Nieuws


25-02-2010 9:45

Wat al kort na Europarket 2008 duidelijk werd, wordt ook bevestigd door de cijfers van de vorige editie. Een duidelijke meerderheid onder zowel de bezoekers als de standhouders gaf aan dat ze de voorkeur geeft aan Kortrijk Xpo als vaste standplaats voor Europarket. Na overleg met de stuurgroep van Europarket werd daarom beslist om voor één en dezelfde plaats te blijven kiezen, dit met het oog op internationale groei.

"Europarket 2010 blijft net als de traditie het wil een drie dagen durende beurs

(25, 26 en 27 april 2010) in de hallen 1, 2 en 4. De dagen van afspraak worden zondag 25, maandag 26 en dinsdag 27 april 2010", geeft Exhibition Manager Nathalie Sandra mee. "De beurs zal open zijn van 9 tot 18 uur; de laatavond opening wordt geschrapt."

De krachtlijnen van Europarket 2010 zijn duidelijk. De organisatie mikt nadrukkelijk op de plaatsers en de internationale aankopers. Het is immers de bedoeling dat Europarket niet enkel een sterke Benelux-beurs blijft, maar ook dat er blijvend werk gemaakt wordt van een ruimere internationale uitstraling. Informatieverstrekking, internationale randactiviteiten en nieuwe producten en trends blijven de hoofdrol spelen op een beurs waar zaken gedaan worden op mensenmaat. Kortom: het presenteren van noviteiten in een aangename sfeer, op een totaal andere manier dan bij de ‘grotere internationale broers'.

"Europarket is sinds jaar en dag dé plaats van afspraak voor de plaatser. Uiteraard blijven zij een hoofdrol spelen, zij immers helpen het succes van Europarket bepalen", gaat Nathalie Sandra verder. "Het belang van de plaatser zetten wij in 2010 nog nadrukkelijker in de verf, zowel in de wandelgangen als op de beursvloer zelf. Het is nog te vroeg om onze manier van werken voor te stellen, wel kan ik kwijt dat het sleutelwoord convivialiteit wordt. De vakman moet zich meer dan welkom voelen in Kortrijk!"

"Onze tweede aandachtspool wordt gevormd door de internationale aankopers. Omdat zij in de eerste plaats op zoek zijn naar nieuwigheden besteden we daar heel wat aandacht aan. Hierbij betrekken we ook onze exposanten, die we maximaal stimuleren om op hun stand noviteiten te ‘pushen'. Daarnaast willen we meerdere landenpaviljoenen creëren, waardoor Europarket 2010 een nog grotere internationale uitstraling krijgt."

En verder? Tijdens de voorbije editie werd de kaart getrokken van meer branchegerichte randactiviteiten. Dit bleek een schot in de roos, waardoor besloten werd om verder te bouwen op initiatieven als de Innovation Awards, het Adviesplein, de Internationale parketlegdemonstraties,  seminars en de Award voor de ‘Mooiste stand'.

"De stuurgroep en wijzelf zijn momenteel druk bezig met de praktische uitwerking hiervan", aldus nog Nathalie Sandra. "Zo staat vast dat de Innovation Awards verder uitgewerkt worden en is de kans zeer groot dat er voor het eerst op de beursvloer gezorgd wordt voor animatie, die optimaal moet bijdragen tot de gezelligheid van de beurs."


Zie ook:
Kortrijk als standplaats
Europarket in de lift
Internationaal deelnemersveld parketbeurs
Ruim half jaar voor de beurs
Europarket 2008 in Kortrijk

 

25-02-2010 9:30

 

Het AntiBacterieel glas van AGC Glass Europe is in tal van toepassingen te zien, zowel in wandbekleding als meubilair specifiek voor ruimten waar hygiënische eisen gelden. Zo ook in twee ziekenhuizen in Bulgarije te weten St. Ivan Rilsky en Pirogov.

In het nieuwe St. Ivan Rilsky-ziekenhuis in Stara Zagora is 376 vierkante meter beige Lacobel AB lakglas verwerkt. Het Pirogov-ziekenhuis in Sofia bevat zo’n 450 vierkante meter van dit glas in de verschillende kleuren blauw, groen, beige en wit. Dit glas is voorzien van een 'safe' veiligheidsfilm. Het werd met name aangebracht op de muren van operatiezalen en kraamafdelingen.
In het Pirogov-ziekenhuis is het AB-glas ook op andere plaatsen te zien. In gelakte uitvoering met Lacobel AB op verscheidene meubels (kasten, laden) en in doorzichtige uitvoering met Planibel AB in de deurprofielen tussen de operatiezalen.
AntiBacterieel glas van AGC Glass Europe elimineert volgens de firma 99,9 procent van de bacteriën die zich erop afzetten. Bovendien vermijdt het de proliferatie van schimmels. Een opmerkelijke prestatie waardoor dit glas vooral zeer geschikt is voor plaatsen waar speciale hygiënische maatregelen vereist zijn.

Zie ook:

Nieuw r&d-centrum AGC
Gevelrenovatie met bedrukt glas
Interieur 08 Kortrijk start vandaag
IF Design Awards voor glasproducten

 

25-02-2010 8:53


Boerhof Projectinrichters heeft naar eigen zeggen binnen Europa de eerste Cradle to Cradle-tapijttegel geleverd en gelegd. De tegel ligt in Deventer bij Dienst Regelingen (een agentschap van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Fabrikant van de tapijttegel is Desso.

Een Cradle to Cradle-tapijttegel is een tegel die tot nieuwe grondstoffen verwerkt kan worden. Met die grondstoffen worden weer nieuwe tapijttegels geproduceerd. Voor een overheidsinstantie als het Ministerie van LNV is het duurzaamheidsaspect uiteraard belangrijk. Het ministerie vroeg Boerhof Projectinrichters dan ook om een maatschappelijk verantwoord inrichtingsconcept voor hun kantoorlocatie.

Door goede wederzijdse contacten was Boerhof op de hoogte van de ontwikkeling van een Cradle to Cradle-tegel bij fabrikant Desso. "Boerhof ziet zichzelf als intermediair tussen de ideeën van een klant en de mogelijkheden die leveranciers kunnen bieden."

Desso is overigens niet de enige fabrikant van tapijttegels die inzet op duurzaamheid. Ook een aanbieder als InterfaceFLOR is onder het motto 'MissionZero' al jaren bezig met de milieuvreindelijke productie van tapijttegels.

Zie ook:
NOW Flagshipstore
Lezing van Steelcase en OCS
Duurzaamheid in het interieur
Ahrend richt gedeelte ICSE in
Desso zet in op hergebruik
Duurzame wand- en vloerbekleding
Ray Anderson bij InterfaceFLOR


25-02-2010 8:34De Balta Group was prominent aanwezig op Domotex 2010 in Hannover, de belangrijkste internationale vakbeurs voor vloerbekleding. Alle divisies van Balta - Balta Rugs, Balta Broadloom, ITC en Balterio – toonden er hun nieuwste producten. Daarmee hoopt de firma aan te tonen dat de Balta Group veel blijft investeren in nieuwe technologieën en design. Balta Broadloom vindt 'Domotex het ideale internationale forum om een breed gamma aan nieuwe collecties te introduceren'.

Zie ook:
Parket Vakdagen 2010
'Binnenruimte doortrekken naar buiten'

12-02-2010 10:01

Het internationale programma EcoCommercial Building, waarin Bolidt Kunststoftoepassing samen met Bayer Materialscience een actieve rol speelt, heeft een overeenkomst gesloten met het in Abu Dhabi gevestigde Masdar. Doel is om de ontwikkeling van energie-efficiënte gebouwen met lage lifecycle kosten in een subtropisch klimaat te stimuleren.

De uitgebreide kennis en ervaring van Bolidt Kunststoftoepassing met isolatiewaarden van vloeren zal worden gekoppeld aan de specifieke kennis van Masdar op het gebied van CO2-arme energiebronnen. Masdar, een 100 procent onderdeel van de Mubadala Development Company, houdt zich bezig met het ontwikkelen van duurzame energieoplossingen. De overeenkomst focust zich op de ontwikkeling, in nauwe samenwerking met Bolidt en andere partners in het programma EcoCommercial Building, van een revolutionair gebouwconcept, waarvoor een prototype zal worden gerealiseerd in Masdar City, Abu Dhabi.

Het Masdar City prototype wordt een model voor energie-efficiënt and economisch bouwen, waarbij state-of-the art ontwerpen en technieken voor een subtropisch klimaat worden geïmplementeerd. Het gebouw zal gaan fungeren als hoofdkantoor voor het EcoCommercial Building Programma in het Midden-Oosten en wordt een permanent tentoonstellings- en trainingsplatform voor alle mogelijke partijen die zich bezighouden met eco-commercial construction.

Masdar City geldt als een ontwikkelcentrum voor clean-technology. De energievoorziening is volledig gebaseerd op duurzame energiebronnen, zoals zon, water en wind. Meer en meer wordt Masdar City wereldwijd gezien als het centrum voor innovatie, onderzoek, productontwikkeling en de winning van duurzame energie. Het internationale bureau voor duurzame energie (IRENA) zal zich eveneens vestigen in deze stad in Abu Dhabi.

Op verzoek van Bayer Materialscience is Bolidt al in het najaar 2009 toegetreden als partner om het programma ‘EcoCommercial Building’ concreet invulling te gaan geven. In het programma werken toonaangevende partijen in de bouwindustrie wereldwijd samen om duurzame materialen, systemen en technologieën te ontwikkelen, waarmee economisch efficiënte gebouwen worden ontworpen, die het milieu maximaal ontzien.

“Gebouwen zijn voor meer dan 40 procent verantwoordelijk voor het energieverbruik in de wereld en veroorzaken 20 procent van de CO2 uitstoot”, vertelt ir R.W. Bol, directeur van Bolidt. “De strategische samenwerking binnen het programma EcoCommercial Building zal leiden tot nieuwe, innovatieve oplossingen, die Masdar City ondersteunen om haar ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te realiseren.

Ook Dr. Sultan Ahmed Al Jaber, CEO van Masdar, is blij met de samenwerking. Tegenover Bayer zei hij: “Door de coöperatie met partijen zoals Bayer maken we een significante stap voorwaarts in ons gezamenlijke streven om bouwconcepten te ontwikkelen, die zowel op economisch als milieugebied duurzaamheid stimuleren.”

12-02-2010 10:00

Deze maand bestaat ADO Projectstoffen 5 jaar. De projectstoffen afdeling van ADO werd begin 2005 opgestart en heeft in deze relatief korte periode in de sector van interieurstoffen voor de professionele markt toch al een behoorlijk marktaandeel weten op te bouwen.

Voordat de lancering van ADO Projectstoffen plaatsvond was ADO alleen actief op de private markt. Binnen deze private markt richt ADO zich nog altijd op de vakspecialisten in de woninginrichtingbranche. ADO Projectstoffen heeft echter een andere focus en legt zich voornamelijk toe op projectinrichters, architecten en eindgebruikers.

ADO Projectstoffen beschikt over een collectie stoffen die bij uitstek zeer geschikt zijn voor de professionele markt. ADO kent een grote gevarieerde collectie projectstoffen: van vederlichte vitrage tot zware overgordijnen, verduisteringstoffen en soepel vallend Cordon koordgaren. Alle stoffen zijn gemaakt van brandvertragende garens; een verplichting wanneer het gaat om interieurstoffen voor de horeca of openbare gelegenheden.

De aparte projectstoffen afdeling binnen ADO houdt zich uitsluitend bezig met deze projectmarkt. Een team van interne en externe specialisten op het gebied van professionele raamdecoratie zijn dagelijks bezig om adviezen te geven om zo samen met de klant tot het gewenste resultaat te komen.

"De ontwikkeling van ADO Projectstoffen zal ook de komende jaren door blijven gaan, want de afzetmogelijkheden in deze professionele markt blijven, ondanks het huidige economische tij, zeer groot", meldt het bedrijf.
 

09-02-2010 15:05

Parket Vakdagen is drie dagen, 29, 30 en 31 maart, lang een trefpunt waar ondernemers en relaties binnen de parketbranche elkaar ontmoeten. Exposanten krijgen de gelegenheid vakinformatie uit te wisselen, producten en/of diensten te tonen, contacten te leggen, vervolgafspraken te maken en in een sfeervolle, verkoopbevorderende ambiance zaken te doen. De exposanten zijn de producenten, importeurs, toeleveranciers en groothandelaren van onder andere parket-, laminaat-, PVC- en kurkvloeren, ondervloeren, olie, lak- en lijm, onderhoudsproducten, gereedschappen en aanverwante artikelen.

www.evenementengorinchem.nl

03-02-2010 15:06

Raambekleder Hunter Douglas neemt zijn Europese branchegenoot Faber-Benthin over van het Deense VKR. Dit maakte Hunter Douglas onlangs bekend.

Faber-Benthin heeft een jaaromzet van ongeveer 60 miljoen euro. Er werken vijfhonderd mensen. Het bedrijf heeft fabrieken in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Denemarken en Frankrijk. Volgens Hunter Douglas-topman Aad Kuiper biedt de overname 'het bedrijf de kans om de operationele doelmatigheid te verbeteren en het bereik te vergroten'.

 

01-02-2010 15:11

Op dit moment gaande in Gent: de beurs Intirio. Het evenement op het gebied van interieurdecoratie duurt tot en met woensdag 3 februari en zal volgens de organisatie ook dit jaar weer vele (deels Nederlandse) bezoekers trekken.

De beurs beslaat een viertal hallen waar ruim 200 deelnemers hun kunsten op het gebied van interieurdecoratie tonen. "Kwaliteit is én blijft een basiscriterium in de selectie van de exposanten en hun aanbod", stelde de beursorganisatie bij aanvang van het evenement. "Het compacte karakter van de beurs, gekoppeld aan hoogwaardige kwaliteit, vormt haar overtuigende kracht."

Deelnemers aan de beurs zijn vooraanstande merken uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal en Groot-Brittannië. Het accent van Intirio ligt volgens de organisatie op innovatie en inspiratie. Bovendien is er een speciaal forum voor de projectmarkt alsmede een 'Ecofriendly platform.


Op het trendforum bij de ingang van Hal 3 wordt de trend van morgen getoond: SLOW. Drie concrete interieurconcepten spelen hierop in: Englishness, Wastelands en Self Design.


Intirio 2010 wordt gehouden in Flanders Expo Gent van zondag 31 januari tot en met woensdag 3 februari. 
 

01-02-2010 15:10

Opmerkelijk nieuws uit de vloerenwereld: Desso Group maakt vandaag de overname van Enia Carpet NL Holding BV bekend. Enia levert onder meer tapijt voor de Europese kantorenmarkt.  

In 2009 zetten de winstgevende onderdelen van Enia Carpet NL Holding BV 50 miljoen euro om. Onder de merknamen Parade en Bonaparte ontwikkelt, produceert en verkoopt Enia topkwaliteit tapijt voor de consumentenmarkt, met name in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Daarnaast verkoopt Enia tapijt voor de Europese kantorenmarkt.

Stef Kranendijk, CEO van Desso: "Wij verwelkomen de professionals van Enia van harte om onze gezamenlijke business te versterken. Met de toevoeging van de geweldige merken Parade en Bonaparte zal Desso Group, samen met haar eigen Desso merk, marktleider op de Nederlandse tapijtmarkt voor consumenten worden. Daarnaast is Parade het enige echte high end Europese tapijtmerk voor de consumentenmarkt met verkopen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk." 

Desso sloot 2009 positief af en realiseerde voor het derde achtereenvolgende jaar een significante groei in marktaandeel en winstgevendheid, zowel met tapijt als met kunstgras. De overname van Enia zorgt volgens Desso voor een verdere versterking van de positie van Desso op de Europese tapijtmarkt. "Momenteel zijn we al marktleider op het Europese vasteland, waar het gaat om tapijttegels voor de kantorenmarkt en hebben we een sterke wereldwijde positie op de markt voor hotels, cruiseschepen en luchtvaartmaatschappijen."

De overname van Enia maakt Desso eveneens een belangrijke speler op de consumentenmarkt, met een leidende marktpositie in Nederland en een nummer twee positie in Duitsland. De definitieve uitvoering van de transactie is nog wel onderhevig aan de goedkeuring van de NMA en positief advies van beide ondernemingsraden.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >