Nieuws


26-09-2011 8:00

Ontwerpster Claudy Jongstra timmert voortdurend aan de weg. Ook internationaal zijn vele ogen op haar gericht. Zo mag zij haar vilten kunstwerken op tien plekken in het World Economic Forum in Davos hangen.

Jongstra is momenteel druk met de productie van wandkleden. het is de bedoeling dat de kleden bij de volgende bijeenkomst van het WEF in 2012 te bewonderen zijn. De bijzondere opdracht voor Jongstra kwam naar verluidt tot stand dankzij DSM-topman Feike Siebesma. Hij kent Jongstra's werk vanwege het feit dat er in de bestuurskamer van DSM een werk van de ontwerpster hangt. 


 

22-09-2011 9:48

Speedheat Nederland BV breidt uit: op 1 september is Menno van Wijk (37) officieel gestart als de exclusieve leverancier voor Noord-Holland van de 1 millimeter dunne vloerverwarming. Dat brengt het totaal aantal vestigingen van Speedheat in Nederland op vijftien.

Het noorden van Noord-Holland was een van de regio’s in ons land waar Speedheat nog niet met een eigen vestiging was vertegenwoordigd. Dat verandert met de start van Menno van Wijk als franchisenemer van de leverancier van vloerverwarming. De Ursemenaar richt zich exclusief op de verkoop en installatie van vloerverwarming.

De kersverse ondernemer is enthousiast: “De wereld schakelt over op een snelle en zuinige manier van verwarmen, thuis en op kantoor. Speedheat is de nieuwe generatie vloerverwarming, de dunste vloerverwarming ter wereld die de traditionele vormen van verwarmen gaat vervangen. Die trend is in de rest van Nederland in gang gezet. Ik ga er voor zorgen dat dit ook in Noord-Holland gebeurt.”

De Speedheat producten worden exclusief verkocht via een select aantal specialisten in vloerverwarming. Dat aantal verkooppunten is de laatste jaren gegroeid naar veertien, die gezamenlijk intussen een nagenoeg landelijke dekking hebben.
De formule voorziet verder groei en Speedheat blijft daarom op zoek naar nieuwe franchisenemers.

www.speedheat.nl

15-09-2011 12:29

De organisatoren van de vakbeurs voor binnen- en buitendecoratie DECOoh! blikken tevreden terug op de najaarseditie van het vakevenement. Het bezoekersaantal stabiliseert met een totaal van 10.562 bezoekers.

De exposanten vonden de weg naar de beurs. Er werd een stijging van het aantal vierkante meter genoteerd. Ook de invulling was de moeite van een bezoek waard; standhouders hadden zich de nodige moeite getroost om goed voor de dag te komen met aantrekkelijke en innovatieve collecties.

Anabel Casimiro, projectmanager van DECOoh!: "We zijn redelijk tevreden over de opkomst, maar zonder twijfel ook over de vele bemoedigende reacties. Een bevestiging dat we op de goede weg zijn."
Zoals gewoonlijk was de topdag ook deze keer de zondag, op de voet gevolgd door maandag. Traditioneel zijn dinsdag en woensdag de iets rustiger dagen, met als voordeel dat het dan weer extra comfortabel kiezen en kopen is.

De volgende DECOoh! in Brussels Expo is van zondag 5 februari tot en met woensdag 8 februari 2012. Casimiro glimlacht: "Noteert u dat alvast in uw agenda?"

15-09-2011 8:23

Met de officiële opening van De Veldhuizerschool in Ede heeft de gemeente er een prestigeproject bij. De Veldhuizerschool is één van de eerste duurzame scholen van Nederland. Het passiefhuisconcept bespaart gemiddeld 80 procent energie ten opzichte van vergelijkbare nieuwbouw. Voor de moderne inrichting van het interieur is er gekozen voor de duurzame tapijttegels van InterfaceFLOR.

De Veldhuizerschool is ontworpen door Jorissen Simonetti Architecten (JSA). De school is één van de eerste onderwijsgebouwen in Nederland die volgens het passiefhuisconcept is opgeleverd. Het passiefhuisconcept werd tot op heden vooral gebruikt voor woningen. In dit concept wordt gefocust op het minimaliseren van warmteverliezen.

In de Veldhuizerschool wordt op primaire energie 80 procent bespaard ten opzichte van een vergelijkbaar nieuw gebouw dat uitsluitend aan de minimumeisen van het bouwbesluit voldoet. Door te kiezen voor een vrijwel luchtdicht gebouw wordt voorkomen dat de warmte in de winter en de koude in de zomer wegsijpelt naar buiten. De wanden hebben bovendien een zeer hoge isolatiewaarde en bestaan uit een pakket van 30 tot 40 centimeter dikte.

Henno Westeneng van Jorissen Simonetti Architecten: "Niet alleen voor het bouwconcept maar ook voor het gehele interieur is gekozen voor de hoogste standaarden in duurzaamheid. Als je kiest voor een moderne èn super duurzame vloer, dan kom je automatisch uit bij InterfaceFLOR uit Scherpenzeel. Zij hebben voor ons een special gemaakt voor ongeveer 600 vierkante meter, waarmee de klaslokalen zijn bedekt. De gelegde banen van gele, groene en paarsblauwe tapijttegels uit de X-loopserie sluiten naadloos aan op de stroken marmoleum die in de rest van de school liggen. Naast dat de tapijttegels er erg mooi uit zien, zijn de hoge duurzaamheidseisen van InterfaceFLOR doorslaggevend geweest. Alle tegels van InterfaceFLOR worden op de meest duurzame manier geproduceerd en worden aan het einde van de levenscyclus gewoon weer volledig gerecycled tot grondstoffen voor nieuwe tegels."
Meer informatie

www.interfaceflor.eu


 

12-09-2011 9:53

Scholen, ziekenhuizen, kantoren, winkels: allemaal ruimten die intensief gebruikt worden. De vernieuwde Taralay Premium collectie van Gerflor kan hierbij uitkomst bieden; Taralay Premium vloeren hebben een moderne uitstraling en een sterk karakter door de toepassing van een homogene toplaag met een dikte van meer dan 1,00 mm. De lijn omvat 187 kleuren – waarvan 80 procent nieuw zijn toegevoegd – en zes design-lijnen.

 

Gerflor: 'Door de massieve PVC-toplaag zonder vulmiddel is een Taralay Premium-vloer kleurvast, bestand tegen extreme krassen en uitermate geschikt voor ruimtes met intensief gebruik. Het is het enige homogene design dat is versterkt door een dubbel raster van glasvezel. Hierdoor vindt er geen vervorming of uitzetting van de vloer plaats bij een zware belasting. Daarnaast verschijnen er minder markeringen in de vloer als er langere tijd een zwaar object zoals een kast op heeft gestaan. De vloer  is behandeld met Protecsol, een oppervlaktebehandeling die al meer dan 25 jaar zijn meerwaarde levert, en heeft hierdoor niet alleen een hoge bestendigheid tegen krassen, vlekken en chemicaliën, maar is ook eenvoudig te onderhouden. De standaard Sanosol-laag voorkomt bacterie- schimmelvorming.'

 

De Taralay Premium-lijn bestaat uit zes designs: Costa Rica, Metallica, Fusion, Brazilia, Indiana en Forum. De laatste vier designs zijn nu in meerdere kleuren beschikbaar, het hele leurenpalet bedraagt 187 kleuren. De kleuren zijn aangebracht in de gehele dikte van de slijtlaag wat resulteert in een design dat gedurende zijn gehele levensduur zijn uitstraling behoudt. Daarnaast vervagen de heldere kleuren niet bij intensief gebruik, volgens de fabrikant. De Taralay Premium is ook verkrijgbaar in een versie voor trappen met ingewerkte trapneuzen en een anti-slip versie voor douches.

 

Het begrip duurzaamheid speelt een centrale rol binnen Gerflor. Bij het produceren van de vloeren wordt tot 53 procent gebruik gemaakt van gerecyled materiaal. Ook vallen de VOC-emissies binnen de Europese normering en de vloer is 100 procent recyclebaar.
“Taralay Premium is de perfecte vloer voor ruimten die intensief gebruikt worden. Door de diverse kleurstellingen en de mogelijkheid bijpassende wandbescherming en leuningen te leveren, is het mogelijk in ruimten een samenhangende, eigen sfeer te creëren”,
zegt Benno Dijkhuis, Director of Sales and Marketing bij Gerflor.

08-09-2011 8:44

De Vorwerk Object Collection Catalogus is het nieuwe omvangrijke naslagwerk waarin Vorwerk Teppichwerke het brede palet aan projectgeschikte tapijten en tapijttegels, de Object Collection, presenteert. Deze catalogus  wil een bron van inspiratie zijn voor architecten, ontwerpers en projectinrichters.De Vorwerk Object Collection Catalogus is een gebonden naslagwerk en wordt geleverd in een cassette. De catalogus is drietalig in de gedrukte vorm, maar is ook digitaal verkrijgbaar op een USB-stick. Bovendien is er een interactieve versie op de recent door Vorwerk vernieuwde website als e-paper te zien en als PDF te downloaden, bijvoorbeeld voor gebruik op Ipads.

De catalogus bevat alle door Vorwerk aangeboden producten  voor projecten en geeft daarmee een goed beeld van de huidige mogelijkheden  in de interieur- en vloerarchitectuur – van innovatieve tegelcollecties, zoals de Scale en FreeScale verrassende Wall-to-Wall oplossingen tot  tapijtontwerpen van gerenommeerde kunstenaars in de 'Art Collection'. De mogelijkheden voor individuele dessinering en kleuren zijn bijna onbegrensd.

De Object Collection Catalogus geeft een  frisse kijk op modern design, biedt ‘tools voor de tapijtmarkt’ en combineert dit met informatie over de historie en de merk- en milieufilosofie van Vorwerk. Ook wordt een kijkje in de keuken van het innovatieve productieproces van Vorwerk Teppich gegeven. Belangrijk onderdeel is de complete technische informatie van de getoonde kwaliteiten per productgroep, de kleurenrange en de verschillende leveringsvormen.

Foto’s van referenties geven een uitgebreid beeldoverzicht van de expertise in de verschillende projecten op het gebied van cultuur & leisure, hotels, kantoren en showrooms van de jaren 2000 tot 2010. Informatie over de verwerking, het onderhoud en kwaliteitseisen onderbreekt uiteraard niet in de technische gedeelten.
 

03-09-2011 8:00

Tarkett, fabrikant van harde vloerbedekking en sportvloeren heeft haar nieuwe pand in Oosterhout officieel geopend. Op donderdag 1 september verrichtte burgermeester Huisman van Oosterhout de officiële openingshandeling.


Ter ere van deze opening heeft Tarkett een sponsorproject uitgekozen in de gemeente Oosterhout. Atelier KOA, dat onderdeel uitmaakt van de stichting Prisma, krijgt een nieuwe vloer aangeboden voor in de centrale hal. In Atelier KOA schilderen en tekenen dagelijks kunstenaars met een verstandelijke beperking. De stichting is zeer verheugd met deze sponsoring.

Sales Director Lieuwe Steendam gaf bij de overhandiging van de cheque aan trots te zijn om zo’n mooi project te mogen sponsoren. “Tarkett is een bedrijf dat zich al jarenlang inzet voor het creëren van een duurzame omgeving. Het ondersteunen van dit project past bij onze filosofie om een positieve bijdrage te leveren aan haar omgeving, “ aldus Lieuwe Steendam.

Ook presenteerde Tarkett een nieuw duurzaam product: iQ Optima. Design Manager Béatrice Mange lichtte het ontwerp van dit product toe. 

02-09-2011 8:30

Marielle Klijn is vertrokken bij Ecophon. Dat maakt zij bekend via een schrijven. Klijn was bij het bedrijf werkzaam als concept developer in het bereik 'kantoren'.

"Met ingang van 1 september a.s. ben ik, na ruim vijf jaar dienstverband, niet meer werkzaam voor Saint-Gobain Ecophon B.V. en ga ik mijn carrière elders voortzetten", aldus Klijn. "Indien u vragen hebt, kunt u contact opnemen met Joeri Decae, Business Unit Manager Ecophon."


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >