Nieuws


27-06-2011 10:16

Recent heeft Verwol haar werkzaamheden in het nieuwe hoofdkantoor van Corio Nederland B.V. in Utrecht  afgerond. Verwol Projectafbouw leverde en plaatste op de vier verdiepingen de systeemwanden, systeemplafonds, maatwerk meubilair, een luxe binnentrap en alle afwerkingen aan wanden, vloer en plafonds. Het nieuwe interieur kenmerkt zich door het gebruik van verschillende opvallende kleuren en details.

 

Eyecatcher is de trap die tussen elke verdieping loopt. Deze trap met stalen onderstel is voorzien van een glazen balustrade en massief houten treden die afgewerkt zijn met een RVS strip. In het gehele pand is het  Verwol Clearvision 100 wandsysteem toegepast. Bijzonder aan de Clearvision glaswanden voor dit project is dat in alle kamers één zijde van de panelen is gestoffeerd en aan de andere zijde een dressoir is geïntegreerd. Verder is de Verwol Alu-kaderdeur toegepast in het project. Deze haalt een hogere dB waarde dan een standaard glasdeur maar blijft zijn transparantie behouden. Op een aantal plaatsen in het pand zijn er schuifdeuren toegepast. Het plafond op alle verdiepingen is verfraaid met stalen plafondeilanden die het interieur een strak en stoer uiterlijk geven.

 

Op iedere verdieping in de kern is een pantry met tafel geplaatst in verschillende kleurenthema’s. Deze pantry’s - ook wel blobs genoemd- zijn allemaal gekleurd in mat-groen, geel, paars en blauw en gebouwd in een kubusvorm. In de blob zit heel veel maatwerk zoals verschillende afwerkingen met glas, stof of andere materialen. Ook is er sprake van een verhoogde plint, waardoor het net lijkt of de blob zweeft. Zo zijn er ook op elke hoek van het pand zithoeken gemonteerd waar overlegd kan worden.

22-06-2011 12:03

"Kinderen houden van kleur, het  stemt hen vrolijk en prikkelt hun fantasie. Waar kan je ze beter omringen met kleur, warmte, sfeer en zachtheid dan in hun eigen slaapkamer? Bij de inrichting van de kinderkamer mag het er bont aan toe gaan”, aldus Jasmine Geerinckx, marketing manager van Balta Rugs. “Karpetten lenen zich daar prima voor. Wij ontwerpen speelse en kleurrijke tapijten, die de creativiteit van kinderen stimuleert. De tapijten geven de kinderkamer een speels karakter en zorgen voor sfeer. Bovendien bieden ze warmte en comfort en hebben ze een geluiddempende werking.”

 

Het bedrijf biedt tapijten voor kids, tieners en studenten. Voor de allerkleinsten zijn er de ‘Flash kids’ Berclon bcf tapijten met grafische afbeeldingen van hartjes, giraffen, puzzels, een voetbalveld en andere fleurige prenten. De ‘Jazz kids’ B-tron frise collectie bevat tapijten met prints van auto’s en robots, maar ook schattige diertjes zoals een olifant en een konijn.

 

Ook voor tieners is er een specifiek en ruim aanbod. Zo is er de ‘Cosmopolitan’ collectie met herkenbare prints van New York, Londen en Parijs. Wolkenkrabbers, metrolijnen en andere herkenbare symbolen zorgen voor een trendy en frisse look. En houdt je kind van muziek? Dan is er het hippe dessin ‘New Orleans’. Deze collectie bevat prints van muziekiconen en instrumenten in verschillende kleuren.

 

Studenten die zoeken naar moderne prints in trendy kleuren vinden dan weer hun smaak bij de ‘Flash’ en ‘Jazz’ collectie. Dit zijn collecties die qua stijl en kleur aansluiten bij de hedendaagse leefwereld van jongeren. Zo weerspiegelt de ‘Jazz’ collectie werken van Mondriaan qua stijl en kleur.

 

Karpetten zijn volgens Balta Rugs onmisbaar in een stijlvolle woning. "De verschillende dessins en kleuren combineren gemakkelijk met andere decoratie-elementen in kinderkamers. En ten slotte is een tapijt eenvoudig te vervangen bij smaak- en stijlveranderingen."

16-06-2011 8:40

Gerflor, producent van vinylvloeren voor projectvloerbedekking, particuliere vloeren en sportvloeren, presenteert een nieuwe generatie vloeren. De nieuwe productlijn homogene vinylvloeren, Mipolam Symbioz, biedt een duurzame oplossing voor grote vloeroppervlaktes die intensief gebruikt worden. De vloeren bevatten daarnaast een nieuwe, gepatenteerde oppervlaktebehandeling genaamd Evercare. Deze beschermlaag zorgt voor een extreme bestendigheid tegen krassen en chemische stoffen. Daarnaast hebben de vloeren een duurzaam karakter vanwege de inzet van een biologische weekmaker.

Vloeren uit de Mipolam Symbioz lijn hebben een hoge slijtvastheid. De flexibele en lichte vinylvloeren, beschikbaar in een ruime collectie dessins, zijn bestand tegen zeer intensief gebruik en krassen. Dit maakt de vloeren geschikt voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, onderwijsinstellingen of industriële gebouwen. De Mipolam Symbioz productlijn bevat een blijvende kleurhelderheid en is eenvoudig te verwerken vanwege de flexibele structuur en het lage gewicht. De vloeren vallen binnen de hoogste slijtvastheidsklasse T (EN649).

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor Gerlor. De milieubelasting in productie- en transportproces is ook bij de introductie van Mipolam Symbioz een punt van aandacht geweest: 75 procent van de grondstoffen is hernieuwbaar, 100 procent is recyclebaar en ook de zeer lage VOC-emissie draagt bij aan een duurzaam productaanbod. Gerflor maakt voor de productie van de Mipolam Symbioz lijn gebruik van een biologische weekmaker, gemaakt op basis van granen en plantaardige olie, dat het duurzame karakter van de producten extra onderstreept. Ook de lasdraad is voorzien van een biologische weekmaker.

De lichte, flexibele vloerbedekking wordt geproduceerd in Duitsland. De fabriek heeft een drievoudige certificering voor kwaliteit (ISO 9001), milieu (ISO 14001) en veiligheid (Ohsas 18001). Van het restmateriaal dat tijdens het productieproces ontstaat, wordt 100 procent hergebruikt in de nieuwe producten.

“Met de nieuwe vloeren in de Mipolam Symbioz productlijn spreken wij een brede markt aan. De vloeren zijn door hun flexibele karakter ideaal geschikt voor zeer intensief gebruik in grote oppervlaktes zoals bijvoorbeeld in een ziekenhuis”, stelt Benno Dijkhuis, Director of Sales and Marketing bij Gerflor. “En met Evercare bieden wij een unieke beschermlaag waardoor onderhoudskosten beperkt blijven. Maar ook het duurzame karakter van de productlijn is een belangrijk eigenschap. De producten zijn met veel respect voor het milieu ontwikkeld en geproduceerd. Kortom, wij zijn trots dat we deze nieuwe generatie vloeren aan ons portfolio kunnen toevoegen.”
 

09-06-2011 13:55

Het hoofdkantoor van mediaproducent RTBF verhuisde in 2010 naar het Médiacité in Luik. Eind 2010 leverde OWA hier ruim 2.200 vierkante meter metalen plafonds. Médiacité is, met een oppervlakte van 190.000 vierkante meter, één van de grootste winkelcentra van België. Naast de ruim honderd winkels zijn er acht bioscoopzalen, een Olympische schaatsbaan, restaurants en een groot aantal bedrijven.

Van de 2.200 vierkante meter metalen plafonds die OWA Tecta leverde bij RTBF, was 1.800 vierkante meter zogenaamd  klimaatplafond. Dit plafond wordt geproduceerd door de firma Beddeleem uit het Belgische Nazareth. Dankzij dit product is een airconditioning overbodig.

Jan Otten is verantwoordelijk voor OWA Tecta, de bedrijfstak van OWA voor metalen plafonds. Hij begeleidde het project bij RTBF: “Voor RTBF is een klimaatplafond de ideale oplossing. Doordat zij veel audiovisuele producten maken, hebben zij veel apparatuur in de ruimte staan. Deze apparatuur levert erg veel warmte. Dankzij de klimaatplafonds heeft de apparatuur nauwelijks invloed op de temperatuur in de ruimte. De plafondpanelen werden door de firma Beddeleem voorzien van een JB-Cool Aquatherm klimaatsysteem. Dit systeem zorgt voor de klimaatbeheersing in het pand."

Otten vervolgt over de voordelen van een metalen plafond: “Het mooie van metalen plafonds is dat je altijd maatwerk levert. Dankzij de verschillende beschikbare systemen, leveren wij onze klanten altijd een plafond dat aansluit bij de uitstraling van hun onderneming.”
Door het gebruik van het zogenaamde C-Bandrastersysteem zijn naden in het plafond nauwelijks zichtbaar en is de verlichting volledig in het plafond verwerkt. Zo krijgt het plafond een mooi afgewerkte uitstraling.

Bij de oplevering van Médiacité eind 2009 was OWA eveneens betrokken. In alle centrale ruimten plaatste OWA in totaal zo’n 1.400 vierkante meter OWAplan, het naadloos akoestisch plafond van OWA. Sven Spooren, Sales Manager van OWA, vertelt over deze plafonds: “Dit OWAplan plafond bouwen we in verschillende stappen op.  Het montagebedrijf plaatst de metalstud ophangstructuur en monteert de panelen. Vervolgens werkt OWA dit plafond af. Zo wordt het een esthetisch, akoestisch en brandwerend plafond.”

Médiacité is gebouwd op de plek van de voormalige staalfabriek in de wijk Longdoz. Met de bouw van dit hypermoderne, multifunctionele complex, blaast Luik de wijk nieuw leven in. Architect-designer Ron Arad ontwierp het futuristische gebouw in samenwerking met architectenbureau Jaspers-Eyers. Bij het ontwerp werden architectuur en duurzaamheid gecombineerd. Médiacité trekt jaarlijks zo’n zeven miljoen bezoekers.
 

08-06-2011 8:00

Tarkett heeft haar collectie iQ Natural met elf kleuren grijs uitgebreid onder de naam de Grey edition. Tarkett’s collectie iQ Natural kent vanaf nu elf nieuwe grijstonen die de collectie een ‘urban identiteit’ meegeven. Het kleurenpalet met grijstinten varieert van licht naar donker en van koud naar warm. Samen met de nieuwe grijstinten kent de collectie nu in totaal vijfendertig kleuren geïnspireerd op de Scandinavische natuur. De collectie iQ Natural is Tarkett’s antwoord op de vraag naar milieuvriendelijke en duurzame bouwtechnieken en -materialen. iQ Natural is een vinyl vloerbedekking die voldoet aan de hoogste normen voor duurzaam bouwen, aldus het bedrijf. “Het is de eerste homogene vinylvloerbedekking die gemaakt is van 75 procent natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Een hoog percentage dankzij het gebruik van een biologische weekmaker die de traditionele chemische weekmaker vervangt. De collectie is 100 procent recyclebaar en ieder product bestaat voor 25 procent uit gerecycled materiaal.”


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >