Nieuws


24-09-2009 9:07


De Balta Group, producent van kamerbreed tapijt, karpetten en laminaatparket, stelt 88.000 kubieke meter dakoppervlakte in zijn vestiging te Sint-Baafs-Vijve ter beschikking voor een project dat de grootste zonnestroominstallatie op bedrijfsdak in de Benelux zal worden. De totale dakoppervlakte van alle Balta vestigingen in België alleen al bedraagt 61 hectare of 610.000 kuub.
image007
"Er is dus nog ruim potentieel voor bijkomende projecten in de toekomst", aldus Jules Noten, CEO Balta Group. Enfinity (Waregem), internationale speler in hernieuwbare energie, is op 21 september 2009 gestart met de installatie van dit ambitieus project. Bert Vanwambeke, Purchasing Director Balta: "We kozen finaal voor Enfinity omwille van hun bewezen expertise, referenties en snelheid van uitvoering."
image001
Op het bedrijfsdak worden dit najaar ruim achttienduizend zonnepanelen aangebracht met een totale paneeloppervlakte van zo'n 30.000 vierkante meter. De installatie heeft een vermogen van 4,2 Mega Watt piek (MWp). De zonnepanelen zullen daarmee een gemiddelde stroomopbrengst opleveren van 3,6 miljoen Kilo Watt uur per jaar. Mike Top, Energy Manager Balta Group: "Dit komt overeen met het stroomverbruik van twaalfhonderd gezinnen."

Balta zal een deel van de groene stroom kunnen benutten voor haar eigen bedrijfsactiviteiten. Eventuele overschotten kunnen terugvloeien naar het openbaar net. Over een periode van 20 jaar zal hierdoor 34,6 mio kilogram CO2-emissie vermeden worden.

Enfinity huurt het dak van Balta en plaatst er via een recht van opstal voor 20 jaar zonnepanelen op. Balta geniet, naast het huurgeld, van een goedkopere en stabiele stroomfactuur. Bovendien helpt Balta mee de Europese doelstellingen op vlak van hernieuwbare energie te bereiken. Enfinity kan deze projecten realiseren dankzij de opbrengsten van de geproduceerde stroom en de Groene Stroom Certificaten van de Vlaamse Overheid.

"Balta's keuze om zelf producent van groene stroom te worden kadert binnen een ruimere duurzaamheidsvisie waarbij de verbetering van haar energie efficiëntie en de reductie van CO2-emissie een belangrijke rol speelt. "Als marktleider nemen we graag verantwoordelijkheid om onze ecologische footprint te reduceren", aldus Geert Vanden Bossche, Marketing Director van Balta.

Balta voorziet in 2010 uitbreiding van dit initiatief naar andere Balta sites in Waregem en Tielt.

Zie ook:
'Binnenruimte doortrekken naar buiten'
Kleur en hoog-laag-contrasten
Jules Noten volgt Marcus Billman op
Nadruk op innovaties
Vloerspecialist rondt verhuizing af
Balta Rugs is verhuisd
Vloerbedekkingleverancier goes virtual
Minimalistische look
Robuust tapijt
Tweejarig contract Balta met Bénéteau
Vier kwaliteiten kamerbreed tapijt
 

24-09-2009 8:55


Per juli 2009 is Breedveld de eerste speler in de markt van mobiele wandsystemen, die zijn VCA**- en ISO-certificeringen compleet heeft. Het betreft zowel ISO 9001, ISO 14001, als ook het VCA**-certificaat. Met het verkrijgen van de certificaten, wil Breedveld mobiele wandsystemen letterlijk bewijzen dat het zijn bedrijfs-, kwaliteits- en milieubeleid op orde heeft.

Met de ISO 9001 certificering toont Breedveld aan dat het zijn management- en kwaliteitsbeleid voor elkaar heeft. Wat wil zeggen dat het totale bedrijfsproces, inclusief kwaliteitsbeleid, volledig gedocumenteerd en gecommuniceerd is. Een belangrijk bijkomend aspect van dit kwaliteitsonderzoek wordt gevormd door de positieve resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek.

Ook het Milieumanagementsysteem van Breedveld is aan een externe analyse onderworpen. De ISO 14001 certificering geeft aan dat het bedrijf op structureel verantwoorde wijze met zijn milieubeleid omgaat. Denk aan procedures ten aanzien van recycling van wanden, milieueisen met betrekking tot samenwerkende productleveranciers en de wijze waarop met afvalscheiding wordt omgesprongen.

Het VCA-certificaat staat letterlijk voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. De bijbehorende twee sterren maken de wandenspecialist tot een extra aantrekkelijke samenwerkingspartner voor gerenommeerde opdrachtgevers, omdat het bedrijf hiermee aantoonbaar maakt dat het ook als hoofdaannemer zijn kwaliteit bewezen heeft. Dit is belangrijk voor Breedveld, omdat steeds meer opdrachtgevers uit het onderwijs, hotelwezen en (semi)overheid het 'twee sterren certificaat' als eis stellen.

Breedveld produceert en levert mobiele paneel- glas- en schuifwandoplossingen voor de utiliteitsbouw, school- en hotelsector.

 

04-09-2009 16:16


MoOD staat in de startblokken. Deze Brusselse stoffenbeurs - de vervanger van Decosit - vindt plaats van dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 september in de Expo in Brussel.

"We wilden het hart van de decoratieprofessional veroveren en kozen voor een rebranding", aldus de beursmanager over de naamswijziging van het evenement. "Ons doel is een nieuwe impuls te geven aan de interieurdecoratiemarkt. MoOD – Meet only Original Designs – is dan ook een vakbeurs met ambitie. Op MoOD staan 280 bedrijven en meer dan duizend managers klaar om mee aan de toekomst te bouwen."
 

04-09-2009 8:43


Deze week viert tegeltapijtfabrikant Interface dat Ray Anderson, oprichter en voorzitter van Interface Inc., 15 jaar geleden begon met de koers om ‘s werelds eerste volledig duurzame bedrijf te worden in 2020.

De zogenoemde 'Mission Zero' speelt een centrale en beslissende rol in de wijze waarop alle strategische en uitvoerende beslissingen binnen Interface worden genomen.

In 1994, na het lezen van “The Ecology of Commerce’ van Paul Hawken, realiseerde Anderson zich dat de wijze waarop zijn bedrijf handelde, de ‘take, make, waste’ cyclus van het produceren van goederen, fundamenteel fout was.

Anderson en zijn Interface begonnen aan een 'mid-course correction', die het business model van Interface zo inrichtte dat bij elke beslissing de milieu-impact in overweging wordt genomen. "Hiermee is Interface een industriële pionier", aldus een woordvoerder van het bedrijf, dat in Nederland kan beschikken over een productielocatie in Scherpenzeel.

Zie ook:
Ray Anderson bij InterfaceFLOR
Design én duurzaamheid
Ecometrics resultaten gepubliceerd
Ruim 200.000 vierkante meter tapijt
Kubermann kiest voor Interface
Jaarverslag Interface Inc 2007
'Totale duurzaamheid' InterfaceFLOR
Interface plust 18 procent
Mission Zero
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >