Nieuws


17-04-2011 8:00

Armstrong Plafonds maakte onlangs de online publicatie van een nieuwe brochure bekend, die specifiek gericht is op de sector gezondheidszorg.

De brochure bevat gedetailleerde informatie en casestudies met 'inspirerende ideeën'. Verder bevat de publicatie een compleet productoverzicht. Hieruit kan snel het ideale plafondsysteem worden geselecteerd, aldus het bedrijf.

De nieuwe brochure maakt deel uit van een brochurelijn van de plafondaanbieder. "Voor de gezondheidszorg staan daarbij antimicrobische eigenschappen, akoestische kwaliteiten, energiebeperkende aspecten en brandveiligheid centraal." Speciale aandacht wordt verder gegeven aan cleanroom-toepassingen in bijvoorbeeld operatiekamers, transplantatieruimtes en brandwondbehandelkamers.

De brochure kan gedownload worden via de website van Armstrong Plafonds. 

13-04-2011 9:23

In Nederland is 1 miljoen vierkante meter vloeroppervlakte geregistreerd voor het behalen van het Breeam-nl duurzaamheidscertificaat voor nieuwbouwprojecten. De ontwikkelaar van Breeam in Nederland is de Dutch Green Building Council (DGBC).

Het grootste aantal vierkante meters betreft kantoren en industriële gebouwen. Van Uffelen: “Maar ook een toenemend aantal partijen dat winkel- en woningbouwprojecten ontwikkelt en bouwt klopt bij ons met de mededeling dat zij een Breeam-nl certificaat willen behalen. Er is een stille revolutie aan de gang in de markt t.a.v. duurzaamheid. Het is elke dag weer fascinerend om daar samen een bijdrage aan te mogen leveren."

 “Met het bereiken van deze mijlpaal wordt de continue transformatie naar duurzame gebouwen zichtbaar. Ik ben er trots op dat de toegevoegde waarde van het meetinstrument Breeam-nl met zijn brede duurzame scope wordt herkend in meerdere segmenten. Deze gebouwen kunnen aantonen toekomstbestendig te zijn", reageert René Hersbach, Managing Director ING Real Estate Development en bestuurslid van DGBC.

Een prachtig resultaat, als je bedenkt dat we in oktober 2009 zijn gestart met de eerste registraties en certificering mogelijk is vanaf april 2010”, zegt DGBC-directeur Stefan van Uffelen.

07-04-2011 9:12

Solidfloor, Europees merk van houten vloeren en Nederlands toonaangevend designer Piet Boon introduceren een bijzondere collectie houten vloeren. Beide partijen melden in een persbericht verheugd en trots te zijn over de samenwerking en de met zorg ontwikkelde decoren.

Pure, natuurlijke materialen, unieke patronen en harmonie met een authentiek natuurlijk kleurpalet zijn kenmerken van deze collectie, aldus het persbericht. De Piet Boon collectie is vanaf juni dit jaar verkrijgbaar bij de geselecteerde parketspeciaalzaken.

“Het was een zeer intensief en leuk proces. Piet Boon heeft een voorliefde voor natuurlijke, pure materialen en een ingetogen kleurgebruik, dit waren dan ook de voorwaarden waar de vloeren aan moesten voldoen”, aldus Marc Brunnekreeft, Product Group Manager van Solidfloor. “Wij zijn erg trots op de samenwerking en natuurlijk op de uiteindelijke collectie. Het kleurgebruik, mooie legpatronen en de hoge kwaliteit geeft de collectie een herkenbaar Piet Boon-karakter en is absoluut een meerwaarde voor iedere ruimte”.
“Onze samenwerking is een afspiegeling van wederzijdse toewijding voor het leveren van perfectie en aandacht voor detail”, aldus Piet Boon. “De uitdaging was om een stijlvolle en pure collectie te ontwikkelen die perfect aansluit bij de wensen en behoeftes van de hedendaagse woonconsument en dat is met de collectie perfect gelukt.”


De ontworpen collectie is opgebouwd uit vijf verschillende dessins welke beschikbaar zijn in een mix van zeven natuurlijke en aardse kleuren. De opbouw begint met een 'eenvoudige' lange en brede plank. Dan is er de French Floor, een serie die bestaat uit planken van drie wisselende breedtes. Design nummer drie is de Linear Style, die bijzondere lineaire patronen creëert op een vloer. Hierna volgt de vloer in een visgraatpatroon. Deze serie is bijzonder vanwege de lange en brede delen, dit design wordt dan ook 'whale bone' genoemd. Tenslotte is er een bijzondere Mosaïc-tegel die een bijzondere allure aan de vloer geeft.

Solidfloor geeft 25 jaar garantie op zijn producten. Een uitgebreid partnernetwerk verkoopt Solidfloor in meer dan dertig Europese landen.
Piet Boon is een van Nederlands meest toonaangevende designers. Hij ontwerpt voor particuliere woningen tot totale interieurs voor de projectenmarkt. Zoals het ontwerpen van een Beachhouse op Bonaire tot het spraakmakende en veel gepubliceerde appartement in New York. Samen met zijn vrouw Karin geven zij leiding aan een dynamisch en ervaren team van designers, architecten, stylisten en product designers, dat verantwoordelijk is voor een breed scala aan projecten. Kenmerkend voor de stijl is het combineren van functioneel, tijdloos en comfortabel design en natuurlijke materialen met aandacht voor bijzondere, verfijnde details. De onderneming heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een internationale designstudio en een internationaal luxury brand met een wereldwijd portfolio van private en corporate klanten in 46 landen.
 

06-04-2011 8:00

Koninklijke Mosa uit Maastricht gaat verder met de cradle-to-cradle filosofie. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. "Mosa produceerde al 99 procent van haar tegels met een Cradle-to-Cradle Silver-certificaat, maar zet nu weer een grote stap", aldus een woordvoerder.

Door het tekenen van een Cradle-to-Cradle organisational charter is Mosa benoemd tot Cradle-to-Cradle organisatie. "Deze award wordt alleen afgegeven aan bedrijven die een bijzondere bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de cradle-to-cradle filosofie in hun bedrijfsvoering. Er zijn slechts twaalf van deze bedrijven ter wereld en Mosa is daarvan de enige tegelleverancier."

06-04-2011 8:00

De internationale textielbeurs Heimtextil heeft de blik al op 2012 gericht. Internationale ontwerpbureaus zijn begonnen aan het werk voor Trendtable. Ontwerpbureau bora.herke.palmisano verantwoordelijk voor Trend Book en Trend Show 2012/13.

De voorbereidingen voor Heimtextil 2012 zijn officieel begonnen met de bijeenkomst van Heimtextil Trendtable. Zeven befaamde ontwerpbureaus zijn in maart bij elkaar gekomen om de trends voor te bereiden voor de 22e editie van de Heimtextil. Voor de eerste keer nam een ontwerper uit de Verenigde Staten deel aan Trendtable en heeft daarmee bijgedragen aan de trend statements voor Heimtextil. 

“De bijdrage van Global Color Research USA zal het werk van ons team van ontwerpers verreiken. Ook kijken we uit naar de verscheidenheid aan interessante impulsen van de ontwerpscene uit de Verenigde Staten voor onze wereldwijde Heimtextil trends”, aldus Olaf Schmidt, Textile Fairs Vice President, Messe Frankfurt.

De resultaten van Trendtable en Heimtextil Trend Book voor het jaar 2012/13 zal tijdens de vakbeurs Tendence worden gepubliceerd, van 26 t/m 30 augustus 2011 in Frankfurt am Main. Aanvullend op bora.herke.palmisano en Global Color Research hebben verschillende ontwerpers bijgedragen aan de nieuwe Heimtextil Trends, waaronder Anne-Marie Commandeur en Arie Vervelde van Stijlinsituut Amsterdam. Anne-Marie begeleidt een team van ontwerpers op het gebied van textielinnovatie, prognoses, kleurtrends en strategisch ontwerpconcepten. Arie Vervelde is kunstregisseur. Stijlinstituut is een veelzijdige en dynamische kracht in de sector en informeert modebedrijven en mode georiënteerde bedrijven van de nieuwste ontwikkelingen.
 

05-04-2011 10:00

Tarkett, specialist in harde vloerbedekking en sportvloeren, heeft zich sinds 1 april gevestigd in een gloednieuw pand in Oosterhout.

Het nieuwe onderkomen geeft Tarkett Nederland de mogelijkheid om haar producten te laten zien en te laten ervaren in een ruime showroom. Deze ruimte  biedt architecten, projectinrichters en andere relaties de mogelijkheid een juiste keuze te maken uit de brede productenrange van Tarkett. “We zijn ontzettend blij met deze nieuwe locatie. We hebben nu de gelegenheid om onze relaties bij ons uit te nodigen en ze een goed beeld te geven van de vloeroplossingen die Tarkett te bieden heeft,”aldus Ernst van de Weerd Directeur Nederland.

 

 

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >