Nieuws


26-08-2011 11:23

Vescom actualiseert zijn collectie vinyl wandbekleding met twee nieuwe dessins, Tempe en Sagara, en een update in kleur van de kwaliteiten Orient en Varano. De dessins zijn bij uitstek geschikt voor de hospitality markt.

 

Vinyl wandbekleding staat bekend om de functionele eigenschappen. Met de nieuwe dessins speelt Vescom in op de toenemende vraag naar esthetiek en beleving. Gasten van bijvoorbeeld hotels, resorts en conferentieoorden hechten steeds meer waarde aan de kwaliteit van de omgeving waarin zij verblijven. Vescom was op zoek naar dessins die variëren op het thema 'welkom' en communiceren op subtiele wijze gastvrijheid en een zekere huiselijkheid.


 

De nieuwe dessins Tempe en Sagara kennen een textielachtig uitstraling qua structuur en tekening. Tempe, met een horizontale werking, is in 18 kleuren leverbaar. Sagara, met een bijna basic uitstraling, in maar liefst 27 kleuren. Dankzij dit ruime kleurenpalet zijn deze dessins toepasbaar in vele bestaande of nieuwe interieurconcepten. Tegelijkertijd zijn de dessins Orient en Varano geactualiseerd met nieuwe kleuren.


 
Alle nieuwe dessins worden toegevoegd aan binder Vinyl 02. Het actuele programma van Vescom bestaat uit wandbekleding, meubelbekleding en gordijnstoffen. De collectie wandbekleding omvat vinyl en textiel wandbekleding. Recent is Digital Wallcollection, een online collectie vinyl wandbekleding die maatwerk biedt op bestaande dessins.

25-08-2011 8:42

Nieuw in het programma van FSS International, importeur en distributeur van brandwerende producten, is het Kugelgarn brandvertragende projecttapijt.

 

Het tapijt heeft een bijzondere brandvertragende eigenschap;  de backing (onderlaag) van het tapijt is voorzien van een laag chemisch gebonden water (aluminiumhydroxide). Bij verhitting boven 400 graden Celcius komt waterdamp vrij die een koelende en blussende werking heeft. In tegenstelling tot andere vloerbedekkingen komen bij verhitting geen giftige gassen zoals fluor, chloor en broom vrij.

 

.

 

24-08-2011 10:00

 

Onlangs is nieuwe website van Nora flooring systems, leverancier van nora®rubber vloerbedekkingen, live gegaan. De vernieuwe website geeft een duidelijk beeld van waar Nora voor staat: de nieuwe generatie rubber vloerbedekkingen.

 

Naast een nieuwe look en geoptimaliseerde navigatie zal de website gebruikers nog meer gerichte informatie geven. In aanvulling op de bekende toegang via de producten, is het nu ook mogelijk om voor productaanbevelingen te zoeken per marktsegment. Het aanbod wordt afgerond door informatie over de eisen voor de vloerbedekking in de verschillende toepassingsgebieden. Daarnaast biedt de Interieur Design Studio gebruikers een nieuwe service tool die gebruikt kan worden om de verschillende vloerbedekkingen virtueel in verschillende ruimten te installeren in de gewenste kleurkeuze.

22-08-2011 8:53

Tapijtfabrikant Desso introduceert de Desso Dialogue App. De nieuwe applicatie voor de Apple iPhone en iPad maakt het mogelijk om duizend tapijtstalen uit meer dan zestig collecties voor de zakelijke markt te bekijken en bestellen, gerangschikt naar kleur, up-to-date en altijd bij de hand.

 

Alexander Collot d’Escury, CCO van Desso Group: “In onze visie betekent functionaliteit het toevoegen van waarde aan producten of diensten. In dit geval is de toegevoegde waarde voor onze klanten gelegen in een enorme hoeveelheid gemak. Met de App kunnen zij nu ons breed product assortiment ontdekken op basis van een uitgebreide kleurenflow of specifieke andere criteria en tapijtstalen bestellen op een moment en plaats die zij zelf bepalen.”

 

De app is tevens uitgerust met een geavanceerde zoekfunctie. Collot d’Escury: “Wanneer je op zoek bent naar een specifiek product uit ons uitgebreide aanbod, bijvoorbeeld een tapijt dat cradle-to-cradle gecertificeerd is, biedt de Desso Dialogue App uitkomst. Het voorziet je van ieder relevant, beschikbaar product en mogelijke kleurstelling.”  Favoriete stalen kunnen worden opgeslagen in ‘My Samples’, voor later gebruik of vergelijking.

 

De App maakt gebruik van een digitaal bestelformulier, waarmee gebruikers in een aantal eenvoudige stappen een staal van het gewenste tapijt kunnen selecteren en bestellen. Collot d’Escury: “Het team van Desso ontwikkelaars was erop gefocust een app te ontwikkelen die niet alleen inspireert, maar ook tijd bespaart. De mogelijkheid om onze tapijtstalen via een mobiele applicatie te bestellen is één van de resultaten van die ambitie.” De Desso Dialogue App kan gratis worden gedownload in de App Store.

18-08-2011 8:30

Zaterdag 16 juli vierde Progenta België feest. Zaakvoerder Koen Rippen kijkt terug op een succesvol eerste jaar van het bedrijf. Vanuit Sint-Katelijne-Waver belooft hij Belgische ondernemers nog veel meer vlekkeloos vloeronderhoud voor het komende jaar.

“Het was een interessant jaar waarin veel contacten zijn gelegd met vloerfabrikanten en opdrachten zijn uitgevoerd voor retailketens als Audionova, Scapino, Handyman, Jetair en Xandres”, aldus Rippen. Het laatste succes is de toezegging van Audionova voor uitvoering van het vloeronderhoud bij al haar winkelfilialen.

Naast het periodieke vloeronderhoud bij organisaties door de gehele Benelux levert Progenta reinigings- en onderhoudsproducten. Deze zijn sinds 1 juli ook online te bestellen via www.progenta.be. Samen met uitgebreid schoonmaakadvies streeft Progenta er op deze wijze naar het interieur bij alle organisaties vlekkeloos te krijgen en te houden.
 

13-08-2011 18:18

Hunter Douglas heeft in de eerste helft van het jaar zowel de omzet als winst zien toenemen. De onderneming boekte een winst van 76,1 miljoen dollar en dat is 7 miljoen dollar meer dan een jaar geleden. De omzet steeg van 1.164 miljoen euro tot 1.283 miljoen euro. De omzettoename van 10,2 procent, wordt voor bijna 5 procent veroorzaakt door positieve wisselkoerseffecten. Meer dan 3 procent was afkomstig door volumetoename.

Het grootste deel van de omzet werd behaald in Europa (41 procent), gevolgd door Noord-Amerika (38 procent). Latijns-Amerika, Azië en Australië volgden op afstand met respectievelijk 9, 8 en 4 procent. Hunter Douglas blijft voorzichtig over de vooruitzichten in Europa en Noord-Amerika. Daar zal naar verwachting 'het economisch klimaat uitdagend blijven totdat de huizenmarkt en het consumentenvertrouwen zich herstellen'. In Azië en Latijns-Amerika verwacht Hunter Douglas 'aanhoudend sterke groei'.
 

12-08-2011 9:37

Forbo Flooring heeft sinds kort een permanente expositie in het onlangs geopende Materia Inspiration Centre (MIC) in Amsterdam. Daarnaast sponsort het bedrijf de eerste expositie ‘Materia meets green’ die nog tot september te zien is. Verder  leverde Forbo voor de kantoren van het pand de vloerbedekkingen.

De tentoonstelling van Forbo is geheel gewijd aan het superduurzame Marmoleum. De ingrediënten ervan, waaronder lijnzaadolie, hars, houtmeel, kalksteen en jute worden getoond (en zijn te voelen) in de authentieke Marmoleum cementbakken die ook in de Forbo-fabriek in Assendelft worden gebruikt. Maar liefst 97 procent van deze grondstoffen is natuurlijk, waarvan 70 procent hernieuwbaar en bijna 40 procent gerecycled.

In het nieuwe Materia Inspiration Centre werd staan inspiratie en kennisuitwisseling op het gebied van innovatieve materialen en technieken centraal. De doelgroep is architecten en ontwerpers. Het 1.400 vierkante meter omvattende centrum biedt onder meer een uitgebreide collectie aan inspirerende materialen en presentaties van geselecteerde partners. Daarnaast worden speciale thema-exposities, workshops en lezingen georganiseerd en zijn diverse bouwmaterialen vertegenwoordigd in de vorm van samplepanelen.

11-08-2011 10:43

In Nederland en daarbuiten raakt men volgens Alphenberg steeds meer gewend aan het gebruik van leer voor vloer- en wandtoepassingen. Het bedrijf uit Waalwijk heeft nu zestien verkooppunten in Nederland en opent eind augustus op Inspiratiepark Serbonne in Nijverdal een tweede showroom.

Door de uitbreiding van het productassortiment met extra maten en nieuwe prints is Alphenberg Leather Flooring nog aantrekkelijker en nog beter toepasbaar. Door introductie van een onderhoudsmiddel en -programma draagt ook het vergemakkelijkte onderhoud hieraan bij.

Alphenberg breidde het productassortiment uit met vijf extra standaardmaten en tien prints, waaronder: 'Croco' en 'Flowers'. De verschillende maten variëren in prijs. Afhankelijk van het oppervlakte is  Alphenberg nu vanaf 160 euro (inclusief btw) verkrijgbaar.

De showrooms – in het Arsenaal en vanaf augustus 2011 op Inspiratiepark Serbonne – fungeren als inspiratieplek voor het toepassen van leer op vloer en wand. Naast de Alphenberg-showrooms zijn nu ook de Alphenberg-dealers eenvoudig te herkennen aan het winkelconcept;  met leer beklede zuilen en panelen op een vloer van Alphenberg-tegels. De dealers worden in Master Classes klaar gestoomd tot 'Masters in Leather' om zo 'van buffel tot vloer' alle inzichten en kennis te vergaren die nodig zijn voor het geven van het juiste advies.

In samenwerking met het bedrijf Progenta is een speciaal reinigingmiddel ontwikkeld voor het reinigen en voeden van de Alphenberg-vloeren. De juiste materialen en middelen voor het onderhoud zijn online te bestellen en een vlekkenwijzer en onderhoudsprogramma’s zijn gemakkelijk te downloaden. 'Het 'vermeende' lastige onderhoud van Alphenberg lederen tegels is hiermee volledig weerlegd', meldt het bedrijf in een persbericht.

Het nieuwste product van Alphenberg, HUGS, wordt voor 90 procent via Facebook en Twitter gelanceerd door middel van maandelijkse filmpjes, nieuwe projecten en ludieke acties. Elk kwartaal wordt er een nieuwe campagne opgezet om fans van HUGS uit te dagen steeds nieuwe toepassingen voor het product te vinden. Deze lederen wandpanelen met een gevulde 3D-optiek bieden een enorm scala aan toepassingen.

In 2011 ging Alphenberg een samenwerking aan met distributeurs in Canada, Mexico, Hong Kong, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Turkije en Denemarken. Naar verwachting zal in 2011 de omzet uit deze 'nieuwe' export gelijk zijn aan die uit Nederland en België. Als het aan Alphenberg ligt, is dit nog maar het begin van hun missie om de wereld in leer te verpakken.

Zie ook: www.alphenberg.com en www.hugsbyalphenberg.com.
 

11-08-2011 10:01

De gemeente Enschede is de eerste gemeente in Nederland die cradle-to-cradle ‘zilver gecertificeerd’ tapijt aanschaft voor de gemeentelijke kantoren. Dat meldt tapijtfabrikant Desso. Wethouder Hans van Agteren van de gemeente Enschede nam onlangs op het Stadhuis het zilveren cradle-to-cradle certificaat in ontvangst. Dick van der Graaf van Desso overhandigde hem dit.

"In de toekomst wil de gemeente Enschede nog slechts tapijt aanschaffen van Desso met het zilveren cradle-to-cradle certificaat", stelt Desso in een persbericht. "De gemeente concludeert uit een onderzoek dat Desso de meest duurzame tapijtfabrikant is."

Volgens het cradle-to-cradle principe worden producten gemaakt van volledig afvalvrije, zuivere bestanddelen die zowel biologisch als technisch afbreekbaar zijn, zodat ze in zowel de biologische als de technische cyclus kunnen worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten (=upcycling).
De Nederlandse tapijtfabrikant Desso is naar eigen zeggen de enige ter wereld die een zilveren cradle-to-cradle-certificaat heeft verworven voor het hele assortiment tapijttegels. "Dit houdt in dat rekening gehouden wordt met alle fasen van de levenscyclus van het tapijt: niet alleen met de fabricage en het installeren, maar ook met het terugnemen van gebruikt tapijt." Overigens valt er wel wat af te dingen op de claims van Desso; ook de collectie van een fabrikant als de Shaw Contract Group is gedoteerd met een cradle-to-cradle Silver-certificaat.Cradle-to-cradle gaat ook om een positieve bijdrage aan het binnenklimaat. "Desso AirMaster met zijn gepatenteerde technologie is speciaal ontwikkeld om fijnstof op effectieve wijze uit de lucht te filteren. Desso AirMaster is volgens de producent acht keer effectiever in het vangen en vasthouden van fijnstof in vergelijking met harde vloeren." Fijnstof is een belangrijke oorzaak van astma en allergieën.

Desso produceert al bijna 80 jaar tapijttegels en kamerbreed tapijt. Het bedrijf heeft vier fabrieken in Europa, twee grote distributiecentra, alsmede gespecialiseerde centra voor klantenservice in de meeste Europese landen, de Verenigde Staten, Azië, Latijns Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Australië. Desso-producten zijn speciaal ontworpen voor zowel commercieel als huiselijk gebruik. De commerciële producten zijn te vinden in kantoren, bankgebouwen, winkels, openbare gebouwen, scholen, universiteiten en zorgcentra.

Desso’s creatieve tapijtontwerpen en servicegeoriënteerde aanpak hebben ertoe geleid dat Desso marktleider is in het creëren van tapijtoplossingen voor de Hotel, Marine en Aviation (HMA) sectoren.

De innovatiestrategie van Desso concentreert zich op drie hoofdgebieden: creativiteit, functionaliteit en cradle-to-cradle.
 

09-08-2011 13:51

"Interface en de wereld hebben vandaag een groot man verloren", aldus Dan Hendrix, President en Chief Executive Officer van Interface. Hij maakte maandag bekend dat Ray C. Anderson een 20 maanden durende strijd tegen kanker heeft verloren. Anderson stierf in zijn huis in Atlanta, omringd door zijn familie.Hendrix: "Ray was en blijft het hart en de ziel van ons bedrijf. Zijn iconische geest en baanbrekende visie zijn niet alleen zijn erfenis, maar vooral onze toekomst. We zullen Ray eren door zijn visie in leven te houden en het bedrijf op zijn koers te laten voortvaren."

Andersons verhaal is een legende. In 1994 kreeg hij een ingeving toen hij op zoek was naar inspiratie voor een toespraak, voor een werkgroep over de milieuvisie van Interface. Toen hij voor het eerst Paul Hawkens ‘The Ecology of Commerce’ las, wist hij dat Interface een andere richting moest inslaan voor een duurzame toekomst. In de 17 jaar die volgden is een enorme omslag gemaakt, door de 'Mission Zero' strategie die Ray Anderson lanceerde. Anderson schatte dat Interface inmiddels over de helft is op weg naar 'Mission Zero'. De aardolie-intensieve tapijtindustrie is voorgoed veranderd door de visie van Ray C. Anderson.

Anderson heeft de reis van Interface vastgelegd in twee boeken: ‘Mid-Course Correction’ (1998) en ‘Confessions Of A Radical Industrialist’ (2009). De laatste werd onlangs uitgebracht in paperbackuitvoering als ‘Business Lessons from a Radical Industrialist’.

Anderson studeerde cum laude af aan de Georgia Institute of Technology’s school of industrial and systems engineering in 1956. Daarna bleef hij een fervent aanhanger van de school, die hem zeer recent bekroonde met een eredoctoraat in de filosofie. Anderson en Interface financierden de oprichting van de Anderson-Interface Chair in natuurlijke systemen aan de Georgia Tech, waar de Associate Professor Valerie Thomas onderzoek verricht naar duurzaamheid.

Anderson richtte Interface in 1973 op met de productie van modulaire tapijttegels in Amerika. Interface bracht een revolutie tot stand in de commerciële vloerbedekkingindustrie, maar het is de legendarische milieuopenbaring in 1994 waarin Ray C. Anderson zal worden herinnerd.
 

08-08-2011 10:39

Tarkett neemt de Franse houtleverancier Parket Marty over. Met deze overname verstevigt Tarkett haar positie in Europa als houtleverancier met 4 productielocaties en met meer dan 6 miljoen vierkante meter aan productie per jaar.

Deze overname maakt deel uit van de strategie om actiever in Zuid-Europa op de vloerenmarkt aanwezig te zijn, in dit geval met éénstrips planken. Met deze nieuwe ontwikkeling heeft Tarkett een nieuwe productieplaats in Zuidwest Frankrijk in het plaatsje Cuzorn. Daarnaast verwerft Tarkett een nieuwe serie houtproducten die past bij Zuid-Europa en toegevoegd wordt aan de bestaande serie aan producten en materialen.

Door deze overname zorgt Tarkett ervoor dat er in Frankrijk 130 banen blijven bestaan. Tevens is het plan om 13 miljoen euro te investeren in het verder ontwikkelen van de productiefaciliteiten in Cuzorn.

 

07-08-2011 12:28

Tarkett, wereldleider in harde vloerbedekking en sportvloeren heeft al jaren een duidelijke visie op duurzaamheid. Dat het niet bij een visie blijft, blijkt uit diverse innovatieve ontwikkelingen.

Tarkett heeft bijvoorbeeld labels ontwikkeld waar de klant transparante informatie krijgt over de inhoud van het product en hoe zij bijdraagt aan een duurzame ontwikkeling.

Voor elk product toont het label:
· Aandeel ruw materiaal dat natuurlijk en/of hernieuwbaar is.
· Bestanddeel gerecycled materiaal (voornamelijk dankzij productie-en snijafval).
· Of het product aan het einde van de levenscyclus gerecycled kan worden.
· Niveau van VOC-emissies.

Deze vier speerpunten vormen het uitgangspunt van diverse ontwikkelingen voor nu en in de toekomst. Voor elk product heeft Tarkett een product factsheet met uitgebreide informatie over deze vier speerpunten.

In 2010 lanceerde Tarkett de IQ Natural collectie. Deze homogene vinylvloer is volgens Tarkett de eerste vloer die voor 75 procent uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen bestaat en 100 procent recyclebaar is. Dit hoge percentage is vooral dankzij het gebruik van een phtalate-vrije, natuurlijke en hernieuwbare weekmaker. Niet alleen het product, maar ook het bijbehorende lasdraad bevat deze phtalate-vrije weekmaker.

Tarkett heeft een voorlopersrol in de industrie als het gaat om recycling. Sinds 1966 verzamelt het bedrijf in diverse landen snijafval van bouwlocaties of via verwerkers. Dit afval, samen met afval dat ontstaat bij de productie van een vloer wordt gerecycled en weer gebruikt bij de productie van nieuwe vloeren. Klanten van Tarkett participeren in een ReUse-programma dat binnen de industrie het grootste vloerenrecyclingsprogramma is.

Niet al het materiaal dat retour komt is geschikt voor gebruik in de productie van nieuwe vloeren. Toch belandt dit niet op de afvalberg. Tarkett gebruikt dit materiaal voor het maken van bijvoorbeeld verkeersborden en pijpleidingen. In 2010 recyclede Tarkett meer dan 103.000 ton materiaal in één van de zes eigen recyclingunits in onder andere Zweden en Luxemburg.
 

06-08-2011 10:02

Het product Scrusted van Dofine is door Materia geselecteerd om opgenomen te worden in de materialendatabase. Elke maand kiest een jury twintig nieuwe materialen uit het enorme internationale aanbod. Dofine is een Nederlands bedrijf dat voor particulieren en bedrijven eigenzinnige interieurs, wanden en vloeren ontwerpt en produceert.

 

De materialendatabase Materia wordt geraadpleegd door 70.000 geregistreerde (inter)nationale gebruikers uit de architectuur en de creatieve sector. “Het is een hele eer om gevraagd te worden, want dat betekent dat Scrusted is opgevallen en een toegevoegde waarde heeft”, aldus een verheugde Hans Luiken, managing director van Dofine.

 

Scrusted is op de markt gebracht als decoratieve wandafwerking. Scrusted is een gekleurde cementpleister met een unieke samenstelling en grove structuur. De structuur komt tot leven als de pleister wordt aangebracht met een speciale stuctechniek.

 

Dofine ontwerpt voor particulieren en bedrijven eigenzinnige interieurs, wanden en vloeren. Marian Vaartjes, hoofdontwerpster bij Dofine, heeft de materiaalsamenstelling en de toepassing van Scrusted bedacht. Ze heeft zich laten inspireren door de structuur van boomschors.  Door de speciale stuctechniek ontstaat een speelse licht- en donkerwerking op de muur.

 

Nu Scrusted is geselecteerd voor Materia moeten de applicateurs van Dofine hard aan het werk. Van het materiaal moeten handzame stalen worden gemaakt die straks de hele wereld over gaan tijdens mobiele tentoonstellingen. Ook zullen de stalen worden opgenomen in het onlangs geopende Inspiration Centre van Materia in Amsterdam.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >