Nieuws


30-01-2012 21:49

Om de ambities van de Maasdam Groep te realiseren, is het verkoopteam uitgebreid met twee nieuwe accountmanagers: Gerard van Antwerpen en Rick Peters. Beide heren richten zich voornamelijk op de regio Zuid-Holland en Zeeland.

Gerard van Antwerpen werkte voorheen in de professionele bouwmaterialenhandel. Rick Peters heeft in het verleden veel in de bouwgerelateerde sector gewerkt en de benodigde werkervaring in de buitendienst opgedaan. Daarnaast zullen in de komende maanden nog twee accountmanagers het team komen versterken.
 

25-01-2012 9:39

De vijftiende editie van Polyclose bevestigt de status van deze Europese vakbeurs voor raam-, deur-, gevel-, toegangstechniek en zonwering: er is geen vergelijkbare beurs in de Benelux. Met meer dan veertienduizend bezoekers en 260 exposanten in drie beurshallen in Flanders Expo Gent is Polyclose een tweejaarlijks hoogtepunt voor de sector.

Organisator Guy Martens: “Kwaliteit staat bij Polyclose voorop. Zowel wat de selectiecriteria voor exposanten én bezoekers betreft, als wat de exposanten op hun stands presenteren. Deze sector is volwassen en blijft tegelijkertijd vernieuwen. Ondanks de economische crisis blijft ons bezoekersaantal stabiel en kregen we van de exposanten vooral positieve geluiden te horen.”

 “We willen allemaal ons steentje bijdragen aan een beter milieu en aan een duurzame maatschappij. De bouwbranche is enorm in beweging en innovaties zijn aan de orde van de dag. Vandaar dat wij met Polyclose een plek bieden aan producenten om deze ontwikkelingen onder de aandacht te brengen. Het is een podium voor het vakpubliek dat duurzaam bouwen onderstreept,” aldus Guy Martens.

Van de precies 14.339 bezoekers kwam 23 procent uit Nederland. Dat land staat ook op de derde plaats wat aantal exposanten betreft. Polyclose is één van de weinige gespecialiseerde technische vakbeurzen waarvoor Nederlanders massaal naar België komen.

De 260 exposanten kwamen uit elf landen : België (146), Duitsland (44), Nederland (34), Italië (20), Frankrijk (6), Oostenrijk (3), Spanje (3), Denemarken (1), Griekenland (1), Zwitserland (1), VS (1).
De beurs bracht een actueel overzicht van raam- en deurpanelen, dichtingen, gevel, glas, lakkerij, lijmen, machines, parlo-videofoons, poorten, profielen, PVC, rolluiken, sloten, software, staal, ventilatie, verlichting, vliegenramen, zonwering, automatisatie, chemie, coatings.

Trends:
Geïntegreerde systemen.
Modulaire oplossingen.
Samenvoeging van disciplines.
Energiebesparende vernieuwingen.
Duurzaam bouwen.

Highlight: super-isolerend glas
Sprimoglass lanceerde met de ‘Sprimo Z4’ een 3-dubbel isolatieglas dat een uitstekende thermische prestatie levert met een Ug waarde van 0,4, en een dikte van 36 millimeter.
Mosa Glas toonde een noviteit inzake het direct printen op glas. Het betreft digitale glasprints die bestand zijn tegen veelvuldig en dagelijks gebruik (water- en slijtbestendig).
Ook Glassolutions Saint-Gobain, AGC Glass Europe en anderen waren op de beurs aanwezig met innovaties.

 Highlight: luxe veranda’s en zonweringen
Diverse exposanten toonden hun vernieuwingen op het vlak van veranda’s en zonweringen.
Opvallend daarbij was de aandacht voor het luxe buitenleven met lounge oplossingen, modulariteit, bewegende elementen enz.
Binnen de zonweringsbranche zet zich een duidelijke trend door: de producten bewegen zich steeds verder van de gevel af. Verano en Luxaflex zijn hiervan voorbeelden.

Volgende editie Polyclose: 16, 17 en 18 januari 2014 (Flanders Expo Gent).
 

25-01-2012 9:25

Woensdag 18 januari is het label 'HR Zonwering' gelanceerd. In het gebouw van de Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein waren ruim honderdzeventig genodigden bij deze primeur aanwezig.

HR Zonwering kent vele voordelen met energiebesparing als uitgangspunt. Uit recent onderzoek van TNO blijkt dat automatische regeling van HR Zonwering zeer effectief is voor energiebesparing waarbij tot 10 procent bespaard kan worden op de EPC van een gebouw. HR Zonwering zelf zegt niets over de fysieke eigenschappen van het product, maar het gaat om het warmtewerend effect dat het gelabelde product heeft. HR Zonwering identificeert alle soorten functionele automatische geregelde zonwering die een genormeerde directe invloed hebben op beperking van warmtetoetreding.

Martin Straver, branchemanager van Romazo, startte de lancering met een inleiding over HR Zonwering. Later volgden presentaties van Leo Bakker van TNO Delft over het recente kennisoverdrachtproject en van Wouter Beck van Hunter Douglas, die de techniek achter het HR Zonweringlabel toelichtte.

Speciale gast en SP-Kamerlid Paulus Jansen beschreef de HR Zonwering als een prachtig energiebesparend concept dat gouden kansen biedt. Hij kreeg als eerste het nieuwe TNO rapport 'Energiegebruik, comfort en zonwering' uitgereikt, dat aantoont dat automatisch geregelde zonwering tot betere resultaten leidt.

Met de presentatie van het TNO kennisoverdrachtproject en de aanwezigheid van SKG, die de certificering van HR Zonwering verzorgt, was de middag compleet. Na alle praktische zaken over cursussen die door de Stichting Vakopleiding Zonweringen worden gegeven ter certificering van bedrijven die zich met de verkoop en montage van HR Zonwering willen gaan bezighouden, werd de middag afgesloten.

Stichting Romazo Breed bestaat uit de samenwerkende brancheverenigingen in de zonweringbranche in Nederland.

Voor meer  informatie: http://www.ro-ma-zo.nl/over-romazo
 

25-01-2012 9:15

Ecophon, producent van akoestische oplossingen, introduceert nieuwe ontwerpen en kleuren voor de Ecophon Wall Panel-systemen. De akoestische wandpanelen zijn een efficiënte, eenvoudige en esthetische oplossing voor het optimaliseren van de geluidsomgeving in kantoren, scholen en ziekenhuizen.

 De Ecophon Wall Panels zorgen op spraakhoogte voor effectieve geluidsabsorptie, als aanvulling op het akoestische plafond, en zijn tegelijk een representatief onderdeel van de ruimte. Ecophon schakelde aanstormend designtalent in voor het ontwerpen van verschillende nieuwe designpanelen. Een team van experts selecteerde daarnaast zestien nieuwe moderne kleuren voor de panelen, elk met een eigen ‘smaak en aroma’. Het nieuwe randprofiel Thinline oogt subtieler en geeft nog meer mogelijkheden voor het zelf ontwerpen van allerlei combinaties en afmetingen. Een nieuwe web-designtool helpt daarbij.

 Het menselijk gehoor functioneert buiten het beste; hier is het op afgestemd. Het gehoor is nooit mee-geëvolueerd naar langdurig verblijf in ruimtes met harde afwerkingen. De trends in architectuur en bouw, zoals minimalistisch ontwerp, renovatie van oude panden en betonkernactivering, creëren akoestische uitdagingen. Het is van belang een balans te vinden tussen deze ontwikkelingen en een goede geluidsomgeving. De beleving van geluid hangt onder andere samen met de grootte en de vorm van een ruimte, de hoeveelheid en soort mensen en de activiteiten die in de ruimte gebeuren. Wanneer niet het hele plafond gebruikt kan worden voor absorptiemateriaal, of wanneer er sprake is van harde parallelle wanden, moet er extra aandacht zijn voor het beheersen van horizontale geluidsvelden. Dat kan met verticale absorberende panelen, zoals  Ecophon Wall Panels, die zich in elke ruimte laten integreren en zo zorgen voor de beste akoestische binnenomgeving.

 Ecophon Wall Panels zorgen op spraakhoogte voor een uitgebalanceerde geluidsomgeving. Geluidniveaus worden verlaagd, de nagalmtijd verkort en horizontale reflecties geabsorbeerd. In open kantooromgevingen is akoestiek cruciaal voor werkcomfort, concentratie, communicatie en prestatie en daarmee ook voor het voorkomen van stress. Ook gebouwen in de gezondheidszorg kennen vaak een minimalistisch interieur met harde, parallelle oppervlaktes. Spraakverstaanbaarheid, privacy en rust zijn hier essentieel. Als het gaat om onderwijsgebouwen zijn begrippen als concentratie, communicatie en horen en begrijpen van spraak van groot belang. In industriële gebouwen gaat het vaak om het beheersen van de geluidniveaus, de gezondheid van het personeel, de veiligheid en de reinigbaarheid. Ecophon Wall Panels houden rekening met al deze factoren. "Daarnaast is het een esthetisch fraai product", beklemtoont Ecophon.

 Ecophon Wall Panels bieden nieuwe ontwerpmogelijkheden in zestien trendkleuren, negen poedertinten en drie klassieke kleuren. Er zijn vijf designpatronen en vijftien Classics, plus drie soorten profielen waarbij de nieuwe Thinline subtieler oogt en meer ontwerpmogelijkheden biedt.
 

23-01-2012 8:58

Van zondag 29 januari tot en met woensdag 1 februari 2012 vindt in Gent weer de Intirio plaats, dé vakbeurs voor interieurdecoratie en huislinnen. mFLOR zal op Intirio een aantal interessante innovaties presenteren.

 

Zo wordt tijdens de Intirio de Langster Plank Authentic geïntroduceerd. Deze extra lange stroken geven de vloer een luxe uitstraling. Bovendien zorgt de inregister embossing (waarbij de oppervlaktestructuur het dessin volgt) voor een natuurechte beleving. De serie Estrich Stone omvat 6 natuursteen dessins, deze vierkante tegels hebben een afmeting van  61 x 61.

 

De innovatie mFLORLOCK koppelt het gemak van snelle installatie aan optimale vloeroplossingen. Verkrijgbaar in zowel consumentenkwaliteit (hout dessins; toplaag 0,3 mm) en in projectkwaliteit (hout en steen dessins; toplaag 0,55 mm). Bovendien zijn voor mFLORLOCK bijbehorende ondervloer, plinten en dilatatieprofielen verkrijgbaar.

19-01-2012 10:56

De Nederlandse tapijtfabrikant Desso start opnieuw met haar AirMaster tv-reclame. Zevenvoudig Amerikaans Allstar speler Alonzo Mourning figureert in de spot, die tot begin februari te zien zal zijn op de Nederlandse televisie.

De reclamecampagne behandelt een wereldwijd thema: de noodzaak van het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit. Deze is meestal verre van ideaal, met name als gevolg van de aanwezigheid van fijnstofdeeltjes in de lucht.

Alexander Collot d’Escury, CCO van Desso: “De hoeveelheid fijnstof in de binnenlucht is een serieus probleem, waar wereldwijd mensen de gevolgen van ondervinden. Met name astmapatiënten. In de commercial draagt Desso een concrete oplossing aan voor de verbetering van de binnenluchtkwaliteit. Het verhaal wordt verteld door een atleet die zelf astmapatiënt is. Hij vertelt over het belang van een betere binnenluchtkwaliteit en het zichtbare effect van AirMaster."

Desso ontwikkelde AirMaster, een tapijt dat ervoor zorgt dat de fijnstofconcentratie in de lucht tot acht keer lager is dan bij een harde vloer en tot vier keer lager dan bij een standaard tapijt.1,2) Collot d’Escury: “AirMaster is speciaal ontwikkeld om de binnenlucht te zuiveren van schadelijk fijnstof in woningen en openbare gebouwen, zoals kantoren en scholen.”

In 2011 publiceerde onderzoeksinstituut TNO 3) een rapport waarin Desso’s eerdere bevindingen over de voordelen van tapijt in relatie tot de binnenluchtkwaliteit werden bevestigd.
Collot d’Escury: “De World Health Organization (WHO) 4-5) komt al jaren met alarmerende cijfers over hoge concentraties fijnstofdeeltjes in de lucht die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Onze tv-commercial is bedoeld om de urgentie van dit probleem op een luchtige, toegankelijke manier te onderstrepen en een concrete oplossing te bieden.”

De eerdere tv-campagne was volgesn Desso erg succesvol. “Mede door de voortdurende, wereldwijde aandacht en noodzaak voor verbetering van de binnenluchtkwaliteit, hebben wij besloten de werking van AirMaster nogmaals met een zo groot mogelijk publiek te delen.”
 
Om de Desso AirMaster tv-commercial te bekijken, kunt u klikken op onderstaande link:
http://youtu.be/v8wZnNoIssE
  
1) Gebaseerd op testen van GUI, waarbij Desso AirMaster werd vergeleken met een standaard harde PVC-vloer.
2) Gebaseerd op testen van GUI, waarbij Desso AirMaster werd vergeleken met een standaard gestructureerd lussenpooltapijt.
3) TNO-060-UT-2011-01293 Oriënterend onderzoek naar het effect van Desso Airmaster tapijt op de blootstelling aan fijnstof in het binnenklimaat, Dr. J.H. Duyzer, 8 juli 2011
4) World Health Organization Air quality guidelines for particulate matter, bijgewerkt 2005
5) http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2011/air_pollution_20110926/en/index.html
 
 

19-01-2012 8:53

Baltus opent op 8 maart de eerste flagshipstore in de Benelux (Antwerpen). Wie niet zo lang wil wachten, krijgt alvast een voorproefje op  de Baltus-stand A1/B2 in hal 7 op Maison et Objet in Parijs.

De Spaanse meubelfabrikant Baltus combineert sterk vakmanschap met oog voor detail en een luxueuze afwerking. Dat wil het concern ook graag tonen tijdens Maison et Objet. De beurs wordt van 20 tot en met 24 januari gehouden in Parijs. Baltus biedt een bestaande lijn van handgemaakte designstukken gemaakt uit hoogwaardige materialen, maar kan evengoed opdrachten op maat uitvoeren.
 
Achter het Baltus Antwerpen team zit Femont Galvan Designers, een ervaren team van jonge architecten en creatievelingen die reeds internationale residentiële projecten op hun naam hebben mogen schrijven.
 

18-01-2012 8:28

Tarkett, marktleider in  vloer-en sportvloeroplossingen, was aanwezig op Domotex 2012 van 14 tot en met 17 januari 2012, in Hannover Duitsland. Tarkett maakte van deze gelegenheid gebruik om haar nieuwe producten te presenteren, gericht op de segmenten Housing, Winkels & Warenhuizen, Hospitality & Leisure, Zorg en Onderwijs.

 

Tarkett liet innovaties en prestaties gerelateerd aan de strategie voor duurzame ontwikkeling zien. Elk jaar verkent het internationale Design team van Tarkett de nieuwe kleuren, texturen, materialen en life stylen die stylisten, architecten en ontwerpers wereldwijd inspireren. Productinnovaties zijn geïnspireerd door deze trends.

 

Voor 2012 heeft Tarkett geanticipeerd op de volgende vier trends:

- 100% Home Made: omringd door natuurlijke materialen en buitenlandse ambachten, interieurs zijn geïnspireerd door een retro sfeer, een doe-het-zelf persoonlijk decor.

- Sweet modernity: interieurs combineren high tech en strakke lijnen. De lijnen zijn zuiver en materialen zijn zacht, voor een gezellige harmonie met de natuur.

- Urban Happiness: een explosie van vrolijke, levendige kleuren die perfect passen binnen een modern en futuristisch huis.

- Timeless Classic: geïnspireerd door de Vlaamse stijl; het gevoel van eenlandhuis met zijn gezellige  comfort; het beste van een traditionele en moderne levensstijl.

 

Revelation 832, de premium Tarkett laminaat collectie, combineert een  embossingtechniek genaamd "light catcher" met  eiken kleuren. Het laminaat is geproduceerd met een geregistreerde gravure methode en reliëf dat versterkt wordt door een afwisselend mat en glanzend 3D-effect, om zo de schoonheid van echt hout uit te stralen. Light catcher is een nieuwe embossingtechniek die het natuurlijke eikenontwerp weergeeft. Revelation 832 is verkrijgbaar in een reeks van zachte grijze en bruine kleuren, om trendy, stijlvolle en moderne leefruimten te creëren. Dit product is genomineerd als finalist in de 2012 Domotex Parket-top in de Design, Surface en Technologie categorie.

 

 

Een nieuwkomer binnen de Starfloor range Starfloor Connect presenteert een innovatief legsysteem. Je plakt planken en tegels gewoon aan elkaar om een zwevende vloer te creëren. Dit is mogelijk door middel van een clip-lijmsysteem dat planken verbindt. Het zorgt voor robuuste en makkelijke verbindingen.De ondervloer wordt niet beschadigd, omdat Starfloor Connect niet wordt vastgelijmd. Het is gemakkelijk te installeren, eenvoudig te verwijderen en het is de ideale oplossing voor renovatie en verhuur! Starfloor Connect kan worden geïnstalleerd in alle woonvertrekken, zelfs in vochtige ruimtes. Het is verkrijgbaar in een reeks van 17 houten klassieke tot moderne decors geïnspireerd door Sweet Modernity en de tijdloze klassieke trends.

 

Met een eenvoudig maar verfijnd palet van 20 nieuwe kleuren (bovenop de 68 bestaande), brengt Tarkett de trendy en tijdloze Style collectie en biedt daarmee architecten en ontwerpers de beste oplossing in een natuurlijke kwaliteit en moderne stijl passend binnen elke ruimte. Het neutrale en eigentijdse kleurenpalet biedt een heldere, overzichtelijke achtergrond voor een mooi architectonisch interieur. Deze collectie is eenvoudiger te installeren, met een nieuwe reeks van pre-gevormde plinten en is ultra-bestand tegen zwaar verkeer en makkelijk te onderhouden. Daarnaast heeft de collectie een zilveren Cradle to Cradle -certificering ontvangen.

 

 

De Style collectie telt 20 nieuwe kleuren: Warm Grey, Cool Greys, Beige & Brown, Black & White en Vivid Accents (groen en rood) en twee minimalistische designs: Elle Style (lineair) en Emme Stijl (discreet gemarmerd) Belangrijkste segmenten: onderwijs, winkels, hospitality & leisure, kantoren iQ Optima: een van de meest milieuvriendelijke vinylvloerbekleding met een innovatief design en passend binnen de multi-oplossingen collectie.

 

Met de iQ Optima collectie bereikt Tarkett volgens eigen zeggen een ongeëvenaarde verbetering van de binnenluchtkwaliteit door middel van een vinylvloer zonder ftalaten en met VOS (vluchtige organische stoffen) uitstoot dat beneden het meetbare niveau komt. Dat wil zeggen minder dan 10 μg/m3 * na 28 dagen. Met een grotere focus op design, omvat het iQ Optima assortiment een palet van 64 dessins. iQ Optima staat met de belofte 'intelligente kwaliteit' voor: een leven lang kwaliteit, eenvoudige installatie en onderhoud, en biedt een grote indrukweerstand. Tevens zijn design- en milieu-aspecten afgestemd op het welzijn van de gebruikers. iQ Optima is ook verkrijgbaar in een akoestische versie in 12 kleuren met 16dB geluidsreductie (iQ Optima acoustic), en met een anti-slip optie in 12 kleuren (Optima Multisafe). Belangrijkste segmenten: gezondheidszorg, ouderenzorg, onderwijs en industrie.

 

11-01-2012 8:32

InterfaceFLOR staat eind januari weer op  Material Xperience; de beurs voor architecten en andere creatieve professionals. In de Rotterdamse Ahoy laat de pionier in design & duurzaamheid enkele aansprekende innovaties zien, onder andere op het gebied van recycling en lijmvrije installatiemethodes van tapijttegels. InterfaceFLOR laat hiermee zien verder te kijken dan alleen het product.

 

Op de stand van InterfaceFLOR staat dit jaar het thema ‘GoBeyond’ centraal. Met de laatste innovaties en aanvullende diensten laat InterfaceFLOR zien verder te gaan dan het product zelf. Zo is op de stand te zien hoe InterfaceFLOR, door de inzet van de recyclinginstallatie ReEntry® 2.0, de productiecirkel volledig sluit. Door middel van deze innovatieve oplossing is InterfaceFLOR nu al in staat om tapijttegels aan het einde van de levensduur volledig te recyclen. Uit de oude tapijttegels, maar ook uit gebruikte visnetten wordt garen herwonnen, waarmee tegels worden geproduceerd van 100% gerecycled garen.

 

 

GoBeyond heeft ook betrekking op het lijmvrije installatiesysteem; TacTiles. Door installatie van tegeltapijt met TacTiles, in plaats van lijm, komen er vrijwel geen schadelijke stoffen (VOC’s) vrij. Dit heeft een positief effect op het binnenklimaat, bovendien is het een schonere manier van installeren waarbij ook de ondervloer niet beschadigd. Tot slot is CoolCarpet, het CO2-compensatieprogramma van InterfaceFLOR onderdeel van het thema. Met GoBeyond onderstreept de organisatie haar koploperspositie op het gebied van duurzaamheid en haar vastberadenheid om op dit gebied te blijven innoveren.

 

InterfaceFLOR demonstreert op de beurs ook de onlangs gelanceerde app voor iPad, laptop en desktop. Deze geeft inzicht in het gehele portfolio van de organisatie en maakt het eenvoudig om stalen en producten te bestellen. Via de geïntegreerde designer-tool is het mogelijk om ontwerpen virtueel tot leven te brengen. Sanne Kiel, Marketing Coördinator: ‘Bij InterfaceFLOR zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om de best mogelijke service aan onze klanten te leveren en tegelijkertijd onze impact op het milieu verder te verminderen. Door deze app neemt de behoefte aan fysieke monsters en staalkaarten af, waardoor de milieu-impact van InterfaceFLOR verder vermindert.’

 

De Material Xperience is hét jaarlijkse materiaalevenement voor architecten en andere creatieve professionals. Dit jaar staat Material Xperience in het teken van mondialisering en de spannende mogelijkheden die dit biedt voor design en architectuur. Fusion, digitalisering van vakmanschap, hightech of juist retro: de vormgeving van de wereld om ons heen verandert als gevolg van mondialisering. Material Xperience vindt plaats op 25-27 januari 2012 in Ahoy Rotterdam.

 

 

 

08-01-2012 23:05

De organisatie van mFLOR is versterkt met de komst van Peter Kuipers. Kuipers, die zijn sporen verdiende bij onder meer Bonar Floors, Desso/Armstrong, Gebrs. Willard en Partners in Design, zal de nieuwe functie van commercieel directeur gaan vervullen. Kuipers zal aanwezig zijn op de internationale vakbeurs Domotex (14-17 januari 2012 in Hannover), waar mFLOR International enkele innovaties zal presenteren op stand E46 in hal 6.
 

05-01-2012 8:56

MOSO Bamboo Products lanceert haar nieuwste collecties op de Domotex, de grootste Europese vloerenbeurs. Ondanks dat bamboevloeren nog steeds een hippe uitstraling hebben, is het allang niet meer alleen bereikbaar voor trendsetters. De nieuwe collecties van MOSO bevatten tientallen verschillende vloertypen, met een enorme variatie aan verschillende kleuren, stijlen en afwerkingen. Hierdoor worden bamboevloeren – ook qua prijsstelling - bereikbaar voor elke doelgroep.

Arjen Veltman, commercieel directeur van MOSO International: "Bamboe wint snel aan bekendheid als duurzaam product. Was het in het begin voornamelijk de hippe consument die bamboe op de vloer had liggen, tegenwoordig is bamboe als vloer beschikbaar voor elke woning en elk kantoor. De toenemende vraag naar bamboe is deels te verklaren doordat de consument steeds vaker voor duurzaamheid kiest. Een andere verklaring is het enorme diverse aanbod aan bamboeproducten door voortschrijdende technologische ontwikkelingen. Waar bamboevloeren eerst nog alleen beschikbaar waren in de standaard massieve blanke of caramel versie, zijn er nu ook geborstelde, gebeitste en gekleurde vloeren beschikbaar."

Met de introductie van de nieuwe collecties biedt MOSO een duurzaam alternatief voor binnen én buiten. Alle bamboeproducten van MOSO zijn CO2-neutraal over de hele levenscyclus. De producten zijn gemaakt van de snelst groeiende plant ter wereld: maximaal 1 meter per dag. Veltman: "Voor wie onze standaard producten nog niet duurzaam genoeg zijn, bieden wij ook nog onze Green Premium lijn aan. Green Premium is gemaakt van compleet formaldehyde-vrije lijmen en is FSC gecertificeerd."

MOSO International BV is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve en milieuvriendelijke, uit bamboe vervaardigde, producten voor interieur- en exterieurtoepassingen. MOSO is mondiaal actief. Het hoofdkantoor staat in Zwaag. Daarnaast zijn er vestigingen in China (Hangzhou) en Barcelona.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >