Nieuws


24-02-2011 16:01

Onlangs introduceerde de Formica Groep vier nieuwe patronen in de reeks Formica Patterns: Mode, Geo, Dogbone en Strand. De patronen zijn gebaseerd op uitgebreide analyses en onderzoek naar modetrends. Vernieuwing en verscheidenheid vormen de grondthema’s en de nieuwe patronen bieden volgens Formica uiteenlopende schaalvarianten, tintschakeringen, tastbare estheticaen combinatiemogelijkheden met de kleuren van de reeks Formica Colors.

Geo biedt modieuze oppervlaktepatronen die geschikt zijn voor vele interieurs zoals van winkels, scholen en ontvangstruimtes. Het patroon is geïnspireerd op de meanderende en kruisende lijnen van natuur en architectuur. Geo biedt zes kleurkeuzes die alle te combineren zijn met de reeks Formica Colors.

Dogbone, een nieuwe generatie optische effen lagen, doet denken aan baleinen en plastischmaaswerk die worden gebruikt bij bouwkunstige prototypes. Dogbone is speels en geometrisch en beschikbaar in een positieve en negatieve kleurencombinatie waarmee mooie patrooneffecten kunnen worden gecreëerd.

Strand combineert genres die passen bij een modern interieur, en biedt tevens de bruikbaarheid van bekende houttinten. Dit geabstraheerd patroon is verkrijgbaar in vier kleuren. Het vierde patroon, Mode, is uniek aldus Formica Group en biedt hoogwaardige patronen geïnspireerd op digitale pixellatie. Het is verkrijgbaar in drie schalen, Mini, Midi, Maxi. Er zijn oneindig veel ontwerpmogelijkheden dankzij de flexibele kleurcombinaties. Mode is verkrijgbaar in negatieve en positieve versies en beschikbaar in elke kleur van de omvangrijke reeks van het Natural Colour System.
 

21-02-2011 9:24

Tierrafino heeft een nieuw leemproduct voor interieurdecoratie ontwikkeld: Duro. Hiermee voorziet zij in de toenemende behoefte aan  een strakkere, dunnere en hardere fijnleemstuc. Tierrafino zal Duro presenteren én demonstreren op het eerste Nationaal Leembouwcongres.

"Leembouw is volwassen en geniet steeds meer belangstelling in de hele bouwkolom. Daarom organiseert SBR dit congres samen met Tierrafino, Ecodesign, Leemwerk en Viba op 17 maart 2011 in het MADE Center te Tilburg."

Het congres is volgens de organisatoren een unieke mogelijkheid om alles te leren over het ontwerpen, detailleren en toepassen van leem. Over prestaties op het gebied van duurzaamheid, comfort en energiebesparing. Over projecten uit binnen- en buitenland. En zelfs over prefab leembouw.

"Duro heeft sterke fysieke eigenschappen en de hardheid van kalkpleister", zegt de woordvoerder van Tierrafino over het product dat het zal presenteren tijdens het congres. "Het is bijzonder duurzaam, kleurecht en heel eenvoudig bij te werken." De glinsterende structuur geeft elk interieur een frisse uitstraling." 

Duro wordt samengesteld uit zand, klei en plantaardig bindmiddel. Deze combinatie zorgt voor bijzonder duurzame eigenschappen, zoals een goede warmte- en vochtregulerende werking. Verder is Duro dampdoorlatend en anti-statisch en verkort het nagalm. Duro is hard en standaard geschikt voor alle wanden waar geen direct contact met water voorkomt. De fijnleemstuc kan zowel handmatig als met een spuitmachine worden opgezet en schades zijn heel eenvoudig te herstellen.

Meer informatie over dit het congres met zijn inspirerende masterclasses en workshops is te vinden op www.sbr.nl/leembouwcongres.

21-02-2011 8:00

Van 26 februari tot en met 2 maart 2011 vindt in Düsseldorf weer de bekende internationale retailbeurs Euroshop plaats. Vele exposanten zullen hier hun nieuwe waar vertonen. Eén van de exposerende bedrijven is vloerspecialist  Amtico. het bedrijf meldt 'veel interessant nieuws' in petto te hebben.
 

Amtico is gespecialiseerd in de levering van design-georiënteerde vinylstroken en –tegels onder de merknamen Amtico en Spacia. "Op Euroshop zal alvast een voorproefje te zien zijn van de vele innovaties die Amtico vanaf april 2011 internationaal introduceert", meldt het bedrijf. "Meer dan de helft van alle Amtico-dessins en -kleuren zal daarmee volledig nieuw zijn. De sprankelende, eigentijdse designbenadering van Amtico en Spacia vinylstroken is erop gericht om architecten, interieurontwerpers en projectinrichters optimaal te inspireren."

Deze introductie is de grootste in de geschiedenis van Amtico en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met vele architecten en (retail)organisaties. "Hiermee is een inspirerende en klantgerichte collectie samengesteld, die de continu ontwikkelende designtrends goed vertaalt in topkwaliteit projectgeschikte vinylstroken en –tegels."

“Wij monitoren continu allerlei trends in dessins en kleuren in diverse sectoren, zoals de mode industrie. Daarbij is ons onder meer de sterke wens in de retail sector opgevallen, om de flexibiliteit te hebben van een individuele uitstraling in winkels of in winkelketens. Met deze sprankelende innovaties kan men dit nu allemaal realiseren met onze vinylstroken.” 

In Nederland worden de vinylstroken en –tegels van Amtico en Spacia exclusief vertegenwoordigd door Partners in Design. "Onze missie is de probleemloze invulling van uitgekiende vloeroplossingen in alle projecten", aldus directeur Peter Kuipers. "Onze vloeroplossingen bieden altijd een optimale balans tussen design en performance."

18-02-2011 15:09

Speciaal voor de Salone Internazionale del Mobileontwierp Francesco Maria Bandini voor InterfaceFLOR een labyrintachtige installatiedie onderzoek en innovatie verbindt met design en respect voor het milieu: The positive floor. De installatie is van 12 tot en met 17 april te bewonderen in het designmuseum La Triennaledi Milano.

Michele Iacovitti, Marketing & Branding directeur EMEAI bij InterfaceFLOR: “De installatie van Bandini is bedoeld om de algemene perceptie van vloerbedekking totaal te verdraaien en letterlijk op z’n kop te zetten.De installatie neemt je mee op een fysieke, surreële reis, waar de vloer het plafond is en andersom. Deze ervaring brengt bezoekers op positieve gedachten.”

The positive floor is een hoge installatie in een pure, witte omgeving. Bezoekers kunnen zich bewegen langs prisma’s waarvan de bovenkanten voorzien zijn van uitbundige en kleurrijke designs. Deze zijn zichtbaar via spiegels aan het plafond zijn. Het ontwerp van de installatie is geïnspireerd op de door de zon uitgedroogde en gebarsten aarde. Daarnaast verwijst het naar de huidige milieuproblematiek en de intensieve duurzaamheidsfocus van InterfaceFLOR.

17-02-2011 9:48

Forbo Flooring presenteerde tijdens de Bouwbeurs een preview van de eerste collectie Allura luxe vinyl tegels en stroken die volledig in Nederland is gemaakt en ontworpen. Dat maakt de tegel meteen een stuk duurzamer dan zijn concurrenten. De productie in Coevorden bespaart namelijk heel veel transportkilometers en dus CO2 uitstoot. Ook anderszins is de Allura-collectie duurzaam. Zo wordt het productieafval hergebruikt, is het snijverlies aanzienlijk teruggebracht en draait de productie op groene energie. De vernieuwde productiefaciliteit heeft ook geresulteerd in kwalitatieve winst die onder meer zichtbaar is in ongekend heldere kleuren en het niet optreden van herhaling in de print.

De preview van de nieuwe Allura-lijn werd onder de vlag Made in Holland gelanceerd op de Bouwbeurs in Utrecht. De collectie zal leverbaar zijn in hout, steen en abstracte dessins. De markt kent op dit moment geen vergelijkbaar product; alle ontwerpen zijn uniek en in eigen huis ontwikkeld.


Het reliëf op de tegels en de ingenieuze printtechniek maken dat de exclusieve Allura-producten er precies zo uitzien als echt gezaagd hout of uitgehouwen steen. De houtcollectie bestaat uit authentiek hout, traditioneel hout voor een klassiek interieur, en modern en abstract hout. De Allura-steencollectie kent klassieke lei- en natuursteenmotieven en steendessins. Daarnaast heeft ontwerpster Dorothé Kessels een lijn van abstracte designs ontworpen, waarbij sommige dessins een zachte organische look hebben gebaseerd op textiel en andere een meer metaalachtige uitstraling.
De vernieuwde productiefaciliteit in Coevorden zorgt voor een kwalitatief niveau waardoor de kleuren helder zijn. De bijzondere visuals ontstaan dankzij digitale printtechnieken en het gebruik van innovatieve inkten. Het reliëf is zo realistisch dat een aanraking verraadt van welk materiaal de vloer is gemaakt.

11-02-2011 10:28

Schouwburg Arnhem werd onlangs uitgeroepen tot het best gestoffeerde project van Nederland. Tijdens de vakbeurs Facilitair kreeg projectinrichter Stef Damen van het Arnhemse bedrijf Damen Vloeren hiervoor de felbegeerde PPI‐Award uitgereikt.

De PPI‐Award is door het Platform Projectinrichting in het leven geroepen om bijzondere prestaties op het gebied van stoffering onder de aandacht van het publiek te brengen. In totaal dongen 32 projectinrichters mee naar deze prijs. Naast Schouwburg Arnhem belandden ook de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden, het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam en het opleidingscentrum Topsport in Rotterdam in de eindronde. De vierkoppige jury koos uiteindelijk unaniem voor Schouwburg Arnhem.

Het Arnhemse bureau BOB Interieurarchitectuur kreeg de opdracht de schouwburg opnieuw in te richten en koos ervoor om de oorspronkelijke stijl van 1938 in ere te herstellen. Architect Bob Kip maakte op basis van oud fotomateriaal het ontwerp voor de stoffering van de in totaal 2.000 vierkante meter tellende vloeroppervlakte. De verschillende verdiepingen met allerlei vormen, rondingen, gangen en trappen zijn voor de maatvoering eerst ingemeten door middel van GPS-meting. Dit werd met de ontwerpen van de architect samengevoegd en bij de Deense tapijtfabrikant Ege verwerkt in een banenplan. Nadat het tapijt met de prints afgeleverd werd, was het de beurt aan de medewerkers van Damen Vloeren om alles professioneel te installeren.

De vakjury noemde het eindresultaat verbluffend en oogstrelend. 'Het design van het tapijt en de toegepaste kleuren, waarbij de bollen terug komen in de verlichting, hebben een enorme impact op het gebouw. Bij binnenkomst is meteen duidelijk dat de vloerbedekking de drager is van de sfeer binnen het theater. Dankzij de perfecte manier van installeren, krijgt de uitstraling een extra accent. De vakkundigheid van de stoffeerders van Damen Vloeren BV heeft een schitterende installatie opgeleverd', aldus het juryrapport.

 

09-02-2011 14:09

Bij de Deense tapijtproducent Ege streeft men ernaar de milieubelasting ten gevolge van het fabricageproces zo veel mogelijk te beperken. Daarom lanceert het bedrijf nu een nieuwe tapijtcollectie genaamd Carré Modular, die wordt gemaakt van restmaterialen uit het eigen productieproces.

 

De Deense tapijtfabrikant Ege produceert meer dan 5 miljoen vierkante meter tapijt per jaar. Dit betekent dat er in het bedrijf grote hoeveelheden afvalgaren ontstaan. In plaats van deze weg te gooien, heeft het bedrijf in samenwerking met vezelproducent Aquafil een methode ontwikkeld om afvalgaren te hergebruiken in de eigen productie. Deze manier van produceren vormt de basis voor een serie duurzame tapijten genaamd ‘ecoline by Ege’. ”Met dit product, dat voor minstens 70 procent uit hergebruikt materiaal bestaat, maken we de keuze makkelijk voor architecten, designers en beslissingnemers die op zoek zijn naar een ‘groene’ vloerbedekking waarbij geen concessies worden gedaan op het gebied van design en kwaliteit”, aldus Steen Bjørn.

 

Bij Ege heeft men als duidelijke doelstelling om de uitstoot van CO2 en de milieubelasting van bedrijfsprocessen te beperken. Het ontwikkelen van nieuwe collecties die het milieu minimaal belasten, vormt dan ook een vast onderdeel van het werk in de afdeling productontwikkeling van het bedrijf. Naast Carré Modular bestaat de serie ecoline by ege uit een collectie tapijttegels die Barcode Econyl 70 heet.

 

”Wij zijn ervan overtuigd dat duurzaamheid de toekomst heeft en dat onze klanten steeds meer prijs gaan stellen op dergelijke producten. We verwachten dat Carré Modular het vooral goed zal gaan doen in grote bedrijfsgebouwen en kantoren en dat de producten met name in de smaak zullen vallen van architecten, designers en andere geïnteresseerden in duurzaam design, die waar mogelijk bewust kiezen voor milieuvriendelijke producten”, aldus Steen Bjørn. 

07-02-2011 10:00

Tijdens Material Xperience 2011, dat momenteel gehouden wordt in de Jaarbeurs in Utrecht, presenteert OWA een nieuwe reeks plafondplaten. Onder de naam ‘OWAcoustic premium Bamboe’ breidt de leverancier haar assortiment uit met een plafondplaten die zijn gemaakt van bamboe.

OWA ziet binnen de architectuur de vraag naar natuurlijke materialen groeien. Govert van Nunen, Sales Manager van OWA: “De plafondplaten met een bamboecoating geven grote en kleine ruimtes een natuurlijke en warme uitstraling. Daarnaast zorgt het voor een perfecte akoestiek in omgevingen waar veel wordt gepraat.”

De productenserie is beschikbaar in een lichte of donkere bamboekleur en in drie verschillende dessins. "Door de kleur en het motief is de bamboe-plafondplaat een elegante tegenhanger van de bekende houten vloer."

Dankzij een speciale constructie is het mogelijk om het plafond te monteren zonder dat er een systeem zichtbaar is. Govert van Nunen: “We willen een uniek onderdeel uit de Aziatische cultuur toegankelijk maken voor de Europese markt. Belangrijke uitgangspunten bij de ontwikkeling van dit product zijn de elegante en afgewerkte uitstraling, perfecte akoestiek en maximale brandveiligheid. Het is ons gelukt om deze te combineren en we zijn dan ook bijzonder trots op dit resultaat.”

In de plafondplaat zitten grotere of kleinere perforaties voor optimale geluidsabsorptie. De akoestische absorptie van deze serie loopt op tot een waarde van 0,70. Dit maakt de plaat volgens de aanbieder  zeer geschikt voor de toepassing in ruimten waarin mensen elkaar ontmoeten zoals wachtruimten, restaurants of grote ontvangsthallen.

05-02-2011 16:11

Tapijtfabrikant Desso komt in handen van investeringsmaatschappij Bencis Capital Partners. NPM Capital verkoopt zijn belang in Desso aan de durfkapitalist. Dit heeft Desso gisteren, vrijdag 4 februari, bekendgemaakt.

In de nieuwe constructie behoudt het huidige management zijn belang in de onderneming. De tapijtfabrikant en kunstgrasproducent hoopt met de nieuwe eigenaren vooral internationaal verder te kunnen groeien. Naast het versterken van de positie in Europa ziet het bedrijf groeikansen in Latijns Amerika en Azië.

Desso is actief in 110 landen als producent van tapijttegels, kamerbreed tapijt en kunstgras. Het bedrijf heeft vier fabrieken en twee distributiecentra in Europa en kantoren voor klantenservice in de meeste Europese landen, de Verenigde Staten, Azië, Latijns-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Australië.
 

05-02-2011 14:22

Tarkett heeft een opvolger gevonden voor de onlangs overleden Henk Schoorstra in de persoon van Lammert Hettema.

Met Lammert Hettema heeft de producent van vloerbekleding en sportvloeren een man gevonden die door zijn ervaring en persoonlijkheid op eigen wijze de belangen in Noord-Nederland zal behartigen, maar ook in de centrale organisatie een belangrijke bijdrage kan leveren. Sinds eind vorig jaar is Hettema actief in de regio Groningen, Friesland, Drenthe en de Noordoostpolder.

Lammert Hettema is hiervoor werkzaam geweest als manager in diverse functies bij Interface en gaat zich nu bij Tarkett specialiseren in de specifieke range van projectenvinyl, linoleum en hout/laminaatvloeren. Hij zal zich richten op een variëteit aan marktpartijen zoals architecten, facility managers, projectinrichters, bouwmanagers en dergelijke in zijn district.

Met een omzet in 2009 van 1,7 miljard euro is Tarkett marktleider in innovatieve en duurzame vloerbekleding en sportvloeren. Ongeveer 8.200 medewerkers bedienen dagelijks de klanten van Tarkett in honderd verschillende landen met 28 verschillende productielocaties. Sinds januari 2007 zijn de familie Deconinck (50 procent) en KKR (50 procent) eigenaar van Tarkett.
 

04-02-2011 9:48

Vloerbedekkingsfabrikant Forbo Flooring heeft afgelopen dinsdag 1 februari een gloednieuwe productielijn geopend voor haar collectie Artoleum Striato. De uitbreiding is nodig vanwege de huidige en toekomstige wereldwijde vraag naar het natuurlijke en duurzame linoleum. Bovendien geeft de uitbreiding van de productiecapaciteit een positieve impuls aan de werkgelegenheid van de vestiging in Assendelft.Forbo maakt al 111 jaar linoleum dat naast de woonomgeving ook gebruikt wordt in kantoren, winkels, het onderwijs en de gezondheidszorg. Voor de vergrote productie van Artoleum Striato - linoleum met een streepdessin - is recent de werving en opleiding van nieuwe specialisten gestart. Artoleum Striato is begin 2009 internationaal gelanceerd. “De lancering past in de traditie van Forbo om elke 2 jaar een nieuwe linoleum collectie op de markt te brengen”, aldus de fabrikant. “Het streepdessin en de kleuren van Artoleum Striato bleken een schot in de roos. De vloerbedekking is een fraai alternatief voor het bekende Marmoleum en wordt wereldwijd door architecten, designers en consumenten omarmd.”

Artoleum Striato wordt uitsluitend in Nederland vervaardigd. Het linoleum wordt gemaakt van natuurlijke en veelal hernieuwbare grondstoffen: kalksteen, houtmeel, jute, lijnolie, hars en pigmenten. “In elke fase van het productieproces wordt gekeken hoe het zo duurzaam mogelijk kan. De milieuvriendelijke vloerbedekking is wereldwijd in trek doordat steeds meer mensen willen wonen en werken tussen duurzame producten.”Voor de realisatie van een nieuwe, vijfde productielijn heeft Forbo slim gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte op haar bedrijfsterrein. Boven op een bestaand pand zijn drie nieuwe verdiepingen gebouwd. Een voor de extra menginstallaties en twee voor de opslag van granulaat. De capaciteit is nu zelfs groot genoeg om ook nieuwe kleuren Artoleum Striato te gaan produceren. Forbo zal in mei 2011 een nieuwe collectie presenteren.

Forbo Flooring heeft nog meer nieuws te melden . Het bedrijf heeft zijn Coral brush activ collectie van schoonloopproducten onlangs uitgebreid met vier nieuwe kleuren: kokos, bruin, zwart en grijs. De kleuren hebben een uni-uitstraling en voldoen aan de laatste interieurtrends.

Vorig jaar introduceerde Forbo al 25 nieuwe kleuren. Coral brush active pure is net als Coral brush active door de eigen designafdeling ontworpen. De nieuwe kleuren laten zich gemakkelijk met elke vloer combineren, waarbij bijvoorbeeld de bruine en kokos kleur perfect passen bij laminaat en houten vloeren. Coral brush activ is een ingenieus product gemaakt van drie soorten garens. Schraapgarens voor het afborstelen van vuil, absorptiegarens voor het absorberen van vocht en getextureerde garens om te voorkomen dat looppaden ontstaan. Hierdoor is Coral brush activ geschikt voor intensief gebruik en plekken waar vuil en vocht een probleem zijn.

03-02-2011 8:21

De spelers en technische staf van voetbalclub RKC Waalwijk stonden even raar te kijken toen hun nieuwe shirtsponsor, Parade Floor Fashion, hen een cadeau aanbood. Het ging om een groot en comfortabel hoogpolig tapijt met daarop de tekst: 'Knuffelkleed'.

Er komen in Waalwijk twee kleden aan weerszijden van de goal te liggen. Deze zijn volgens Parade, onderdeel van Desso, bedoeld om 'op een comfortabele manier doelpunten op te vieren'. Hoe dat precies in zijn werk gaat, werd tijdens de introductie, tot grote hilariteit van de spelers zelf, gedemonstreerd door Rob Peters, Managing Director Desso Consumer Carpets. In het Mandemakers stadion schoot hij onder het motto 'schieten, scoren, knuffelen!' de bal in het doel en trok een sprintje naar het knuffelkleed waar hij vervolgens alle spelers over zich heen kreeg.

De knuffelactie van Peters is vastgelegd en te bekijken via www.youtube.com/dessogroup.

De 7x3 meter grote knuffelkleden zullen officieel voor het eerst in gebruik worden genomen op vrijdag 4 februari als RKC thuis speelt tegen Helmond Sport. Mits er gescoord wordt natuurlijk. In de rust worden de knuffeltapijten verhuisd naar de andere kant van het veld. Zo liggen ze altijd aan de kant waar RKC moet scoren.

Nagekomen bericht: RKC won het duel van afgelopen vrijdag tegen Helmond Sport met 1-0, waardoor de toeschouwers en kijkers van het televisieprogramma Voetbal International kennis konden maken met de officiële ingebruikname van de 'knuffelvloer'.
 

02-02-2011 10:00

Loopt de economische crisis op zijn laatste benen? Je zou het bijna gaan denken wanneer je de afsluitende persberichten van een aantal Duitse ‘januari-evenementen’ leest. De grote internationale vloerenbeurs Domotex spreekt in een terugblik op de beurs (die van 15 tot en met 18 januari in Hannover werd gehouden)  van ‘trendvuurwerk’.

 

Domotex is een grote internationale beurs. Ook in 2011 werd het evenement weer druk bezocht. De beursorganisatie maakt bekend dat in totaal ongeveer 40.000 bezoekers uit 87 landen de Domotex dit jaar met een bezoek vereerden. “Daarmee zorgde de beurs voor een geslaagd begin van het verkoopjaar”, aldus een woordvoerder. In Hannover toonden 1.350 exposanten uit 70 landen hun producten. “Daarmee bewijst de Domotex eens te meer dat de beurs fungeert als dé ‘trendbarometer’.”

 

De aanwezige exposanten zijn erg tevreden over het verloop van de Domotex. Uit een rondvraag van de beursorganisatie blijkt dat men vooral tevreden is over de hoge kwaliteit van de bezoekers; zo’n 90 procent van de belangstellenden zou ‘beslissingsbevoegd’ zijn geweest. “De Domotex is wereldwijd de beste basis voor het aanknopen van contacten”, zegt Jan Vergote, CEO van de Belgische exposant IVC Group. “Daarom is onze productontwikkeling jaarlijks geheel op de beurs afgestemd.”

 

Volgens de beursorganisatie waren er op de beurs een viertal trends te herkennen. Deze trends kunnen worden aangeduid met de termen ‘natuurlijkheid’ (natuurlijke kleuren en materialen), ‘interculturaliteit’ (een combinatie van westerse en niet-westerse motieven), ‘strakke oppervlakken’ (gladde materialen) en ‘romantische onderkoeldheid’ (een combinatie van romantische motieven en minimalistische Scandinavische designprincipes).

 

Het ContractWorld-congres vormde andermaal een trefpunt voor internationale (interieur)architecten. Hier werden lezingen gehouden door architecten als Jürgen Mayer H., Quintus Miller en Albert France-Lanord. In de vele bijdragen was er vooral aandacht voor het duurzaamheidsaspect. Natuurlijk werden er ook weer de jaarlijkse ContractWorld Awards uitgereikt. Hierbij viel onder meer een Nederlands succes te vieren. Wiel Artes sleepte de Award in de wacht in de categorie kantoren voor zijn project V-Tower in Eindhoven. Andere Awards gingen onder meer naar Oskar Leo Kaufmann (categorie Hotels), March Studio (Shops) en VYŠEHRAD Atelier (hergebruik).

 

Natuurlijk wordt ook volgend jaar weer een Domotex gehouden. Vanaf 2012 hanteert de beursorganisatie een ietwat andere strategie: per jaar zal er gekozen worden voor een enkele specifiek beursthema’s, die de nadruk leggen op de verschillende zwaartepunten van de beurs. “Op die manier willen we onze verschillende doelgroepen nog gerichter aanspreken”, aldus de woordvoerder. De beurs vindt volgend jaar plaats van 14 tot en met 17 januari.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >