Nieuws


26-08-2010 8:57

Het 400-jaar oude keramische bedrijf ‘Royal Goedewaagen’ is overgegaan in nieuwe handen. Michiel Hendrikse heeft het bedrijf van de vorige aandeelhouders overgenomen via een management buy in.

Royal Goedewaagen is één van de oudste ondernemingen van Nederland. Ontstaan uit een Goudse aardewerkfabrikant gespecialiseerd in aardewerk pijpen is het bedrijf in de loop der eeuwen uitgegroeid tot wereldspeler in Delfts Blauw aardewerk. Het bedrijf maakt (gelimiteerde-) oplagen serviesgoed, vazen, kandelaren en kunstobjecten. De afgelopen jaren heeft Royal Goedewaagen een design collectie gelanceerd in samenwerking met bekende Nederlandse ontwerpers. Het bedrijf beschikt over een eigen museum waar de gehele geschiedenis van 400 jaar Nederlands Keramiek te bewonderen is.

Hendrikse wil Royal Goedewaagen verder op- en uitbouwen waarbij de designcollectie met name internationaal verder ontwikkeld zal worden. Hij maakt zich tevens sterk voor het behoud van het keramische ambacht in Nederland. Hendrikse: "Royal Goedewaagen is het enige keramische bedrijf in Nederland dat nog alle ambachten volledig in huis heeft, van mallenmakers tot ambachtelijke schilders en verfmengers. Dat stuk vaderlandse geschiedenis koesteren wij en vormt een onlosmakelijk deel van onze groeiambities."   

20-08-2010 9:14

Balta heeft Domo Floorcoverings overgenomen. Concreet worden kamerbreed tapijt en naaldvilt (productiesite in Oudenaarde), tapijttegels (productiesite in Zele) en de garen en vezelactiviteiten (productiesite in Gent) verkocht door de Domo Group. In een persbericht benadrukt Balta dat alle activiteiten worden voortgezet en de werkgelegenheid blijft behouden.

De Domo Sport kunstgrasactiviteiten (productiesite Sint-Niklaas) en Xentrys nylon tapijtgaren (productiesite Leuna) maken geen deel uit van deze transactie. Balta mag de merknaam Domo binnen Floorcoverings tot eind 2013 gebruiken.

Deze overname past in de strategie van Balta Group – die deel uitmaakt van de private equity onderneming Doughty Hanson – om een winstgevend en gediversifieerd vloerbedekkingsbedrijf uit te bouwen.

Door de overname verbreedt Balta zijn productaanbod, dat reeds bestaat uit kamerbreed tapijt, karpetten en laminaat, met tapijttegels en naaldvilt. De positie in kamerbreed tapijt wordt verder versterkt.
Voor Domo Group vormt deze transactie een belangrijke stap in de verdere uitbouw van zijn langetermijnstrategie.

Domo Group is een gediversifieerde investeringsmaatschappij, die actief is in drie domeinen: chemie, vastgoed en private equity.
Jules Noten, CEO Balta Group: “Dit is een schitterende uitdaging voor ons. Tot nog toe was Balta niet actief in tapijttegels en in naaldvilt. Dit opent een nieuwe wereld qua producten en afzetkanalen. In kamerbreed tapijt hebben onze residentiële klanten gekozen voor collecties van Balta, ITC en Domo Floorcoverings. We zullen met deze verschillende collecties inspelen op de sterktes en geografische complementariteit van ieder van deze business units, zonder na te laten operationeel de nodige synergieën te plukken.”

Balta Group behoudt de identiteit van de verschillende business units waaronder Balta, Domo Floorcoverings, ITC en Balterio, evenals de merken Berclon, Line A, Captiqs, Modulyss en Balterio. Na de transactie zal de totale omzet van Balta circa 700 miljoen euro bedragen en in totaal zullen circa vierduizend medewerkers in de groep aan de slag zijn, voornamelijk in België, Turkije en in de Verenigde Staten.

Jules Noten: “Balta Group zal de organisatie van de operaties aanpassen om zich zo goed mogelijk te richten naar de beste product-marktcombinaties en het creëren van synergieën. Door deze transactie blijkt er enkel een overlap in kamerbreed tapijt. Na een periode van evaluatie zullen de productgamma’s optimaal verdeeld worden tussen de fabrieken en per segment.”

“Door de verkoop van de vloerbedekkingsactiviteiten aan Balta, kan de strategie van marktgeoriënteerde productgamma’s en merken zoals Modulyss en Captiqs, worden voortgezet”, aldus Gregory De Clerck. “De jongste jaren is de strategie van Domo Group gericht op het uitbouwen van een gediversifieerde bedrijvenportefeuille van onafhankelijke bedrijven met elk hun eigen strategie.”

De afsluiting van de transactie wordt verwacht eind volgende maand na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.
 

19-08-2010 13:00

De witte driemaster Minerva, het vlaggenschip van à la Carte Cruises, kreeg voorafgaand aan haar vijfde vaarseizoen een nieuw interieur en na deze renovatie het nieuwste certificaat 98/18 toegekend. Een van de grootste zeegaande gaffelschoeners in Nederland voldoet daardoor als eerste aan zowel de eisen van de Scheepvaart Inspectie als de nieuwe Europese regelgeving die vanaf 1 juli 2010 gelden. Het verwerkte vlamvertragende Medite FR levert een belangrijke bijdrage waar het de brandveiligheid betreft.

Om het schip op te waarderen naar de eisen van deze tijd en klaar te maken voor de Sail-manifestatie zijn de brug, de bemanningsverblijven en de ‘grand salon’ grondig onder handen genomen. Bij de (her)inrichting is het vlamvertragende Medite FR toegepast in de wandafwerking. Het Medite FR is voorzien van een verfafwerking of een HPL met houtnerfstructuur. Medite FR gaat brandvoortplanting tegen en kent een lage rookproductie. Deze MDF special is door de Ierse producent Medite Europe ontwikkeld voor toepassingen waarin de bouwvoorschriften een Euro Klasse B- of  C-eisen. Medite FR Euro Class B en C onderscheidt zich van andere Medite MDF-producten door zijn roze kleur identificatie. Het Medite FR plaatmateriaal is geleverd door Houthandel Blok uit Beverwijk.

Medite FR is het Wheelmark-certificaat toegekend voor de dikte range 6-25 mm. Deze panelen zijn getest en voldoen aan eisen die de Internationale Maritieme Organisatie voor bepaalde toepassingen aan boord van vaartuigen heeft gepubliceerd. Met name dit certificaat maakt de toepassing van Medite FR mogelijk in de scheepsbouw. Medite FR heeft ook een 'Certificate of Fire Approval' van Lloyd's Register voor toepassing op jachten overeenkomstig de geldende regelgeving. Al het Medite wordt geleverd met een FSC-certificaat.

12-08-2010 9:08

Hunter Douglas heeft de eerste helft van dit jaar een nettowinst van 69,1 miljoen dollar (52,5 miljoen euro) geboekt, tegen 5,2 miljoen dollar in dezelfde periode in 2009. De omzet steeg met 3,2 procent in vergelijking met de eerste helft van 2009 naar 1,164 miljard dollar (885,3 miljoen euro).

De stijging is in zijn geheel te danken aan wisselkoerseffecten en overnames. Het verkoopvolume daalde per saldo met 1,2 procent. Het volume steeg overal behalve in Europa en Australië. In Europa, waar 40 procent van de omzet gehaald wordt, daalde het verkoopvolume met 10 procent.

De onderneming handhaaft haar voorzichtige vooruitzichten uit het eerste kwartaal. "De consumentenvraag blijft zwak en de economische vooruitzichten onzeker in Europa en de VS," aldus de toelichting bij de halfjaarcijfers.
 

04-08-2010 8:20

Een kantoorgebouw aan de Pastoor Petersstraat in Eindhoven is gisterochtend kort ontruimd geweest, zo meldt de nieuwssite zibb.nl. In totaal gingen 650 mensen naar buiten, vertelde een woordvoerster van de brandweer. De oorzaak is nog onduidelijk.

Drie medewerkers  zijn onwel geworden. Een 57-jarige vrouw, klaagde over een hoge hartslag, slappe benen, zag wit en was trillerig, aldus de brandweer. Eén van de medewerkers is naar het ziekenhuis gebracht. 
In het kantoor is onder meer een callcenter van KPN gevestigd. De brandweer ging het pand binnen maar metingen leverden niks op en er werd niks geroken. De klachten van de medewerkers zijn nog niet te verklaren, aldus de brandweer.
Rond 11.40 uur werd het sein veilig gegeven.

02-08-2010 10:00

De lancering van de compleet nieuwe BWS systeem uit de OWA-range zorgt voor gegarandeerde veiligheid binnen psychiatrische instellingen en sportaccommodaties. Dat stelt MVT Binnenmontage uit Puiflijk.

Het oude pand van het Waterschap Rivierenland in Tiel heeft deze maand de primeur. Dit pand werd omgebouwd van kantoorpand naar zorginstelling. Maarten van Teefelen, eigenaar van MVT Binnenmontage: “Een prima systeem, makkelijk en snel te monteren. De uitdaging bij dit project zat hem vooral in de toepassing van een compleet nieuwe plafondplaat uit de OWA range. Deze platen zijn: balvast en van onderaf absoluut ontoegankelijk.”

“Het BWS systeem is een nieuw systeem waarin een standaard OWA Premium plaat van 15 milimeter gecombineerd wordt met, aan de bovenkant, een stalen plaat die de tegel muurvast op zijn plaats houdt. Ideaal voor bijvoorbeeld gymzalen en sporthallen. Maar ook voor omgevingen met psychiatrische cliënten, die heftig kunnen reageren of op zoek zijn naar een plek om iets te verbergen.” 

De verbouwing is inmiddels voltooid, het pand opgeleverd en in gebruikgenomen. Het oude gebouw van Waterschap Rivierenland in Tiel huisvest nu cliënten van de instellingen Karakter en IrisZorg. Karakter, gespecialiseerd ziekenhuis voor kinder- en jeugdpsychiatrie, heeft hier onder meer een polikliniek. IrisZorg, een instelling voor verslavingszorg en maatschappelijke opvang, beschikt in het pand onder andere over een jeugdkliniek verslavingszorg met 24 bedden.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >