Nieuws


30-01-2009 11:18

In Amstelveen, langs de A9, verrijst binnenkort het ultramoderne, nieuwe hoofdkantoor van KPMG. Het wordt een kantoorgebouw dat een vloeroppervlakte van zo'n 62.500 vierkante meter in beslag zal nemen. Voor maar liefst twaalf bouwlagen, van de kelder tot en met de tiende verdieping, verzorgt Verwol Projectafbouw 55.468 vierkante meter plafonds, wat vergelijkbaar is met circa twaalf voetbalvelden.

Door de ronde vormen van het gebouw is een groot deel van de AMF-plafonds in de kantoren waaierend en verschillend van lengte. De plafonds zijn voorzien van moderne inbouwapparatuur zoals LED-verlichting en luidsprekers.
In 2010 moet het nieuwe kantoor, een ontwerp van Marcel van der Schalk dat wordt gebouwd door Wessels Zeist, klaar zijn.

30-01-2009 10:40

Intirio, de vakbeurs voor interieurdecoratie en huislinnen, is groter dan ooit. De beurs begint vandaag (1 februari 2009). De Flanders expo hallen in Gent herbergen ruim tweehonderd exposanten, die ruim 12.500 vierkante meter standruimte in beslag nemen. Dat is 400 vierkante meter meer dan vorig jaar. Inmiddels is ook hal 9 toegevoegd aan de beursvloer.

Eén van de groeisectoren is de tapijtsector. Intirio kan 4 procent meer internationale exposanten noteren dan tijdens de vorige editie. Meer dan de helft van de exposanten (58 procent) is in België gevestigd, 42 procent komt hoofdzakelijk uit Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Ook Scandinavië is aanwezig.
De hallen 3 en 5 bieden met name onderdak aan huislinnen. Hal 3 richt zich vooral op tafellinnen, hal 5 op bed- en badlinnen. In hal 7 zal de bezoeker raamdecoratie en raamsystemen aantreffen. Alles wat met interieur en decoratie te maken heeft - van meubelstoffen tot gordijnstoffen en met een versterkt aanbod aan vloerbekleding - is terug te vinden in hal 8. De nieuw toegevoegde hal 9 biedt onderdak aan de BSD, Brussels Showroom Deco, een groep van showrooms met woningtextiel, behang, passementen, tapijten en meubelen.
Intirio begint zondag 1 februari en duurt t/m woensdag 4 februari. Openingstijden: van zondag tot en met dinsdag van 9.30-18.30 uur, woensdag van 9.30-17.00 uur.

28-01-2009 23:21

Raambekleder en beursgenoteerd bedrijf Hunter Douglas, bekend van het merk Luxaflex, schrapt tachtig van de tweehonderd banen in Rotterdam. Dat heeft het bedrijf bevestigd. Gedwongen ontslagen zijn niet te vermijden, aldus financieel directeur Leen Reijtenbagh.

Het bedrijf kampt met een teruglopende vraag. Met de ondernemingsraad en de vakbonden wordt overlegd over een sociaal plan. Wat zijn de gevolgen voor dochterbedrijf Luxaflex Nederland? Kees Commijs, General Manager Luxaflex Benelux: "De aangekondigde reorganisatie zal voor Luxaflex Nederland BV geen directe consequenties hebben."
"Natuurlijk leven wij mee met onze collega's bij Hunter Douglas, maar we begrijpen dat in het licht van de economische crisis en de ontwikkelingen op de wereldgrondstofmarkt een reorganisatie bij Hunter Douglas onvermijdelijk is. Luxaflex Nederland zal alles wat mogelijk is doen om haar dealers te steunen in deze roerige tijden. Binnen nu en enkele weken introduceren wij nieuwe collecties Horizontale Jaloezieën en Rolgordijnen. De komende weken introduceren wij een aantal nieuwe initiatieven om onze dealers op verkoopgebied te ondersteunen. Juist nu!", aldus Commijs.

25-01-2009 22:22

Balta heeft de aanstelling bekend gemaakt v an Jules Noten als Chief Executive Officer van het bedrijf. Noten was tot vorig jaar CEO van Partners in Lighting International (PLI). Hij volgt de huidige CEO Marcus Billman op, die verhuist naar het Verenigd Koninkrijk om een nieuwe uitdaging aan te gaan dichter bij zijn familie.

Noten is een ervaren zakenman met heel wat operationele ervaring die hij opgebouwd heeft in diverse senior managementposities bij grote multinationale ondernemingen. Bij PLI (beter gekend als Massive verlichting), is hij erin geslaagd om met zijn team het familiebedrijf uit te bouwen tot een groot international bedrijf actief in 24 landen in Europa met meer dan vijfduizend werknemers. In iets meer dan 4 jaar tijd is de omzet gegroeid van 300 miljoen euro tot boven de 450 miljoen euro. Dit mede dankzij enkele gerichte acquisities zoals Modular Lighting Instruments NV (in Roeselare) en Trio Leuchten Gmbh (in Arnsberg, Duitsland). PLI is overgenomen door Philips in november 2006.

Jules Noten heeft, voor hij bij Massive startte in 2003, in totaal 18 jaar bij Unilever gewerkt, gedurende 3 jaar (2001 tot 2003) als Chairman Unilever Bestfoods en voorzitter van Unilever Belgium. Van 1999 to 2001, was hij Chairman bij Van Den Bergh Foods Ireland en daarvoor was hij 3 jaar algemeen directeur van Mora Snacks Benelux.
Julian Huxtable, Senior Principal van Doughty Hanson, verklaart: "Marcus Billman heeft een grote bijdrage geleverd aan de sterke groei van Balta. Het marktaandeel is gestegen, resulterend in omzetgroei en een verbetering van het resultaat. We danken hem voor zijn prestaties en zijn leiderschap gedurende de afgelopen 3 jaren. Jules Noten komt met sterke operationele ervaring het management team versterken en we rekenen op zijn leiderschap in de volgende fase van de ontwikkeling van Balta tot de onbetwistbare Europese marktleider."

Noten heeft gestudeerd in Leuven en Brussel, waar hij is afgestudeerd als licentiaat handels- en financiële wetenschappen. Hij volgde verdere managementopleidingen in de USA . De nieuwe Balta-CEO is 48 jaar oud, is getrouwd en heeft vier kinderen.

23-01-2009 8:42

Vloerbedekkingproducent Gerflor Benelux gaat een langdurige samenwerking aan met de Stichting CliniClowns. Begin januari 2009 is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Het bedrijf start dit jaar een grote actie waarbij van iedere verkochte vierkante meter vloerbedekking een bedrag wordt gedoneerd aan de CliniClowns. De ambitie is om ieder jaar een CliniClowns-speelkoffer te sponsoren. Op momenten dat de CliniClowns niet in het ziekenhuis of de zorginstelling aanwezig zijn, kunnen kinderen zich nog steeds in de clownwereld wanen met de interactieve CliniClowns-koffer. In elk laatje van de levensgrote speelkoffer is iets spannends te vinden, zoals een interactieve lachspiegel, een clownorkest, een spannend evenwichtsspel en leuke filmpjes.

23-01-2009 8:27

De Italianen hebben voor de derde keer op rij het Europees Teamkampioenschap Woningstofferen gewonnen. Zwitserland werd tweede en Oostenrijk derde. Het Nederlandse team, vorig jaar nog goed voor 'zilver' moest het nu doen met een vierde plaats.

Tijdens deze wedstrijd op de Domotex-beurs in Hannover dienen teams diverse soorten vloerbedekking te leggen. Het Nederlandse team werd gesponsord door WoonWerk, Forbo, Estillon en Henkel. De organisatie was in handen van ROC-Midden Nederland/Gildevaart, dat daarvoor ook verantwoordelijk is tijdens het Nationaal Kampioenschap Woningstofferen (23 tot en 25 maart tijdens de Vakbeurs Vloeren in Gorinchem).

22-01-2009 7:54

De plafondpanelen van de aula van de Erasmus Universiteit in Rotterdam zijn onlangs door Heradesign vervangen.

Bij het ontwerp van het nieuwe plafond speelde de kleur een grote rol vanwege de monumentale status van het pand. Dit betekent dat nieuwe kleuren niet mogen afwijken van bestaande authentieke kleuren. De kleuren van het nieuwe plafond zijn met behulp van kleurstalen van de bestaande kleuren in de inrichting exact bepaald. Naast het ontwerp speelde ook de ruimte-akoestiek een belangrijke rol in de keus voor dit plafond. De zaal wordt gebruikt voor lezingen aan grote groepen waarbij de plafondpanelen zorgen voor een goede demping van de geluiden uit de zaal.

18-01-2009 15:23

In het licht van de sinds 2007 sterk geïntensiveerde samenwerking met Vorwerk Teppichwerke op de Nederlandse markt is Mommersteeg al geruime tijd doende haar professionele verkoopstaf in de projectmarkt uit te breiden.

Het doet Mommersteeg dan ook genoegen thans te kunnen melden dat zij erin geslaagd is de vacature voor de regio Zuid-Oost Nederland in te vullen. Per 1 januari 2009 is Nicole Boullart belangrijke voor deze regio. Nicole Boullart heeft haar sporen verdiend als commerciële duizendpoot in industriële betonvloeren en in de top van de textielbranche voor particulieren, kantoorinrichters en meubelindustrieën. De laatste jaren heeft zij zich in de internationale sfeer bezig gehouden met koeltechnische winkelinrichting en zal voor Mommersteeg hier dan ook een flinke toegevoegde waarde kunnen betekenen.

Sinds 1 januari ziet het verkoopteam van Mommersteeg er als volgt uit:

M. Mommersteeg - directeur
Hans van Aarnhem - key accountmanager - projectmarkt
Bas van den Bos - accountmanager projectmarkt - Zuid-West Nederland
Nicole Boullart - accountmanager projectmarkt - Zuid-Oost Nederland
Ton Koene - accountmanager detailhandel
Brigitte Meuser Bourgognion - verkoop binnendienst
Els Bouman - office manager

17-01-2009 20:07

Op 9, 10 en 11 maart houdt Gebrs. Willard weer hun Open Huis Dagen in Naarden.

Onder het motto ‘Met Willard de lente in' wordt een gezellige sfeer gekoppeld aan zakelijke noviteiten en interessante acties. Voor het eerst in jaren organiseerde Gebrs. Willard vorig jaar weer hun Open Huis Dagen. De positieve reacties waren voor Gebrs. Willard de reden om in 2009 deze traditie voort te zetten en uit te bouwen. Op veler verzoek in maart in plaats van in mei.
Alle medewerkers van Gebrs. Willard staan klaar om de nieuwste zaken met de bezoekers door te nemen. En om de wederzijdse band te verstevigen. Zowel de hele buitendienst als de binnendienst is present. Met informatie voor de consumentenmarkt én voor de projectenmarkt. Daarnaast zullen vele fabrikanten aanwezig zijn met presentaties en informatie.
De Open Huis Dagen 2009 vinden plaats op: maandag 9 maart (10.00 tot 20.00 uur), dinsdag 10 maart (13.00 tot 22.00 uur) en woensdag 11 maart (13.00 tot 22.00 uur).


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >