Nieuws


17-12-2009 9:49


Bolidt Kunststoftoepassing heeft onlangs het Rating 1 Certificaat uit handen van Dun & Bradstreet (D&B) ontvangen. De D&B Rating staat al jaren synoniem voor een betrouwbare indicatie van de kans op een aankomend faillissement en de kredietwaardigheid van een bedrijf. De score-indicators lopen van 1 tot 4. Een score van 1 is het beste resultaat, dat in Nederland door slechts 18 procent van de bedrijven wordt behaald.

Bolidt getuigt met deze onafhankelijk verkregen rating ook tijdens de huidige neerwaartse economische conjunctuur een betrouwbaar, financieel sterk en gezond bedrijf te blijven. De D&B Rating is een objectieve, universele analysemethode die internationale vergelijkingen mogelijk maakt. Hiervoor worden iedere dag openbare gegevens verzameld en ingevoerd in de D&B Databank. De rating wordt automatisch door het systeem geüpdate en is daarom een betrouwbare reflectie van de actuele stand van zaken.

Dun & Bradstreet is blij juist in deze moeilijke economische tijden positieve berichten te kunnen verspreiden door hun klanten en niet-klanten met een rating 1 score in het zonnetje te zetten.

Zie ook:
Symposium 'Stedenbouw: Vak of Vacuüm'
Parket Vakdagen 2010
Verwarming met houtpellets
Bolidtop in duurzaam schoolgebouw
Moving Rooms
KCAP wint Archicup
Nieuw stadskantoor in Roxbury
Designing in Teheran
Coating van Bolidt
Kunststof coating vergroot esthetisch effect
Bolidt in Berlijnse bieb
Bolidt in Staatsbibliotheek Berlijn
Bolidtop Bubblebar siert VIP-bar
Bolidt streeft naar functioneel design
 

17-12-2009 9:31


Met ingang van 1 januari 2010 worden de activiteiten van Nederpelland voortgezet door het moederbedrijf Parthos (voorheen Pella), producent van mobiele wandsystemen en interieurbouwer .

Het producten - en diensten pakket van Nederpelland zal met deze overname sterk uitgebreid worden. Zo zullen onder de Parthos vlag nieuwe glasschuifwanden, (automatische) schuifdeuren, interieurbouw en toeleveractiviteiten worden aangeboden.

Parthos beschikt naast haar uit 18.000 vierkante meter bestaande fabriek in Panningen over twee productiebedrijven in Azië. Hier worden onder Europees kwaliteitsmanagement seriematige halffabrikaten en eindproducten van staal, hout, glas en aluminium geproduceerd.

Zie ook:
Opdracht van ruim 10 miljoen euro
 

16-12-2009 11:16Wand- en plafondspecialist Faay Vianen heeft onlangs de prefab badkamer ontworpen. Deze badkamer is een 100 procent in de Faay-fabriek geprefabriceerd product, die is afgestemd op de klantspecifieke behoeften en wensen.

Diverse specialismen (sanitair, vloeren, wandafwerking, verlichting, elektra) zijn door Faay samengebracht om zo, naar eigen zeggen, 'een unit af te leveren met een hoge kwaliteit'. Dit product wordt als compleet afgewerkte unit naar de bouwplaats getransporteerd en in de (ruw)bouw geplaatst.

Met deze kant-en-klare eenheid kan men faalkosten en bouwtijd op de bouwplaats terugdringen, aldus Faay. De vloer in de prefab badkamer onderscheidt zich mede door de afwerking met holle plinten. Deze plint sluit naadloos aan op de vloer, is daardoor hygiënisch en eenvoudig schoon te houden. Door gebruik van deze plint is de badkamer ook geschikt voor gebruik in zorginstellingen en ziekenhuizen, aldus Faay. Ook is de dikte van de vloer minimaal gehouden, is hij voorzien van constructie, afvoeren, afschot, een afwerklaag en waterslot. De Faay prefab badkamer leent zich in eerste instantie voor de verzorgingssector als verpleeghuizen en ziekenhuizen. Maar het concept kan ook worden toegepast als badkamer en toiletruimte in hotels of als toiletblokken in bedrijfsgebouwen en scholen.

Zie ook:
ISO voor Faay Vianen
Nieuwe website Faay Vianen
 

16-12-2009 11:01AGC Glass Europe bouwt op het bedrijventerrein Aéropole in Gosselies (Charleroi, België), een nieuw r&d-centrum. Het wordt naar eigen zeggen 'hét competentie- en deskundigheidscentrum in vlakglas'.

In het nieuwe centrum zullen er tegen 2012 ongeveer 250 onderzoekers en technici huisgevest zijn. Dankzij de grotere oppervlakte en de bijkomende modeluitrusting wordt er gebruik gemaakt  van een geavanceerde infrastructuur voor onderzoek in vernieuwende producten en procédés.

Het centrum ligt dicht bij de industriële bedrijven van de groep, waar innovatie op industriële schaal wordt uitgetest. Het ligt tevens in het hart van een technologisch park in de buurt van een uitgebouwd verkeersnet (snelwegen en luchthaven). "Ons engagement voor innovatie wordt ondersteund door een budget dat in de voorbije drie jaren verdrievoudigde", aldus de organisatie.

Dit alles vertaalde zich volgens het bedrijf  in echte doorbraken in glas, die met tal van prijzen bekroond werden. Onlangs nog, won men de Best Innovator Award Belgium 2009. "Onze research zal des te meer uitstraling krijgen", aldus Jean-François Heris, President en CEO van AGC Glass Europe.

Zie ook:
Gevelrenovatie met bedrukt glas
Interieur 08 Kortrijk start vandaag
IF Design Awards voor glasproducten

08-12-2009 8:54


De pluspunten van tapijt? Het veert en spaart daardoor spieren en gewrichten. Het warm aanvoelende materiaal is bovendien vriendelijk voor koude voeten. Textiele vloerbedekking biedt feitelijk een aantal pluspunten als het gaat om de gezondheid van de mens. Dit volgens een persbericht van de Stichting Imagocampagne Tapijt.


Ook het binnenklimaat wordt positief beïnvloed door tapijt. Dankzij het stofbergend vermogen komen er minder allergenen in de lucht. Goed voor mensen met allergische klachten. Tapijt geeft mee en ondersteunt op die manier een goede ergonomie. Een stap wordt gedempt en soepeler afgewikkeld. Rechtop staan vergt minder balanceren dan op een harde ondergrond. Spieren, pezen en gewrichten worden hierdoor minder belast, net als de kwetsbare hiel en voetzool. Tapijt heeft nog een pluspunt: het houdt warmte vast. De isolerende werking kan oplopen tot een factor tien ten opzichte van harde vloeren. 

Dan nog een laatste aangehaald positief punt van Stichting Imagocampagne Tapijt. Steeds meer mensen ontwikkelen stofallergieën of hebben astmagerelateerde klachten. Vaak wordt tapijt dan afgeraden. Uit onderzoek blijkt echter precies het tegengestelde: tapijt draagt juist bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. De poolstructuur houdt stof namelijk stevig vast. Waaronder allergenen als pollen, haren van huisdieren en schimmelsporen. Zeker in de (te) goed geïsoleerde huizen van nu, is dat stofbindend vermogen van tapijt een belangrijke preventieve factor. Het voorkomt dat fijnstof tijdens het lopen telkens weer opdwarrelt en dus continue, inclusief allergenen, wordt ingeademd. Ten opzichte van harde vloeren profileert tapijt zich dus als dé perfecte stofvanger – en dat is letterlijk een verademing. Een goede stofzuiger, voorzien van microfilters, is alles wat er dan nog nodig is om het huis schoon en gezond te houden. Een laatste tip? Leg tapijt bij voorkeur op ondertapijt. Dat verhoogt niet alleen de verende eigenschappen, maar ook de levensduur. En is ook nog eens extra warmte-isolerend. 

Zie ook:
Domotex 2010
Tapijt nog niet uit de gratie
Nieuwe vloeren
 

06-12-2009 23:04


De Balta Group, wereldmarktleider in vloerbekleding, zal prominent aanwezig zijn op Domotex 2010 in Hannover, de belangrijkste internationale vakbeurs voor vloerbekleding die plaatsvindt van 16 tot 19 januari 2010. Alle divisies van Balta - Balta Rugs, Balta Broadloom, ITC en Balterio - tonen er hun nieuwste producten, waarmee ze aantonen dat de Balta Group blijft investeren in nieuwe technologieën en design.

De stands van Balta Rugs, Balta Broadloom en ITC bevinden zich in Hal 6, stand A30 en C 42 - Balterio heeft een stand in Hal 7, stand C28.

Balta Broadloom ziet Domotex als het ideale internationale forum om een breed gamma aan nieuwe collecties te introduceren. Op de volgende beurs in Hannover zal Balta de aandacht vooral vestigen op een serie nieuwe geweven producten, wolfrisé's en shaggy's. De drie blikvangers zijn: Vintage Wilton: een spannende collectie stijlvolle klassieke dessins in geraffineerde, natuurlijke kleuren. Perfect Match: een trendy wolcollectie die effen kleuren combineert met gestreepte dessins. Heather Twist: een Stainsafe PP saxony-tapijt vervaardigd uit meerkleurig garen en beschikbaar in verschillende gewichtsklassen.

ITC, de grootste all-round leverancier van polyamide kamerbreed tapijt in West-Europa, legt in 2010 de nadruk op creativiteit en design. 2010 brengt nieuwe kleurcomposities, nieuwe 3D-structuren en nieuwe nuances. Op Domotex 2010 zal ITC een grote variatie aan nieuwe producten presenteren in alle segmenten, maar ook mogelijke nieuwe designs voorstellen voor projecten voor de toekomst die gebaseerd zijn op innovatieve technologieën.

Het landschap van Balta Rugs zal in 2010 gekenmerkt worden door nieuwe combinaties van garens en kleuren in combinatie met speciale weefconstructies en dessins. Tijdens de Domotex-beurs laat Balta Rugs een grote variatie van nieuwe productgamma's zien.

Balterio, een van de snelst groeiende laminaatproducenten ter wereld, legt in 2010 de nadruk op mode en innovatie. De laminaatmarkt wordt steeds modebewuster. Daarom presenteert Balterio op Domotex 2010 een groot aantal nieuwe decors in trendy designs en met innovatieve en moderne afwerkingen van zowel bestaande als nieuwe collecties. De nieuwe tegelcollectie, Pure Stone, is een typisch voorbeeld van een innovatief laminaatproduct dat veel verder gaat dan imitatiehout. Dit is een belangrijke trend in interieurinrichting waarover u in de komende jaren steeds meer zult horen.

Zie ook:
Parket Vakdagen 2010
Balta zet dak duurzaam in
'Binnenruimte doortrekken naar buiten'
Kleur en hoog-laag-contrasten
Spin Rotterdam
Jules Noten volgt Marcus Billman op
Nadruk op innovaties
Vloerspecialist rondt verhuizing af
Balta Rugs is verhuisd
Vloerbedekkingleverancier goes virtual
Minimalistische look
Robuust tapijt
Tweejarig contract Balta met Bénéteau
Vier kwaliteiten kamerbreed tapijt
 

06-12-2009 22:46


Rien Stas, bekend van de ophangsystemen van STAS picture hanging systems, heeft vier van zijn producten bekroond gezien met de erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO). De erkenningen onderstrepen de commerciële kracht van het design van de STAS-producten. Bij de beoordeling speelde naast de esthetiek ook de functionaliteit, de innovativiteit van het ontwerp en de materiaalkeuze een rol.

De GIO Erkenningen werden toegekend aan de navulbare en uitneembare koffiehouder voor de Senseo, de Coffeeduck en het recent geïntroduceerde ophangsysteem voor tekeningen, posters, bestellingen, memo's en zelfs tijdschriften, de Paperclipp. Daarnaast werden de Minirail, een verfijnde aluminium ophangrail en de Multirail, die verlichting en ophangen in één systeem combineert, bekroond met een GIO Erkenning.

Het is niet de eerste keer dat de producten van Rien Stas worden bekroond. Al bijna 10 jaar geleden werd de ophanghaak SmartSpring tijdens de internationale uitvindersbeurs in Genève, bekroond met een gouden medaille. In 2001 volgde het predikaat Goed Industrieel Ontwerp voor de ophanghaak Cobra. Dit jaar sleepte het bedrijf tijdens de designEX in Melbourne de prestigieuze Best New Product Award for Decorative Accessories in de wacht voor het gepatenteerde STAS minirail ophangsysteem voor schilderijen.

Alle vier de producten die nu zijn bekroond met een GIO Erkenning, zijn ontworpen door Rien Stas. De carrière van deze voormalige timmerman laat zich lezen als een spannend jongensboek. Als klusjesman concludeert Rien Stas al in de jaren '90 dat het ophangen van kunst beter kan. Hiertoe richt hij het bedrijf STAS picture hanging systems op en ontwikkelt in de volgende decennia een groot aantal gepatenteerde ophangsystemen. De ophangsystemen zijn het resultaat van een continue stroom aan innovaties, waarmee Stas voor iedere situatie een passende oplossing biedt. Het succes dat op de Nederlandse markt wordt geboekt, is aanleiding om ook buitenlandse markten te gaan verkennen. En ook daar blijken de STAS-producten aan te slaan: inmiddels exporteert STAS naar meer dan vijftig landen in de wereld.

stas_-_gio_-_minirail_wint_prijs

stas_-_gio_-_rien_stas

stas_-_gio_-_multirail

stas-_gio_-_paperclipp

stas_-_gio_coffeeduck

Zie ook:
Functioneel multitalent
Marktleider in hangen en verlichten
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >