Nieuws


20-10-2009 9:15


Gelijk met de Vakbeurs voor de Woninginrichter, organiseert de Evenementenhal al in 2010 de Parket Vakdagen. “Bij de evaluatie van de Vakbeurs Vloeren gaf men voor parket de voorkeur aan een tweejaarlijks evenement. Dat ligt nu anders,” verklaart beursorganisator Marjolein Kamerbeek. "De branche heeft aangegeven dat er ook in 2010 behoefte is aan een parketevenement in Nederland."

De Evenementen Gorinchem organiseert daarom de Parket Vakdagen als een aparte beurs tegelijk met de Vakbeurs voor de Woninginrichter. De Evenementenhal Gorinchem organiseert de Parket Vakdagen naast de Vakbeurs voor de Woninginrichter. Beide beurzen staan gepland voor op 29, 30 en 31 maart 2010. De Vakbeurs voor de Woninginrichter wordt gepresenteerd als een jaarlijkse totaalvakbeurs voor vloeren, raam- en wandbekleding, zonwering en aanverwante artikelen. Voor de aanbieders van parket en laminaat wordt nu met de Parket Vakdagen een eigen omgeving gecreëerd.

Zie ook:
Balta zet dak duurzaam in
Positionering producten aangepast
Realisatie binnen 5 maanden
Interieurinrichting op maat
Snel project Verwol
Van twee naar vijf productlijnen
Bolidt in Berlijnse bieb
Vloerspecialist rondt verhuizing af
Bezoekersaantal ruim verdubbeld  

09-10-2009 15:13


"Er is een nieuwe manier om sterke geluidsgalm in huiskamers, keukens, badkamers en op kantoor tegen te gaan." Dat zegt de aanbieder van Fineco, een 'baanbrekende innovatie' in wand- en plafondafwerking.

"Bij 4000Hz, te vergelijken met een heftig piepende deur, bedraagt de geluidsvermindering hiermee maar liefst 50 procent", aldus de woordvoerder. "Dat maakt van Fineco de nieuwe geluidsdempende oplossing voor iedere ‘harde’ inrichting van een interieur thuis en op kantoor."

Het product is geschikt voor muren en plafonds en bestaat uit een milieuvriendelijk en ventilerend mengsel van lijm, katoen en kleurstof. De speciale katoenvezels zijn geluidsabsorberend en zorgen ervoor dat galm nauwelijks een kans krijgt. Hierbij geldt: hoe dikker de aangebrachte laag, hoe hoger de geluidsabsorberende waarde.

“Fineco kan in gevarieerde diktes worden gespoten of gespateld en is in een onbeperkt aantal kleuren verkrijgbaar”, zegt Johan Kes van Vacoustic, specialist in het bestrijden van nagalm en omgevingsgeluid. “Het oogt als stijlvol graniet, maar voelt tegelijkertijd zacht aan.” 

Behalve geluidsabsorberend is het product ook een welkome verrassing voor de energienota. Dankzij de speciale samenstelling isoleert het de warmte in een ruimte waardoor de cv-ketel al snel op een lagere stand gezet kan worden.

“De geringe meerprijs voor Fineco verdient zich daarmee snel terug”, aldus Kes. “Bovendien is het product antiseptisch en vochtregulerend en dat is goed nieuws voor onder meer Carapatiënten."

Zie ook:
Akoestiek in Drachtster Luyceum
Nationale Gyproc Trophy 2009
Richtlijn voor kantoormeubelen
Akoestiek
Tapijt nog niet uit de gratie
Noise Control in Gorinchem
Medite FR in KOpenhagen
 

07-10-2009 9:05

De Intertextile Shanghai Home Textiles is onlangs bezocht door een record aantal van 36,000 internationale vakbezoekers. De grootste vakbeurs op het gebied van interieurtextiel in Azië, Intertextile Shanghai Home Textiles 2009 is daarmee zeer positief afgesloten.

De opmerkelijke stijging van 13 procent in het bezoekersaantal wijst op een herstel van de wereldwijde markt. Op een tentoonstellingsoppervlakte van 103.500 vierkante meter waren 908 exposanten uit 24 landen en regio’s inclusief speciale paviljoens van Duitsland, Korea, Pakistan, Taiwan en Turkije. Lokale inkopers besteden meer aandacht aan opvallende interieurstofontwerpen, zo bleek tevens.

Deze vakbeurs is volgens exposanten 'het optimale podium voor Europese bedrijven om hun hoogwaardige producten te tonen die populair zijn op de lokale markt'. Exposanten benoemen dit jaar dus unaniem tot de beste editie tot nu toe. De 2009 beurs trok een groot aantal nationale en internationale inkopers met inbegrip van delegaties uit het Midden-Oosten, Korea, regionale warenhuizen als wel als uitgenodigde grote inkopers uit Australië, Brazilië, Frankrijk, Korea, Nederland, Nieuw-Zeeland, Rusland en Groot-Brittannië. De 2009 beurs verzorgde diverse op design en trend gefocuste activiteiten op de beursvloer.

Intertextile Shanghai Home Textiles 2010 zal worden gehouden van 24 tot 26 augustus 2010 in het New International Expo Centre in Shanghai. De vakbeurs wordt georganiseerd door Messe Frankfurt Hong Kong Ltd.; de Raad van de Textiel Industrie, CCPIT; en de China Interieur Textiel Vereniging (CHTA).
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >