Nieuws


28-01-2011 16:29

De stand van Forbo Flooring voor de Nationale Onderwijs Tentoonstelling, die deze week plaatsvindt, mag bijzonder genoemd worden. Het ontwerp kwam tot stand in samenwerking met het bedrijf Weder. Dit bedrijf ‘pimpt’ en verkoopt gebruikt meubilair uit kringloopwinkels met behulp van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. De meerwaarde van de meubelen zit in de combinatie van menselijke en sociale aspecten, recycling en duurzaamheid, ontwerp en commercie, creativiteit en ambachtelijkheid. Een aantal ervan is te zien op de beursstand. Het concept van Weder past uitstekend bij Forbo, dat met haar verschillende collecties een duurzame, passende vloeroplossing biedt zodat mensen zich welkom en goed voelen in hun omgeving.

De NOT is ook de start van de ‘For Schools ontwerpwedstrijd 2011’, waarin leerlingen uit het basisonderwijs een marmoleum vloerontwerp maken voor hun school. Scholen die deel willen nemen, kunnen zich inschrijven op de beurs of via www.forschools.nl. De winnende school krijgt het vloerontwerp geïnstalleerd en ontvangt een unieke schoolplaat.

26-01-2011 8:40

De firma InterfaceFlor zal op de beurs Material Xperience (7 tot en met 11 februari in Jaarbeurs in Utrecht) enkele innovaties op het gebied van design en duurzaamheid tonen.

Volgens de firma zijn TacTiles noviteiten in tapijtbranche. Volgens InterfaceFlor vergroten deze producten het gebruiksgemak, dragen ze bij aan een beter binnenklimaat en verminderen ze de negatieve impact op het milieu.
TacTiles zijn lijmvrije stickers die op de hoeken van tapijttegels worden gelegd om zo een zwevende vloer te maken. Bij het leggen van de vloer is hierdoor geen schadelijke lijm meer nodig, zo meldt InterfaceFlor. De impact van lijm op de luchtkwaliteit wordt door producenten en gebruikers ernstig onderschat. Zelfs lijmsoorten met de laagste emissiewaarden stoten namelijk gemiddeld meer vluchtige, organische stoffen (VOC) uit dan het tapijt zelf. Met de innovatieve legmethode vermindert InterfaceFlor de milieubelasting met maar liefst 90 procent en wordt de luchtkwaliteit in de woon- en werkomgeving aanzienlijk verbeterd.

InterfaceFlor toont op Material Xperience ook de nieuwe service Design Unlimited. Dat biedt 'architecten, interieurspecialisten en creatieve professionals de volledige vrijheid om een geheel op maat gemaakt ontwerp voor de vloer te creëren', zo meldt InterfaceFlor. 'Originele, visuele ontwerpen kunnen worden vertaald naar tegeltapijt, maar ook bestaande producten kunnen op de specifieke wensen van de gebruiker worden aangepast', zo vervolgt het persbericht. 'Een nieuwe technologie voor digitalisering van visualisaties van de speciale wensen vergroot de mogelijkheden voor interieurprofessionals aanzienlijk, maar vermindert tegelijkertijd de behoefte aan stalen(kaarten)'. InterfaceFlor heeft met deze innovatie naaar eigen zeggen een instrument ontwikkeld om haar impact op het milieu verder te minimaliseren. Dat sluit volgens de firma nog beter aan op de wensen van gebruikers.

26-01-2011 8:25

Damen Vloeren uit Arnhem is onlangs winnaar geworden van de PPI Projectinrichting Award 2010. Ze kregen deze prijs voor een renovatie van de vloeren (2000 vierkante meter tapijt) van Stadsschouwburg Arnhem. Directeur Stef Damen kreeg de trofee uitgereikt van juryvoorzitter Hans Jaap Feenstra.

Naast Damen Vloeren waren Abeln Projectstoffering uit Almelo, Erkamp Projectservice uit Heiloo en Maasmond uit Rotterdam genomineerd. De genomineerde projecten werden door de jury bezocht en beoordeeld op vooraf vastgestelde beoordelingscriteria, te weten ketenaanpak, plan van aanpak, kwaliteit, design/ontwerp, moeilijkheidsfactor, innovatie, veiligheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en klanttevredenheid.

18-01-2011 9:00

De nieuwbouwlocatie van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zal in maart 2011 betrokken gaan worden. Na ongeveer tien jaar bouwtijd is de nieuwe locatie er helemaal klaar voor. Naast de toepassing van vele andere bouwmaterialen is op speciale locaties voor FSC hardhout gekozen: het sterke en duurzame Cumaru. In de tuinen/daktuinen is gekozen voor banken en vlonders van deze houtsoort. Om gladheid tijdens vochtige perioden te voorkomen, is een prototype van de Grip-Strip in de vlonderdelen toegepast. Het geheel geeft aan het ziekenhuis een meer huiselijke uitstraling.

Bert Linge, senior vertegenwoordiger bij Precious Woods Europe, kan zich de keuze voor de Grip-Strip goed voorstellen. “Sowieso merken we nu al dat de vraag naar de Grip-Strip toeneemt. Hardhouten loopdekken krijgen zo veel meer toegevoegde waarde en dat is puur winst. Zo’n ziekenhuis heeft – ondanks de kwaliteiten van zo’n gebouw – toch een wat steriele uitstraling. Het hardhout is daarom een zinvolle aanvulling. En patiënten hoeven nu dankzij de Grip-Strip niet bang te zijn om in de Gipskamer te belanden.”

De Grip-Strip is een innovatieve vinding van Precious Woods Europe BV om 100 procent anti-slip te creëren op houten vlonderdelen. De combinatie van Amaryl, zand en hars is de eenvoudige basis van dit product. Deze bijzonder slijtvaste strip wordt machinaal  aangebracht, zodat de verwerker alleen nog maar hoeft te monteren. De grijze kleur is bewust gekozen om straks tijdens de veroudering van de vlonder geen grote contrasten zichtbaar te hebben.

Precious Woods Europe lanceerde 1 september 2010 haar nieuwe productserie Precious Woods Solutions: innovatieve oplossingen om verder bewerkte en behandelde houtproducten met het FSC keurmerk te leveren. Meer informatie over de Grip-Strip en andere innovatieve producten is te vinden op de website www.houtselector.nl. 

12-01-2011 8:20

ErgoDirect International, leverancier van oplossingen voor gezonder, slimmer én efficiënter beeldschermwerk, maakt bekend dat inmiddels 100.000 gebruikers van RSI-software (de zogenaamde pauzesoftware) zijn overgestapt naar CtrlWORK, persoonlijke effectiviteit software.

CtrlWORK helpt beeldschermwerkers om hun taken met de computer sneller, beter en met minder inspanningen te verrichten, aldus ErgoDirect. 'CtrlWORK voorkomt zowel fysieke als mentale vermoeidheid, waardoor niet alleen de gezondheid, maar óók de prestatie van beeldschermwerkers aantoonbaar wordt verbeterd. CtrlWORK stimuleert beeldschermwerkers door ze sneltoetsen te leren die tijd besparen en (ongezond) muisgebruik terugdringen', aldus het schrijven. CtrlWORK draagt door persoonlijke terugkoppeling bij aan bewustwording welke de basis is voor gedragsverandering tot slimmer, efficiënter én gezonder beeldschermwerk, zo meldt het schrijven van ErgoDirect.

“Pauzesoftware kon ons niet helpen medewerkers bewust te maken van de voordelen van slimmer, efficiënter en gezonder beeldschermwerk. Veel mensen schakelden de pauzesoftware uit omdat ze het zo irritant vonden en er zoveel last van hadden”, aldus Sim Coenradi, HSE-manager bij Maersk Line.
“Mensen zonder klachten vonden de traditionele pauzesoftware gewoon waardeloos omdat ze in hun ogen onnodig pauzes kregen opgedragen. Ze zeiden dat het hun functioneren belemmerde en raakten daardoor gedemotiveerd. Veel medewerkers probeerden de pauzesoftware dan ook van hun PC te slopen”, aldus Geek van der Zalm, verantwoordelijk voor uitvoering ARBO-beleid bij Akzo Nobel Car Refinishes. Geek vervolgt: “CtrlWORK doet wat het moet doen maar niet overdreven, niet hinderlijk. Mensen reageren zeer positief op de tips die CtrlWORK geeft. Zo hebben we met CtrlWORK geen hinder meer van gebruikers die klagen over onnodige pauzes. Zelfs de managers zijn met CtrlWORK gebaat en enthousiast.”

“Onze medewerkers zijn zeer gecharmeerd van de tips die CtrlWORK geeft en doen er ook wat mee. CtrlWORK maakt ze bewust dat ze de hele dag achter het beeldscherm zitten en helpt ze om op tijd even wat anders te doen,” aldus Coenradi van Maersk Line. Hij vervolgt: “Iedereen, inclusief een aantal zeer fervente tegenstanders van pauzesoftware, is heel positief over CtrlWORK. Het feit dat mensen worden beloond voor hun positieve werkgedrag vinden we bij Maersk Line een groot plus. Ons hele senior management team stond dan ook vierkant achter de keuze om pauzesoftware, vanwege de vele irritaties, te vervangen door CtrlWORK.”

CtrlWORK is een veel beter en prettiger programma om mee te werken en op te volgen dan pauzesoftware, aldus één van de CtrlWORK gebruikers binnen Maersk. “CtrlWORK is niet alleen moderner, gebruiksvriendelijker en beter doordacht dan pauzesoftware maar het biedt ook beduidend meer bruikbare en persoonlijke aanbevelingen dan pauzesoftware”, vult een van de CtrlWORK-gebruikers binnen Akzo Nobel Car Refinishes aan.
“Het verheugt ons om in de praktijk te ervaren dat onze keuze, om met onze klanten de wens voor slim, efficiënt en gezond beeldschermwerk op een positieve manier invulling te geven, in de praktijk zo uitzonderlijk goed door eindgebruikers wordt ontvangen”, aldus John van Hooft, directeur en ergonomie software expert bij ErgoDirect International. Van Hooft vervolgt: “We zijn trots dat al bijna tweehonderd bedrijven gebruik maken van de CtrlWORK, persoonlijke effectiviteit software. Voldaan zijn we echter nog lang niet. Er is nog veel efficiencyvoordeel te halen in de wijze waarop mensen computertaken uitvoeren. Ons team van wetenschappers en deskundigen is zeer gemotiveerd om dit, voor veel bedrijven nog braakliggende terrein, verder te ontginnen.”

10-01-2011 8:00

Armstrong Plafonds en J.E. StorkAir introduceren ComfoSchool, een innovatief systeem waarbij de luchttoevoer is verwerkt in het plafond. "Hierdoor heerst overal in de klas een aangenaam binnenklimaat zodat kinderen geconcentreerd kunnen werken", aldus de beide organisaties.

Armstrong heeft in het kader van het product drie platen ontwikkeld: ComfoSchool Bioguard, ComfoSchool Sierra OP en ComfoSchool Alpina. "ComfoSchool is in Hal 7 op stand E144 te zien op de onderwijsbeurs NOT die van 25 tot 29 januari 2011 wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht", meldt het bedrijf.

"In veel schoollokalen is er sprake van een extreme ruimtebelasting. Leerlingen hebben vaak maar 2 vierkante meter vloeroppervlak per leerling ter beschikking. Daardoor kan er een slechte luchtkwaliteit ontstaan in een klaslokaal wat de gezondheid en het lesklimaat niet ten goede komt. Een goede luchttoevoer is daarom ook van groot belang zodat de kinderen zich optimaal kunnen concentreren."

Het ComfoSchool plafondsysteem van Armstrong leidt verse buiten­lucht via een ventilatie-unit naar de geperforeerde plafondpanelen, die de frisse lucht gelijkmatig in de hele ruimte toelaten. De gaatjes zijn zo gedimensioneerd dat de verse lucht op 1,80 m hoogte al de temperatuur van de ruimte heeft aangenomen. "Er is dus nooit sprake van tocht", medlt Armstrong. "Door de lage luchtsnelheid is het systeem ook bijzonder stil: het blijft binnen de wettelijke geluidsnorm van 35 decibel."

Het vraag­gestuurde systeem werkt met sensoren die continu de CO2-uitstoot, de binnenluchttemperatuur en de buitenluchttemperatuur meten en het lokaal volledig naar behoefte ventileert. Zo nodig wordt de intern geproduceerde warmte tussen het plafond en de comfortruimte (hoogte 1,80 meter boven de vloer) via inductie gebruikt om koele buitenlucht op te warmen. Door de luchttoevoer te variëren kan de temperatuur zeer nauwkeurig worden gereguleerd.

Het ComfoSchool systeemplafond werd gezamenlijk ontwikkeld door Armstrong en J.E. StorkAir, de licentiehouder van het gepatenteerde ventilatiesysteem. "Het innovatieve systeem ComfoSchool is nu al genomineerd voor De Nederlandse Bouwprijs 2011 in de categorie bouwmaterialen en –systemen", melden de beide bedrijven . De Nederlandse bouwprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt om bedrijven in de bouwwereld uit te dagen hun creatieve, duurzame en innovatieve ideeën te tonen.
Of ComfoSchool ook daadwerkelijk in de prijzen valt is op 9 februari 2011 bekend. Dan is de feestelijke bekendmaking en de uitreiking van De Nederlandse Bouwprijs.

07-01-2011 9:28

Yksi Expo in het Designhuis te Eindhoven toont van 8 december tot en met 31 januari het meest recente werk van Liset van der Scheer voor Casalis. Zij is sinds 2002 art director en textielontwerper voor deze Belgische fabrikant van hoogkwalitatieve karpetten en accessoires.

De structuur, de kleur en het dessin van een tapijt dragen in sterke mate bij aan de identiteit van een ruimte. Juist in dat laatste ziet Liset van der Scheer de toegevoegde waarde van ontwerp. Als zelfstandig textielontwerper en kleuradviseur  zoekt zij in al haar ontwerpen de grenzen op van het mogelijke: nieuwe materialen bij bestaande productieprocessen gebruiken of juist traditionele materialen op een nieuwe manier toepassen.

Bij Yksi Ontwerp toont Van der Scheer haar meest recente werk voor het Belgische topmerk Casalis. Zo is het kleurrijke tapijt Beiras Bloom te zien, eerder getoond tijdens de designbeurs in Milaan. Dit karpet is een combinatie van een oude handknooptechniek en een nieuw garen op een nieuwe manier toegepast. Het opvallend grote dessin, in volle warme tinten, is gemaakt in samenwerking met Onno Raadersma.

De Beiras-collectie verwijst naar de gelijknamige streek in het midden van Portugal, met een zeer kleurrijke en gevarieerde flora en fauna. Tegelijkertijd geldt deze naam als een soort liefdesverklaring aan het traditionele Zuid-Europese ambacht.

Daarnaast is ook de Bonnet poef te zien, een ‘gebreide muts’ die over diverse vormen wordt getrokken. Van der Scheer heeft deze poef voor Casalis ontwikkeld om zo dicht mogelijk op het tapijt te kunnen ‘leven’. De rekbaarheid van het breisel vormde het uitgangspunt voor het ontwerp en toont een interessante vormverandering van het patroon.

06-01-2011 10:10

Tijdens de Domotex zijn de beursstands van Balta Rugs, Balta Broadloom, ITC en Domo Floorcoverings en Modulyss te vinden in hal 6, stand A30. Balterio heeft een stand in hal 7, stand C28.

De Balta Group is één van de wereldmarktleiders in vloerbekledingen en ook dit jaar weer prominent aanwezig op Domotex 2011 in Hannover. De belangrijkste internationale vakbeurs voor vloerbekleding vindt plaats van 15 tot en met 18 januari 2011. Alle divisies van Balta tonen er hun nieuwste producten, waarmee ze aantonen dat de Balta Group blijft investeren en vernieuwen in innovatieve collecties en design. Dankzij de overname van Domo Floorcoverings is het portfolio van Balta uitgebreid met naaldvilt, kunstgras, tapijttegels (Modulyss), PP vezels en garen (Exelto) en technische non wovens (Captiqs). Domo Floorcoverings en Modulyss worden toegevoegd aan de Balta-stand A30 in hal 6 als aparte business units met een eigen assortiment. Balta legt de nadruk op de continuïteit van de drie wall-to-wall business units Balta Broadloom, Domo en ITC, die hun producten naast de tapijtafdeling van Balta Rugs tentoonstellen. Het laminaatparket van Balterio heeft een standplaats in hal 7, stand C28 met een breed aanbod van laminaatbekleding.

Twee toppers op de Balta Broadloom stand zijn de Heartbreaker, een trendy Stainsafe PP/PES shaggy met een verfijnde textuur en de zes frame Wilton klassiek geweven Sandringham Wilton, een gloednieuwe collectie met innoverende dessins en kleuren.

Naar aanleiding van de 25e verjaardag van het Balta vlaggeschip Gala zal een vernieuwd kleurenpalet worden gepresenteerd, samen met een getextureerde lussenpoolkwaliteit onder de naam Gala Design.

ITC, specialist in getuft vasttapijt van polyamide voor de residentiële en contractmarkt, presenteert een ruim en innovatief productportfolio, inclusief de optie om individuele ontwerpen toe te voegen, tot 500 centimeter breedte. Binnen het standaardgamma zorgen de nieuwigheden met de trendy silklook voor een fraaie presentatie.  Producten zoals Exclusivo, Santorini en Serenade zijn voor 100 procent vervaardigd uit Imprel polyamide, de garantie voor een lange houdbaarheid en hoge elasticiteit. Deze blikvangers bieden alle voordelen van een hoogwaardige textielvloer.

Balta Rugs presenteert zich als trendsetter op het vlak van hoogpolige Shaggy, Cosy en Flatweave karpetten. Nieuwe technieken worden gebruikt om de tapijten een volumineuze en rijke look te geven, gecombineerd met een comfortabel, zacht aanvoelen. Verscheidene productcategorieën werden uitgebreid en opgefrist.

Impressio, de nieuwe collectie van Balterio, zet in op de trend van bredere planken. Deze collectie typeert zich door zes hedendaagse ontwerpen, afgewerkt met een V-groef in het royaal formaat van 1261 x 244 millimeter. De bredere planken geven de vloer de meer robuuste look van echt parket. De nieuwe Stretto-collectie biedt net het tegenovergestelde: twaalf verschillende ontwerpen op smalle planken van 1263 x 134 millimeter. De subtiele vierzijdige micro V-groef geeft een authentieke en chique look aan de smalle planken.

De succesvolle Magnitude-collectie met de originele ChromeZone-techologie en licht glanzende nerven wordt uitgebreid met vier mooie en moderne ontwerpen. Dat brengt de totale collectie van Magnitude op twaalf verschillende designs. Tradition Elegant, geïntroduceerd op Domotex 2011, is uitgebreid met zes nieuwe eiken decors in een reeks van kleuren die variëren van licht tot donker grijs. Met de nieuwe Impressio-collectie, biedt Balterio de klanten nu een ruime keuze van vijf plankformaten in twee verschillende lengtes en vijf verschillende breedtes.

Neptunus, een polyamide (PA) saxony, zal geïntroduceerd worden in een nieuw palet van 25 verschillende kleuren. Berlin, een 100 procent PA lussenpooltapijt harmonieert met de laatste interieur- en kleurentrends van 2011. Innovatie is het codewoord in nieuwe collecties zoals Bellezza en Bernini, allebei 100 procent PA op een woven felt basis met brandvertragende eigenschappen voor veeleisende klanten. Whisper is de nieuwste aanwinst in de uitgebreide polypropyleen (PP)  lussenpoolcollectie uitgewerkt in een aantrekkelijk kleurengamma met duotoonkleuren.

Modulyss  is een vooraanstaand ontwerper en producent van 50x50 centimeter tapijttegels voor de Europese contractmarkt (kantoren, openbare gebouwen, hotels, winkels, vergaderruimtes, enzovoort). Met Modulyss richt Balta zich naar architecten die op zoek zijn naar hoogkwalitatieve en trendy tapijttegels, die toch betaalbaar zijn. Modulyss is niet enkel een gerenommeerd fabrikant, maar wil architectenbureaus en interieurarchitecten daarnaast adviseren op het vlak van het gebruik van tapijttegels in hun ontwerpen en concepten. Dankzij de Modulyss-collectie zullen architecten ontelbare designcombinaties en -variaties kunnen maken, die elk een extra dimensie toevoegen aan ruimtes of locaties. Het kleurenpalet varieert van levendig trendy tot organische tinten geïnspireerd door de natuur.
 

05-01-2011 8:40

Duurzaamheid is tegenwoordig hot. Voor plafondproducent Armstrong spreekt duurzaamheid echter al jaren voor zich, zo melden ze in een persbericht. Sterker: de firma is naar eigen zeggen al 'sinds 1860 groen bezig.

Armstrong is onlangs participant geworden van de Dutch Green Building Council (DGBC), het nieuwe, onafhankelijke platform dat streeft naar blijvende verduurzaming van de bebouwde omgeving in Nederland.
Armstrong is zich bij alle aspecten van de productie bewust van 'zijn voetafdruk’. Het bedrijf wil naar eigen zeggen daarom niet alleen dat het productieproces het milieu minimaal belast. Ook de productiefaciliteiten liggen strategisch ten opzichte van elkaar, zodat het transport beperkt blijft. Verder zijn er slimme oplossingen bedacht om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal te beperken. Bovendien heeft Armstrong al sinds 1999 een indrukwekkend recyclingprogramma voor plafonds. Hiermee is 6 miljoen vierkante meter aan oude plafondplaten hergebruikt in nieuwe producten. Armstrong plafonds zijn gemaakt van biologisch oplosbare minerale wol, bevatten tot 70 procent gerecycled materiaal en zijn 100 procent recycleerbaar.
De plafondsystemen van Armstrong zijn naar eigen zeggen ook in het gebruik bijzonder duurzaam. Met de technologische toepassingen leveren zij een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het binnenmilieu. Zo zijn er plafonds met een hoge densiteit die stofdeeltjes vanuit uit het plenum tegenhouden en hierdoor langdurig een kleurecht oppervlak hebben en zorgen voor thermische isolatie. Plafonds met een hoge lichtreflectie laten het daglicht diep in de gebouwen doordringen. En er zijn plafonds die dankzij geluidisolerende en lichtreflecterende eigenschappen bijdragen aan een aangenaam binnenmilieu. Dat leidt tot een besparing op energiekosten. Ook zijn er plafonds die micro-organismen bestrijden en met schoonmaakmiddelen goed reinigbaar zijn, waardoor bespaard kan worden op onderhoud en die tegelijkertijd de luchtkwaliteit verbeteren.

Dutch Green Building Council
In nauwe samenspraak met afnemers wereldwijd werkt Armstrong aan verdere productinnovaties. De participatie in het Dutch Green Building Council is daarom een logische stap. Deze onafhankelijke stichting streeft onder meer naar gemeenschappelijke, internationale standaarden en hanteert BREEAM (BRE Environmental Assessment Method), een objectieve norm voor het duurzaamheidsgehalte van gebouwen. Als participant van het Dutch Green Building Council wil Armstrong graag samen met andere participanten de bewustwording voor het milieu bij anderen vergroten en elkaar helpen bij het toekomstgericht ondernemen.

05-01-2011 8:32

The Gardens of Amsterdam is de tweede collectie wandbekleding van Annet van Egmond voor BN Wallcoverings. Inspiratie voor haar collectie haalde Annet uit haar directe leefomgeving. Daarbij is er gebruik gemaakt van de nieuwste druk- en kleurtechnieken voor het optimaal benutten van natuurlijk licht. Annet van Egmond: “Wandbekleding is als een schilderij, waarbij het licht dat je huis binnenkomt een belangrijke leidraad is.”

The Gardens of Amsterdam is een heel persoonlijke collectie, ontstaan uit de directe omgeving van de maakster. "Ik heb gekeken naar onze oude plafonds met gerestaureerde gipsen ornamenten, de varens in de tuin en het gietijzeren hekwerk eromheen,” vertelt ze. "Die elementen hebben tijdens het proces een plek gekregen. Omdat we met BN Wallcoverings de tijd hebben genomen om de ideeën uit te werken en door de vele technische mogelijkheden is het resultaat optimaal. Ik ben erg trots op deze collectie en ik ben er van overtuigd dat mensen die dit in hun huis halen er lange tijd van zullen genieten. En zo is het ook bedoeld. Deze collectie is tijdloos, zeker geen trend.”
 De collectie The Gardens of Amsterdam wordt bepaald door ambachtelijke elementen: ornamenten, gesmeed hekwerk, lineaire varens en af en toe een witte roos. Door het gebruik van de nieuwste technieken krijgt de wandbekleding diepte- en lichteffecten. Zilver- en goudpigmenten zorgen voor glans.
Bij iedere print had ontwerpster van Egmond specifieke ruimtes voor ogen en daar heeft zij haar kleurkeuze door laten bepalen. “Als ontwerper maar ook als mens word je beïnvloed door je omgeving. Blauw met wit is heel Nederlands, daar word ik natuurlijk door beïnvloed, maar ook vanuit ontwerpersoogpunt is het een prachtige combinatie. Zo komt zo’n collectie door verschillende invloeden tot stand. Belangrijk is dat alle kleuren in deze collectie rijk en tijdloos zijn.”

BN Wallcoverings is onderdeel van BN International. Dit Nederlandse bedrijf staat sinds 1929 in Huizen en heeft een eigen designstudio en productiefaciliteiten. Behalve de consumentenmarkt bedient BNWallcoverings ook de projectmarkt. Het productieproces vindt plaats in eigen fabrieken. Zo is de kwaliteit van de wandbekleding naar eigen zeggen altijd gegarandeerd.
Twintig jaar geleden begon Annet van Egmond met haar partner William Brand het merk Brand van Egmond. Geïnspireerd door de naakte gloeilamp van Philips besloten zij dat verlichting meer moest zijn dan een lichtbron alleen. Nu hangen hun lichtsculpturen over de hele wereld in huizen, hotels en kantoren. Ambachtelijk werken is onderdeel van hun visie: nog steeds worden alle ontwerpen met de hand gemaakt.

04-01-2011 9:45

H. Huyskamp’s Fijnhouthandel Zwolle gaat op zoek naar een nieuwe partner voor decoratief plaatmateriaal. Het bedrijf neemt afscheid van Plastica in Waalwijk.

Rond 2006 startte H. Huyskamp’s Fijnhouthandel Zwolle met het dealerschap van Plastica, fabrikant van decoratief plaatmateriaal. Destijds was net een compleet nieuw programma uitgebracht in hpl en decorspaanplaat. De opzet was dat Plastica haar voorraden zou uitbreiden, zodat snel en adequaat geleverd kon worden. In de ogen van Huyskamp zijn de omzetten nooit echt goed van de grond gekomen. De voorraden in Waalwijk zouden niet het juiste peil bereikt hebben, waardoor leveringen over het algemeen te lang duurden.

Dit terwijl het in de ogen van Huyskamp vooral de laatste jaren van groot belang is om – naast een concurrerende prijs - snel te kunnen leveren.
Ook kan de fijnhouthandel zich niet vinden in de nieuwe inslag van Plastica, waarbij dealers een andere rol gaan spelen. Om deze redenen heeft Huyskamp besloten te stoppen met het dealerschap en op zoek te gaan naar een ander merk decorspaanplaat om het programma in de toekomst uit te breiden.
 

02-01-2011 1:15

Tarkett, producent van vloerbekleding en sportvloeren, zal aanwezig zijn op Domotex in Hannover van 15 tot en met 18 januari 2011. Na 2 jaar afwezigheid zal Tarkett in hal 7 present zijn met een grote stand.

In deze stand laat Tarkett haar nieuwste innovaties zien op het gebied van vloeroplossingen. De segmenten huisvesting, winkels en warenhuizen, onderwijs en gezondheidszorg staan daarbij centraal. Voor elk segment wordt aan de hand van verschillende ruimten vloeroplossingen geboden.

Tarkett belooft tal van nieuwe producten en innovaties op stand B44 in hal 7.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >