Nieuws


18-02-2009 9:01

Koninklijke Mosa en afvaldienstverlener Van Gansewinkel zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. De ondernemingen starten met het gescheiden inzamelen en recyclen van keramiek om tot een grondstof te komen voor de productie van tegels. Hierbij wordt het Cradle to Cradle-concept toegepast.

Na succesvolle eerste proeven investeren Van Gansewinkel en Mosa nu verder in onderzoek en ontwikkeling. Hierbij brengt Van Gansewinkel kennis in op het gebied van inzamelmethodiek, recycling en materiaalstromen. De primaire focus van Mosa ligt op een innovatief productontwerp en productieproces voor de nieuwe grondstoffen.
 

11-02-2009 8:40

Het nieuwe Stadsdeelkantoor Zuideramstel te Amsterdam bestaat uit ongeveer 9.400 vierkante meter bruto vloeroppervlak kantoren, vergader- en publieksruimte. Het pand is ontworpen door Claus en Kaan Architecten. OTH (Ontwerpgroep Trude Hooykaas) heeft het interieurontwerp verzorgd. Verwol Projectafbouw plaatste de V-100 verdiepingshoge glaswanden en deuren.

Het interieur is maximaal open gehouden. Ramen zijn van vloer tot plafond doorgetrokken, open vloeren hebben geen  kolommen en verder zijn er zo min mogelijk andere obstakels. Naast flexibiliteit heeft het gebouw chique-sobere zakelijkheid als kenmerk. Naast de verdiepingshoge glaswanden wordt het toppunt van flexibiliteit bereikt door de mobiele paneelwanden. Deze bestaan uit zeven met melamine afgewerkte panelen. Op die manier is de vergader- en trouwzaal gemakkelijk op te delen in twee aparte ruimtes.
De kleurrijke spreekkamers in de centrale hal zorgen voor bonte entreeruimte. De spreekkamers zijn opgebouwd uit het Clearvision glaswandsysteem van Verwol. Deze zijn geleverd in de kleur ‘Chinese Blue’. Dat maakt ze tot echte blikvangers.
Op de vier verdiepingen die het gebouw telt, zijn in totaal ruim 75 kastenwanden geplaatst. Allen voorzien van esdoorn fineer en afgelakt in blanke UV lak. Een aantal kastenwanden zijn ingebouwd. Dat zorgt voor een gestroomlijnd interieur zonder al te veel obstakels. Tenslotte heeft Verwol systeemplafonds in het gehele gebouw verzorgd, dit in opdracht van de aannemer Dura Vermeer.

06-02-2009 16:30

Binnenkort houdt Ecophon, leverancier van akoestische wanden en plafonds, opnieuw en seminar. Tijdens het interactieve seminar ‘Duurzame habitat! Hoe comfortabel is dat?’ kunnen belangstellenden in één middag alles weten komen over de laatste ontwikkelingen, mogelijkheden, trends en praktijkervaringen met betrekking tot een duurzame werk- en leefomgeving.

Tijdens de bijeenkomst zullen futurist Marcel Bullinga en deskundigen Henk Waalwijk (SenterNovem), Henk Drost (Steelcase Nederland) en Marlies Rohmer (Architectenbureau Marlies Rohmer) ingaan op de vraag of duurzame werk- en leefomgevingen ook comfortabel kunnen zijn. Verder zullen prof. dr. ir. Anke van Hal (praktijkhoogleraar Sustainable Housing Transformation en prof. Sustainable Building Center for Sustainability aan de Nyenrode Business Universiteit) en Marcel van den Bunder (commercieel directeur PSV, de eerste voetbalclub in Nederland die 100 procent klimaat neutaal opereert), hun visie geven op een duurzame habitat.

04-02-2009 8:33

De firma DHV gaat het akoestisch ontwerp verzorgen voor het Taipei Performing Arts Centre in Taiwan. Het bedrijf doet dit in opdracht van het Office for Metropolitan Architecture (OMA) uit Rotterdam.

Het Taipei Performing Arts Centre omvat drie theaters. Het zogenoemde Grand Theatre van 1500 stoelen zal voor zowel drama als opera gebruikt kunnen worden. Beide typen uitvoeringen vereisen een andere akoestiek. DHV maakt dit mogelijk door middel variabele akoestiek: met beweegbare plafondelementen in het Grand Theatre kan het volume van de zaal worden gevarieerd. De benodigde langere nagalm voor opera is op deze manier mogelijk.
Daarnaast zullen de drie verschillende theaters zowel afzonderlijk als in combinatie gebruikt kunnen worden. De geluidisolatie van elk theater moet dus flexibel zijn. Met een combinatie van verplaatsbare wanden kan voor verschillende indelingen de benodigde isolatiewaarden gehaald worden en tegelijk de circulatie binnen het gebouw gewaarborgd worden.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >