Nieuws


30-03-2012 9:35

Deze maand introduceerde Vescom twee nieuwe dessins van vinyl wandbekleding: Melvin en Seneca, plus een update in kleur voor de bestaande Shannon en Tonga. Melvin (27 kleuren) is een dessin met een ‘beton-look’ (zie foto); Seneca (18 kleuren) biedt een lengte-effect met een zachte textiele uitstraling. Verder heeft Vescom de evergreens Tonga en Shannon voorzien van een nieuw kleurpalet. De 18 kleuren onderstrepen de stevige structuur van de dessins.

De unieke combinatie van de kleuren, zakelijke dessinering en functionele eigenschappen maakt de dessins volgens de fabrikant zeer geschikt voor verwerking in de projectmarkt. De vinyl wandbekleding van Vescom is duurzaam, brandwerend, hygiënisch (Bio-Pruf), kosteneffectief, lichtecht, kras- en slagvast en onderhoudsvriendelijk.

29-03-2012 15:00

Bestaat er een relatie tussen de hoeveelheid fijnstof in de binnenlucht en het type vloerbedekking? In de nieuwste uitgave van Inside Information, vaktijdschrift over projectinrichting en (interieur)architectuur, verschijnt een artikel waarin twee wetenschappers vertellen over onderzoeksresultaten op dit gebied.

 

 

Bij inademing zijn bepaalde componenten van fijnstof op de lange termijn schadelijk voor de gezondheid. Wetenschapsjournalist dr. Anton Duisterwinkel en TNO-medewerker dr. Jan Duyzer deden onafhankelijk van elkaar onderzoek naar het onderwerp vloeren en fijnstof. Conclusie: goed schoonmaken is belangrijk, maar ook de keuze tussen vlakke en textiele vloer lijkt een rol te spelen als het gaat om het terugdringen van de hoeveelheid fijnstof in de binnenlucht. 

 

Anton Duisterwinkel is gespecialiseerd in hygiëne. Hij deed in opdracht van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) onderzoek naar de relatie tussen schoonmaken en fijnstof. Hij stelt dat er een duidelijk verband is tussen de mate van onderhoud en het effect van een vloerbedekking op de hoeveelheid fijnstof. “Vloeren met een gladde vloerbedekking kun je makkelijker en beter schoonmaken dan die met een textiele vloerbedekking”, zegt hij.  “Je moet het alleen wel op de juiste manier doen.” TNO-onderzoeker Jan Duyzer deed oriënterend literatuuronderzoek naar de stofbindende eigenschappen van textiele vloerbedekking. Dit TNO-onderzoek bevestigt de stofbindende eigenschappen van textiele vloeren.

 

Hoe kun je de hoeveelheid fijnstof nu het best reduceren? Doe je dat door een harde vloer te nemen, die je praktisch stofvrij kunt maken, of juist een zachte vloer, met een stofbindende werking, terwijl je die niet goed kunt schoonmaken? Duisterwinkel en Duyzer kunnen het definitieve antwoord nog niet geven. Daarvoor is aanvullend onderzoek nodig. Duisterwinkel: “Ik vind het daarom nogal gevaarlijk om een claim aan je product te hangen dat het de concentratie fijnstof in de lucht sterk verlaagt in vergelijking met andere vloerbedekkingen.”

 

Welk product ook wordt toegepast, alle betrokkenen zijn het erover eens dat regelmatig reinigen essentieel is. Vaak schoonmaken is de belangrijkste manier om de hoeveelheid ziekmakers op oppervlakken en in de lucht naar beden te brengen. Daarom heeft de VSR richtlijnen opgesteld voor een goede en gezonde schoonmaak.

Verder onder andere in de komende editie van Inside Information, die volgende week dinsdag verschijnt, aandacht voor de volgende onderwerpen:

  • Thonet-directeur Frans Bruinsma: ‘Je moet blijven innoveren’.
  • Superkantoor voor supermarkt. Was getekend: Bep Fassaert.
  • Snel, sneller, snelst. Een nieuw kantoor voor McAfee in recordtempo.
  • Is er voor Het Nieuwe Werken (HNW) per definitie een nieuw kantoor nodig? Nee!
  • De verhouding tussen de ARBO-normen en Het Nieuwe Werken.
  • Haarlem gaat flex! Nieuw onderkomen voor gemeentelijke diensten.
  • Light + Building: essentiële lichtbeurs.
  • Monumentale kaasstolp. Merkx + Girod neemt gebouw Raad van State onder handen.

 

27-03-2012 9:00

Kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in de parket en woninginrichterbranche kan tijdens de Vakdagen Parket & Woninginrichter op maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 april in Evenementenhal Gorinchem.

Gedurende deze drie dagen kunnen bezoekers zich in een ongedwongen sfeer laten informeren over noviteiten en ervaringen uitwisselen met branchegenoten.

Evenementenhal Gorinchem biedt een goede doorstroming tussen de twee branches Parket en Woninginrichter. Tussen de clusters Parket en Woninginrichter is een nieuw speciaal ingericht ‘Informatieplein’ gecreëerd. Dit informatieplein neemt een centrale plek op de beursvloer in. Het is een gezellig ‘meeting point’ waar de bezoeker in één oogopslag alle aanbieders van informatie bij elkaar aantreft. Tevens is het plein een uiterst geschikt punt om met elkaar af te spreken alvorens de vakbeurs bezocht wordt. Op dit plein zijn onder andere brancheverenigingen, vakbladen, opleidingen en retailverenigingen te vinden.

Ook vindt tijdens deze vakbeurs op de Activiteitenarena het Nationaal Kampioenschap Woningstofferen (NKW) en het Nederlands Kampioenschap Parketleggen (NKP) plaats. Op dinsdagmiddag kan men hier een ‘meet en greet’ aangaan met de bekende wielrenner Jean-Marie Wampers. Nieuw dit jaar is de Quick-Step Parque Challenge, die op woensdag gehouden wordt. Woensdagavond om 19.00 uur vindt de prijsuitreiking van alle activiteiten plaats.

Nadere informatie:www.evenementenhal.nl

22-03-2012 8:38

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Wilt u ervaren hoe een door Piet Boon ontworpen parketvloer in uw huis staat? Ga dan naar de website www.solidfloor.com/pietboon. Vanaf nu is daar de Piet Boon flooring by Solidfloor roomplanner online. Deze planner maakt het mogelijk de houten designvloeren van deze toonaangevende designer in het eigen interieur te beleven.

Anders gezegd: al vóór de aankoop krijgt de geïnteresseerde een beeld van hoe de vloer in het eigen interieur tot zijn recht komt. De planner werkt 'zeer eenvoudig', aldus Solidfloor. 'Nadat u een account heeft aangemaakt op de site, verstuurt u een foto van de ruimte waar u de vloer wilt. Solidfloor bewerkt deze foto en u ontvangt per mail bericht wanneer deze gereed is. Vanaf dat moment kunt u alle mogelijke decoren uit de Piet Boon flooring by Solidfloor collectie in uw interieur bekijken', aldus het bedrijf in een persbericht.

Belangstellenden kunnen kiezen uit vijf verschillende dessins, die beschikbaar zijn in een mix van acht kleuren. Voor wie niet kan wachten op de bewerkte foto van het eigen interieur zijn er foto’s van bestaande interieurs in de roomplanner geplaatst.

Solidfloor is een merk met een uitgebreide collectie houten vloeren en bijpassende accessoires. De collecties lopen uiteen van klassiek tot modern. Het bedrijf geeft 25 jaar garantie op de producten. Een partnernetwerk verkoopt Solidfloor in meer dan dertig Europese landen.
 

21-03-2012 12:15

Vloerenproducent Tarkett heeft zijn resultaten over 2011 bekend gemaakt. De netto-omzet groeide in 2011 met 8,8 procent ten opzichte van 2010. De groei is het resultaat van een sterke organische groei (6,8 procent) en van acquisities (2,8 procent), terwijl de wisselkoersen een lichte negatieve impact hadden (0,7 procent). De autonome groei komt voornamelijk voort uit de opkomende landen (Oost-Europa, Zuid-Amerika), waar voor de Groep de omzet steeg met 21 procent ten opzichte van 2010. Opkomende landen zorgen voor 38 procent van de totale omzet van de Groep, versus 34 procent in 2010.

In West-Europa en Noord-Amerika was de vloerenmarkt stabiel, ondanks dat de situatie varieerde tussen de verschillende regio's. Spanje en Italië hadden bijvoorbeeld een uitdagend jaar, terwijl de Scandinavische economieën een sterke dynamiek lieten zien. Tarkett liet in deze situatie nog steeds een groei zien van 5 procent in West-Europa en van 2 procent in Noord-Amerika. Sportvloeroplossingen lieten een daling van de omzet zien van 9 procent ten opzichte van 2010. Dit is voornamelijk het gevolg van bezuinigingen op begrotingen bij lokale gemeenten in Europa, aldus Tarkett.

De winstgevendheid is vooral beïnvloed door de grondstofprijsstijgingen die hebben plaatsgevonden sinds het tweede kwartaal van 2010. Dit alleen had een negatief effect op de marges van 110 miljoen euro. Verkoopprijsstijgingen in de tweede helft van 2010 en in 2011 hebben ervoor gezorgd dat Tarkett 65 procent van deze impact kon herstellen. De verhoging van de verkoopprijzen zal ook een positief overdrachteffect hebben op 2012, verwacht Tarkett.

De financiële lasten zijn onder controle gehouden en vertegenwoordigen slechts 1 procent van de netto-omzet. Lagere operationele cash-flow kan vooral verklaard worden door een sterk industrieel investeringsprogramma. Naast de vermindering van de marges hebben nog twee elementen een negatief effect op de operationele cash-flow:

  • De groei van het werkkapitaal (23 miljoen euro): ondanks de sterke groei van de omzet en de geografische uitbreiding van de Groep bleven de voorraden stabiel.
  • Kapitaalinvesteringen stegen met 31 miljoen euro ten opzichte van 2010 naar aanleiding van de lancering van een aanzienlijk aantal investeringsprojecten. Hier vallen onder andere de volgende projecten onder: implementatie van een kalandermachine in Rusland, LVT (Vinylstroken & Tegels) productiecapaciteitstijgingen en de inzet van SAP binnen de Groep.

Voor de eerste keer in 4 jaar betaalde Tarkett dividend uit in 2011, voor een bedrag van 103 miljoeneuro. Ondanks dat de groepsschulden laag bleven, met een gemiddelde ratio (rentedragende schulden / EBITDA) van 1,7 keer, en een gearing ratio (Netto schuld / eigen vermogen) van 53 procent. Mede door herfinancieringoperaties in Juni 2011 (450 miljoen euro) heeft Tarkett voldoende financiele reserves om strategische acquisities te realiseren. In 2011 werd Marty, een Franse specialist in multi-layer parket door Tarkett overgenomen.

“Onze strategie van innovatie en groei in opkomende landen is succesvol in 2011 en zal voort gezet worden. We blijven voorzichtig voor 2012, gezien de risico's die blijven wegens de Europese economische situatie. In deze situatie zal ons team streven naar versterking van onze marges ", aldus Michel Giannuzzi, CEO van Tarkett.

Met een omzet in 2011 van 2,1 miljard euro is Tarkett marktleider in innovatieve en duurzame vloerbekleding en sportvloeren. Ongeveer 9.200 medewerkers bedienen dagelijks de klanten van Tarkett in honderd verschillende landen met 32 verschillende productielocaties. Sinds januari 2007 zijn de familie Deconinck (50 procent) en KKR (50 procent) eigenaar van Tarkett.
 

17-03-2012 16:39

Deze week ondertekende Armstrong een overeenkomst om een duurzame bijdrage te leveren aan het Technisch Paviljoen. Dit is een onderdeel van het Experience Center van Park 20|20 in Hoofddorp, een duurzame werkomgeving geïnspireerd door de Cradle to Cradle filosofie.

Amstrong wil via het sponsorschap van het Technisch Paviljoen haar bedrijfsfilosofie op praktische en didactische wijze uitdragen. Het bedrijf leverde de nieuwe generatie Perla OP en de hygiënische Bioguard systeemplafonds voor vergaderruimtes in het Experience Center. Daarnaast is in het paviljoen een speciale Armstrong-presentatie ingericht, waar te zijner tijd een bedrijfsfilm vertoond zal worden met informatie over duurzame toepassingen van de hoogwaardige plafondsystemen van Armstrong. Daarnaast ziet Armstrong het sponsorschap als een kans om het eigen duurzaam ondernemerschap naar een nog hoger niveau te brengen.

15-03-2012 9:14

InterfaceFLOR lanceert op 29 maart 'The Awarehouse'. De gerenoveerde fabriekshal in Scherpenzeel combineert merkbeleving met educatie op de gebieden design, innovatie en duurzaamheid. The Awarehouse richt zich op het inspireren van klanten en relaties uit Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India.

The Awarehouse is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Nederlandse architectenbureau Claessens Erdmann en Michele Lacovitti, vice-president marketingcommunicatie en branding van InterfaceFLOR. Het resultaat is een multifunctionele ruimte voor maximaal vierhodnerd bezoekers. Zo zijn er in het gebouw diverse kantoorruimtes, een duurzaamheidscorner, product- en merkbelevingsgebieden, een galerie voor veelbelovende kunstenaars, inspirerende vergaderruimtes, een ondergronds theater en een hi-tech conferentieruimte met videowall. "Het gebouw is een voorbeeld van duurzame renovatie en herbestemming. Door het gebruik van verschillende kleuren en structuren tegeltapijt zijn verschillende zones gemaakt, met elk een andere functie. The Awarehouse is een gebouw met een open karakter, met veel glas en weinig muren, dat het gevoel geeft van openheid, ruimte en licht", aldus Michele Lacovitti.

  

"We zijn heel erg blij met The Awarehouse. Ik kan haast niet wachten om er klanten en relaties te ontvangen. Voor mij is het een ode aan de creatieve geest van InterfaceFLOR en de gehele filosofie van de organisatie. The Awarehouse is echter niet alleen bedoeld om ons gedachtegoed ten toon te spreiden. Het is ook bedoeld om in samen te werken, kennis te delen en elkaar te inspireren. De combinatie van dit alles is de allermooiste functie van het gebouw."

"Bij de renovatie van de voormalige fabriek zijn alleen duurzame en gerecyclede materialen gebruikt. Oud wagonhout is hergebruikt in en om het gebouw, het gebruik van vintage stoelen in de kantoren en vergaderzalen en hergebruikte objecten van eerdere tentoonstellingen zorgen voor een verassende wow-factor in het gebouw. Er is verder getracht om zoveel mogelijk van de oude fabriekshal in stand te houden en oude materialen te hergebruiken om zoveel mogelijk afval te elimineren. Om de energie-efficiëntie te verhogen, is het gebouw extreem goed geïsoleerd. Bovendien wordt het gebouw verwarmd met de restwarmte afkomstig van de productievestiging van InterfaceFLOR in Scherpenzeel. Dit gebeurt via het innovatieve, verhoogde kabelmanagementsysteem van Intercell."

De opening van The Awarehouse is donderdag 29 maart. Trendwatcher Adjiedj Bakas vertelt tijdens de opening over wereldtrends en de toekomst. Meer informatie: www.interfaceflor.eu/metropolisevent

 

 

InterfaceFLOR ontwerpt en produceert innovatieve modulaire vloerbedekking en was één van de eerste bedrijven die zich publiekelijk committeerde aan duurzaamheid. In 1994 deed de organisatie de toezegging om in 2020 haar negatieve impact op het milieu te hebben geëlimineerd. Deze toezegging is bekend geworden onder de naam Mission Zero. Mission Zero geeft vorm aan elk aspect van InterfaceFLOR, het beïnvloedt elke beslissing en inspireert de organisatie voortdurend verder gaan dan de bestaande businessmodellen, methoden en oplossingen om dit doel te bereiken.

Het concernt is naar eigen zeggen over de helft met het bereiken van de Mission Zero-doelstelling . Ook verschillende producten zijn wereldwijd bekroond met uiteenlopende prijzen voor onder andere design en innovatie. De meest recente is de Atheneum Good Design Award voor de collectie World Textiles (VS, 2011).
 

15-03-2012 8:40

Hunter Douglas heeft in 2011 een omzet gerealiseerd van 2,6 miljard dollar. In 2010 bedroeg de omzet 2,4 miljard dollar. Tegenover die gestegen omzet staat een lagere winst. Het bedrijfsresultaat kwam in 2011 uit op 142,8 miljoen dollar. De winst na belastingen bedroeg 77,5 miljoen dollar tegen 152,8 miljoen dollar in 2010.

In Europa en Noord-Amerika realiseerde het concern een hogere omzet, maar een lagere winst. In Latijns-Amerika en Azië stegen zowel de omzet als winst.

Hunter Douglas blijft voorzichtig over de vooruitzichten voor Europa en Noord-Amerika. Daar zal het economisch klimaat uitdagend blijven totdat de huizenmarkt en het consumentenvertrouwen zich herstellen, verwacht de producent van onder andere Luxaflex.
 

09-03-2012 10:42

Soundlight Comfort, een innovatief akoestisch plafondpaneel dat is geïntegreerd met LED-verlichting van Philips. Dat is het resultaat van een samenwerking tussen Philips en Ecophon voor het realiseren van mensgerichte oplossingen die het welzijn van medewerkers op de werkplek verbeteren en tegelijk voldoen aan de energie-efficiëntie-eisen en vormgevingsesthetiek van groene gebouwen.

Soundlight Comfort is voorzien van state-of-the-art LED-verlichting en levert een geïntegreerde oplossing voor het absorberen van geluid in kantoortuinen. Naast energie-efficiënte verlichting levert het vrijhangende plafondpaneel ook een puur en minimalistisch aanzien, dat bijdraagt aan het interieurontwerp van de ruimte.

Philips en Ecophon ontwierpen de Soundlight Comfort-oplossing in het bijzonder voor nieuwe gebouwen met thermisch actieve gebouwsystemen zoals betonkernactivering. De blootliggende plafondstructuur die noodzakelijk is voor dit systeem, leidt tot hogere echo- en geluidniveaus. Daarnaast betekenen de gedeeltelijk vrijliggende plafonds een extra uitdaging voor de esthetische integratie van de kantoorverlichting, met behoud van lichtkwaliteit.

08-03-2012 9:18

De installatie van de Smart Skin bij het Rijkspaviljoen op de Floriade is gestart. De twee miljoen bezoekers aan de enige wereldexpositie die Nederland rijk is, kunnen straks kennismaken met een wereldprimeur op het gebied van duurzame energie.

De Smart Skin bestaat uit een doorzichtige wand, die zowel duurzame warmte als koude kan oogsten en tegelijkertijd helpt het klimaat in de achterliggende ruimte te regelen. De Smart Skin bestaat uit hoogwaardig kunststof (polycarbonaat), waar buisjes met water doorheen stromen. Dat water kan warmte opnemen van de zon of juist warmte afgeven. Tegelijkertijd is het een lichtdoorlatend bouwmateriaal met een lage kostprijs.

Het gepatenteerde concept is één van de resultaten van het door InnovatieNetwerk en SIGN ontwikkelde concept Bouwen met Groen en Glas. Met de Smart Skin is het mogelijk zomerwarmte te oogsten en die onder een gebouw op te slaan voor later gebruik.

De Smart Skin isoleert een gebouw niet, maar blokkeert de warmtestroom: het gebouw 'denkt' dat het buiten niet kouder is dan de temperatuur van de Smart Skin en verliest daardoor veel minder warmte. De Smart Skin in het Rijkspaviljoen dient als ruimteverwarming. Het consortium Rodeca, Innovate Consulting en Fiwihex hebben het concept doorontwikkeld; het ministerie van EL&I biedt hen nu de kans de techniek in de praktijk te demonstreren in het Rijkspaviljoen.

SIGN is een initiatief van LTO Glaskracht Nederland en heeft voor de uitvoering van het programma een alliantie met InnovatieNetwerk. Het ministerie van EL&I nam het initiatief tot en financiert InnovatieNetwerk.

06-03-2012 11:40

Op 1 oktober 2012 zal Stef Kranendijk terugtreden als Chief Executive Officer van Desso Holding BV en de positie innemen van Chairman. In deze positie zal hij naast het Voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van Desso een uitvoerende rol vervullen op de gebieden zoals hieronder beschreven. Op hetzelfde moment wordt Alexander Collot d’Escury (48), thans Chief Commercial Officer van Desso, benoemd als Chief Executive Officer.

 

Alexander Collot d’Escury

 

Stef Kranendijk licht als volgt toe: ‘Desso heeft een gezonde transformatie doorgemaakt over de afgelopen 5 jaar naar een onderneming die continu innoveert door creativiteit, functionaliteit en Cradle-to-Cradle. Dankzij de inspanningen van alle medewerkers heeft dit geleid tot een consistente en significante groei van Desso’s marktaandeel en winstgevendheid. Ik heb er groot vertrouwen in dat Desso onder Alexander’s leiding tot nog grotere hoogten zal worden gebracht.’

 

Stef Kranendijk


In zijn rol als Chairman zal Stef, naast zijn toezichthoudende rol, de implementatie van de Cradle-to-Cradle filosofie binnen Desso blijven aansturen en zal hij de voortgang naar volledige Cradle-to-Cradle certificering van alle producten in 2020 naar buiten blijven communiceren. Daarnaast zal hij ondersteuning blijven geven aan het ontwikkelen van belangrijke maar tot nu toe voor Desso onderontwikkelde markten zowel in Europa als daarbuiten.

01-03-2012 2:00

Nerus Design maakt melding van een nieuwe brochure van Glimakra, met een serie akoestische producten.

 Nerus Design uit Groenlo vertegenwoordigt diverse merken kantoor- en projectmeubilair, waaronder Glimakra. De akoestische schermen en wandpanelen van Glimakra vallen, naast hun technische eigenschappen, op door de esthetische uitvoering. In de brochure 'Inspiration 2012' staan ze stuk voor stuk op fraaie wijze afgebeeld. De brochure is verkrijgbaar via Nerus Design.

www.nerusdesign.nl


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >