Nieuws


26-05-2011 10:08

Eind deze maand wordt in Amsterdam het Materia Inspiration Centre geopend (aan de Pedro de Medinalaan 1b te IJburg). Partners in Design zal zich doorlopend presenteren in dit nieuwe inspiratiecentrum voor met name architecten, interieurontwerpers en stylisten.

In dit centrum staan inspiratie en kennisuitwisseling centraal op het gebied van innovatieve materialen en technieken. Ruim 1.400 vierkante meter inspiratie met materiaalsamples, interactieve kennisuitwisseling, thematentoonstellingen, lezingen, workshops, flexplekken, een bibliotheek plus het gehele Materia-archief met duizenden samples: verzameld op één centrale plek.

Op deze inspirerende locatie zullen diverse evenementen worden verzorgd; veelal in samenwerking met overkoepelende instanties zoals de BNA, BNO, BNI en organisaties voor de materiaal- en maakindustrie.

Het team van Materia selecteert al meer dan 10 jaar wereldwijd de meest inspirerende materialen van internationale producenten op basis van technische, esthetische of maatschappelijke relevantie. Het Materia Inspiration Centre is daarom, samen met de database van materialen, een enorme bron van inspiratie en innovatie.

Partners in Design zal een doorlopende, regelmatig wisselende, presentatie verzorgen in dit Materia Inspiration Centre. Het bedrijf biedt uitgekiende vloeroplossingen, onder meer via de design vinylstroken en -tegels van de merken Amtico en Spacia. Of met de designtapijten van Infloor en Girloon.
 

25-05-2011 12:54

Tijdens de vakbeurs Interzum Köln 2011 van 25-28 mei 2011 ontvangt de Duitse firma Konrad Hornschuch uit Weiβbach een Interzum Award in de categorie ‘Hoge productkwaliteit’ voor de ontwikkeling van drie nieuwe structuurfolies:

  1. Ccolore structure Magnolie mit neuer STYLO-Prägung
  2. Colore structure Lava mit STYLO-Prägung
  3. Structure Sheffield umbra mit STYLO-Prägung

 

Deze producten worden tijdens de Interzum Köln op een speciale tentoonstelling gepresenteerd. Door het winnen van de iF Award benadrukt Hornschuch volgens een woordvoerder nogmaals 'dat zij specialisten in trends zijn en innovatief op internationaal niveau voor wat betreft oppervlaktebekleding. Successen als het winnen van de iF Award zijn daar het gevolg van en worden ook in de toekomst nagestreefd.'

24-05-2011 10:00

De afgelopen jaren is het buitenleven steeds belangrijker geworden. We zien daarbij ook een duidelijke trend: binnen wordt buiten en buiten wordt binnen. Dit geldt zowel voor woningen als voor toepassingen bij uiteenlopende projecten.

Kunstgras is daarbij een product dat helemaal aansluit op de hedendaagse wensen en behoeften. Bovendien is de nieuwste generatie kunstgras gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal én ziet het er zo natuurgetrouw uit, dat het vaak niet meer van echt gras te onderscheiden valt. Onder de naam ‘easy grass’ presenteert Partners in Design vijftien kwaliteiten kunstgras van de nieuwste generatie. Met vele voordelen. Zo is easy grass comfortabel, veelzijdig toepasbaar, onderhoudsvriendelijk en kostenbesparend. Want de gebruiker hoeft nooit meer te maaien, te wieden, te sproeien of te vervangen. Easy grass blijft mooi, makkelijk en groen.

Onder de naam ‘Namgrass’ biedt Partners in Design daarnaast ook nog eens negen zwaardere, professionele kwaliteiten kunstgras aan. Namgrass is met name bedoeld om de meest natuuridentieke gazons mee te realiseren. Met Namgrass heeft de gebruiker een perfecte grasmat die altijd mooi en groen blijft. Uiteraard met alle bovengenoemde voordelen.

Naast de bekende toepassingsgebieden buiten kan er ook binnen creatief gewerkt worden met kunstgras. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen in vergaderkamers, in ontvangstruimten, in lounge areas en in bedrijfsrestaurants. Daarnaast zijn ook toepassingen tegen de muur mogelijk Kortom, in diverse projecten kunnen er praktische én creatieve resultaten worden bereikt met kunstgras.

19-05-2011 9:41

De omzet van raambekledingproducent Hunter Douglas is in het 1e kwartaal van 2011 met 10 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. De omzet in het eerste kwartaal van 2011 bedroeg 588,8 miljoen dollar. De stijging was deels te danken aan overnames en valutaeffecten.

Het omzetvolume steeg met 4,9 procent. Hunter Douglas maakte een nettowinst van 15,5 miljoen dollar, tegen 13,9 miljoen dollar in het 1e kwartaal van 2010. Het bedrijf toont zich voorzichtig over de verdere ontwikkeling in Europa en Noord-Amerika. Zolang de huizenmarkt en het consumentenvertrouwen hier niet zijn hersteld, is de bedrijfsomgeving uitdagend, aldus het bedrijf. Hunter Douglas verwacht wel sterke groei in Azië en Zuid-Amerika.
 

19-05-2011 8:21

Tapijtproducent Desso heeft cradle-to-cradle tapijt geleverd aan de Bussumse Watertoren, die onlangs is uitgeroepen tot het duurzaamste kantoor van Nederland van 2011. Veertig gebouwen werden voorgedragen voor de prijs en de vele ‘ecoclaims’ werden streng gecontroleerd, gemeten en vergeleken. De prijs is een initiatief van het VARA-programma ‘Vroege Vogels’ samen met het vakblad ‘De Ingenieur’. De jury riep de meer dan 100 jaar oude watertoren in Bussum uit tot winnaar en verklaarde dat ‘het gebouw als een duidelijk voorbeeld voor de zakelijke markt fungeert’. De jury paste de meetcriteria toe die zijn gedefinieerd door GPR Gebouw, een adviespunt voor duurzame bouw en ontwikkeling. Van de veertig gebouwen die voor de prijs waren voorgedragen, werden er vier genomineerd voor de finale: Hogeschool Windesheim (Zwolle), onderzoeksinstituut NIOO (Wageningen), Rijkswaterstaat (Terneuzen) en de watertoren (Bussum). De vier juryleden bezochten elk genomineerd gebouw en concludeerden dat de Bussumse Watertoren het duurzaamste kantoor van Nederland is. De bijdrage van Desso aan deze hooggewaardeerde bekroning bestaat uit 2000 vierkante meter Palatino tapijttegels met zilveren cradle-to-cradle certificering, dankzij Desso’s EcoBase-tapijttegelrug. Desso EcoBase is specifiek ontworpen met het oog op scheiding en hergebruik. Vanwege de innovatieve samenstelling kunnen tapijttegels met EcoBase volledig binnen Desso’s eigen productieproces worden gerecycled. Bovendien zuivert en hergebruikt de Bussumse Watertoren ook water en maakt het gebruik van wind- en zonne-energie, waarbij eventuele extra elektriciteit wordt teruggeleverd aan het net.

Cradle-to-cradle design vereist dat producten van zuivere materialen worden gemaakt die veilig zijn voor mensen en aan het eind van hun levensduur biologisch of technisch kunnen worden hergebruikt. Tapijt wordt gezien als grondstof die in een oneindige cyclus kan worden hergebruikt, waarbij oneindig van oud tapijt nieuw tapijt kan worden gemaakt. Nederland geldt als koploper op het gebied van cradle-to-cradle design, maar het vermogen om producten aan het eind van hun levensduur opnieuw te gebruiken als grondstoffen voor nieuwe producten is een concept dat mensen in alle delen van de wereld aanspreekt. Tapijt is een van de vele producten die gedeeltelijk van olie zijn gemaakt, waardoor het te waardevol is om als afval te

worden weggegooid.

Cradle-to-cradle design is geïnspireerd door de natuur en ziet tapijt als grondstof die oneindig kan worden hergebruikt. Daarom heeft Desso de nieuwe EcoBase-rug ontwikkeld, waardoor ook de eerste zilveren cradle-to-cradle certificering ter wereld voor een complete tapijttegel werd verkregen. Bovendien heeft Desso een Take Back-systeem geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat de tapijtrecycling ook daadwerkelijk plaatsvindt: oud, gebruikt tapijt wordt aan het eind van de levensduur ingezameld en tot nieuw tapijt gerecycled, steeds weer opnieuw. Tapijtrecycling wordt bij Desso mogelijk gemaakt door de Refinity-installatie: Desso’s innovatieve separatietechniek waardoor het garen en andere vezels van de rug gescheiden kunnen worden. Dit genereert twee materiaalstromen (garen en rug) die vervolgens elk gerecycled kunnen worden. Dankzij deze ontwikkeling werden voor de Bussumse watertoren Desso-tapijttegels gekozen, die zo hebben bijgedragen aan de prestigieuze erkenning van ‘Duurzaamste kantoor van Nederland 2011’.

Alexander Collot d’Escury is blij met het nieuws en feliciteert de Bussumse Watertoren met deze prijs: “Dit gebouw is een fantastisch voorbeeld van hoe duurzaamheid nieuwe hoogten kan bereiken in moderne kantooromgevingen. Het is voor ons allen uitermate belangrijk om mensen te informeren over de ongelofelijke, innovatieve ontwikkelingen die plaatsvinden in duurzame bouwproducten en -systemen. Deze prijs is een geweldige manier om de bekendheid ervan te vergroten. Hopelijk zal men – door deze inspirerende locatie – gaan beseffen dat het niet alleen bereikbaar is, maar ook praktisch en van gezond verstand getuigt om voor duurzaamheid te kiezen bij het creëren van kantooromgevingen, hoe oud het oorspronkelijke gebouw ook is.” 

18-05-2011 10:45

Steeds meer projecten worden qua vloerbedekking ingevuld met vinylstroken (zoals Amtico en Spacia). Toch wil men bij dit soort toepassingen ook nog graag een warm accent geven door het gebruik van bijvoorbeeld textiele karpetten.  Daarom lanceert Partners in Design een tweetal collecties designkarpetten onder de namen Culti en Cool, afkomstig van de partner Infloor.
 De Culti designkarpetten hebben een totaalhoogte van circa 18 millimeter en beschikken over gemêleerde garens. De Cool designkarpetten hebben een totaalhoogte van bijna 25 millimeter.  Zowel de Culti als de Cool designkarpetten hebben dezelfde kleurstellingen (twintig kleuren).
 

11-05-2011 9:17

Tarkett, wereldleider in harde vloerbedekking en sportvloeren, breidt uit in China door een joint venture aan te gaan. Tarkett is onlangs een joint venture aangegaan in Hong Kong met een aandeel van 70 procent. In navolging van de joint venture zal er een distributie-organisatie ontwikkeld worden in Shanghai om de verkoopgroei van Tarkett in China verder uit te breiden.

“Het is een stap om onze verkoopactiviteiten in China nog sneller te ontwikkelen. Tarkett heeft inmiddels een goede merkreputatie opgebouwd in de zorg- en onderwijssector in China. We hebben goede groeimogelijkheden,” vertelt Michel Giannuzzi, CEO van de Tarkett Group.

De distributie organisatie in Shanghai hoopt een omzet van 30 miljoen euro te behalen in de komende 3 jaar. Er zijn plannen om een regionaal salesteam op te zetten om zo heel China te kunnen bedienen.

Op dit moment verkoopt Tarkett In China voornamelijk vinylvloeren in de consumentenmarkt. Sinds 2000 is Tarkett in China gegroeid door haar expertise in zorg- en onderwijsprojecten. Tarkett wil haar positie in de consumentenmarkt verstevigen en haar productenrange in China verder uitbreiden. De strategie van Tarkett is om te ontwikkelen in opkomende landen. In 2002 breidde Tarkett uit in Oost-Europa door de aankoop van Sintelon in Servië. In 2009 werd Fademac aangekocht, marktleider in Brazilië van consumentenvloeren. In 2010 groeide de verkoop in de opkomende landen met 24 procent ten opzichte van 2009, bij constante perimeter en wisselkoersen, wat neerkomt op 34 procent van de Tarkett geconsolideerde inkomsten.
 

10-05-2011 8:45

Met ingang van april 2011 is Partners in Design toegetreden tot het PPI. Het PPI staat voor Platform Project Inrichting en is de Nederlandse brancheorganisatie voor projectinrichting. Binnen het PPI zijn projectinrichters en leveranciers en fabrikanten van harde en zachte vloeren, lijmen, raambekleding en andere relevante productgroepen vertegenwoordigd.

Het PPI Keurmerk is een branchebrede kwaliteitsstandaard voor projectinrichting. Het keurmerk wordt toegekend aan bedrijven die handelen volgens objectief vastgestelde procedures en die op de werkvloer hun vakmanschap aantonen door te leveren en te werken volgens strenge eisen en normen. De procedures, eisen en normen zijn vastgelegd in een uitvoeringsrichtlijn. Richtlijnen en leginstructies van fabrikanten en leveranciers van vloeren zijn hierin meegenomen. Uitvoerige externe audits garanderen de onafhankelijke beoordeling van de PPI kwaliteit.

Partners in Design biedt, op exclusieve basis in Nederland, de probleemloze invulling van uitgekiende vloeroplossingen in alle projecten. Zoals met de design vinylstroken en –tegels van de topmerken Amtico en Spacia. Of met de designtapijten van Infloor en Girloon.

08-05-2011 8:00

Naast het ‘traditionele’ bamboe, biedt H. Huyskamp’s Fijnhouthandel nu ‘the next generation’ bamboe aan. "Doordat het nieuwe bamboe zich sterk onderscheidt, is dit een welkome aanvulling op het reeds bestaande, zeer uitgebreide assortiment."

Het bamboe wordt onder zeer hoge druk samengeperst tot een zware massa. Het heeft daardoor vrijwel dezelfde eigenschappen en uiterlijk als de hardste houtsoorten. Het assortiment nieuwe bamboe bestaat uit meubelpanelen, traptreden, leuningen, kozijnhout, vloerdelen en in de nabije toekomst vrijwel alles wat nu van hardhout gemaakt wordt. H. Huyskamp’s Fijnhouthandel zal een uitgekiend assortiment van bamboeproducten uit voorraad gaan leveren.

"Het Solid bamboe kenmerkt zich door een zeer grote hardheid. Deze is met 14.000 janka harder dan jatoba en merbau en wel twee keer zo hard als eiken. De balken hebben een soortelijk gewicht van ongeveer 1050 kg/m³, dus het materiaal drijft niet. Het bamboe is prima te verwerken en verlijmen."

Tot nu toe zijn de BambooXL producten bedoeld voor binnentoepassing, maar de ontwikkeling van het product is in volle gang. Momenteel zijn diverse producttesten gaande en de verwachting is dat op niet al te lange termijn ook het materiaal voor buiten aangeboden kan worden.

08-05-2011 8:00

Saint-Gobain heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een omzetstijging van ruim 12 procent geboekt, dankzij herstel in de Europese woningbouwmarkt en de renovatiesector.

Dat heeft het Franse bouwmaterialenconcern – in Nederland eigenaar van onder meer Ecophon, Raab Karcher en Isover – bekendgemaakt. De opbrengsten kwamen uit op 9,8 miljard euro, tegen 8,7 miljard in de eerste drie maanden vorig jaar. De groei werd grotendeels behaald door een hogere afzet. Daarnaast profiteerde Saint-Gobain van een gemiddelde prijsstijging van 2 procent.

Alle divisies van het concern boekten vooruitgang. De omzet van de bouwmaterialenhandel steeg met 13,3 procent evenwel het sterkst. Volgens topman Pierre-André Chalendar dankt Saint-Gobain de forse stijging vooral aan het herstel in de Europese woningbouw en de sterke volumegroei in de renovatiemarkt.

05-05-2011 9:35

InterfaceFLOR, actief in het ontwerpen en produceren van innovatieve modulaire vloeren, heeft bekend gemaakt het afgelopen jaar vijf hoogtepunten te hebben gehaald op het gebied van duurzaamheid. Grote stappen zijn er gezet op het gebied van recycling, het reduceren van CO2-uitstoot en het vergroten van transparantie. Met deze resultaten wil InterfaceFLOR andere organisaties inspireren in hun tocht naar verdere verduurzaming.

Dan Hendrix, voorzitter en CEO van Interface Inc. (het moederbedrijf van InterfaceFLOR): "Het streven naar duurzaamheid is de stimulerende kracht binnen onze organisatie. Het is verweven in de gehele bedrijfsvoering en beinvloedt de manier waarop wij denken, handelen en communiceren. In deafgelopen 12 maanden hebben we een opmerkelijke vooruitgang geboekt op verschillende gebieden die allemaal leiden naar verdere verduurzaming en groei van de organisatie."

Hendrix: "De afgelopen 17 jaar hebben wij een intensief onderzoek gedaan naar de milieu-en sociale effecten van InterfaceFLOR. Dit onderzoek heeft de organisatie doen besluiten om het productiemodel van 'take-make-waste' te verlaten. De organisatie beweegt steeds meer richting een duurzaam businessmodel dat geïnspireerd is op de natuur. InterfaceFLOR hanteert elementen als afvalreductie, energieverbruik, CO2-emmissie en waterverbruik als elementaire indicatoren om de organisatie succesvol te sturen naar verdere verduurzaming en operational excellence."

Hendrix: "Naast de focus op duurzaamheid zijn wij van mening dat het investeren in sociaal kapitaal, medewerkers en mensen uit de plaatselijke gemeenschap, een kritisch component is in het streven naar vooruitgang. Door de resultaten te laten zien op het gebied van duurzaamheid en sociaal kapitaal, hopen wij andere organisaties en toekomstige generaties te inspireren. De recent behaalde duurzaamheidsuccessen zullen daar hopelijk aan bijdragen:

1. 40 Procent van de gebruikte grondstoffen door InterfaceFLOR is afkomstig uit gerecycled- of biologisch materiaal. In de afgelopen zes jaar is het gebruik van gerecycled- of biologisch materiaal gestegen van 4 naar 40 procent.

2.ReEntry 2.0; InterfaceFLOR heeft sinds 1995 een tapijttegelterugnameprogramma (ReEntry), waarmee al meer dan 90 miljoen kilo aan tapijttegels en tapijtresten is verwerkt.De nieuwste en meest duurzame manier van volledige recycling gebeurt sinds december 2010 met de ReEntry 2.0 machine op de productievestigingin Scherpenzeel. Het herwonnen garen wordt door de garenfabrikant verwerkt tot nieuw garen en het backingmateriaal kan weer worden verwerkt tot nieuwe tapijtrug. Hiermee wordt de productiecirkel in zijn geheel gesloten. Jaarlijks wordt hiermee 2.700 ton materiaal per jaar gerecycled. Dit komt overeen met ruim honderdvijftig voetbalvelden (meer dan 600.000 vierkante meter) aan tapijttegels. InterfaceFLOR is de eerste tapijtfabrikant in Europa die op deze manier haar producten volledig kan recyclen.’

3. InterfaceFLOR heeft de uitstoot van broeikasgassen op productie-installaties verminderd met 35 procent ten opzichte van 1996. Cumulatief gaat het om een reductie van 24.000 ton CO2-uitstoot, wat gelijk staat aan het planten van 612.641 bomen de komende 10 jaar.

4. InterfaceFLOR heeft de laatste 12 maanden grote stappen gezet om alle producten van een EPD te voorzien. Het streven is om dit project in 2012 te hebben afgerond. InterfaceFLOR maakt al geruime tijd gebruik van levenscyclusanalyses (LCA’s) om de milieueffecten van alle producten en processen te meten. Met de Milieuproductverklaring EPD (Environmental Product Declaration) kan InterfaceFLOR de milieueffecten nog nauwkeuriger bepalen. Standaardisatie en validatie door een onafhankelijke partij verduidelijken de uitgebreide productinformatie aanzienlijk.

5. Door middel van het Together We Can Reuse It-project hebben medewerkers van InterfaceFLOR in Thailand laten zien welke mogelijkheden er zijn om afval op een inventieve manier te recyclen. Medewerkers maakten van afvalgaren poppen, die vervolgens zijn verkocht voor het ondersteunen van een non-profit stichting. Het recyclingproject biedt de lokale bevolking tegelijkertijd een nieuwe, potentiële bron van inkomsten."
 

03-05-2011 10:00

Saint-Gobain Gyproc lanceert de DuraGyp Comfort. Deze nieuwe gipsplaat is volgens de aanbieder niet alleen zeer stootvast, maar zorgt dankzij ACTIV air-technologie ook voor een gezonder binnenklimaat.

"De nieuwe vinding verbetert de luchtkwaliteit in binnenruimtes door de meest voorkomende en schadelijkste vluchtige stof formaldehyde op te nemen", aldus Gyproc. "Formaldehyde kan zeer nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid, variërend van een geïrriteerde neus of keel, prikkelende oogslijmvliezen of hoofdpijn tot aan bindvliesontstekingen. Kinderen zijn extra gevoelig voor formaldehyde."

De werking van ACTIV air is wetenschappelijk bewezen, aldus het bedrijf. "De tests zijn onder andere uitgevoerd in het onafhankelijke Eurofins-laboratorium. De proeven wezen uit dat ACTIV air bij continue afgifte van formaldehyde aan de ruimte circa zeventig procent van de stof absorbeert. De technologie behoudt haar werking na schilderen of behangen met de meest gangbare afwerkingsmaterialen. Uit simulaties blijkt verder dat ACTIV air zijn luchtzuiverende werking gedurende minimaal vijftig jaar behoudt."

De nieuwe DuraGyp Comfort-gipskartonplaten zijn te combineren met de bestaande Gyproc-gipskartonplaten in zogenaamde DuraGyp ECO-wanden. "Hierbij bestaat de eerste plaatlaag uit Gyproc-gipskartonplaten en de buitenste laag uit de stootvaste DuraGyp Comfort-platen. Klanten profiteren van de stootvastheid en de luchtzuiverende eigenschappen van DuraGyp Comfort, en van de economische voordelen van Gyproc-gipskartonplaten."

“Met deze nieuwe technologie stellen we architecten en afbouwbedrijven in staat om hun klanten een schoon en veilig binnenmilieu te bieden”, zegt Ad Verkerk, commercieel directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland. “Daarnaast leveren deze innovatieve producten nog weer extra voordelen op het gebied van kwaliteit, geluidsisolatie en brandwerendheid. Dat maakt DuraGyp Comfort de beste keus.”


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >