Nieuws


29-03-2010 10:00

InterfaceFLOR is het eerste Europese bedrijf met een Milieuproductverklaring (EPD) voor tapijttegels. Zowel de Scandinavian Collection, Elevation als de Straightforward-tegel beschikken over het geverifieerde certificaat dat alle bestanddelen en milieueffecten gedurende de levenscyclus vermeldt.

Met de universele ingebruikname van de Milieuproductverklaring hoopt InterfaceFLOR dat er een eind komt aan de intransparante en commercieel gemotiveerde wirwar aan milieulabels. InterfaceFLOR maakt al geruime tijd gebruik van levenscyclusanalyses (LCA's) om de milieueffecten van al zijn producten en processen te meten. Met de Milieuproductverklaring EPD (Environmental Product Declaration) kan InterfaceFLOR de milieueffecten nog nauwkeuriger bepalen.


"Standaardisatie en validatie door een onafhankelijke partij verduidelijken de uitgebreide productinformatie aanzienlijk", aldus het bedrijf. Milieuproductverklaring (EPD) Milieuproductverklaringen zijn gebaseerd op duidelijk omschreven, EU-brede productcategorisatieregels. De verklaringen maken de milieueffecten van bouwproducten inzichtelijk en leveren de data die voor groene bouwcertificeringsystemen zijn vereist. Daarnaast ondersteunen de verklaringen architecten in hun streven om duurzame gebouwen te ontwerpen.


Ton van Keken, algemeen directeur van InterfaceFLOR Europa: "We leven in een tijdperk van 'greenwashing', waarin te grote claims en manipulatie van de feiten de grenzen tussen waarheid en hype doen vervagen. De EPD, die samen met de GUT -de milieuorganisatie van de tapijtindustrie- is ontwikkeld, biedt een ongeëvenaard niveau van gevalideerde informatie over de milieuprestaties van verschillende producten. Dit is een grote stap voorwaarts naar transparantie binnen de industrie. Onze klanten hoeven nu alleen maar naar de feiten te kijken om hun eigen conclusies te kunnen trekken. Wij hopen dat ongeloofwaardige claims en certificeringen op basis van bedrijfseigen systemen hiermee verdwijnen en dat een EPD de belangrijkste informatiebron is die bedrijven zullen gebruiken om hun vloerproducten te specificeren."
 

17-03-2010 8:43

Cees Groenewegen, algemeen directeur van Amorim Benelux, heeft besloten om per september 2010 zijn functie neer te leggen. In die maand is Groenewegen exact vijf jaar eindverantwoordelijke geweest voor de internationale handelsonderneming in vloeren- en kurkproducten.

Groenewegen heeft dan in totaal 13 jaar voor de Amorim-groep gewerkt, waarvan drie jaar op het internationale hoofdkantoor in Portugal. Cees Groenewegen zal zich als zelfstandig consultant gaan vestigen, waarbij er naar eigen zeggen een zeer sterke band met de Amorim-groep blijft bestaan. Zowel Groenewegen als de Amorim Groep hechten eraan te benadrukken dat deze wijziging verloopt zoals gezamenlijk gepland en in volledige harmonie. Als opvolger is René Wooldrik aangesteld.

René Wooldrik heeft uitgebreide ervaring in de vloerenbranche, zowel in Nederland als internationaal. Hij heeft vele jaren voor Kährs gewerkt in verschillende functies en in verschillende landen. Van 2003 tot 2008 was hij als managing director Benelux & Frankrijk actief. Op dit moment is Wooldrik nog als agent voor LM-Flooring werkzaam. Doordat Wooldrik al in mei 2010 in dienst treedt bij Amorim Benelux kan er een uitgebreide inwerkperiode plaatsvinden.

05-03-2010 14:25

Het Belgische Beveka sales, gespecialiseerd in de levering van houten plaatmaterialen, opent binnenkort haar deuren voor alle klanten, architecten en overige geïnteresseerden. Iedereen is welkom van 22 tot en met 31 maart.

"Dit gebeuren heeft plaats op de locatie in Merksem", meldt het bedrijf. "Maar een aansluitend en geleid bezoek aan de productie-unit te Malle behoort tot de mogelijkheden."

De open dagen zijn voor iedereen te bezoeken, mits er van tevoren een afspraak is gemaakt. "Belangstellenden kunnen dus het best even contact opnemen zodat we alles goed kunnen inplannen."


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >