Nieuws


20-05-2010 8:41

Hunter Douglas heeft over het eerste kwartaal van dit jaar winst geboekt ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Het bedrijf blijft voorzichtig in zijn vooruitzichten. De fabrikant van onder andere Luxaflex profiteerde het afgelopen kwartaal vooral van groei in Azië. In Europa en de Verenigde Staten waren de resultaten minder dan verwacht.

Hunter Douglas boekte 13,9 miljoen dollar nettowinst in het eerste kwartaal. Een jaar geleden leed het in Amsterdam beursgenoteerde bedrijf nog een verlies van 25,7 miljoen dollar over dezelfde periode. De omzet steeg met ruim 7 procent naar 535,5 miljoen dollar.

Dat was vooral te danken aan de daling van de euro ten opzichte van de dollar, wat gunstig is voor Hunter Douglas omdat het bedrijf in dollars rapporteert. Behalve in Europa namen de verkopen van Hunter Douglas overal in de wereld toe. Het bedrijf verkoopt behalve raambekleding ook bouwproducten.
 

17-05-2010 8:30

De tijd dat in projecten alleen maar saaie systeemwanden werden toegepast ligt achter ons. Steeds vaker kiezen interieurarchitecten en inrichters voor 'spannende wanden'. Volgens aanbieder Arte biedt har eigen nieuwe collectie in dit opzicht diverse mogelijkheden.

"De nieuwe collectie van Arte heeft voor iedere smaak een brede waaier aan producten. De stijl varieert van het meest luxueuze klassieke interieur tot de strakheid van een avant-garde-inrichting", meldt het bedrijf.

Met een eigen ontwerpstudio biedt Arte wandbekledingdie borg staat voor 'originaliteit, creativiteit, kwaliteit en toepasbaarheid'. "Trends worden door Arte op de voet gevolgd én gemaakt."

Een nieuw product is bijvoorbeeld Metal X Glass: Alice in Wonderland. "Het behang Metal X Glass is geraffineerd, meisjesachtig, fragiel en nostalgisch. Met deze collectie creëert Arte een sprookjeswereld. De collectie wordt daarom gepresenteerd in de sferen van de film Alice in Wonderland. Het unieke aan Metal X Glass is dat er ultrafijne glazen pareltjes in zijn verwerkt. De exclusieve collectie isverkrijgbaar in de tinten goud, zilver, koper en brons."

Andere opmerkelijke nieuwe producten zijn het 'oosterse en mysterieuze' Xanadu en het 'gedurfde' Camouflage. "Camouflage is een flirt met architectuur, omdat het effen is en tegelijk beweging suggereert. Het komt uitstekend tot zijn recht in een bijna kubistisch of surrealistisch interieur."

12-05-2010 12:30

Tijdens het Nationaal congres OnderwijsFacilitair op 3 en 4 juni in de Americahal in Apeldoorn toont Armstrong de derde generatie plafonds. Het betreft de OP-range die is ontwikkeld met de nieuwste technologieën. Met behulp van deze OP-technologie is Amstrong erin geslaagd de voordelen van hard en zacht mineraal te combineren. Hierdoor blijft het vervuilende filtereffect uit.

Armstrong, specialist op het gebied van akoestische plafonds voor het onderwijs, is tijdens ‘Nationaal congres Onderwijsfacilitair’ te bezoeken op standnummer 209. De openingstijden zijn van 9.00-17.00 uur.
 

11-05-2010 12:00

DuPontCorian wordt veel in woningen toegepast, maar in toenemende mate ook in kantoren. Bij de ingrijpende renovatie van het internationale advocatenkantoor DLA Piper in Amsterdam werd Corian al in een vroeg stadium opgenomen in de ontwerpplannen. Zo werd het materiaal op een verrassende manier toegepast in de fraaie nieuwe receptiebalie.

DLA Piper heeft wereldwijd ongeveer negentig vestigingen. In al deze kantoren bevindt zich achter de receptiebalie een wand met het bedrijfslogo in blauw glas en roestvrijstaal. Wie het kantoor in Amsterdam binnenloopt, ziet echter iets anders. Namelijk een achterwand van Corian in Cameo White, met daarin het logo van DLA Piper..

Willy van Wijngaarden, facility manager van DLA Piper, vertelt hoe dit zo is gekomen. “HofmanDujardin Architecten uit Amsterdam ontwierp voor ons een balie met achterwand in Corian. Wij waren direct enthousiast, maar moesten wel bij ons internationale hoofdkwartier toestemming vragen om het logo op deze manier toe te passen. Het pleit voor het ontwerp dat dit, bij hoge uitzondering, werd toegestaan.” Op de metershoge achterwand is het logo van DLA Piper in Corian geplaatst, zodat het licht prachtig over het spiegelgladde materiaal strijkt.

 De receptiebalie zelf is ook geheel van Corian gemaakt. Doordat het materiaal naadloos is verwerkt ontstaat een massief beeld met een gevoelige dieptewerking. Volgens de facility manager heeft Corian 'stardust’ kwaliteiten: een betoverend oppervlak met een fluwelen touch. Ook in de aangrenzende wachtruimte werd Corian toegepast op alle horizontale oppervlakken. “Het ziet er mooi strak uit, en is tegelijkertijd heel duurzaam en gemakkelijk schoon te maken”, aldus Willy van Wijngaarden. “De ideale combinatie van vorm en functie.”

Het kantoor van DLA Piper was verouderd en voldeed niet meer aan de eisen die de moderne advocatuur stelt. Vanwege de zeer gunstige ligging aan de Amsterdamse Zuidas werd echter besloten om niet te verhuizen maar het kantoorpand ingrijpend te renoveren. Michiel Hofman van HofmanDujardin Architecten ontwierp een totaal nieuwe front office met vergadercentrum. Voor de back office, die minder ingrijpend zou worden aangepakt, ontwikkelde hij een kleurconcept dat er uiteindelijk toe leidde dat alle advocaten intern verhuisd zijn – tot grote tevredenheid van allen.

Op de eerste verdieping kwam een groot vergadercentrum met diverse zalen. Net als op de begane grond koos de architect hier voor een consequente afwisseling van natuurlijke materialen en kleur. De zalen zijn afwisselend ‘open’ en ‘gesloten’: voorzien van glazen wandpanelen of afgewerkt met eiken fineer. “Wanneer de vertrouwelijkheid dat nodig maakt, kiezen onze advocaten een gesloten zaaltje, maar als het kan, vergadert men graag in een meer transparante ruimte”, aldus Willy van Wijngaarden. Uiteraard is de centrale balie van het vergadercentrum weer uitgevoerd in Corian, evenals de service-units in de vergaderzalen, pantries en wasmeubels in de toiletten.

Michiel Hofman zegt: “De unieke eigenschappen van Corian maken het mogelijk om heel specifieke interieuroplossingen te bedenken. Voor DLA Piper hebben we gestreefd naar ruimtes die helder en licht zijn maar ook duurzaam. Corian voldoet hieraan: het oogt licht maar is tevens uiterst robuust.” De veelzijdigheid van Corian sluit perfect aan op de designfilosofie van HofmanDujardin. De architect houdt het graag simpel: “We focussen op een krachtig idee en voeren dat dan tot het einde door. De enorme flexibiliteit van Corian is daarbij een voordeel. Het is fantastisch dat dit materiaal volstrekt naadloos kan worden verwerkt. Zo ontstaat een massief beeld met een gevoelige dieptewerking.” Het materiaal, dat geleverd is door Erbi, Alphen a/d Rijn, werd bewerkt door Merwede Interior uit Hardinxveld-Giessendam.

De ruimte waar de advocaten van DLA Piper hun dagelijks werk verrichten, wordt de back office genoemd. Het feit dat in deze kantoorruimte geen cliënten op bezoek komen, was voor Michiel Hofman geen reden om zich in te houden. “Ik vind het belangrijk dat mensen een inspirerende werkomgeving hebben met licht, kleur en natuurlijke materialen.” Hij koos voor een vloerbedekking waarin de kleur heel geleidelijk verloopt: van oranje naar rood naar blauw en groen. De afzonderlijke kamers hebben ogenschijnlijk een egale vloerbedekking, maar wie door de gangen loopt, ziet achter de glazen wanden de kleuren veranderen. De kleurrijke kamers, die rond de binnenplaats liggen, hebben een strak interieur. De aan de buitenzijde gelegen kamers zijn juist weer in natuurtinten ingericht. Ook in de back office is weer Corian toegepast op alle horizontale delen van balies, pantry’s en toiletmeubels.

 DLA Piper koos voor HofmanDujardin Architecten omdat de architecten tien jaar geleden al een barruimte voor het kantoor hadden ontworpen. Willy van Wijngaarden: “Onze sfeervolle bar bevalt zeer goed, we maken er graag gebruik van. De aangenaam moderne stijl van HofmanDujardin past bij ons kantoor.” De renovatie was een grootscheepse onderneming, omdat de advocaten tijdens de verbouwing normaal moesten kunnen doorwerken. “Dat verliep soepel”, vertelt zij, “doordat wij een extra etage in dit gebouw hebben aangehuurd. Zo ontstond er ruimte om te schuiven.” Een grondige voorbereiding deed de rest. “We hebben alles binnen budget en binnen de voorziene tijd kunnen realiseren”, zegt de facility manager tevreden.

03-05-2010 8:30

Nu de aandacht van de wereld uitgaat naar de Wereldtentoonstelling die op 1 mei in Shanghai werd geopend, heeft vloerbedekkingfabrikant egetæpper zich verdiept in de historische en culturele ontwikkelingen in de wereld sinds de eerste Wereldtentoonstelling in Londen in 1851. Resultaat: een tapijtcollectie met een focus op Wereldtentoonstellingen door de jaren heen.

'Design Spot World Expo by ege' is een vertolking van acht speciaal geselecteerde Wereldtentoonstellingen. Van de strenge Victoriaanse tijd in de jaren '50 van de negentiende eeuw tot de sociaal bewuste en vruchtbare tendensen in 2010. De collectie is ontwikkeld door de ontwerpers Karen Lund Hansen en Helle Lykke Jensen, op basis van uitgebreid onderzoek.

"De afgelopen 160 jaar zijn de verschillende Wereldtentoonstellingen een toonbeeld geweest van technische, industriële en culturele ontwikkelingen. Een beeld van de tijdgeest en de ambities, gedachten en dromen van de mens", vertelt Karen Lund Hansen. "Van het prille begin van de industrialisatie tot aan vandaag hebben Wereldtentoonstellingen mensen van alle culturen bij elkaar gebracht om hun kennis te delen, zich door elkaar te laten inspireren en van elkaar te leren."

De collectie wordt gelanceerd met een catalogus waarin de geselecteerde Wereldtentoonstellingen en de periode waarin ze plaatsvonden in woord en beeld worden beschreven en waarin de nieuwe designs worden gepresenteerd die elk op een unieke manier de essentie van een wereldtentoonstelling en de tijdgeest visualiseren.

De lijn World Expo is een onderdeel van het Design Spot-concept, waarin egetæpper voortdurend collecties presenteert die zijn gebaseerd op zeer actuele mode, trends, kunst of cultuur. Eerder lanceerde egetæpper al 'Tribal Poetry', dat was geïnspireerd op stammenculturen, en 'On the move', dat gaat over bewegingen in de grote stad.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >