4Gold Actie. Frank Larsen, business director Rockfon Central Europe, blikt tevreden terug op ‘een klantenactie die commercieel succes en maatschappelijke verantwoordelijkheidszin moeiteloos met elkaar verzoende’.

De uitreiking vond plaats tijdens een exclusief charity event in Stuurboord-Hangar 26 in Antwerpen, in het bijzijn van voormalig Belgisch sprintkampioene Kim Gevaert, Nederlands ex-kampioene hordelopen Marjan Olyslager en andere bekende sportfiguren en ambassadeurs van SOS Kinderdorpen. De presentatie was in handen van Gerda Havertong, bekend van Sesamstraat en tevens SOS-ambassadrice. Hilde Boeykens, directeur SOS Kinderdorpen België, ontving de cheque uit handen van Frank Larsen, business director Rockfon Central Europe.

De Go4Gold Actie bracht in totaal 23.430 euro op. Dat bedrag verhoogde Rockfon tijdens het charity event naar 40.000 euro. Het geld werd integraal besteed aan een project van SOS Kinderdorpen in de Congolese hoofdstad Kinshasa.

Hilde Boeykens: "Op 20 mei 2012 hebben we in Kinshasa, na 6 jaar bouwen, ons derde kinderdorp geopend. Die plechtigheid werd onder andere bijgewoond door profvoetballer en SOS-ambassadeur Vincent Kompany (Manchester City) alsook Dominique Goven, Area Marketing Manager Rockfon Central Europe. Het dorp bestaat uit een vijftiental woningen waar telkens zes tot acht weeskinderen kunnen opgroeien onder het toeziend oog van SOS-moeders en -tantes. Er is ook een schooltje gevestigd, waarvan de bouw mee werd gefinancierd met de opbrengst van de Go4Gold Actie."

Het hele evenement stond in het teken van SOS kinderdorpen en bewees andermaal het sociale karakter van een bedrijf als Rockfon. Tom Moons, Corporate Partnerships SOS Kinderdorpen:
"De manier waarop SOS Kinderdorpen geïntegreerd was in het charity event, hebben we zelden meegemaakt. De avond leverde SOS Kinderdorpen, de aanzienlijke opbrengst van de actie niet meegerekend, drie volwaardige peterschappen op. Zes personen tekenden in om een kind een jaar lang school te laten lopen en 93 aanwezigen steunden SOS Kinderdorpen door een schoolpakket aan te kopen voor ons project in Kinshasa. Een fantastisch resultaat."

Met de Go4Gold Actie, die liep van 4 april 2011 tot 6 april 2012, oversteeg Rockfon de klassieke commerciële klantenactie. Dominique Goven: "Het grote uitgangspunt van Go4Gold was onze klanten te belonen voor de business die ze met ons willen doen. Dat is uiteindelijk hun keuze en daarvoor moet je hen als bedrijf dankbaar zijn. Door er een maatschappelijke component aan toe te voegen, hebben we bovendien getracht de actie een hoger doel te geven dan alleen de verkoop van plafondpanelen te promoten. De actie draaide rond de klant, Rockfon én SOS Kinderdorpen. En ondanks het succes van 36 klanten die met ons meegaan naar de Spelen in Londen en meer dan veertiehonderd weggegeven prijzen, spreken klanten ons toch het meest aan op het charitatieve karakter van de actie. Hierin onderscheiden we ons duidelijk binnen de bouwwereld."

Frank Larsen: "Dit initiatief paste perfect in de visie die de stichters van Rockwool/Rockfon meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld hebben om een aanzienlijk deel van de aandelen van de groep toe te wijzen aan de Rockwool Foundation. De stichting voert maatschappelijk relevante studies uit en sponsort zorgvuldig geselecteerde charitatieve projecten. Rockfon heeft met de Go4Gold Actie en de steun voor SOS Kinderdorpen de nadruk gelegd op het belang dat onze groep hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen."

www.rockwoolfonden.dk


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >