Nieuws


21-04-2010 11:00

Recent heeft het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) haar nieuwe hoofdkantoor aan de Westblaak in Rotterdam betrokken. Verwol Projectafbouw heeft in opdracht van Service Dienst Rotterdam in acht weken de gehele verdieping heringericht.

Verwol is vanaf het interieurontwerp tot en met de oplevering betrokken geweest en was tevens verantwoordelijk voor de coördinatie met de betrokken partijen. Het interieur ontwerp komt van Architect Mike Klerks, Aspa.Transparantie speelt volgens Verwol een grote rol bij het nieuwe interieur. Er zijn dan ook verschillende vrijstaande overleg- en concentratie werkplekken gecreëerd die zijn opgebouwd uit Clearvision systeemwanden voorzien van glazen deuren. Ook heeft Verwol kleurrijke service units met pantry’s geplaatst waarbij de binnenafwerking geheel in één kleur is afgewerkt.  Eyecatchers zijn de grote organische vergaderruimte en de monolithische banken in het restaurant. De convector omkastingen, houten kozijnen en bestaande deuren zijn opnieuw geschilderd, passend bij het nieuwe frisse interieur.Voor de vloerafwerking is gekozen voor diversen soorten Leoxx tapijt.

16-04-2010 8:30

Madico-Starmat, groothandel in entreematten en antislipproducten, heeft op 15 april 2010 branchegenoot Propermat overgenomen. Het assortiment en de naam van Propermat blijven gehandhaafd.

Propermat is samen met zusterbedrijf Propercarpet sinds 1993 bekend als de specialist op het gebied van entreematten, logomatten en designtapijt. "De kracht van Propermat-Propercarpet kwam de laatste jaren tot uiting in het produceren en leveren van maatwerk entreematten, karpetten en designtapijt", aldus de woordvoerder van Madico. "Het assortiment van Propermat, met standaard entreematten past dan ook niet meer bij het bedrijf. Vanuit Elst bouwen ze, voorlopig nog onder de naam Propercarpet, verder aan het produceren en leveren van maatwerk logomatten, lopers, designtapijt en –karpetten."

Madico-Starmat is opgericht door Pascal Stek. Het kantoor en magazijn bevinden zich in Utrecht. De komende jaren willen zij de verkoop van de Propermat-collectie verhogen door alle kwaliteiten uit voorraad te leveren. "Het uit voorraad leveren van een groot assortiment entreematten is al jaren het sterke punt van deze onderneming", aldus de woordvoerder. "Met de In-Door en Out-Door collectie van Propermat maken wij het assortiment nog completer."

15-04-2010 16:30

Koninklijke Boon Edam heeft de opdracht verkregen voor de levering en installatie van zestien grote, hoge capaciteitdraaideuren voor het nieuwe DOHA International Airport in Qatar. Deze nieuwe luchthaven wordt gezien als de toekomstig belangrijke internationale hub naar het Midden-Oosten.
 


Sky Oryx, een joint venture tussen de bedrijven TAV (Tepe Akfen) en Taisei, heeft Archilandoor, de Boon Edam distributeur in de regio, de opdracht gegeven voor de levering en installatie van zestien hoge capaciteit Duotour-draaideuren, die worden geplaatst aan de voorzijde van de nieuwe terminal. Reeds vanaf 2006 hebben Boon Edam en Archilandoor tijdens de verschillende ontwerpstadia uitgebreid samengewerkt met de projectconsultants Bechte en Sky Oryx om te komen tot de optimale entreeoplossing voor deze state-of-the-art luchthaventerminal.

De beste oplossing voor de terminal bleek uiteindelijk de toepassing van Duotour-draaideuren. Een Duotour is een grote, energiebesparende, tweevleugelige automatische draaideur met meedraaiende vitrines en geïntegreerde automatische schuifdeuren. Door de tweevleugelige constructie ontstaan grote loopsegmenten, waardoor een aanzienlijk aantal passanten tegelijk naar binnen en naar buiten kunnen.

Omdat er een groot verschil zit tussen de buiten- en de binnentemperatuur in de terminal en er grote aantallen passagiers met bagage naar binnen en naar buiten moeten, is door Sky Oryx gekozen voor draaideuren. Door toepassing van de draaideuren is er geen directe verbinding tussen binnen en buiten, waardoor warme buitenlucht niet keer op keer gekoeld hoeft te worden door de airconditioning binnen in het gebouw.

De productie van alle zestien draaideuren vindt plaats in de productiefaciliteit bij het hoofdkantoor van Koninklijke Boon Edam in Nederland. Op dit moment staan de eerste twee draaideuren reeds gereed voor verzending naar Qatar. Deze zullen in mei 2010 geïnstalleerd worden op de luchthaven door een team van specialisten van Archilandoor onder supervisie van een specialist van Boon Edam. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de laatste deuren in oktober 2010 geïnstalleerd zullen zijn.

De nieuwe luchthaven zal, als alles volgens planning verloopt, geopend worden in juli 2011. Jaarlijks zullen er dan naar verwachting meer dan 12 miljoen passagiers door de Boon Edam draaideuren lopen.

11-04-2010 8:30

Personeelsmutaties bij Strizo Synthetics. Recent werd Geerd Jansen benoemd tot algemeen directeur van het vanuit Tilburg opererende bedrijf. Strizo Synthetics is bekend als ontdekker van het Strizo Grindtapijt en inmiddels tevens producent van kunststofvloeren.

Strizo Synthetics maakt een sterke groei door op de Nederlandse markt in zijn algemeen en op de exportmarkt in het bijzonder. Met name in de productgroepen EP Gietvloeren en Coatings zijn in het afgelopen jaar indrukwekkende projecten met Strizo producten uitgevoerd. "Recentelijk is een werk opgeleverd van 54.000 vierkante meter Strizo EP 425 Gietvloer in Roemenie. De orderportefeuille is goed gevuld en de gekozen groeistrategie maakte een uitbreiding van het management noodzakelijk", aldus de nieuwe directeur.

Geerd Jansen is een gedreven en ervaren manager binnen het marktsegment waarin Strizo Synthetics actief is. Na 15 jaar directie te hebben gevoerd binnen het huidige Relius Nederland heeft hij in de periode 1999 tot en met 2008 leiding gegeven aan de Europese Relius Groep, sinds 2006 onderdeel van BASF AG.

Aanvang 2009 heeft Geerd het in Waalwijk gevestigde Perfect Floordesign overgenomen en in het laatste jaar volledig geherstructureerd. Als all-round kunststofvloerenbedrijf richt deze onderneming zich op de zakelijke alsmede de particuliere markt met een brede range van producten.

08-04-2010 8:30

InterfaceFlor bouwt een nieuw ontwikkelde ReEntry unit op de productielocatie in Scherpenzeel. Dankzij deze investering wordt het mogelijk om van teruggenomen tapijttegels het garen en de rug (de zogenaamde backing) te scheiden. De gescheiden materialen dienen vervolgens weer als grondstof. De missie van InterfaceFlor, om in 2020 geen schadelijke impact te hebben op het milieu, komt hierdoor weer een stap dichterbij.

InterfaceFlor heeft sinds 1995 een tapijtterugnameprogramma, waarmee meer dan 90 miljoen kilo aan tapijttegels en tapijtresten is verwerkt. Binnen dit programma bestaan nu drie methoden om tapijttegels te recyclen. Het tapijt wordt schoon gemaakt en hergebruikt in sociale projecten of het wordt in zijn geheel gedowncycled tot nieuwe tapijtrug. Ook is het al enige tijd mogelijk om de gebruikte tapijttegels te verwerken tot steunbrandstof in de cementindustrie, waardoor minder ruwe grondstoffen nodig zijn.

Met de nieuwe investering wordt het mogelijk om van de teruggenomen tapijttegels het garen van de backing te scheiden. Het herwonnen garen wordt door de garenfabrikant verwerkt tot nieuw garen en het backingmateriaal kan weer worden verwerkt tot nieuwe tapijttegels. InterfaceFlor is  de eerste tapijtfabrikant in Europa die op deze manier haar producten kan recyclen.

Levenscyclusanalyses bewijzen op een objectieve manier dat het scheiden, herwinnen en herverwerken van de garens en backing een positieve bijdrage levert aan het reduceren van de voetprint van tapijttegels. In vergelijking met andere tapijtbackings zoals EVA of polyolefine, heeft de Graphlex backing de laagste milieu impact. InterfaceFlor voert daarom de Graphlex als standaardbacking.

Voor levenscyclusanalyses werkt InterfaceFlor samen met GUT, de brancheorganisatie voor milieuvriendelijk tapijt. De bedrijfsprocessen en producten worden frequent beoordeeld op afwezigheid van ongewenste emissies. Alle InterfaceFlor producten worden door GUT gecertificeerd om ook een gezond binnenklimaat te waarborgen. De milieugegevens van InterfaceFlor producten zijn vastgelegd in een Milieu Product Verklaring. Zo'n verklaring geeft een objectief beeld van de milieubelasting van een product.

Ton van Keken, Senior Vice President Operations van InterfaceFlor: "Om een vaste aanvoer van grondstoffen te creëren wil InterfaceFlor graag het Evergreen Lease concept op tapijttegels introduceren. Hiervoor wordt momenteel met verschillende partijen gekeken naar de mogelijkheid om tapijt te leasen in een constructie waarbij InterfaceFlor eigenaar blijft van de tegels."

InterfaceFlor heeft de milieu-impact van haar bedrijfsprocessen door een gecombineerde duurzaamheidstrategie op het gebied van efficiency, effectiviteit en innovatie weten te verminderen. Door het verhogen van het aandeel gerecycled materiaal in zowel de garens als de rug van de tapijttegel wordt de hoeveelheid benodigde, virgin materialen steeds verder teruggebracht. Ton van Keken: "Met deze investering zet InterfaceFlor een grote stap in de richting van Mission Zero, onze doelstelling is om voor 2020 alle negatieve impact op het milieu van onze producten en bedrijfsvoering te elimineren en zelfs een herstellende bijdrage te leveren aan het milieu."
 

07-04-2010 9:06

Domo Contract Flooring heeft onlangs de bedrijfsnaam veranderd in modulyss. De tapijttegelproducent richt zich voortaan enkel nog op de creatie en productie van modulaire tapijttegels voor de Europese contractmarkt. Modulyss gaat naar eigen zeggen terug naar de essentie van vloerbekleding: kwaliteit. Dat vertaalt zich volgends de Belgische firma onder andere in een kwaliteitsgarantie van 15 jaar.

Vanaf heden zal modulyss uitsluitend nog modulaire vloerbedekking produceren voor kantoren, openbare gebouwen, hotels, winkelketens of bijvoorbeeld meeting rooms. Bij deze gebouwen met gemiddeld grotere oppervlaktes zijn tapijttegels immers vaak een snelle maar ook budgetvriendelijke oplossing. De commercialisering van tapijttegels voor particuliere toepassingen wordt voortaan behartigd door Domo Tiles, gevestigd in het Belgische Oudenaarde.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >