Nieuws


29-11-2012 16:00

Hörmann Nederland biedt met Hörmann TopComfort een programma aluminium voordeuren. Het gamma wordt dit najaar uitgebreid met zes nieuwe motiefglazen, voor een mooie 'onderbreking' en meer lichtinval. “De deuren zelf zijn en blijven ongekend veilig: de nieuwe lichtmotieven zijn gerealiseerd met drie achter elkaar geplaatste beglazingen”, aldus de producent.

De voordeurbeglazingen zijn uitgevoerd in de kleur parsol (grijs). Gezandstraalde vormen zorgen voor een driedimensionale structuur. Een doorkijk van buiten naar binnen is niet mogelijk en toch laat de nieuwe beglazing veel licht invallen.

De nieuwe motiefglazen voor de voordeurlijn Hörmann TopComfort zijn beschikbaar in afmetingen tot 1.300 x 2.500 millimeter. Zijdelen en bovenlichten zijn met passende beglazingen verkrijgbaar. Voor de aluminiumprofielen zelf kan de architect of consument kiezen uit alle RAL-kleuren. Optioneel is de volledige deur te bestellen in een WK2-uitvoering met P4A-beglazing.

www.hormann.nl

23-11-2012 14:05

Mondial Movers heeft Tarkett als vloerenpartner betrokken bij haar 13-dagenregeling. Dit landelijk samenwerkingsverband tussen leveranciers en zorgverleners maakt het mogelijk om binnen 13 dagen een zorgappartement op te knappen en weer aan een nieuwe bewoner aan te bieden.

Binnen 7 dagen wordt een appartement leeggehaald. Mondial Movers maakt vervolgens samen met de nieuwe bewoner een keuze uit de raam-, wand- en vloerbekleding aan de hand van verschillende stijlen. Tarkett zorgt voor de vloerbekleding. Naast de verhuizing wordt de ondergrond hersteld, schilderwerk verzorgd, vloerbekleding gelegd en wand- en raamdecoratie aangebracht. Dankzij speciale opleiding leren verhuizers omgaan met specifieke situaties in de zorg. Uiteindelijk is het appartement binnen 13 kalenderdagen volledig beschikbaar voor de nieuwe bewoner.

“Door de moeilijkere marktomstandigheden is Tarkett continu bezig met innoveren zowel in het productieproces als in het benaderen van de markt. Tarkett is graag betrokken bij het programma van Mondial Movers doordat het een conceptmatig sterk samenwerkingsverband betreft met betrouwbare partners. Wij geloven in het concept en hebben het juiste productaanbod om de tevredenheid van de klant te waarborgen”, aldus Wilco de Ruiter, Sales Manager Healthcare.

21-11-2012 13:56

Interface is tijdens de uitreiking van de International Green Awards uitgeroepen tot de Meest Duurzame Grote Onderneming van het jaar. Ook nam Interface de 'Grand Prix' voor de beste prestaties in ontvangst op de prijsuitreiking, gisteravond gehouden in het Battersea Power Station in Londen, Verenigd Koninkrijk.

De International Green Awards, die dit jaar voor de zevende keer op rij werden gehouden, is het wereldwijde duurzaamheidsplatform voor onderwijs, leiderschap en innovatie. Het platform bekroont organisaties met prijzen die op deze drie gebieden een geslaagde duurzaamheidsaanpak laten zien. Interface nam het op tegen wereldmerken zoals Hitachi, Iberdrola, ITC Hotels en Pearson Plc en won dankzij de jarenlange inzet voor duurzaamheid en de mate waarin dit is ingebed in de organisatie.

Al in 1994 heeft Interface zich tot doel gesteld, om in 2020, iedere negatieve impact op het milieu tot nul te hebben geëlimineerd. Dit doel staat bekend als Mission Zero. Sindsdien heeft het bedrijf zijn gehele businessmodel aangepast, Mission Zero is het uitgangspunt van iedere ontwerp-, productie- en zakelijke beslissing.

Interface is nu ruim halverwege de weg naar Mission Zero en heeft inmiddels grote resultaten geboekt op het gebied van afvalbeheer, gebruik van hernieuwbare energie, reductie van CO2-uitstoot en sociale impact. Onder deze resultaten vallen onder meer de 88 procent vermindering van gestort afval, de 84 procent vermindering in waterverbruik en 32 procent vermindering van uitstoot van broeikasgassen. Van de energie die wereldwijd wordt gebruikt door Interface is 31 procent afkomstig uit hernieuwbare bronnen en 44 procent van de materialen die de organisatie gebruikt zijn gerecycled of bio-based.

Lindsey Parnell, president en CEO van Interface Emeai: "Het winnen van een International Green Award is een echte eer en een kroon op de inzet en het harde werk van onze medewerkers. Interface is sinds 1994 op weg naar duurzaamheid en onze prestaties bewijzen dat met toewijding, doorzettingsvermogen en innovatie, het echte verschil kan worden gemaakt. We hebben gezien hoe duurzaamheid zakelijke voordelen kan opleveren. Het heeft geleid tot een aantal van onze meest innovatieve en best verkopende producten, het motiveert onze medewerkers, versterkt onze reputatie en heeft geleid tot een totale besparing van meer dan 438 miljoen dollar sinds 1995. Ik hoop dat onze ervaring andere bedrijven inspireert om hun eigen duurzaamheidsprocessen te versnellen en de vruchten daarvan te plukken."
 

16-11-2012 8:21

Eerder dit jaar heeft mFLOR International de website www.mflor.com volledig functioneel gemaakt voor de iPad. Nu lanceert mFLOR een app, in eerste instantie voor de iPhone. "Deze app is een handige aanvulling op de praktische mFLOR Studio op de website", medlt de vloerenspecialist.

Op mFLOR Studio kan men selecties maken uit ruim honderd interieurfoto’s en die voorzien van elke gewenste mFLOR vloer. Ook kunnen inrichting, kleur van de wanden en legpatronen van de vloer naar wens worden ingesteld. Zo kan men een geheel eigen mFLOR vloer samenstellen.

"De nieuw gelanceerde app gaat nu een stap verder: zie mFLOR in uw eigen omgeving. Neem een foto van uw kamer met uw iPhone, bekijk de innovatieve designvloeren collecties van mFLOR en probeer zoveel mogelijk mFLOR vloeren uit als u wilt. Zo kunt u makkelijk zien welke mFLOR vloer het beste in uw eigen kamer(s) past. Ook kunt u deze foto’s uploaden naar populaire social media als Facebook en Twitter."

De mFLOR-app is te vinden in de App Store.
 

15-11-2012 8:46

De Balta Groep lanceert een nieuw merk, dat zich richt op de contractmarkt: Arc Edition. "Met een uitgebreid gamma van kamerbreed tapijt profileert Arc Edition zich als dé oplossing voor commercieel gebruik", aldus Geert Vanden Bossche, marketing director van Balta.

Het initiatief voor de Arc Edition-collectie komt van de Balta Broadloom Division met de merken Balta Broadloom, Domo Floorcoverings en ITC. De collectie omvat verschillende producten, die samen een waaier van tapijten vormen (klasse 32 en 33 voor zwaar gebruik). Zo zijn er talrijke mogelijkheden voor diverse sectoren, zoals hotels,  kantoren en de vrijetijdssector.
Binnen Arc Edition zijn er twee gamma’s: Service-collectie, voor producten uit voorraad, en Tailor Made collection, voor projecten op maat.

"Dankzij de Service-collectie kunnen professionele vloerbekleders, architecten, designers en projectverantwoordelijken snel de perfecte rol of een op lengte gesneden kamerbreed tapijt vinden voor onmiddellijke levering. Voor wie op zoek is naar een uniekere look, biedt de Tailor Made-collectie bijna eindeloze ontwerpmogelijkheden voor speciale kleuren, individuele dessins, specifieke project aanvragen enzovoort. De gepersonaliseerde prints worden digitaal gedrukt in hoge resolutie via de laatste Chromojet-technologie, voor uitzonderlijk kwaliteit van kleuren", aldus Vanden Bossche.

De nieuwe collectie wordt ondersteund door een applicatie voor iPad & iPhone en een uitgebreide website, http://www.arcedition.com/. Die bieden projectverantwoordelijken, designers en aannemers snel toegang tot de volledige collectie van Arc Edition-tapijten. Vanden Bossche: "Dankzij de gebruiksvriendelijke functies en de gemakkelijke navigatie kunnen gebruikers het geschikte kamerbreed tapijt voor hun volgende project zoeken, productspecificaties, onderhoudsgidsen en installatiegidsen downloaden en gratis stalen bestellen die al de volgende dag geleverd worden."

“Het concept van Arc Edition werd ontwikkeld om professionals uit de interieurwereld en de vloerbekledingsector een allesomvattend gamma van sterke tapijten aan te bieden die speciaal ontworpen zijn voor veeleisende commerciële omgevingen”, vertelt Vanden Bossche. “Door tapijten van de Broadloom Division van Balta te combineren met een reeks personaliseerbare opties, bieden we een heel spectrum van designs, die allemaal zeer geschikt zijn voor intensief gebruik. Via de speciale app en website kunnen designers, projectverantwoordelijken en aannemers de hele collectie gemakkelijk bekijken. We updaten de producten van de Arc Edition regelmatig om mee te zijn met de laatste trends, zodat we steeds een passende oplossing voor alle commerciële projecten kunnen bieden.”
 

11-11-2012 8:00

Eind november gaat Estillon, leverancier van ondertapijten, ondervloeren en gereedschappen, verhuizen naar een nieuwbouwpand in Uden. "Met dit pand zijn wij klaar voor de toekomst: kantoor, expeditie en voorraad onder één dak. We maken hiermee een efficiency slag door van drie locaties naar één locatie te gaan."

In het nieuwwe pand is een grote showroom, waar al de Estillon-producten getoond worden. "Deze showroom is verbonden met een technische ruimte waar training en demonstaties gegeven gaan worden over het leggen van ondervloeren en vloeren. Met deze 'Estillon academy' willen wij bijdragen aan het verbreden van kennis en vakmanschap in onze branche."

"Met ons duurzame pand, zowel duurzaam gebouwd als duurzaam in gebruik, zijn wij klaar voor de toekomst.", stelt het bedrijf. De verhuizing is op maandag 26 november een feit.

07-11-2012 12:01

Hunter Douglas heeft de eerste 9 maanden van 2012 een fors hogere winst geboekt ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Het concert boekte een nettoresultaat van 88,7 miljoen dollar en dat is 16,1 procent meer dan in 2011. De omzet van het bedrijf daalde met 2,2 procent tot 1886,4 miljoen dollar.

De winst van Hunter Douglas wordt vooral geboekt in Azië en Latijns-Amerika. Voor de Amerikaanse markt verwacht het bedrijf een matige groei, terwijl de situatie in Europa onverminderd zorgen baart.
 

07-11-2012 10:25

In Cambridge is het plantenonderzoekscentrum Sainsbury Laboratory onderscheiden met de RIBA Stirling Prize 2012. Het ontwerp van Stanton Williams, geïntegreerd in de botanische tuinen, is hiermee gekozen tot het beste gebouw dat in 2012 op Brits grondgebied is gebouwd. In het onderzoekscentrum koos de architect voor 5.000 vierkante meter designvloer van Bolidt.

Architect Williams was voor het eerst genomineerd voor de prijs. De RIBA (Royal Institute of British Architects) verkoos hem op 13 oktober jongstleden tot winnaar. Het gebouw bevindt zich bij de botanische tuinen van de universiteit van Cambridge. De architecten hebben naast het gebouw een nieuw landschap gecreëerd, dat overvloeit in de botanische tuinen. De jury was onder de indruk. “Het gebouw is zeer specifiek en tegelijkertijd universeel, met een schoonheid en raffinement van exceptioneel niveau.”

Het laboratorium moest plaatsen scheppen voor reflectie, debat en samenwerking tussen wetenschappers. Werkomgeving en inrichting moesten één zijn met die visie. De Bolidtop 525, die naast de uniforme en naadloze uitstraling tevens bestendig is tegen bijzondere ‘bedreigingen’ in een laboratorium, zoals stofdeeltjes, bacteriën, vuil en chemicaliën, paste daarom volgens Bolidt feilloos in het architectonisch plan van Stanton Williams. "De functionele en esthetische eigenschappen van de Bolidtop 525 hebben de architect geholpen zijn visie te realiseren: een universele en stimulerende werkomgeving", benadrukt Bolidt.

Ook het aspect duurzaamheid is beloond. Sainsbury Laboratory ontving dan ook de Breeam Excellent Rating. De keuze voor Bolidt is ook vanuit een duurzaamheidsperspectief ingegeven. De Bolidt vloerafwerkingen, waaronder de Bolidtop 525, kunnen eenvoudig nieuw leven worden ingeblazen volgens het 'second-life' principe: bestaande vloerafwerking blijven intact en kunnen snel en eenvoudig worden voorzien van een nieuwe toplaag. De Bolidt vloeren hoeven dus nooit in het geheel te worden verwijderd en kunnen gedurende de levensduur van het gebouw steeds weer verfrist en hersteld worden.
 

02-11-2012 8:00

De EU heeft besloten dat er binnen 2 jaar een nieuwe CE-norm voor vloerbedekkingen voor heel Europa zal gelden. In deze nieuwe norm zal de huidige strenge Duitse AgBB/DIBt normering worden opgenomen. Wat betekent dit nou precies voor vinylstroken (ook wel bekend als PVC-vloeren)? Aanbieder mFlor geeft uitleg.

Eind september 2012 heeft de EU besloten dat de strenge Duitse AgBB-norm opgenomen zal worden in de nieuwe CE-norm voor vloerbedekkingen, die binnen 2 jaar vanaf nu in heel Europa zal gaan gelden. De Duitse AgBB-norm geldt als de strengste norm voor wat betreft de emissie van Vluchtige Organische Stoffen. Het behalen van deze AgBB-norm houdt in dat het betreffende product voldoet aan de strenge emissienormen. Met andere woorden: een product mag geen gevaar opleveren van uitstoot van Vluchtige Organische Stoffen in het binnenklimaat.

"Om hiervoor gecertificeerd te worden, vindt er jaarlijks een strenge controle plaats van zowel de producten als de productie door een onafhankelijk bureau", aldus mFlor. "Alleen als zowel product als productie aan deze strenge emissie-eisen  voldoen, mag het officiële Ü-Zeichen met registratienummer worden gevoerd."

"mFlor waakt er over om steeds die grond- en hulpstoffen toe te passen die gekenmerkt worden door lage chemische emissies. Op die manier willen we de impact op de luchtkwaliteit in de ruimtes waar onze producten geplaatst worden en de blootstelling aan chemische componenten tot een absoluut minimum terugdringen. Hierbij richten wij ons op de strengste internationale normen."

Deze continue inspanningen hebben er volgens de woordvoerder toe geleid dat mFlor met alle producten ruimschoots voldoet aan deze AgBB-norm. "Dat wordt mFlor PU BLUE genoemd. Dit is terug te vinden op alle stalenboeken, stalenwaaiers, brochures en de website."

01-11-2012 9:39

Als wereldwijd producent van glas, chemicaliën en hoogtechnologische materialen meldt AGC Asahi Glass (AGC) dat het bedrijf een overeenkomst heeft getekend waarmee het merklicentiehouder is van de 2014 FIFA World Cup.

AGC krijgt dankzij deze overeenkomst als eerste b2b onderneming de kans om de dug outs tijdens het WK 2014 (en de FIFA Confederations Cup 2013) te voorzien van een speciaal glazen dak. Dat gebeurt onder de merklicentie 'Official Licensed Glass Roof of the 2014 FIFA World Cup Player Benches’.

De WK voetbal van 2014 heeft in Brazilië plaats, een land waar AGC fors wil inzetten op de architecturale en autoglasmarkten. De samenwerking met de grootste voetbalbond ter wereld illustreert de geavanceerde technologie en positie van AGC als grootste glasleverancier ter wereld.

01-11-2012 9:37

Ter gelegenheid van de voorstelling van de nieuwe kleuren van DuPont Corian tijdens de Biennale Interieur 2012, vertrouwde DuPont het standconcept toe aan ontwerper Xavier Lust. Hij kreeg carte blanche voor het ontwerpen van een aantal elementen,die de veelzijdige mogelijkheden van dit vernieuwende materiaal aantonen.

De creatie van deze objecten werd bepaald door het bestuderen van de mogelijkheden van DuPont Corian met het doel een ongedwongen en vrije expressie te realiseren. Xavier Lust deed een beroep op de techniek van het thermisch vormen, waardoor driedimensionele en vloeiende bewegingen aan DuPont Corian kunnen worden gegeven. Het resultaat is het Volupté kunstontwerp project, dat bestaat uit een zitbank en een zuil uitgevoerd in DuPont Corian high-tech bekledingsmateriaal, waarbij gebruik is gemaakt van een aantal nieuwe kleuren die in 2012 werden gelanceerd, en een ontvangstbalie uitgevoerd in de populaire kleur Designer White van DuPont Corian.

Het centrale object van de stand en onderdeel van het kunstonwerp project Volupté, was een zitbank van 3,60 meter, die vanuit één enkel oppervlak in DuPont Corian (in de kleur Silver Grey) vertrekt en die uitvouwt als een waaier. Het zitgedeelte in draaiing genereerde verschillende nauwkeurige ergonomische vormen die de gebruiker toelaat om te zitten of de zitbank op een eerder nonchalante manier te gebruiken.

Een ander sculptuur getekend door Xavier Lust was de gewelfde ontvangstbalie, die een inwendige zwelling lijkt te ondergaan ten gevolge van een ontploffing.
Een laatste element in het standontwerp was een thermisch gevormde zuil in DuPont Corian (uitgevoerd in de nieuwe kleuren Serpentine Green en Beryl Blue).


Xavier Lust is geboren in 1969. Na zijn studies interieurvormgeving en -ontwerp in Brussel, opent hij zijn eigen studio in 1992. Sinds 2000 worden zijn ontwerpen uitgevoerd door Italiaanse merken zoals MDF Italia, De Padova, Driade, Cerruti Baleri en Skitsch. Hij won verschillende prijzen, waaronder de prestigieuze 'Compasso d’Oro'. De ontwerpen van Xavier Lust zijn te herkennen aan de waarneembare spanning die hij aan objecten geeft en de ongedwongen expressie van driedimensionele vormen en vloeiende bewegingen. Hij wordt regelmatig door kunst- en ontwerpscholen en instellingen gevraagd om voordrachten te geven en zijn œuvre wordt regelmatig vermeld als referentie in internationale publicaties.


www.corian.nl

www.dupont.com


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >