Nieuws


23-06-2010 7:50

Boon Edam wordt vanaf heden de wereldwijde leverancier van draaideuren voor alle Ikea- vestigingen. Bengt Sandmann, Inkoper Constructies van IKEA, en Ulf Stenborg van Koninklijke Boon Edam hebben daar onlangs de bijhorende overeenkomst voor getekend.

De voornaamste reden om voor Boon Edam te kiezen? Het bedrijf Ikea heeft naar eigen zeggen een sterke focus op energie-efficiency en –besparing. Door het 'altijd-open-en-toch-altijd-gesloten-principe' zorgen de Boon-draaideuren voor energiebesparing en verlaging van de energierekening. Ze beperken energieverlies en voorkomen tocht, want door de constante fysieke scheiding tussen binnen en buiten, worden vervuilde lucht, geluid en kou of extreme warmte buitengehouden. Daardoor blijft het klimaat binnen beheersbaar en schoner.

Boon Edam levert de automatische draaideuren van het type Tournex en Duotour. Beide modellen zijn beschikbaar in grote diameters, hebben een aanzienlijke doorgangscapaciteit en zijn naar eigen zeggen erg geschikt voor de passage van grote winkelwagens en bijvoorbeeld rolstoelgebruikers.
Een groot aantal Ikea-vestigingen is inmiddels voorzien van automatische draaideuren. Ikea heeft voor de komende jaren een uitgebreid plan opgesteld dat voorziet in het verbouwen, verplaatsen en openen van een aanzienlijk aantal nieuwe winkels en distributiecentra. Al die panden worden stuk voor stuk voorzien van meerdere Boon Edam-draaideuren.
Ikea heeft momenteel wereldwijd 267 winkels.

Barendrecht
Leuk detail? De Nederlandse Ikea-vestiging in Delft beschikt over een automatische Tournex draaideur met een diameter van 7.4 meter. Dit is momenteel de grootste verkrijgbare draaideur ter wereld. Ook de Ikea-vestiging in Barendrecht krijgt dit jaar nog zo'n 7.4 meter Tournex. Naar verwachting is de verbouwing van laatstgenoemde vestiging eind 2010 gereed.

14-06-2010 8:30

OWA, fabrikant van hoogwaardige plafondsystemen, heeft haar assortiment uitgebreid met twee nieuwe plafondplaten: Bolero en Sinfonia. "Met een hoge geluidsabsorptiewaarde van 0,85 en een stijlvolle, strakke vlies-bekleding vormen deze nieuwe producten een belangrijke aanvulling in akoestische én esthetische zin."

OWA onderscheidt zich naar eigen zeggen met name door de compleetheid van het programma. Dit programma dat reikt van voordelige standaard systeemplafonds tot high-end akoestische plafonds, waaronder het naadloze OWA plan, en systeemplafonds voor cleanrooms. "Ook het makkelijk en snel te monteren OWAconstruct montagesysteem en advies en begeleiding via OWA consult maken deel uit van de totaaloplossing die we bieden."

OWA introduceert twwe nieuwe producten. OWAcoustic premium Bolero is een vliesbeklede plafondplaat met een glad, fijn gestructureerd oppervlak en een geluidsabsorptiewaarde van 0,85. "Een elegante oplossing voor kantoorruimten, klaslokalen en andere ruimten waarin mensen elkaar ontmoeten. De platen zijn niet alleen geschikt voor akoestisch gevoelige ruimten, maar ook voor gangen, lobby’s en foyers en andere omgevingen waar een prettig gedempt geluid is gewenst. De vliesbekleding zorgt voor een vlak en strak plafond met een uitstekende lichtreflectie." Bolero valt binnen de populaire OWA Cosmos range. 

Ook OWAcoustic premium Sinfonia heeft volgens de anbieder dezelfde hoge akoestische kwaliteiten. De plaat is eveneens bekleed met een strak vlies, maar is – anders dan de Bolero – volledig glad. De Sinfonia is speciaal ontwikkeld voor akoestisch gevoelige ruimten, zoals kantoren, vergaderzalen en spreekkamers, klaslokalen, aula’s en gehoorzalen. "Ook in werkruimten waar smaakvol design hand in hand dient te gaan met hoge brandwerendheid is de Sinfonia een ideale, aantrekkelijk geprijsde oplossing. Een echte allrounder."

De Bolero en Sinfonia zijn beide leverbaar in de kleur wit, in de afmetingen 600 x 600, 625 x 625, 600 x 1200 en 625 x 1250 mm. De dikte bedraagt 15 mm.

08-06-2010 9:00

Metaglas presenteert geluidsisolerende deuren met een  maximale transparantie en optimale geluidsdemping in iedere ruimte. Uit testen van onafhankelijk adviesbureau Peutz is gebleken dat de glazen deuren een geluidsdemping van minimaal 34 dB behalen. De deuren maken deel uit van het Total Glasprogamma van Metaglas.                   

De transparantie van volledig glazen deuren wordt versterkt door toepassing van Total Glas geluidsisolerende wanden van Metaglas. Deze combinatie geeft een extra transparant effect. Total Glas geluidswerende wanden zorgen zelfs voor geluidsdemping tot maar liefst 43 dB. 

Total Glas geluidsisolerende deuren en wanden zijn speciaal door Metaglas ontwikkeld voor ruimtes waar hoge eisen worden gesteld aan de geluidsdemping. Denk hierbij aan kantoren en vergaderruimtes. De wanden zijn net als de deuren opgebouwd uit twee gelaagde glaspanelen met een glasheldere acrylaat afstandhouder. Door de transparantie van de deuren en wanden blijft het open karakter van een ruimte volledig intact. Naast de grote transparantie en geluidswerendheid zijn ook de afmetingen uniek. 

De wanden kunnen in oneindige lengte worden toegepast met een hoogte van maar liefst 4.000 millimeter.

04-06-2010 8:00

Heugelijk nieuws van Gebrs. Willard: de aanbieder van vloeren en interieurstoffen uit Naarden bestaat volgend jaar 130 jaar (!). En ter gelegenheid van dat jubileum zal de vijfde generatie van de familie het roer van het bedrijf overnemen.

In een nieuwsbrief met begeleidend schrijven meldt de huidige Algemeen Directeur Peter Kuipers dat januari 2011 de leiding van het bedrijf wordt overgenomen door de broers Jan Jaap en Klaas-Pieter Willard.

Peter Kuipers blijft verbonden an de beheermaatschappij Willard Design Group. HIj gaat zich concentreren op de nieuwe werkmaatschappij Partners in Design, gericht op architecten en inrichters op de projecetnmarkt.

"Ik vind een jubileum een uitstekend moment om de leiding van dit mooie bedrijf over te dragen", aldus Kuipers. "Het feit dat de vijfde generatie Willard het roer overneemt, is natuurlijk iets om bijzonder trots op te zijn."   

04-06-2010 8:00

Na enkele jaren in de luwte is kamerbreed tapijt weer helemaal terug als hippe interieuroplossing. Dat meldt althans de Belgische vloerbedekkingfabrikant Balta.

Kamerbreed tapijt heeft volgens Balte de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. "Er is veel geïnvesteerd in innovatie, technologie en design om deze tapijten zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor klanten in de hele wereld met meer kleuren, meer creativiteit en meer duurzaamheid."

"De kamerbrede tapijten van vandaag kunnen nauwelijks vergeleken worden met de producten van 10 jaar geleden", meldt Balta. "Er zijn essentiële eigenschappen toegevoegd waardoor het een van de meest praktische en betaalbare vloerbedekkingen is van deze tijd. Bovendien is het assortiment kamerbrede tapijten grondig vernieuwd en omvat nu een veel breder kleurenpalet, dat gecombineerd wordt met een groot aantal dessins."

Verder is de wereldwijde markt voor kamerbrede tapijten aan het veranderen. Balta: "De lagere en de hogere segmenten van de markt ontwikkelen zich veel sneller dan voorheen. Die ontwikkeling wordt gestimuleerd door meerdere factoren, zoals de algemene trend om vloerbekleding in huizen veel sneller te vervangen, de economische crisis en de toegenomen interesse in natuurlijke vloerbekleding. In de komende jaren zullen we zelfs nog meer kleurcombinaties en kwaliteiten te zien krijgen."

Daarnaast ziet Balta twee belangrijke nieuwe trends op het gebied van kamerbrede tapijten: de kamerbrede karpetten en tapijten met extra grote lussen. “De toekomst ziet er rooskleurig uit, maar er bestaan nog steeds veel vooroordelen met betrekking tot kamerbrede tapijten. We moeten de mensen dus informeren en hen ervan overtuigen dat kamerbrede tapijten een geheel vernieuwde ervaring met zich meebrengen”, aldus Geert Vanden Bossche van Balta. “Daarom steunt Balta sectorbrede beeldcampagnes als Fun on the Floor in het Verenigd Koninkrijk, Moquette is back in Frankrijk (op touw gezet door de UFTM - L'Union Française des Tapis et Moquettes) en Carpetteam in België.”

01-06-2010 15:15

 

Interieur d’Exception opent showroom

ANTWERPEN – Een vloer van antieke wagonplanken van een exclusieve houtsoort, extreem brede of volledig leren vloeren. Volgens Interieur d’Exception is de trend op het gebied van interieurinrichting overduidelijk aan het verschuiven van goedkope bulk naar exclusieve kwaliteit en luxe. “Steeds vaker kiezen huiseigenaren voor exceptioneel op het gebied van meubelen, kunst en ook vloeren.” Interieur d’Exception opende in de Steenhouwersvest de eerste showroom voor particuliere klanten. Op het gebied van groothandel en grote en prestigieuze projecten was de naam al eerder gevestigd.

De Steenhouwersvest is in de buurt van de Kloosterstraat, die naar eigen zeggen samen het shoppingwalhalla van Antwerpen vormen voor interieur, antiek en brocante. Vanuit deze showroom willen ze klanten adviseren over hoogwaardige, duurzame en milieuvriendelijke materialen. Interieur d’Exception wil zich publiekelijk presenteren als de specialist als het gaat om unieke, bijzondere en zeer exclusieve vloeren en andere producten op het gebied van interieur. “Alles wat buiten het gebruikelijke valt is door ons te voorzien”, aldus een schrijven van de vloerenspecialist. Interieur d’Exception levert ook verouderde  houten vloeren, zoals kasteelvloeren en wagonplanken, naar eigen zeggen van hoge kwaliteit. Ook panelen van verschillende formaten en zelfs met houtsoorten gemengd binnen één paneel zijn mogelijk. Daarbij zijn binnen de mogelijkheden die de houtsoort biedt verschillende motieven mogelijk.

Behalve vloeren houdt Interieur d’Exception zich ook bezig met bijzondere en antieke bouwmaterialen. Een goed advies is hierbij onontbeerlijk. “Daarvoor kan op ons gebouwd worden”, aldus Interieur d’Exception. Onder meer terrasvloeren kunnen worden geleverd. “Wij combineren gedegen expertise met uiterst interessante aanwijzingen op het gebied van kunst.” Behalve vloeren heeft Interieur d’Exception ook houten meubelen zoals kasten, kabinetten, en eetkamertafels. Regelmatig exposeren kunstenaars in de showroom.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >