Nieuws


26-07-2010 8:00

Desso heeft haar luxury collectie onlangs uitgebreid met het tapijt Stream. Dit tapijt heeft een jonge look die opvalt door sterke kleuren. "Hierdoor is de Stream een echte blikvanger, waarmee een warme sfeer binnen een ruimte wordt gecreëerd." 
 

Het tapijt is vervaardigd van een hoogwaardige polyamide garen van Invista dat haar kracht heeft bewezen bij de tapijtcollecties Diva Twin en Inova Twin. Ook bij Stream is de bekende twin-look van Desso goed zichtbaar. Dit verleent het tapijt een vuilverbergende werking. Het tapijt heeft een volle luxe uitstraling en is geschikt voor zowel toepassing in de privé sector alsook in het projectbereik. Het tapijt kan in combinatie met vloerverwarming worden toegepast.
 
Stream is leverbaar in 16 kleuren die variëren van sterke kleuren zoals rood, grasgroen, helder paars en felblauw. De Stream is toepasbaar op trappen, dus ook gemakkelijk door te leggen op gang en (slaap)kamers. Maar ook ontbreken de naturel tinten niet en is er een grote keuze uit grijs, bruin en beige varianten.

 

26-07-2010 8:00

UPM introduceert UPM ProFi Deck; een prijswinnende terrasvloer die nu ook verkrijgbaar is in Nederland. Het systeem biedt volgens de fabrikant alle voordelen van traditionele composiet terras afwerkingen en meer.

"In tegenstelling tot hout en de meeste andere terrasafwerkingen bevat UPM ProFi Deck praktisch geen lignine, wat ‘houtvergrijzing’ na verloop van tijd voorkomt. Daarom behoudt UPM ProFi zijn originele kleur en kan ook in lichte kleuren worden gefabriceerd."

De harde slijtlaag van de terrasplanken is het resultaat van een gepatenteerd productieproces dat een hoge wrijving en een laag vochtabsorptie niveau mogelijk maakt.

"In tegenstelling tot veel andere terras afwerkingen voelt UPM Profi Deck warm en zacht aan, zelfs in combinatie met de slijtvastheid. UPM Profi Deck kan snel geïnstalleerd worden en is goedkoop in onderhoud doordat  het niet meer vereist dan af en toe even schoonmaken."

Met een nieuwe recycling-technologie is UPM ProFi volgens de woordvoerder echt een duurzaam alternatief met een positieve invloed op het milieu.

18-07-2010 5:00

De naam van Dorma van Duin Nederland BV is veranderd in Dorma Nederland BV. Sinds enige tijd voert de Nederlandse vestiging van deze internationale aanbieder van producten en systemen met betrekking tot deurtechnologie officieel de nieuwe naam.

De naamswijziging is op zichzelf niet ingrijpend, het markeert echter wel de start van een belangrijke periode voor het bedrijf. Directeur Fekke van Dijk: “Al onze werkprocessen worden in deze tijd goed onder de loep genomen en, als dat nodig is, aangepast om nog beter in te kunnen spelen op de wensen van de klanten. Uiteraard verandert er niets aan de hoge kwaliteit van onze producten en  dienstverlening. Klanten en relaties van Dorma Nederland kunnen een beroep blijven doen op hun vertrouwde contactpersoon."

Dorma is een internationale aanbieder van producten en systemen met betrekking tot deurtechnologie. Dorma Nederland BV is gevestigd in Dodewaard.
 

16-07-2010 5:00

De winnaars van de Internationale Saint-Gobain Gyproc Trophy 2010 zijn bekend. Saint-Gobain Gyproc reikte tijdens een gala in Amsterdam op 21 juni deze prijzen voor de zevende keer uit.

De internationale winnaars zijn erkend om hun uitzonderlijke prestaties op het gebied van binnenafbouwprojecten met pleistergips of gipsplaat. De Nederlandse inzendingen vielen niet in de prijzen, maar kregen wel veel waardering voor hun vakmanschap en innovatie. De Internationale Saint-Gobain Gyproc Trophy is een prijs die elke 2 jaar wordt uitgereikt aan het meest prestigieuze afbouwproject met Gyproc-producten ter wereld.

De negenkoppige internationale jury selecteerde winnaars in drie categorieën: pleistergips, innovatie en gipsplaat. De prijzen zijn toegekend aan de aannemers van de beste projecten. Het gala werd bezocht door driehonderd gasten uit meer dan twintig landen, inclusief aannemers, architecten, brancheverenigingen en werknemers van Saint-Gobain.

“Doordat het Agora Theater in Lelystad in 2008 de Internationale Saint-Gobain Gyproc Trophy won, is dit nu een architectonisch herkenningspunt en een trots symbool voor de afbouw in Nederland geworden”, zegt Peter Janmaat, algemeen directeur bij Saint-Gobain Gyproc Nederland. “Dit geeft het belang van deze internationale erkenning voor uitzonderlijke binnenafbouwprojecten duidelijk aan.”

De prijs voor het beste gipsproject ging naar het Grand Théâtre in Bordeaux (Frankrijk) van aannemer Marcel Bretou. Aan dit indrukwekkende restauratieproject is 18 maanden gewerkt. Het theater is na hevige waterschade volledig in originele staat hersteld. De jury waardeerde de enorme omvang van dit project dat zeer precies werk op hoogte vereiste. De Nederlandse inzending in deze categorie oogstte ook veel lof. Het betrof hier de restauratie van het plafond van een villa uit 1906 door Van Helmond & De Ridder Stukadoors in Voorschoten. Saint-Gobain Gyproc roemde dit project vooral om zijn precisie en vakmanschap bij het in originele staat terugbrengen van het plafond. Dit is namelijk aangebracht op de traditionele ondergrond van stro.

Het Aviator Hotel in Farnborough (Groot-Brittannië) van aannemer Gillespie UK Ltd werd tot winnaar uitgeroepen in de categorie innovatie. Dit project is geïnspireerd door de associatie van Farnborough met luchtvaart. Op de buitenkant van het hotel is gebruikgemaakt van helder aluminium voor meer nadruk op de hoofdingang. Bezoekers komen binnen in een spectaculair, hoog en rond atrium met een opvallende trap die in spiraalvorm omhoog loopt. De jury prees vooral het gebruik van GRG (gips versterkt met glasfiber) om te zorgen voor een functioneel, krachtig en schitterend trappenhuis. De Nederlandse inzending in deze categorie was het Cablestud-project van zorgcentrum ‘Het Binnenhof’ in Middelburg door Schuurmans Afbouwsystemen B.V. De jury roemde dit project om zijn flexibiliteit, mogelijk gemaakt door het gebruik van Gyproc Cablestud. Zo kunnen bewoners makkelijk en snel aanpassingen doen aan hun wanden.

In de categorie voor gipsplaten won Ciudad de la Cultura van aannemer Plaintec in Santiago de Compostella (Spanje). Dit architectonische hoogtepunt van Compostella wordt ook wel ‘de stalen berg’ genoemd. Het multifunctionele gebouw is enorm groot en bevat onder meer een bibliotheek, een museum en een theater. De jury noemde het een technisch hoogtepunt door het moeilijke ontwerp van het gebouw, de strenge geluids- en veiligheidseisen en de hoogte waarop gewerkt is. Plaintec bereikte een zeer hoog detailleringsniveau als het gaat om de afwerking met gipsplaten.
De Nederlandse inzending in deze categorie was van MAT afbouw. Zij werkten aan het Conservatorium in Amsterdam. Hoewel ze geen prijs in de wacht sleepten, loofde de jury het project om de hoge mate van afwerking, de prachtige akoestiek en de prestaties op het gebied van logistiek tijdens het bouwproces. Vooral de kolommen in de grote Bernard Haitinkzaal zijn hoogwaardig afgewerkt en springen echt in het oog.

“De uitreiking van de Internationale Saint-Gobain Gyproc Trophy   is het belangrijkste externe evenement voor de gipsactiviteiten van Saint-Gobain Gyproc”, zegt Claude-Alain Tardy, directeur van de Gypsum Activity van Saint-Gobain Gyproc. “Deze prijzen zijn uniek in de markt als het gaat om het belonen van aannemers voor hun bekwaamheid en het innovatieve gebruik van gips en gipsplaten. Dit is essentieel voor het vertalen van de visie van een architect naar de realiteit en voor meer innovatie in lichtgewichtsystemen voor binnenafbouw.”

Gérard Aspar (vicepresident van Saint-Gobain Marketing), Claude-Alain Tardy (directeur van Gypsum Activity  Saint-Gobain Gyproc) en Claude Imauven (directeur van de bouwproductensector van Saint-Gobain en senior vicepresident van Saint-Gobain) reikten de prijzen uit aan de diverse aannemers.

Saint-Gobain Gyproc Nederland is onderdeel van Saint-Gobain, de grootste producent van bouwmaterialen ter wereld. Voor de binnenafbouw biedt Saint-Gobain Gyproc architecten, aannemers, montagebedrijven en de handel een totaaloplossing. Zo voorziet het bedrijf in zowel plafond- en vloeroplossingen, als wandsystemen. Voor de natte binnenafbouw voorziet het bedrijf in een compleet gipspleisterprogramma onder de naam Plâtres Lambert.
 

15-07-2010 5:00

In het door Ericis ontwikkelde ‘Gouwe Zone’ aan de Tielweg te Gouda is sinds kort, in één van de drie separate gebouwen, Woningborg gehuisvest. Bij de bouw van ‘GouweZone’ zijn de belangrijkste innovaties op het gebied van alternatieve energie direct geïmplementeerd. Door de combinatie van verschillende natuurlijke bronnen wordt een comfortabel binnenklimaat gerealiseerd in combinatie met een zeer laag energieverbruik.

Verwol Projectafbouw startte eind 2009 in opdracht van Woningborg & Ericis met de afbouw en coördinatie van het inmiddels door Woningborg betrokken kantoor. In vijf maanden tijd zijn vijf bouwlagen volledig afgebouwd.

Bij binnenkomst staat men direct oog in oog met een strak ogende receptie balie welke is afgewerkt met houtfineer. Ook in het auditorium op de eerste verdieping is veel gebruik gemaakt van houtfineer en zorgen de gestoffeerde wanden voor een optimale akoestiek. Omdat er in het pand gebruikt is gemaakt van betonkern activering is er circa 2.100 vierkante meter Brander Acoustuc spuitpleister aangebracht. Deze akoestische korrelpleister laat een hoge warmte- en koudestraling door en zorgt tevens voor een optimale akoestiek.

Naast het auditorium zijn ook het bedrijfsrestaurant en vergaderzaal strak afgewerkte verschijningen. In beide ruimtes zijn kastenwanden geplaatst. In de vergaderzaal zijn, ter bevordering van de akoestiek, met stof bespannen frames opgehangen.

De kantoorscheidende wanden op de verdiepingen bestaan vooral uit geperforeerde metal stud wanden welke zijn voorzien van binnenbeplating zodat er kan worden voldaan aan de gestelde geluidseisen. De kastenwanden in de gangzones dienen tevens als gangscheidende wanden en zijn op elke verdieping terug te vinden. Naast de kastenwanden zijn er Clearvision enkelglaswanden met volglazen deuren geplaatst.

Opdrachtgever: Woningborg Gouda / Ericis adviseurs en managers Gouda
Architect: EGM architecten
Afbouw & coördinatie: Verwol Projectafbouw BV
 

03-07-2010 8:30

Diirzaamheid lijkt vooral in de vloerenindustrie een hot item. Ook de Belgische fabrikant Balta is nadrukkelijk op de duurzame toer. Reeds begin dit jaar werd één van de grootste zonnestroominstallaties op bedrijfsdak van de Benelux in gebruik genomen op de site van Balta Sint-Baafs-Vijve. Nu volgen de locaties in Waregem en Tielt.

Op vrijdag 25 juni werden de werken opgestart in Waregem om maar liefst 76.000 vierkante meter bedrijfsdak van Balta Weaving,de grootste tapijtweverij van Balta, te voorzien van 15.360 zonnepanelen. Op maandag 26 juli start de installatie van 16.000 panelen op 80.000 vierkante meter bedrijfsdak van ITC, de specialist in nylon vasttapijt, in Tielt.

Na de voltooiing van deze tweede en derde fase zal de Balta Group, producent van kamerbreed tapijt, karpetten en laminaatparket, beschikken over een zonnestroompark van in totaal 49.000 zonnepanelen op 271.000 vierkante meter dakoppervlakte. De totale dakoppervlakte van alle Balta vestigingen in België alleen al bedraagt 610.000 vierkante meter. "Er is dus nog ruim potentieel voor bijkomende projecten in de toekomst", aldus Jules Noten, CEO Balta Group.

Enfinity (Waregem), internationale speler in hernieuwbare energie, neemt na de eerste installatie van 4,2 MWp in Sint-Baafs-Vijve nu ook het vervolg van dit ambitieuze project voor zijn rekening. De installatie in Waregem is goed voor een elektriciteitsproductie van 3 Miljoen KWh/jaar (vergelijkbaar met verbruik 1.000 gezinnen) met een geïnstalleerd vermogen van 3,5 MWp (mega watt piek).

De installatie in Tielt is goed voor een elektriciteitsproductie van 3,1 Miljoen KWh/jaar (vergelijkbaar met verbruik van ruim 1.000 gezinnen) met een geïnstalleerd vermogen van 3,6 MWp.

De totale installatie van de Balta Groep bereikt met deze uitbreidingen een totaal vermogen van 11,5 MWp. De in totaal 50.000 zonnepanelen zullen daarmee een gemiddelde stroomopbrengst opleveren van 9,9 Miljoen KWh/jaar. Mike Top, Energy Manager Balta Group: "Dit komt overeen met het stroomverbruik van 3.300 gezinnen".

Balta zal de groene stroom volledig benutten voor haar eigen bedrijfsactiviteiten. Eventuele overschotten kunnen terugvloeien naar het openbaar net. Over een periode van 20 jaar zal hierdoor 95 miljoen kg CO2-emissie vermeden worden.

Enfinity huurt het dak van Balta en plaatst er via een recht van opstal voor 20 jaar zonnepanelen op. Balta geniet, naast het huurgeld, van een goedkopere en stabiele stroomfactuur. Bovendien helpt Balta mee de Europese doelstellingen op vlak van hernieuwbare energie te bereiken. Enfinity kan deze projecten realiseren dankzij de opbrengsten van de geproduceerde stroom en de Groene Stroom Certificaten van de Vlaamse Overheid.

“Balta’s keuze om zelf producent van groene stroom te worden kadert binnen een ruimere duurzaamheidsvisie waarbij de verbetering van haar energie efficiëntie en de reductie van CO2-emissie een belangrijke rol speelt. "Als marktleider nemen we graag verantwoordelijkheid om onze ecologische footprint te reduceren”, aldus Geert Vanden Bossche, Marketing Director van Balta.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >